delicious sauce.To my delight,when I served it to my families,they all spoke highly of it.No pains,no gains.Through the hands-on experience,not only do I gain a sense ofachievement,I also appreciate that labour itself is a kind of enjoyment and a must for our personalgrowth.BLabor Education CountsAs is shown in the picture our nation impresses kids with the value of labor,encouragingthem to apply their knowledge to real life and reap what they sow.Therefore labor educationshould bean integral part of our life.One of the most impressive practices of labor education for me was a spring field triporganized by our school where the teachers taught us to build insect hotels.We first studied theliving habits of insects and designed proper shelters for them as if we were professional insect"baby-sitters".Then we built environmentally-friendly hotels and placed them outdoors usingcompletely natural materials collected from the forests.Although this trip appeared to be nothing but an educative activity it turned out to be inspiringwhen we surprisingly found the hotels really occupied by many insects afterward.This made merecognize that labor education counts and it is to the overall development of a teenager what wateris to the growth of a tree.阅卷时请注意:要点1要求是对图片的解读,而不是对图片的描写,需要能图片理解F6=图片描述够透过图片表面的符号信息看懂图片背后的深层含义,而不浇水--种子-浇水-果实是简单的图片描述或者是背景介绍。图片上的要素(从右到左)我们可以简单地概括为:浇水一种子一浇水一果实。那么,LaborHands-on根据“劳动教育”的主题,每一个要素背后的含义是什么呢?educationpractices进行劳动教育,在同学们的心里种下热爱劳动的种子,经过Enthusiasm/Habit/SpiritPassionVirtue一系列的实践,让他们逐渐养成劳动的惯,具备热爱劳动AwarenessDevelopment的品德或素养,助力自己的全面发展。
参考答案1-5 CBBCA 6-10 CACAB 11-15 CACBC 16-20 AABBA本文是一篇应用文。推荐了一款廉价无人机,从创造原因,工作原理和价格等方面对它进行全方位介绍,吸引顾客购买。21.C推理判断题。根据文章第一段可知,用手机自拍很无聊,这种自拍方式不再受欢迎,现在下一个自拍方式到了,可以推断出该无人机最适合自拍爱好者。22.A细节理解题。由文章最后一段可知,新的Drone X Pro的主要优点是便携性,价格,摄像头和易用性。23.B文章出处题。本文从创造原因、工作原理和价格等方面对它进行全方位介绍来吸引顾客购买该无人机,还有购买链接,故该文章是一篇广告。本文是一篇说明文。主要介绍了作者在尼日利亚做志愿者的过程中所了解到的一些当地的文化。24.C细节理解题。根据第一段中“The sake of the youth clubs was to teach children life skills such asteamwork,science and math..”可知,青年俱乐部的目的是教孩子们团队合作、,科学和数学等生活技能。25.D推理判断题。根据第二段中“Nigerian food has a lot of flavor,spice and..My favorite Nigerian food isbeans and plantain porridge,.”可知,作者对尼日尼亚的食物持肯定的态度。26.D细节理解题。根据最后一段的“In fact,there are over521 languages that have been spoken in.,.Thereare on average two languages in every ethnic group in Nigeria.”可知,在尼日利亚至少生活着250多个民族。27.C细节理解题。根据文章的最后-句“There is also Nigerian Pidgin,meaning a simplified language thatdeveloped between two or more ethnic groups that did not have a language in common.",NigerianPidgin是在两个或多个没有共同语言的种族之间发展起来的一种简化语言。本文是一篇记叙文。介绍了一只受过虐待的狗被救治后恢复健康并为人类提供精神陪伴。28.A词义推测题。根据画线单词后的in court可知,孩子们在法庭上提供证词的时候,Patriot给予了他们勇气。29.C推理判断题。根据第二段最后一句可知。30.B推理判断题。根据第三段第一、二句可知。3L.A推理判断题。小狗Patriot和孩子们的共同之处是都受过虐待,所以他们会感同身受。本文是一篇说明文。主要介绍了目前疟疾存在的状况和世界卫生组织对消除传染病疟疾所做的努力。32.A细节理解题。根据第三段中“Malaria infected(感染)around219 million people in2017,when abouta435,0o0 people died from the disease,”“These totals little changed from2016.”可知,2017年感染疟疾的人数在219 million,和2016年相差无几。33.D推理判断题。第三段开始说感染疟疾的人数仍然庞大,根据“But(表转折)the numbers are smaller'”可he知,如今,有更多的国家已经消除疟疾,而且与以往相比,更多国家的患者少于10,000例,故推测,第三段强调的是人类在抗击疟疾中取得了成就。34.B推理判断题。根据最后一段内容可知,GSK制药公司研制的疫苗对抗击疟疾部分有效,对于结束疟疾ld的威胁还远远不够,故推知该疫苗需要改进。35,A主旨大意题。通读全文可知,目前在世界范围内疟疾的病患在减少,未来有希望能彻底消灭这种疾病,但短时间内还是不能实现这个目标。本文是一篇说明文。频繁的搬家会影响孩子的发展,比如在学业、人际交往等方面。36.C下文的“However,moving frequently can cause a struggle”暗示了该处应该是搬家没什么坏的影响,因as a此选C。37.F上文的“whether it is in a positive or negative way”说明有积极的方面,而“Some children grow well inapeatnew environment and experience better learning in their new country..”给出了积极的方面,因此该处是消极的方面,而且some与others形成对比。class38.G下文的“It can make a child feel lonely and isolated”显然it指代的是孩子们离开以前环境的不利方面,而且后文也具体叙述了。d be39.A此处说的是这些如失业这样的因素会导致搬家。your40.B上文提及在开学前父母和孩子去学校看一看,提前熟悉下环境,因此此处说的是其作用是帮助孩子减轻orted焦虑。本文是一篇记叙文。作者参加了一个21天的生态挑战,在日常生活中尽量不制造垃圾。活动结束,作者rictly更深刻地意识到环保的重要性。【综合模拟卷(一一六)英语参考答案第3页(共24页)新高考】
and think of第二部分阅读理解(共两节,满分40分)something w第一节(共15小题:每小题2分,满分30分》阅读下列短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。when she puThat's vThe Most Breathtaking Theatres in the WorldUganda,whequestion wasShakespeare's Globe Theatre (London,UK)The original Globe Theatre was built by Shakespeare's company in 1599,but was destroyed byown footweafire in 1613.A replica was built in 1997 just meters from the original site.The new 857-seat structureLaura、has several modern features.It has the first and only straw roof permitted in London since the Great人)to a celbrand-newFire of London.Shakespeare's Globe,21 New Globe Walk,Bankside,London:+44 20 7902 1400cheered onMargravial Opera House(Bayreuth,Germany)Next tiBuilt in 1745-1750,the UNESCO-listed Margravial Opera House is regarded as the finest24.What dobaroque theatre in Europe.The stage has a depth of 27 meters and was the largest in Europe untilA.Her1871.Many of the original materials remain,along with original structures,such as the twinC.Thestaircases25.Why diMargravial Opera House,Opernstrasse 14,Bayreuth,Germany:49 92 1759 6922A.To oTeatro Amazonas (Manaus,Brazil)C.To sThere can't be many theatres located in the middle of the Amazon rainforest and the Teatro26.How dAmazonas is certainly the most breathtaking.The theatre was built in 1893-1896 and was designedA.Strby Italian architect Celestial Sacardim.Work took 15 years,largely thanks to the decision to source27.Whatsupplies from all over the world.A.NTeatro Amazonas,Centro,Manaus,Brazil:+55 92 3622 1880C.VNational Centre for the Performing Arts (Beijing,China)The National Centre for the Performing Arts (NCPA),built in 2007,is an arts centre inBeijing.Designed by French architect Paul Andreu,the NCPA is the largest theatre complexSeain Asia.The NCPA includes value in both ancient traditional Chinese architecture and modern(Openarchitecture.It was specially designed to improve the red wails of ancient buildings and the Greatthen anthis serHall of the People in order to fit in with the surroundings.NCPA,No.2 West Chang'an Avenue,Xicheng District,Beijing:+86 10 6655 09892021.Where does the theatre with its longest survival time lie?strengA.In London.B.In Bayreuth.C.In ManausD.In Beijing.2.Which of the following deiged byn arhietrdst,A.Shakespeare's Globe TheatreB.Margravial Opera House.FC.Teatro Amazonas.D.National Centre for the Performing Arts.missic23.How is)National Centre for the Performing Arts special?HospA.It features modern architecture.B.It receivworldwide supplies.C.It is a multifunetional theatreD.It matches its surroundings.patieBbed.[It's amazing how often we take advantage of things in life.When we're used to something,weseedon't always appreciate how lucky we are to have it.While we're here complaining that our Wi-Fiisn't fast enough and that our videos keep stuttering,there are people in Africa who don't even get toofeat three meals a day.While most people work hard for the things they own,it's important to stopthe英语(一)第3页(共8页)
And I said,"What speech?"And he said,"You know,like,your motivational speaking.You know,whenpeople in wheelchairs come to school,they usually say,like,inspirational stuff.It'susually in the big hall."And that was the moment I realized that this kid had only ever experienceddisabled people as objects of inspiration.For lots of us,disabled people are not our teachers or our doctors.We're not realpeople.We are there to inspire.Yeah,we've been sold the lie that disability is a badthing,and to live with a disability makes you exceptional.It's not a bad thing,and it doesn't make you exceptional.And in the past fewyears,we've been able to spread this lie even further through social mediaLife as a disabled person is actually somewhat difficult.We do overcome somethings.But they have nothing to do with our bodies.I use the term"disabled people"purposely,because I subscribe to what's called the social model of disability.Thismodel tells us that we are more disabled by the society that we live in than by ourbodies and our diagnoses(诊断).I want to live in a world where we don't have such low expectations of disabledpeople that we are congratulated for getting out of bed and remembering our ownnames in the morning.I want to live in a world where we value disabled people's realachievement.And I want to live in a world where a year-11 kid in a Melbourne highschool is not one bit surprised that his new teacher is a wheelchair user.24.What can we learn from Stella Young in the first paragraph?A.She couldn't get along well with her friends and sisters.B.She played a key role at her mum's hairdressing salon.C.She received an award for a great achievement.D.She lived an ordinary life in a country town.西城区高三模拟测试试卷英语2022.5第6页(共15页)
