第二套Unit2 Lesson in life试题答案听力1~5 ACCBB 6~10 CBCBA 11~15 CACCA 16~20 CCBCA阅读A本文介绍了英国国家美术馆21.D根据Layout部分第1段可知答案22.B根据Layout部分可知,美术馆包括The Sainsbury Wing、The West Wing、The NorthWing和The East Wing四个展区。23.A根据Getting There部分每个地铁站到美术馆的步行时长可知答案。B为了不在自驾游旅途中重复听一首歌,作者在车上给孩子们朗读故事书。这为他们的旅途增添了乐趣24.D根据第1段第1句可知,作者无法忍受再把同一首歌听十个小时了,所以开始给孩子们读书。25.B根据第2段最后一句可知,孩子们慢慢被作者读的书吸引,安静下来认真听作者读书。26.A根据第3段第4、5句可知答案。27.B最初,为了不重复听一首歌,作者决定在旅途中为孩子们读书;后来,作者发现读书不仅能打发时间,而且能让旅途变得更有乐趣,有时候读书甚至成为他们旅行中最精彩的部分。由此推知,B项与本文内容最贴切。一项新的研究表明,暴露于污染的空气中的儿童在成年后患心脏病和其他疾病的概率更高。28.B通读全文可知,本文主要介绍了一项新的研究一空气污染对儿童的影响。29.A根据第2段第1句可知,研究人员选择Fresno的儿童群体作为研究对象是因为这个城市的空气污染很严重。30.D根据第2段第2、3句可知,人暴露在PM2.5、一氧化碳、臭氧中会影响DNA分子,随着时间的推移,这虽然不会改变基因序列,但是会改变基因活性。这种基因表达的变化可能会遗传给后代。31.A根据最后一段Kari Nadeau的话可知,这项研究可以帮助人们了解空气污染对健康的影响,而减轻空气污染对人的影响可以拯救很多生命。由此推知,这项研究对人们的健康是有帮助的。D研究发现,打电话、发语音能比发短信、邮件建立更强的社交纽带。32.B根据第2、3、4段可知,研究人员通过对比不同的交流方式展开研究。·6:【23新教材·DY·英语·参考答案一WYB一选择性必修第四册一QG】
a-c=a-b十b-c≥2√(a-b)(b-c),当且仅当a-b=b-c时等号成立,故D正确.故选ACD.10.BC由题意知=4十十…+,3x=十t…+,所以十十…十0=10z,1十1十…十101020=30x,所以y=十十+…十十十…十0=10T,30x=2z,故A错误,B正确;202010s2=(x1-x)2+(x2-x)2+…+(x10-x)2=x2十x2十…十x1-10x2,所以x2十x2十…十x0=10s2十10x2.同理10s2=x1十x12十…十x20-10X(3x)2=x十x12十…十x一90x2,所以x十x12十…十x0=10+902,又x0,所以-20×[-5)+(x,)十十(a。5)十(1-y十(B列2+…十(xm-0门=20×(+号+…叶十元十+…十场,-20)0×[102+102+102+90-20×(2x)2]=s2十x2>s2,所以s'>s,故C正确,D错误.故选BC11.AB函数y=f(x)的定义域为R,且f(-x)=2sin(-x)-3sin-x+1=2sin2x-3sinx+1=f(x),所以函数y=fx是偶函数,A正确:当xE(0,牙)时.6
30.How did the author feel as Brianna walked to Molly?Given that food waste is a global financial burden and environmental make through their participating shops or meal you have at restaurantA.Worried.B.Satisfied.concern,it is crucial to develop methods for recycling food seraps.Usingpartners.38,so why not make it count toward future travel?C.Exicted.D.Confused.these substance to prepare materials that are stronger enough for constructionUse your credit card.31.What was the purpose of Brianna's returning the D-buck to the author?projects,but also maintain their edible nature and taste,opens the door to aLook for a card that gives you rewards.There are a ton of credit cardA.To avoid losing it one day.wide range of creative applications.companies that offer mileage cards that give you miles for each dollar youB.To get a pure friendship with Molly.32.Why do the researchers search for new ways to recycle organic materi-spend.Use it for bills,groceries,gas and anything else you would normallyC.To bribe her teacher.als?use your bank account for and then pay it off at the end of the month.39.D.To escape from being scolded by her teacher.A.Because the construction of robust material needs much food waste.Rent a car.DB.Because food waste is both costly and environmentally unfriendly.Whenever you rent a car,you have the choice to include your frequentMost people don't think much about the food scraps they throw away;C.Because they want to make a fortune by recycling the food waste.flyer'member number.40,but it can be more beneficial to pay lesshowever,researchers in Tokyo have developed a new method to reduce foodD.Because the amount of food waste is too large to store at the moment.than a dollar a day to earn one or more miles per dollar spent on your rental.waste by recycling discarded fruit and vegetable scraps into robust construction33.What does the underlined word "comprises"mean in the second para-A.Some will charge a feematerials.graph?B.With frequent flyer programs,you canWorldwide industrial and household food waste amounts to hundreds of A.Contains.B.Processes.C.You're probably doing these things anywaybillions of pounds per year,a large proportion of which comprises edible(C.Presses.D.Originate.D.It's an easy way to accumulate miles and can add up really fast)scraps,like fruit and vegetable peels.This unsustainable practice 34.Which of the following is right according to the text?E.In fact,you can get a free plane ticket just focusing on certain onesis both costly and environmentally unfriendly,so researchers have beenA.All the materials obtained from food waste surpass researchersF.Join frequent flyer programs,so you can start accumulating those milessearching for new ways to recycle these organic materials into useful products.strength target.G.There are plenty of ways to earn money just by doing things you're“Our goal was to use seaweed and common food