CSalvador Dali had a strange way of refreshing his mind一“slumber(睡e)with a key'”.Ina book,he described how it worked."You were to grasp a heavy key,hanging above a plate.Then,he continued,"As you were progressively asleep,the key would slip from your fingersand fall on the plate,awakening you."He claimed the brief moment spent between wake andsleep would refresh your physical and mental being.Now Dali's mysterious-sounding method has been,to some degree,proven by science-mapping with an object in hand might help to tap into this creative sweet spot.Delphine Oudiette is a sleep researcher at the Paris Brain Institute.She was curious tofind out why-so she and her colleagues asked 103 volunteers to complete a series of mathproblems.Unknown to the participants,there was a quick shortcut to solve all the problems.(Sixteen of the volunteers figured that out and were excluded from the rest of the study.)Thevolunteers who didn't determine the secret were asked to emulate()Dali's method-butgrasping a plastic bottle with their fingertips rather than a key.Some took a Dali-style micronap(),some napped longer and others didn't nap at all.After the nap,the researchersasked all the volunteers to do hundreds more of these math problems.And they found thatvolunteers who took micro naps were nearly three times as likely to figure out the problem-solving trick,compared to those who didn't nap at all.Oudiette said,"We think that's maybe in this short period,you have the best of the twoworlds:sleep and wake.So you lose control of your thoughts and have loose associations,which could be helpful for creativity.But at the same time,you still keep some awareness thatmight help you to recognize when you have a great idea.Those who slept for longer periodsactually did worse than both those who briefly slept and those who stayed awake.The next stepof my work will involve repeating the experiment with other creative tasks to know more aboutthe mechanism-and maybe to teach people to reach this creative sweet spot."28.Why did Dali use a heavy key and a plate?A.The key and the plate could help him sleep faster.B.The key and the plate were easy to find in his house.C.The plate could prevent the key slipping onto the floor.D.The key would make a loud noise when hitting the plate29.What does the underlined word "that"in Paragraph 4 refer to?A.Dali's method.B.Oudiette's study.C.The quick shortcut.D.The maths problem.30.Which is a fact in Oudiette's study?A.All the participants didn't nap in the processB.Only 16 participants worked out the math problems.C.87 volunteers tried sleeping with a key in their hands.D.Those who napped were asked not to do the math problems.31.What can be inferred from Oudiette's words?A.Sleep and wake have loose associations.B.People have relaxed minds when sleeping.C.Those staying awake did worst in the study.D.She has fortunately found out the root cause.高三英语第5页(共10页)(2022.05)
yeione ue woy isunyored isn]s plom atp sonponu oL'sKuou uosop eyLdunftpsuaisop onyovied Ajeo au ureldxo oL'Om网0ogmo0a6 p9dumf3g(7g)71923B129A:soinyoeed jo juowdolSnop om moys oL'gM,2pe2pme39ndea1099amSpojesep9u0mee1ueu6AoruoeKiois Suryonol e aquosop oL'Vpaiadaq pue upoun puno payseuow moq II pue sueld Ilewsix1apJ03sod山nd4ps!1e叫X“L7poluroddes!p Ie seM H'pasudins Knad sem H3pSeD0148nouBB3q3ABgPnoMuop3npKeD1aauoA0uePpnsau0S4uoxeys KIpeq SeM H'gpoxeloI KIO SeM SH'Vdw1 pd u se qssod sesiZ16I u!dunf puooos siy oye loJ Kug plp MoHoueds snuueruo seM(¥¥)a8DuuD1 apun s,ueld甲o1pan3 uo uon!ue u叮p3pedyoeq sty uo oinyoered e ind H'Jloswry punore iaq e ind H'OoeLeolopun oy poyooy5 H'VMosAepo jo wosn!ssuo psEMKjtoows Au o1 poin H'gionyoered o1 paredad uy op snuuer p!p eyM'dy punoado nd pue'sdoosind(岁告¥)4D932z3 du0J13sq30 'o1oq3p01 e39J0p0q3uualleq 'duKsnesun'Oumop quo s s jo ino quylo o1 sese ununep squeseold'galdw!s'vKllnjssaoons iey Jo ino awes ay pej3 weiue∞u qdeered ur,8 ununep,,PI0Mp9u叫Lopun ay s3op1eqM忆I 'oueld ay Jo oud oy o1 sem uep 1s1e13 Klleol ing Kseaun 3u!lao1 pe I pres1uooneq e woy dunf s sy opew oym isnnyoeed'aojaq Iona uem Kajes ionaq q!mpaouuadx ue Kug 'sistuoolleq paddmbaAjellwIs Kq paouaLadxopuel pue yeoe woy dunf sisunyoeed Suraos o1 pasn Lam are am Kepolu9qDeu1 em nel-34ap3oL1ue中3I0u一pauado onyoeled sry aojaq关语角板ENGLISH WEEKLY第21期(202-2022)选择性必修三UNIT8同步评估高二北师大(新教材)Ned:JK:18.把我的家当成理所当然WRITING WORKSHOP,VIEWING WORKSHOP,KEY CORNERREADING CLUB 1 READING CLUB 2ΠL.1-3ACC第3版2.comfort3.poison上期练题参考答案IV.By describing the character's actions,words and LANGUAGE LEARNINGI.1.seaman4.continuation5.Noble6.fencesthoughts.LESSON 37.emotional第2版Think and share略I.1.nevertheless2.weaponIL.1.The writer told me that he was already aboard theREADING ACTIVITIESLEXICAL CHUNKS3.Chest4.whaletrain.Use your prior knowledge1记不起来…4.raise my head6.appear noiselessly7.抓住我的肩膀II.a.ease b.daybreak c.being d.solid e.league2."Forgive me!"she whispered,raising her head andglancing at him,Understand the text8.在黑暗中冻得发抖1.daybreak 2.beings 3.League 4.solid 5.Ease3.Don't take your family and friends'love forI.1.arm2.help3.sink10.a literary and artistic movementIII.1.evidently2.desperationgranted.m.1.a2.wonderful 3.who/that4.unconscious5.safety6.daybreak11歌颂自然之美和真实的人类情感3.preservation4.construction4.completed5.properly 6.and7.covered:12宣告英国浪漫主义运动的开始IV.1.When the ship sank 2.he grabbed his pen7.is8.to try9.was writtenII.The professor:ABCDGHI15.beautiful natural scenes3.struck his headConseil:EF16.more correctly speaking4.bouncing up and down on the bed10.things
BGabby Goodwin and her mother,Rozalynn,had a problem:Even after careful styling,barrettes (kept slipping out of the 5-year-old's hair.Gabby hated losing bows,and her mom was tired of buyingreplacements.As Rozalynn shared her frustration with other parents on social media,someone suggestedthat the Goodwins try creating their own barrettes.“I was super excited,,”said Gabby,nowl4.I was nagging(唠叨)my mom every single day aboutthese barrettes."Gabby's persistence persuaded her mother,and they began to deal with the problem.First they examined Gabby's hair bows to see why they were falling out.Then they came up with adesign for a double-face,double-snap barrette that attaches securely to hair.When the Goodwins first showed their design to business investors,it was rejected.The productwasn't the right fit or the business plan wasn't good,companies told them.The setbacks made Gabby moredetermined.Gabby and her mother didn't give up,and in 2014 they began selling the bows online.The barretteswere so popular that the Goodwins received a patent.Today Gabby is chief of Confidence by GaBBYGoodwin,and the barrettes--called GaBBY Bows--are available online and in 74 Target stores across thecountry.In 2018 Black Enterprise selected Gabbyas its Teenpreneur of the year.The following year,Gabbyand Rozalynn set up a virtual academy to help girls learn business skills.If you watch Gabby deliver a speech on a Facebook video,it's hard to imagine the South Carolinaeighth-grader as anything other than confident.But learning to be the public face of her company was“really hard at first,.”she said.Over the years,with a lot of practice speaking to audiences,Gabby grew more comfortable in her roleShe offers this advice to kids:"Keep doing what you're passionate about,then you'll be able to grow inconfidence."24.What did the Goodwins do after listening to someone's suggestion?A.They asked for help online.B.They designed a new barretteC.They looked for stylish barrettes.D.They bought more replacements25.How did Gabby react to some companies'rejection?A.She sold her products online.B.She gave up working on barrettesC.She decided to redesign her barrettes.D.She told her business plan to a virtual academy.26.How is Gabby's business going?A.It has suffered a downturn.B.It is expanding fast.C.It has failed to get a patent.D.It hardly makes ends meet.27.What does Gabby's advice to kids show?A.Every dog has its day.B.Never be ashamed to fail.高二英语学科试题第4页共10页
【解题思路】作者突然想到了写日记这一方法。“occur to sb.”意为“某人突然想到”。35.A考查动词辨析【解题思路我把生活中的点滴记录在日记中,以便回顾我曾经走过的路。“revw”意为“回顾”。36.A考查固定短语【解题思路】“give it a go'”意为“放手试一试”。37.B考查名词辨析【解题思路】根据句意“每当我发现自己有抱怨的冲动时,我就会坐下来把它写进日记里”,故选urge。此处urge作名词,意为“冲动,强烈的欲望”。38.C考查动词辨析【解题思路】通过写抱怨日记,作者摆脱了烦心事。“fre.o”意为“摆脱,解脱”。39.B考查名词辨析40.A考查动词辨析【解题思路】通过写日记,作者不再喋喋不休地抱怨,解脱了自己,改观了生活,并促成自己保持与家人、朋友、邻里之间的和谐关系。第二节【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了打树花这个民间表演艺术形式。41.traditionally考查词性转化【解题思路】用副词traditionally修饰动词is。42.is displayed考查时态和语态【解题思路】分析句子结构可知,该处缺少谓语动词,根据上下文时态应用一般现在时,且与主语It是被动关系,故填is displayed.43.as考查介词【解题思路】固定搭配“be listed as..…”,意为“被列为…”。44.examples考查名词单复数【解题思路】one of后面需用名词复数。45.who考查非限制性定语从句【解题思路】分析句子结构可知,此空需填关系词引导非限制性定语从句,先行词为e poor,指人,且在从句中作主语,故填who。46.created考查非谓语动词【解题思路】分析句子结构可知,此处是分词作后置定语,且与逻辑主语the sparks是被动关系。故填created.47.a考查冠词。【解题思路】该句意为一种和烟花相似的景象,此处是泛指概念,故填a。48.performed考查时态和语态。【解题思路】分析句子结构可知,该句缺谓语,根据语境应该使用一般过去时,与主语为主动关系,故填performed。49.uncertain考查词形转换。【解题思路】根据句意“仅剩的四个艺术家都已经超过50岁”可知,“这种艺术的未来是不确定的”。故填uncertain。50.remaining考查非谓语动词【解题思路分析句子结构可知,此处是分词作定语,且与逻辑主语artists为主动关系.故填remaining,意为“剩下的”。英语答案第5页共8页
.A.hopeB.sacrificeC.concern50.A.broadcastB.sing6 soundD.love1A.experiencedB.noticedCencouragedD.ring第四部分写作(共两节,满分35分】B.playC pauseD.required第节短文改错(共0小题:每小题1分离分0分5.A.rewardB.surviveC.abandonD.sitA.conflictB.appeale.comparisonD defineD.competition临卿发区假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,话你售点饰同集马口下文中A3.人.harB.musclesC.naits共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处储误移及个体B.tidyD.brains增加:在缺词处加一个稀字符号(A),并在其下写出D56.A.stuckCshabby删除:把多余的词用斜线()划掉。57.A.helloB.thanksD.unusedeC.goodbye修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后shapeD.yesC.create)注意:1.每处错误及其修改均仅限一词:.disturb59.A.in caseB.beforeC.as ifD.unless2.只允许修改10处,多者(从第1处起)不计分B.fill inC.make use of棉正登(共10小题:每小题1.5分,满分15分)10.get rid of第二节Qur school held a show called "Us After Ten Year"阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。future careers.I chose to be the diplomat(外交官).I'd like o pemem,Wang Ping,photographar nd stlist,has“the magie”to tur dried tumip(萝卜干)person,either gentle like Wang Wenbin nor sharp like Thaon份61a beautiful nower"used to decorate headdresses.bckatage with my heart beating y Then cmThe 26d found thea no headwear that fitted properly with his studio's costumes.onto the stage,waved to the audience.ThebrindAs6industria major,he decided to make them on his own in2020.BasicallytocraftPorunate,everything went mhly.The heayde chaa headdress there are three steps."First,I do a design drawing.Then,I prepare all theof me and Chinese diplomats,who meet challengeday bwisdommaterials 63 hepdeneed)and construct the framework of the headwear,"Wang said."The laststep is 6Asseme第二节书面表达(满分25分)assemble)all materials and paint."战The basic materialsiude iron wire,pearls,and fabric,almost all of65are“waste”请你根据下面图片,以“Labor Education Counts'“为题写一篇英语短文,内容包括from disused clothes.Among all his work,crafting the headdress has been上你对图片的解读;66 (relative)mestoyusseveral materils.nail polish to prevente food rom being otten,re latively2.你的一次劳动体验Wang said.1临%司注意:To present the beauty of Chinese headdross,Wang has also learned how to make ancient1.词数100左右;clothes.Now,he is making clothidg67(feature a dragon."The dragon has thousands of2.可以适当增加细节,以使行文连贯;indiferen)Everynghould be embroidered with patterns"Wang said.His work has gained much 6972253.短文题目已为你写好。(popular),as people are embracing the growinged of guochao.Up to now,he 70(attract)over 150,000 followers.英语试题第11页(共12页)英语试题第12页(共12页)
鹰潭市2022届高三第二次模拟考试英语试题答案1-5 CBCBA6-10 CCBCA11-15 CBACC16-20 BABCA21-23CAB24--27 DACB28---31 DCAB32--35 BDDA36--40 CGDBE41--60 BBACDACBDCDBCDA CDABA61 asked 62 a63 found 64 to laugh 65 are 66 reaction 67 with68 that69 emotionally 70 enjoying改错:Have you heard about Lushan?It's official named Mountain Lushan National Parkofficiallyin China.Locating in Jiujiang in Central China,it enjoys a great reputation in the country.LocatedIt is about 25 kilometers long and 10 kilometers wide,but neighbors Jiujiang city and theandYangtze River to the north.Hanyang Peak is the highest point,which reach 1,474 metersreachesabove sea level.It is one of the hundreds of steep peak that stand above a sea of clouds.peaksMountain Lushan is known for its steepness and beauty,especially during the summermonths where the weather is cool in the mountains than elsewhere.Because itswhencoolerofstriking beauty and great importance,Mountain Lushan National Park has been listed likeasa UNESCO World Heritage Site since 1996.You had better to visit Lushan for asightseeing tour in person.范文:Dear Mrs Wang,I would like to extend my sincere gratitude to you for your unselfish assistance given to meduring my preparation for the College Entrance Examination.Without your tremendous supportand continuous encouragement,I would never enter my ideal college.It goes without saying that it was your enlightening guidance that ushered me into theacademic world.Otherwise,I would have wandered every day,holding no aims in life.For onething,your care and love made me melt into the whole class,which brought dramatic changes tome.I started to reflect on the true essence of life and set goals to accomplish.For another,yourhelp and support in my study unleashed the enormous potential inside me,which made me readilyindulge in the sea of knowledge.In a word,my appreciation to you is beyond words.It is really an honor for me to have beenyour student and I will always bear your guidance and scholar spirit in mind.Best wishes!Yours sincerely,Li Hua英语试卷答案第1页共4页
was blown and the terrorists issued a death threat.In 2012.a masked gunman boarded the bus and shot herin the head.She survived.In 2014,she became the youngest person to win the Nobel Peace Prize.1.What is Ali Stroker noted for?A.Her efforts to win a prize.B.Her Broadway background.C.Her special art performance.D.Her wheelchair to perform in.2.Which word can best describe Anna Bissell 2A.Doubtful.C.StubbornB.Devoted.D.Outgoing.3.Who made a great contribution to the education for women?A.Ali Stroker and Anna Bissell.B.Ali Stroker and Malala Yousafzai.C.Susan B.Anthony and Anna Bissell.D.Susan B.Anthony and Malala Yousafzai.BImagine that one day you live in a highly immersive(身临其境)virtual world.You can go to a virtualconcert,take a trip online,view or create artworks and try on or buy digital clothing Amid a pandemic likeCOVID-19,instead of seeing teachers and classmates on a video call screen,you could join them in a virtualclassroom.This may help you understand the concept,metaverse.The tern metaverse refers to a shared virtual 3D world in which people can access via the Internet.Currently,most virtual spaces look more like the inside of a video game than real life However,metaversesthe digital spaces made more realistic by the use of virtual reality (VR)or augmented reality (AR,实).Metaverse was first used in Neal Stephenson's novel Snow Crash in 1992.The novel is about Hiro,apizza delivery man by day and a VR superhero by night who lives in an online universe called The Metaverse."He is in a computer-generated universe that his computer is drawing onto his glasses and pulling into hisearphones,"the novel says of the city that everyone pops into in VR.The idea rings in many other works,forexample,in Ready Player One directed by Steven Spielberg.In recent years,metaverse has become the latest popular word to capture the tech industry's imaginationso much that one of the best-known Internet platforms is renamed to embrace the futuristic idea-FacebookCEO Mark Zuckerberg recently announced that he changed his company's name to Meta.Tech companies are also dedicated to exploring metaverse-related products.Facebook has launchedmeeting software for companies,called Horizon Workrooms,to use with VR headsets The headsets cost$300 or more,putting the metaverse's most cutting-edge (experiences out of reach for many.Forusers who can afford it,they can enter the virtual worlds created by different companies.Fans of metaversesee it as the next stage in the development of the InternetSo,do you expect the coming of metaverse?4.What can be inferred about metaverse?
61.was awarded(解析:考查语态。本句话中known第六行:76.of→for(解析:考查介词。it是形式主W:Did you have any current shock?W:Thank you.I am sorry I had to call you out today是非谓语动词,前面省略了who was,故本空缺少谓语,真正主语是动词不定式结构,forb“对M:Not really.The local people were friendly enough.but it was an emergency.语动词,根据in2019可知本句用过去时态,同时主于某人来说”,这是动词不定式的复合结Besides,various food was to my taste.But I reallyM:That's OK.It is my turn for Sunday duty.It's quite语Yuan Longping和动词award之间地被动关系构,故将of改为for.)couldn't get used to the hot weather.good for me because my employers give me Monday故用被动语态,填was awarded.)第八行:77.proudly→proud(解析:考查形容词Text 4and Tuesday off.62.continually(解析:考查副词。修饰动词works用feel proud of“以…感到骄傲”,feel是系W:I've never seen you in that shirt before.W:But not good for me,as far as the bill is concerned.副词continually“持续不断地”。)动词,后面用形容词,故将proudly改为形M:Oh,I've had it for 2 years,but I don't wear itM:Actually,my company is one of the best for that.We63.to(解析:考查介词。本句的关键词是devoted,容词proud.)often-The style is out of fashion.charge double for weekend work but others charge与o连用,意为“把…奉献给…”。)第九行:78.interesting→interest(解析:考查固定短W:I don't think so.Whether the style or the color isthree or four times as much.64.Influenced(解析:考查非谓语动词。主语he和语。show是动词,后面用名词作宾语,故popular.What I want to mention is that it's a littleText 9动词influenced之间是被动关系,故用过去分词短将interesting改为interest,show interest intight on the shoulders.M:Hello,Marie.Thank you for doing this interview.语做状语,填Influenced.)“对…感兴趣”。)Text 5W:It's my pleasure.65.concerned(解析:考查时态。本句中what79.being-→be(解析:考查非谓语动词。toW:Do you have any hobbies?M:As you know,I'm writing an article for the Daily(concern)him most做主语,was是谓语动词,故用be honest=honestly speaking老实说,故将M:I like to paint,mainly about rivers and mountains.Times.Do you mind telling us your story?过去时态填concerned.)being改为he.)W:Terrific!I have the same interest as you.W:About six months ago,my teacher gave our class an66.a(解析:考查冠词。修饰名词shortage用冠词第十行:80.so→such(解析:考查so与such区别。Text 6assignment called"Make a Difference".The ideasuch修饰名词,so修饰形容词或副词,故a.)M:Are you watching the news?Can I change the chan-was to do something helpful or inspiring for those本句中用such修饰名词success.)67.solution(解析:考查词性转换。定冠词the后面nel?around us.用名词形式solution'“解决办法”。)One possible version:W:In just a minute.I want to see the end of thisM:So,what did you focus on?Dear Sir/Madam,rcport.68.studying(解析:考查非谓语动词。devote oneselfW:Well,three years ago I got into a car accident andto doing sth“全身心投入做某事中”,故填I'm Li Hua,a boy student from China.I have readM:I didn't know you were interested in the news.lost the use of my legs.My whole life changed.Ithe announcement that you posted on the Internet.IW:Well,I like Christmas Amanpour,an internationalstudying.)couldn't play sports anymore,and I had to get usedwould like to work for you as a volunteer.The reasonsjournalist.She's really great.She usually reportsto the life in a wheelchair.69.that(解析:考查连词。本句含有一个定语从句can be listed as follows.from London.She goes to some really dangerousM:Go on.could be used for farming in1974是定语从句,先行First,I'm easy-going and I can communicate withplaces.When there is a war,she's usually there.W:I soon noticed that my school had no facilities for词为the first hybrid rice,故用that引导。)others freely.What's more,just as the saying goes,M:Sounds great.someone in my position.No parking spaces,bathrooms,70.its(解析:考查代词。修饰名词production用形"many hands make light job."I realize deeply theW:But she is a wife and mother,tooelevators,that kind of thing.容词性物主代词,故填its.)importance of teamwork.Working in a team as aText 7M:So what did you do?第一行:71.that→where(解析:考查定语从句。本volunteer in the Adventure Race provides a chance forM:All right,Mom.I'm ready.What do you think?W:I spoke with a few politicians.I needed them to句话是定义从句,先行词为a platform,后me to communicate with each other.Most importantly,IW:Oh,dear!You look like a different person.I'm sorealize how important a problem it was面的从句是完整的句子,故用where引once worked as a volunteer in different adventureglad you decided to comb your hair and shave yourM:Was it difficult?导。)races,which is my advantage over othersface.You don't look so old when you are cleanedW:At first,I was told getting money from the government第三行:72.held前面加was(解析:考查语态。本My purpose is to make more people realize the im-up like this.would take iime,so I turned to our local school句话的主语是the annual Online Life Skillsportance of improving the experience of living in theM:So the suit looks OK?And my tie is on straight?district instead.Together we raised enough money toShow“一年一度的网络生活才艺展示”节wild.Only in this way can we learn to be independentW:Here,let me help you.You know,you look just likeget some wheelchair facilities built at our school.目,故与hold“举行”之间是被动关系,故and face the difficulites in the life.I'd appreciate it if Iyour father.He took me to our graduation in a suitM:Congratulations!用被动语态,last week“上周”可知本句用can be accepled!like this.W:It's just a start.There is still more work to do.般过去时的被动语态,故在held前面加I am looking forward to your replyM:I'm nervous,Mom.What do I say when I get there?M:Well,I think you've made a difference.By thewas.)Yours(faithfully),What if they don't like me?way,what did you get on your assignment?73.去掉第二个the(解析:考查冠词。inLi HuaW:Don't be silly.Just be yourself.Tell them you're aW:I got an“Aicharge of“负责”,而in the charge of意为听力材料:hard worker and that you're willing to do whateverText 10“由…负责”,故本句指的是学生会负责Text 1they need you to do.Believe in yourself.Dear Mary,how are things back at home?I got这个节目,用in charge of,定冠词the是多M:Madam,here are the two boxes from Beijing.CouldM:I'll try.the welcome card you and mom sent me.You can余的。)you please sign your name here?W:My dear,handsome boy.I'm so happy for you!imagine my surprise when my roommate said I had an第四行:74.activity-→activities(解析:考查名词复W:Sure.Thanks.Text 8e-mail!Sorry for the late reply-we just got the数。activity“活动”是可数名词,a series ofText 2M:Hello,you called to say you had a problem.Internet set up here.My dormitory room is a little一·系列”后面用名词复数形式,故将M:Good morning,Tina.Why are you so well-dressed?W:Yes,there is some damp on a ceiling upstairs and Ismaller than I thought,but my roommate Laura isaclivily改为aclivities.)W:I'm on my way to a New Year's feast.How do Ithink a pipe may have a burstreally cool.I can already tell we are going to be best第五行:75.show→showed(解析:考查时态。整个look?Is my make-upOK?M:Let me look at that...The pipes look OK and noth-friends.She had arrived here a week before I did,so文章都是叙述上周举办的网络生活才艺展M:Perfect.ing seems to be coming through the roof.she already knows her way around here.Today,she示节目,用过去时态,本句show改为Text 3W:Well,the water must be coming from somewhere.showed me the athletic stadium and the basketballshowed,需要上下文时态一致。)W:How was your trip to Malaysia?M:Ah,I can see what the problem is now.Water is blo-stadium.I can't believe how big this campus is!M:Excellent.wing through a hole in the wall.I will mend it.Apparently,there are 50,000 people that go to this8英语金学导航·模拟版
tous”可知,Lorraine认为大约60年前嘲笑过她们的人能请求原凉是一件美好的事情;据此可推知,这次会面让三人都感到宽慰,故C项正确。28.C细节理解题。根据第1段第2句“If the world followed the so-called”planetary health'“diet,each year more thanI1 million early deaths could be prevented.”可知,行星健康饮食会防止人们在早期死亡。29.A细节题。根据第2段最后一句If we want to feed everyone,we all need to change what we eat and the way we eatby improving food production and reducing food waste..可知,科学家们建议人们改变饮食方式是为了养活地球上的每一个人。30.D推理判断题。根据最后一段可知,虽然目标很难实现,但是只要努力,就会不断向成功迈进。31.B主旨大意题。本文主要介绍了科学家们提出了一种新的有益人类和地球健康的饮食结构。32.B细节理解题。根据第二段中的“For the obese,exercise is very important as it helps reduce body fat by buildingor preserving muscle mass and improving the body's ability to use calories.”可知,锻炼可以帮助肥胖者锻炼肌肉,燃烧卡路里。33.A推理判断题。根据第三段中的“Regular physical activity can improve your mood and the way you feel aboutyourself.”以及下文内容可知,锻炼可能起到减压的作用。34.A细节理解题。根据最后一段中的“Remember to check with your doctor before starting a new exercise program”可知,开始新运动之前要咨询医生,得到医生的建议。35.D推理判断题。根据本文的话题“锻炼有益于身心健康”以及每段首句,尤其是其中的关键词exercise,feelbetter,gain health benefits等可以推断出,本文的中心是说明有规律的锻炼对一个人的身心健康有益处,所以D项“有规律的锻炼可以提高一个人的整体生活质量”理应是作者同意的观点。36~40 BDCEG41.C考查名词辨析。A.seconds秒;B.hours小时;C.minutes分钟;D.days天。句意:在一栋大楼的台阶上,一群工程学大四学生聚集在一起,讨论几分钟后就要开始的考试。由下文可知学生们正在去考场的路上,所以肯定是过一会就要考试了即几分钟。故C选项切题。42.A考查名词辨析。A.graduation毕业;B.discussion讨论;C.education教育;D.interview面试。句意:这是他们毕业和工作前的最后一次考试。根据上文的It was the last day of the final examination in a large eastern university可知,他们考完试就可以毕业了。故A选项切题。43.B考查情态动词辨析。A.must必须;B.would将要;C.have to不得不;D.used to过去常常。句意:有些学生谈论着他们已经找好的工作,其他人谈论将会找到的工作。一些人在讨论已经找到的工作,有的人在讨论将会找到的工作。所以would“将要”符合句意。故B选项切题。44.C考查名词辨析。A.hold握住;B.charge费用;C.control控制;D.place地方。句意:凭着对四年大学生活的把握,他们觉得已经做好了准备,能够征服世界了。根据生活常识可以判断出,即将毕业的学生都充满了自信,凭借着自己的专业,觉得能够征服世界了。take control of“控制”符合句意。故C选项切题。45.D考查形容词辨析。A.interesting有趣的;B.hard难的;C.unusual不常的;D.easy容易的。句意:他们知道,马上就要进行的考试,只是小菜一碟,因为教授说了,他们可以带任何想带的书或纸条进来,只要求他们在考试过程中不能相互交谈。由下文可知,教授说他们可以带任何书籍或者笔记去参加考试,因此他们认为这次考试肯定是非常容易的。故D选项切题。46.D考查形容词辨析。A.no没有的;B.either任一的;C.all所有的;D.any.任何的。句意:他们知道,马上就要进行的考试,只是小菜一碟,因为教授说了,他们可以带任何想带的书或纸条进来,只要求他们在考试过程中不能相互交谈。教授允许他们带任何的书籍。ay“任何的”符合句意。故D选项切题。47.A考查动词短语辨析。A.talk to与..交谈;B.look at看;C.refer to;参考D.listen to听。句意:他们知道,马上就要进行的考试,只是小菜一碟,因为教授说了,他们可以带任何想带的书或纸条进来,只要求他们在考试过程中不能相互交谈。教授唯一的要求就是他们不可以相互之间讨论。也就是要求他们自己答自己的卷子。故A选项切题。48.C考查副词辨析。A.nervously紧张地;B.quickly快地;C.joyfully高兴地;D.curiously好奇地。句意:他们欢快地进了考场,教授把考卷发给他们。他们认为试卷将会很简单,所以他们很开心地进人了考场。故C选项切颗。49.B考查动词辨析。A.changed改变;B.appeared出现;C.froze使结冰;D.stopped停止。句意:当同学们看到只有5个问答题时,脸上露出了笑容。由“they noted(注意到)there were only five essay-type questions”可知,他们发现题目很简单,只有五个论文类型的问题,所以脸上露出了笑容。故B选项切题。50.D考查从属连词辨析。A.then然后;B.as当…时;C.after在…以后;D.before在.·之前。句意:三个小时过去了,教授开始收卷子。分析句子可知,本句为before引导的时间状语从句,表示教授开始收卷子之前过去了三个小时。故D选项切题。51.C考查形容词辨析。A.pleased高兴的;B.surprised惊讶的;C.worried担忧的;D.moved感动的。句意:他环视了一下面前这些忧郁的脸,问道:“有多少人完成了这5道题?”没有一个人举手。由上文的“On their faces wasa frightened expression”可知,他们很害怕,很忧郁。故C选项切题。【2022单科模拟检测卷·英语参考答案第3页(共24页)】
广东省普通高中学业水合格性考试·英语金卷(八)仿真模拟卷第一部分情景交际(共5小题;每小题3分,满分15分)阅读下列简短对话,从A,B,C和D中选出最佳答案,将对话补全。1.Jeff,could you tell me how to order a taxi through"Didi "A.You're welcomeB.SureC.Take it easyD.It doesn't matter2.We can invite Nick and Nora to Shanghai Disneyland with us.I'll give them a call right now.A.Why?B.What for?C.Why not?D.What?地3.-I prea mohile phone made in your company,but I may need some more information about the product.橙A.At your service随为my pleasureC.You're welcomeD.Thank you4.-Do you know the newly appointed CEO?兴A.I'll check itB.Only that there is oneC.More often than notD.It will come to me5.-What do you want to do next?We have half an hour until the basketball game.Whatever you want to do is fine with me.A.It just dependsB.It is up to youC.All rightD.Glad to hear thatK咖第二部分阅读理解(共15小题;每小题3分,满分45分)趔阅读下列短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D中选出最佳选项。ALast year we moved into a beautiful two-story old house.The house was built in 1956.It was repaired in 2003.区At first,really small things began to happen.They didn't make me believe that something was wrong,but astime went on,things started becoming stranger and stranger.Early something was missing,and later on it would befound somewhere else.I just thought I had forgotten where I put it,or perhaps my daughter was playing around withthings.Then later on I would hear strange sounds when nobody was at home but me.Yet it was an old house,andsometimes old houses did make little noises,so again,I didn't really mind.州Then things that I couldn't explain started happening.It was last November and I was at home alone cleaning thehouse.When I was sweeping the kitchen floor,I felt a very cold wind blowing my hair.I thought the kitchen window救must have been opened,but when I checked it,it was closed.The windows were new,and there was no way any coldair came in.We all felt very strange and moved away from there in October,2014.I was never really frightened.It was just审strange,like something or someone was trying to get my attention or something.6.The house isyears old.A.about 97B.over 100C.over 200D.about 637.According to the passage,the things that were missing in the old houseA.would never be foundB.can't be explained by the writerC.would be seen in another placeD.were put somewhere else by the writer8.At first the writer didn't mind the strange sounds happened because量A.the house was very oldB.someone made themC.her daughter made themD.the cold wind was blowing9.When the writer was sweeping the kitchen floor last November,A.lights turned on suddenlyB.a very cold wind blew in from the open windowC.a very cold wind blew her hairD.the windows were opened10.The writer's attitude()to the old house isA.strangeB.frightenedC.surprisedD.loving广东省普通高中学业水合格性考试·英语金卷(八)第1页(共4页)
24.What helped Gumah win the Nobel Prize in literature?A.His popularity among readers.B.His life experience as a refugee.C.His exploration of the sfering caused by colonalism.D.His productivity in literary.25.Which of the following about Gurnah is True?A.He has an American origin.B.He adopts English as his literary languageC.He was made to flee England when he was 18D.He is the first black African writer to win the Nobel Prize.dio't or26.What was Gurnah's first reaction to his award?DC.Astonished.D.Proud.A.Thrilled.B.Honored.27.What did Alexandra Pringle think of Gurnah's win?A.It was an overdue recognition.B.It was an unreasonable decision.C.It depended on good luck.D.It made East Africa famous.ovil bns deilg3cHow much free time do you need to be happier?Feeling overwhelmed by your to-dolist can certainly make you unhappy,but new research suggests that more free time mightnot be the magic elixir((灵丹妙药)like many of us have dreamed.Researchers found that people with more free time generally had higher levels ofsubjective well-being()-but only up to a point.People who had up to two hours of freetime a day generally reported they felt better than those who had less time.But people whohad five or more hours of free time a day generally said they felt worse."While too little timeis bad,having more time is not always better,"said Marissa Sharif,an assistant professor ofmarketing at The Wharton School.For example,some adults struggle with the"retirementblues",which can be due to a lack of stimulation and structure,among other things.They conducted several smaller online experiments.In one they asked participants toimagine having 3.5 to7free hours per day.They were asked to imagine spending that timedongutive"thngikeeme doinguproductiveiikwatching TV).Sudy pariipnt eieved their ebeingwou suffer f they hada of freeingdaybftheyeddiehow popharifd.fh feeproductiveis p toyou Freaetiekelkniing,readng,cokigorganmingareasoknorntopmtpeoplenastedIncpop do nd themehv(过多的moofsparhavingjobSharif douruendwould benefit from spending their
I.完形填空The south side of the building 48 Many peopleAtook away the fallen stones.They used them to buildLiu Yuhan,12,lives with his parents in a smallhouses.People didn't rebuild the Coliseum this time.英语room in Hefei,Anhui.Liu's parents are migrantLuckily,we can still see the 49 standing thereworkers(外来务工人员),and they31 Liu to the英语today.city a few years ago.At first,when his parents wentToday the Coliseum is one of the most popularout to 32,Liu had nowhere to stay after school.places in Rome.People from all over the world come识33 Zhang Letian,a very helpful woman,changed识to Italy to 50 it.(改变)that later.(B)48.A.played a part B.fell down用(D)31.A.disliked B.paidC.advisedD.broughtC.showed upD.helped out(A)32.A.workB.playC.eatD.exercise用(D)49.A.city B.machineC.serviceD.buildinge(B)33.A.Although B.However C.SoD.Or(C)50.A.coverB.digC.visitD.touchAfter graduating(毕业)from a university inⅦ.补全对话Sydney,Zhang Letian went back to Hefei.At that根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白英time,she found a(n)34.Many migrant workers处的最佳选项,其中有两个为多余选项。were too busy to 35 their children.So Zhang阅A:Sam,you play the piano every day.36 to build a service center to help them.(51)C知Now,hundreds of 37 like Liu can go to the理B:No.I wanted to be a pianist before,but now Icenter after schoolplan to be a firefighter.A.What do you want to be?(B )34.A.orderB.problem C.event D.mistakeB.I think it's a dangerous job(C)35.A.look for B.agree withC.Do you want to be a pianist?用C.look after D.prepare forD.Can you play the violin well?(D )36.A.forgotB.seemed C.stopped D.decidedE.How are you going to do that?(C )37.A.roles B.examples C.kidsD.parentsWhy do you want to be a firefighter?G.I love playing the violin and I'm good at it.They can do their homework there and join in 38A:(52)Clike painting and singing.Many parents said theyB:Because firefighters are always ready to helpwere_39 to meet Zhang and felt reassured(放心people in need.How cool!英语to keep their children at the center.阅A:(53)E"I've learned how 40 my work is and I willB:I'm going to play sports every day.What aboutyou?(54)Akeep doing it,"Zhang said.理A:I want to be a violinist.(55)GB:I believe our dreams can come true one day.(D)38.A.plansB.teams C.filmsD.activitiesA.What do you want to be?运B.I think it's a dangerous job.(A )39.A.luckyB.careless C.natural D.angryC.Do you want to be a pianist?(B)40.A.traditionalB.importantD.Can you play the violin well?C.comfortableE.How are you going to do that?gD.impossibleF.Why do you want to be a firefighter?G.I love playing the violin and I'm good at itBⅧ.阅读理解The Coliseum(斗兽场)is an old building in阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个Rome,Italy.It is the largest of its kind.People选项中选出一个最佳选项。英语started buildingit in the year 70,and it 41 themten years to finish the work.读A(B )56.Mary draws well and plans to sign up.People used the Coliseum in many ways.Longago in Rome,men 42 each other in it.They alsoShe should be available onfought against 43 such as lions,tigers and bears.解A.Tuesday B.Thursday运C.FridayD.Sunday(D)41.A.usedB.spent C.madeD.took(B)42.A.believedB.fought C.helpedD.knew®(A)43.A.animalsB.humans C.plantsD.nature9As many as 80,000 Romans would go to watch the(C )57.Mike's mom is interested infight inside the building.These 44 went on untilenvironment-friendly shopping bags.She523.英语阅can joinwith her son.The Coliseum was on fire in 217.45 muchof it is made of stone(石头),the fire broke itA.Group 1B.Group 2C.Group3D.Group 4seriously.People spent many years rebuilding it.理Another 46 thing happened in 1349.An(D)58.Which of the following is TRUEearthquake(地震)47_Rome and the Coliseum.about the activities?运(B)44.A.facts B.eventsA.All the activities will be in the parkC.services D.competitions(C)45.A.Because B.If C.Although D.UnlessB.None of them is on the weekend.(D)46.A.exciting B.interesting C.dangerous D.terribleC.Group 4 will go to a factory.g(A)47.A.shook B.lostC.preparedD.improvedD.Students should sign up by Friday.
22.What kind of book is Daughter of the Deep?A.A folk tale.B.A biographyC.A science fiction..前束D,Aueo图23.What is special about Everyone Sang?A.It is written by Eva Ibbotson.B.It is intended for poetry loversC.It is one of the bestselling books.D.It contains stories about Lemn Sissay.BIn 2014,I was in ballet class when I got a call from the hospital that my dad had experienceda stroke.I rushed to the hospital to join him,and found him buried in a nest of cablessurrounded by a variety of moochromatic,rapidly beeping (making a short,loud sound)assistivemachines.They seemed to form a single,massive enclosure around him.Every few moments hewould peer up at one of the machines with wide,confused eyes.It became clear that many of thetechnologies that were meant to be helping and supporting him were scary and inaccessible.Duringthe most difficult moments of his life,the machines multiplied his fear.I wondered how I could make him feel reassured,safe,and dignified around these devices.At the time,I was a professional dancer and choreographer ()Dancers,performers andtheater artists are all masters at evoking emotionssoI began to think how I might improvemachines to help him feel empowered and hopeful rather than afraid.My dad is now in his early70s and fully recovered.But his story led me to start combining my passions for dance andtechnology.I've danced with different robots all around the world,in installations (and liveperformances.I'm now a Ph.D.candidate in mechanical engineering at Stanford University,where I work on models and interfaces that allow robots to leam new tasks from humansAs the number of robots in society continues to inerease,more people need to be capable ofusing them.I think of other commonly used technologies like laptops and phones and reflect that auser like my dad actively direct the robot with natural human motionsI believe the intersection (between robotics and human will continue to expand asrobots move out of the factory and into the public.I am not sure how soon my dad will have a robotmT.Ain his house,but I do helieve that when it arrives,it will be filled with dance knowledge.o5g:16g,之24.What do we know about the author's father after he was in hospital?A.He longed to see his son.B.He knew little about his illness.C.He was curious about new machines.D.He was terrified of medical equipment.25.What mainly made the author combine dance and technology?A.His care for his father.现.,见8者凝出敢中敬个B.His personal experiences.C.A creative thought for dance.D.Technology's effect on society.浮高资面州,0第智面,向妹阅)减测26.The author mentioned laptops and phones in paragraph 4 toA.account for their wide use in life.od o baoy aigoa aoob vdweuieumn打h4G,AB.convince readers of their significance.lulesomue inad ofanC.show development of the modern technologyD.predict the capability of people using robots.阳时和oo屏面wWdl9击n4ga20入英语第4页(共10页)
Day after day,the three boys,Billy,Wesley and22-23下新课程高二(B)四Gordy,walked past.Wesley and Gordy still tried第34期其余版面参考答案to turn their faces away.But Billy eventuallyCOLLECTIONSbegan waving back at Gwen.单词幂Then one day,something strange happened.That morning,Gwen found roses on the doorstep参考答1.lawyer2.assistant;assistanceShe was excited,wondering whether her secret3.architecture4.librarianfriend would come up and talk to her.5.economic;economicalThat afternoon,only one of the three boys6.management;managerwalked past,and when Gwen waved at him,he7.reliable8.persuasionwaved back shyly."Hello!"Gwen cried."Did you9.impressive;impressionbring the flowers?"The boy shyly nodded,and10.intelligentGwen said,"Come in and have some tea!"11.employer;employee;employment四12.determined:determinationBilly hesitated,and then he ran up to Gwen'shouse."Where are your friends?"Gwen asked.13.prediction写Billy replied,"Oh,Gordy and Wesley are in参考14.association;associated15.adjustment;adiustableWashington this week for Math Camp."Then,16.announcementBilly sadly added he failed to go because his mathwasn't that good."I used to be a pretty good math案17.disabled;disabilityteacher,"Gwen said."If you like,I'll tutor you in18.willing;unwilling19.reaction20.financialmath."21.logical22.motivated;motivation23.retired;retirement注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式24.innovator;innovation四作答。25.occupationBilly jumped for joy,asking,"Seriously?"26.qualified;qualification磊参考27 security28.applicant;application29.respectful;respectfullyWhen walking past Gwen's house,Billy案30.optional词块encouraged Gordy and Wesley to visit Gwen.1.get on well with2.heart and soul3.end up4.be likely to do sth5.have a hard time doing sth6.by birthOne possible version:7.have a lot to do with四Billy jumped for joy,asking,"Seriously?"8.in terms of9.愿意做某事10.取得进步;获得成功Gwen smiled and nodded.Billy immediately参写pulled out his book,telling her there was a math11.对.作出反应concept extremely hard to understand.Gwen12.以…为基础13.继承某人的事业;步某人的后尘then took paper and a pen,beginning explaining.After a lively discussion,Billy cried excitedly,"I案14.没有打算做某事15.过时;过期16.以...的速度get it!"After that day,Billy continued visitingGwen to get tutored.Days later,Gordy and17.总之18.申请19.此外;而且Wesley returned from Math Camp.After school,20.好的判断力they three walked home together again.21.支持;代表;容忍22.直视某人When walking past Gwen's house,Billy句子四encouraged Gordy and Wesley to visit Gwen.1.There is little doubt that those with serious"She's really wonderful.You'll like her,"Billy参attitude towards work are more likely to succeed.晕stressed.Although his friends remained doubtful,2.In the present situation,there is the prospect ofthey still followed him to Gwen's house at last.returning to our country.That afternoon,Gwen had three guests for tea.3.Criticism is everywhere in life.It is up to you toThe meeting was such a success that the next day,案decide how to react to it.five more kids visited Gwen.From then on,Gwen's each day never went by without a visitor.Some came for math or science help,but manymore came for the lively conversation详见答案解析页6
Braons as a tme for fun 24-year-old Stefani from USA.however recently choseto spend her vacation 41 the carth a little cleaner.ebbish for quite some time now.So when she decided to tketheiss family and friends,she 43 up with a creative idea to help out the planet,omesStefani and m about to drive across the country and pick up rubbish.she sdyou d like to 44 10.I'll pick up a whole bag of rubbish for youa picture of the bag with your name and the city you help clean up on it,so youlbycowill be cleaner.Pl h mequickygot qute a lot of 46.Plenty of people began following her joumdonanons She quckly over 2950.It was ot on etore heover 70 hours through II states in the US and collected over 120 bags of rubbishma pick up 48,but if everyone starts picking up somehatshre the magic is Stefani saidsrefani much help along the way,and she couldn't be more thankful.From donations tosiners belping her fill up the rubbish bags,her journeypeople work together.50just how much can be achieved when1.A.makeB.makingB.overC.made2.AC.aboveD.to makeD43.A.keptB.endedC.D.pastcaught44.A.saveB.makeD.cameC.45.A.reallyB.hardlydonateD.lendC46.A.invtationC.B.recentlypollutionD.actuallyC47.A.nseB.attentionborrowedD.educationsomethingC.printed48.B.everythingD.raisedA.xcceptedC.B.anythingfoundC.D.nothingA.showedreceivedB.DappearedsawC.pointedp.guided第三部分阅读理解(共两大题,满分45分)m补全对话(共5小题:每小题1分,满分5分)根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A:How was your weekend,Carl?51B:Yes.I went to a science fair in the city center with themA:Really?I went there,too.52B:Fantastic!There were so many creative things at the fairA:Yeah!Do you remember the robot dog?I guess it surprised many visitors.B:Of course!53 It was so cool.I took quite a few phoos thereA:Me,too.There was also a model of a flying car.54B:Perhaps.Traffic has become a serious problem in big cities and flying cars might be a good way tosolve it.A:I agree with you.55B:I bought a model rocket for my brother when I left.He really likes it.A.How did you get to know about the fair?B.Well,what did you buy in the gift shop?C.What do you think of the science fair?.D.I leamed how the flying car was invented.E.Did you go anywhere with your,parents?Will people drive flying cars in the future?G.It behaved just like a real dog in many ways百校联赢·2023安徽名校大联考一英语试题卷第4页(共8页)
2023年湖北省新高考协作体高二3月联考高二英语试卷新高考联考协作体试题研究巾心命制考试时间:2023年3月17日上午8:00-10:00试卷满分:150分注意事项:1、答卷前,考生务必将自己的姓名、考号等填写在答题卡和试卷指定的位置上。2、回答选择题时,选出每题答案后,用2B铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需要改动,先用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在试卷上无效。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How does the woman feel?A.Nervous.B.Sleepy.C.Confident.2.What does the man suggest the woman do?A.Clean her shoes.B.Buy some shoes now.C.Wait for the sales.3.What docs the man normally have for breakfast?A.EggsB.Cheese.C.Toast.4.What are the speakers talking about?A.A computer game.B.An imaginary situation.C.A vacation plan.5.When does the man's train leave?A.At3:10B.At3:15.C.At3:30.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6.Where are the speakers?A.On a hillB.On a snow mountainC.On a volcano.7.When did the bad earthquake happen?1
W:I have never been to Korea.I've been to Japan before,but never Korea.M:Why were you in Japan?W:My father worked in Japan and he thought it would be a good experience for my familymembers to take a vacation to a different country.He's so into learning Japanese.M:Well,if you ever want to visit Korea,I would be happy to show you around.W:Thanks for the offer.I'll keep that in mind.Oh,the professor is coming.Let's talk moreafter class.(Text 10)W:Welcome to our annual school prize-giving.This is a very different year.COVID-19has brought hardship to the world and our school hasn't escaped its effects.So,this year wewill have an additional prize for someone who has contributed outstandingly during the crisis.So,I'd like to start with that prize,which will go to a girl who has spent the last few monthsshopping and delivering groceries for older people.Please step forward,Mary Edwards.Youare truly a model citizen.Now,I'm delighted to present a prize to a very talented artist whohas attracted national attention for the quality of her painting.Applause please for MichelleWeymouth.Next,our school is proud of our scientific achievements and one shining exampleof how these benefit our students is Mark London,our science award winner.He achievedgood grades in every exam.And now for the big moment-this year's School Champion.We're lucky to have one person who is excellent across the whole range of subjects-frommath to art,and from music to languages.Our School Champion this year is Martin Lacey.【23·DY·英语·参考答案一R一英语8一QG】
Lately,a photo of a fireman holding a baby has become popular on theInternet.The photo which was taken on September 6th,2022 after an earthquake49.many people's hearts.In it,a two-month-old baby is being heldcarefully in the 50.of a young fireman named Zhang Zili who livedthrough the Wenchuan earthquake.Zhang found the baby when he did the rescueoperation in a village of Luding.The baby was lucky and he wasn't 51.hurt.And he slept all the way in Zhang's arms till he was sent to the hospital.Zhang is 52.and he has joined in three rescue operations since he be-came a fireman in 2022.His 53.of being saved in the Wenchuanearthquake encourages him to help those getting into similar difficulties.49.50.51.5253.(E)请阅读下面的非连续性文本,按要求完成所给任务。What will humans look like in the future?Will they be different from ustoday?A US company built a model of a human in the year 3000.It shows howtechnology might change us.The model is named Mindy.Her back and neck areinclined towards her chest.It's from looking down at the phone for too long.Herneck is wide.It's to support her head.Look at Mindy's hands.They look like abird's claws(爪子).And her elbow is bent(弯曲)to90 degrees.It's the resultof holding a cell phone for too long.Technology is so helpful that humans think tess That's why Mindyhas a smaller brain.But her skull(头骨)is thicker.It protects herbrain from the radiation (of computers and phones.Mindy alsohas another set of eyelids ()They protect her eyes from screenlight.英语第12页(共16页)
六squid.Then they started to learn more about thecreature we now call the giant squid(巨型乌贼).六【写作微指导】One night in 2003,a giant squid was seen读写综合again when it attacked(袭击)a ship.Some读写综本篇写作要求写一篇英文短文,描述一个scientists learned that whales eat the giant squid,“神秘事件”,并提出猜想。so they got an idea-they followed a group of◎主题:人与自然之宇宙探索whales and set up a camera deep underwater,hoping to find a giant squid.Finally,they saw◎子主题:地球与宇宙探秘something:it was longer than a school bus;it had◎时态:一般过去时,一般现在时eight long arms and two tentacles.It was a giant人称:第一人称,第三人称squid!Since then,more people have seen giantsquids from photos and videos.g六◎必备短语与句型:76.When did scientists begin to believe the story六see sb.do doing,belong to,look like,too ..about the Kraken?to ...fly across,as faras I am concerned,be读写They began to believe it in 1873./In 1873.sure,ask sb.for写It caused a heated discussion among people.馨77.How did the fisherman save himself at last?He cut off one of the creature's tentacles./ByMost people think that it can't be...,because ..合Some people hold the view that ..cutting off one of the creature's tentacles.*That sounds too strange to be true.78.What was scientists'guess about the tentacle?Another popular idea is that...It belonged to a kind of squid.*It looks like ..as it ..As far as I am concerned,I...六79.What is the natural enemy of the giant squid?六【参考范文】Whales are the natural enemy of the giantRecently,many people in Chengdu,Sichuansquid./Whales.80.What did the giant squid look like?saw a flying object crossing the sky.It was sostrange that it caused a heated discussion amongIt was longer than a school bus and hadpeople.eight long arms and two tentacles.Most people think that it can't be a plane合合because it was moving so fast without making anysound.Then what could it be?Some people holdthe view that it belongs to the aliens who aretrying to reach the Earth and study our planet六B.书面表达不久前,四川成都多名网友发现天空中出现一个发六However,that sounds too strange to be true.Another popular idea is that it could be a光的不明飞行物,并拍摄了照片及视频。这究竟是什么物体呢?人们对此展开了激烈的讨论。请你结合以下某fireball crossing the sky.A fireball is usually写网友拍摄到的照片及思维导图内容提示,写一篇英语短very bright and looks like a fire dragon as it文,在下周的英语课上和大家分享该“神秘事件”读写综合flies across the sky.As far as I am concerned,I guess it might合“神秘事件”be a fireball too,but I can't be sure.I'll ask myscience teacher for help or find more他人观点引出主题多数人认为肯定不是飞机提出观点information about it on the Internet.个绍该事件2有人认为是外星人的飞船:你认为可能是3.有人认为是火流星过天空室:4有人认为是…六写作要求:语句连贯,词数80个左右。选完成句子。根据汉语意思完成英语句子。参考词汇:fireball火流星1.现在教室里一定有人在看书。读写综合There must be someone reading in theclassroom now.2.他的背伤可能会妨碍他参加明天的比赛。His back injury may prevent him fromattendingtomorrow's game.3.他把钱包里剩余的钱都给了那个可怜的老人。He gave therestof the moneyin his wallet to the poor old man9
ESL students use English on a daily basis.可知,EFL学者通常是为了商务或娱乐活动而使用英语,而E$L学者每天都在使用英语,这是两者的“区别、差异”。33.D。推断。根据第三段.to connect with native speakers.have more chances to.可推知,人们通常误认为E$L学者只与以英语为母语的人进行交流,然而,在英语不是母语的国家,英语也经常被使用,E$L学者也通常有很多机会与那些人交流。34.B。理解具体信息。根据第四段“The shortageof ESL and EFL teachers has continued可知,近年来,ESL和EFL教师的短缺仍在继续,这对全球教育来说是最大的挑战之一,即问题在于英语老师很难满足需求。35.C。推断。根据最后一段..to accept one common language for.可推知,由于欧盟各国的语言和文化不同,人们一直在推动使用一种共同接受的语言来处理国外业务,即欧盟各国常用英语来增进交流。七选五导语:本文是一篇说明文。主要介绍了摩洛哥的一些风俗惯36.C。此空设于段中,下文与其存在转折关系。第一次去摩洛哥旅行可能会觉得困难:然而,当地人的友善可能会使融入摩洛哥文化变得容易。37.E。此空设于段中,与上文存在解释关系。分享食物是摩洛哥的俗,因为摩洛哥人认为在别人面前独自用餐是不礼貌的。38.G。此空设于段尾,与土文存在顺承关系。许多摩洛哥人会推迟他们正在做的事情以免错过一场重要的比赛,如果你的摩洛哥朋友在那种情况下不接电话,你也不要生气。39.A。此空设于段中,是一个过渡句。摩洛哥人沏茶时有一种独特的方式,他们会一边倒茶,一边把茶壶抬得越来越高,在杯中制造出气泡。40.F。此空设于段首,用于承接上文,引出下文。上文介绍了几种摩洛哥的风俗惯,旨在引导读者对摩洛哥的文化有更深的了解,最后一段总结全文。完形填空导语:本文是一篇记叙文。主要讲述了作者和朋友们去山里露营的一次经历,他们经历了暴风雨,但也欣赏到了令人惊叹的美景,这让作者感触颇深。41.C。根据I imagined a little house可知,当Aiden刚开始邀请作者去山里露营时,作者“兴奋地”同意了,他想象着有舒适的环境。42.A。根据However和下文..sleeping bags andother outdoor supplies..可知,作者的期望很快就“降低了”。43.D。根据语境可知,Aiden和他的哥哥Lebron开着一辆装满睡袋和其他户外用品的卡车“出现了”。44.A。根据下文他们野外扎营以及遇到暴风雨等情况可知,作者没预料到这次出行会是一个“挑战”。45.D。根据Before hiking...partly reduced my worries..可知,徒步旅行开始前,Lebron解释了一些“规则”,缓解了作者的一些担忧。46.B。根据I was relaxed.the trail became narrower.可知,徒步刚开始很“顺利”,所以作者感到轻松。47.A。根据语境可知,道路变得狭窄,迫使作者“专注于”脚下的路,少说话。48.C。根据上文可知,作者在步行爬山,所以腿很“疼”,一到山顶就立刻放下了背包。49.A。根据上文I dropped my pack和下文.a storm is coming.We need to set up camp.可知,Lebron对作者说,暴风雨要来了,没有时间“休息”,要先扎营。50.C。根据.they gave me some guidance..和语境可知,扎营对作者来说很难,但Lebron和Aiden干得很“熟练”。
in crash tests可知,车企仅被要求使用男性假人进行撞击测试,如果该项规定不改变,该团队将无法推广他们的发明,故可推知答案。七选五导语:本文是一篇说明文,属于“人与自我”主题语境。文章主要介绍了“脸盲症”的特征、危害、原因和应对方法等。36.D。此空设于段中,与上文存在指代关系。该选项中的t指代上文陈述的事实。同时此空与下文存在转折关系。尽管我们认为这很侮辱人,但实际上这与脸盲症有关,不是他们不礼貌。37.E。此空设于段中,与上文存在转折关系。尽管他们能描述一些面部特征,·但记不住。同时此空与下文存在因果关系。因为他们记不住面部特征,所以同一个面孔看过很多次,也感觉是初次见。38.G。此空设于段首,是本段的主旨句。本段后面提到的导致脸盲症的各种潜在原因,包括车祸、脑部疾病、遗传等都是对本主题句的具体阐释。39.F。此空设于段尾,是一个总结句。总结了前面两句提到的脸盲症患者通常遭遇的困扰。40.B。此空设于段中,和上文一起与下文存在并列关系。它们分别陈述了应对脸盲症的措施。完形填空导语:本文是一篇夹叙夹议文,属于“人与自然”主题语境。文章讲述了Joseph Dituri为了科研将在水下生活100天的事迹。41.C。根据Dituri生物医学工程师的身份及下文他在水下进行研究的内容可知,他为了科学在水下生活。42.B。根据下文内容可知,他将在水下开展研究。43.D。根据goal of spending 100days及previous record of73days可知,如果他的水下之旅成功的话,他将打破先前的记录。44.B。根据The human body has never.可知,他在水下记载高压对身体的影响。45.A。根据the goal of spending 100days可知,此处指长时间待在海里。46.C。根据The human body has never.For example.可知,他在水下生活的情况将被密切监测着。47.B。根据.so he will be..the heart's function可知,他将在水下接受心电图检查。subject sbt0sth表示“使经受.”。48.C。根据His assumption.可知,他猜想水下环境能够改善他的身体状况。49.D。根据a previous study...cell growth可知,他的猜想并非空穴来风。50.D。根据.improvements to my health可知,先前的一项研究表明了海水压力有益于身体。51.A。根据语境可知,他希望这次水下之旅能够促成老年病的治疗方案。52.A。根据The ocean is in a bit of trouble可知,这一项目促使他推进海洋保护53.C。根据Dituri will invite about40 children..可知,他希望这个项目能激发年轻人的兴趣和热情。54.D。此处暗含转折关系,即便他没有完成挑战,这次水下之旅对他而言也是一个胜利。55.A.根据a chance to promote.passion可知,这次水下之旅对他而言也是一个巨大的胜利。语法填空导语:这是一篇说明文,属于“人与社会”主题语境。文章着重介绍了中国电影的发展史及相应的代表作。56.impressive。考查形容词。根据句意可知,这里需要一个形容词作定语来修饰名词time,故用impressive.57.has experienced。考查动词的时态。根据句意及句中的Over the past century可知,这里谓语动词要用现在完成时;主语Chinese cinema是单数概念,故用has experienced。
入煮熟的42.WhyWoodenWhat doeschopstickopsticksnnderlinewor"poisenJing.Mo and Chou are five ypes of roles of Beijing Opera.Among them,"Four Famous DanActors"with Mei Lanfang heading the list are well-known in China代to a daughter,美味的Mei Lanfang(1894-1961)The History of Beijing Operaen0At the age of eight,he startedin1790gtraining in Beijing Opera.When hethe performance of Anhuiwas17,he raised pigeons(鸽子)opera groupsand trained them to fly high.Every day Mei watchedthem as they flew,which helped him to develop the eyefrom 1840 to 1860agraph want to tellmovements that were so important to his art.His hardthe formation of Beijingwork and dedication()made him a leading artist inOperaBeijing Opera.Today,Beijing Opera is playing an important role infrom 1883 to 1918improving cultural communication between the West and thethe improvement of BeijingEast,and introducing and spreading traditional Chinese art.Opera能填入空白处余项n2010,Beijing Opera reached its moment of honor(荣誉),It was included in UNESCO's Representative List of theafter 1917the golden age of Beijingouch with yourIntangible Cultural Heritage of Humanity.OperatechnologyHowever,Beijing Opera also faces some problems.Theyounger generation()has little interest in Beijingin2010Opera.Besides,with the development of modern science andof Beijing Operatechnology,people have more ways to enjoy themselvesChartBeijing Opera is greatly in danger.Beijing Opera is part of our traditional culture,and as students,we should protect andpass on it.Let's take action.54.When were Anhui opera groups called into Beijing?Son:55.Why could Mei Lanfang become a leading artist in Beijing Opera?GrandfathFather56.In which aspects()is Beijing Opera playing an important role?(One example isutndfather:OK.)to be57.What can be filled to complete the chart properly?58.What problems does Beijing Opera face now?(One example is OK.)yoa profe59.If you like Beijing Opera,how can you protect and pass on i?juwanted英语第10页(共12页)wantedethat suits(适合)ou英语第8
how to be adults through what they see.I want my girls to see and practice critical(批判性的)thinking and respectful behav 10r.” 24.Why did Knightley stop her daughter from watching The Lit- tle Mermaid A.Because Knightley disliked it. B.Because the film showed wrong values. C.Because the little mermaid was tricky. D.Because the songs in the film were annoying. 25.What can we infer about Bell from paragraph 3? A.She thought Snow White behaved well. B.She didn't know how to persuade her kids. C.She wanted her kids to learn from Snow White.
growing and aging processes,rather than being regulated by a single gene. 28.Compared with adult ginkgo trees,cambium cell layers of ancient trees A.are thinner B.will disappear C.exist in the internal wood D.will change into bark 29.What will happen if a tree has a higher level of ABA? A.It will lose its ability to defend itself. B.It will produce more compounds. C.It will grow slowly. D.It will die soon. 30.How do trees defend themselves against pests? A.By reducing a lot of leaves.


试题)
1英语试题)