scraps(废料)to con-B.The material produced from Chinese cabbage leaves is two timesalready doingstruct materials that were at least as strong as concrete,"explains Yuya Sa-stronger than concrete.kai,the senior author of the study."But.since we were using edible food第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)C.There is a lot of room for creative use of this technology.waste,we were also interested in determining whether the recycling processD.The new materials are strong enough for construction projects,but fail第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中impacted the flavor of the original materials."to maintain their original taste.选出可以填入空白处的最佳选项。The researchers borrowed a "heat pressing"concept that is typically 35.Where is the text probably from?My daughter brought her four dogs over to my house though I keep twoused to make construction materials from wood powder,except they usedA.A tourist brochure.B.A recipe book.of my own.For a few hours then the house was full of 41.There wasvacuum-dried,pulverized food scraps,such as seaweed,cabbage leaves,andC.A biography book.D.A science magazinerunning,barking and growling.Toys were chased after,laps were 42 onorange,onion,pumpkin,and banana peels as the construction powders.Theand faces were licked.Now that they have thoroughly 43 themselvesprocessing technique involved mixing the food powder with water and第二节根据短文内容,从短文后的选项中,选出能填人空白处的最佳out,all six dogs are napping 44 and the cat finally came out of hidingseasonings,and then pressing the mixture into a mold at high temperature.选项,选项中有两项为多余选项。again.The researchers tested the bending strength of the resulting materials andYou Can Fly More FrequentlyI have had dogs as my 45 for almost all of my life here.They havemonitored their taste,smell and appearance.When traveling,airfare can take up a large part of your travel budget.given me a 46 and friendship that no amount of money could ever"With the exception of the specimen obtained from pumpkin,all of the What if you could fly practically for free?If it were possible,then you47.Of course,they have had their flaws too.Their breath hasn't 48materials exceeded our bending strength target,says Kota Machida.a senior would probably travel more.right?36.While it may seem like a lot ofbeen the best,Nor has their body 49.They sometimes have defecatedcollaborator."We also found that Chinese cabbage leaves,which producedwork to accumulate miles,it's pretty easy when you know how.(on my floor had thrown themselves up on my 50.They havea material over three times stronger than concrete,could be mixed with theSign up for mileage(里程)programs.woken me up far too 51,far too often.Their sudden barking has madeweaker pumpkin-based material to provide effective rein for cement."You can't gain miles if you don't sign up.37.Pick one or twomy 52 ring and my heart rate jump.They have stolen my covers andThe new,robust materials kept their edible nature,and the addition ofairlines that you use most often and try to bring all your points into those53 on my pillows.They have covered my clothes and carpets insalt or sugar improved their taste without reducing their strength.Furthermore,programs by flying with them.54.What is worse,they have 55 my shoes and sometimes mythe durable products resisted rot,fungi,and insects,and experienced noBuy gifts and have dinner out.furniture.And I have seen them eat things that I won't dare 56 here.appreciable changes in appearance or taste after exposure to air for fourMost mileage programs have a business list where you can register Still,I have loved them all unconditionally 57 they have all loved memonths.several credit or debit cards and then earn miles for each purchase youunconditionally.【学普冲刺卷·2023届高三第二次·有听力英语试题·第3页(共4页)】
body must first be interacting with the world to activate and open up the mind for learning,研究表明想要激活大脑去学,首先要让身体与外界进行互动。34.D。理解文章结构。根据倒数第二段内容可知,作者先提出自己的观点(Humans'thoughtsare extensions of the world around them.),再通过人们学安全过马路的例子,证明身体与外界的互动能为大脑的思考提供必要信息。35.B。推断。根据最后一段中的Teachers and parents should all change their expectations ofwhat being“on task”looks like以及but these activities often help students do their bestthinking.So“seat time”might better be titled“activity time.”可知,作者在本段呼吁我们应该保证学生们的活动时间。【补充说明】1.Z0om:一款多人云视频会议软件,为用户提供兼备高清视频会议与移动网络会议功能的免费云视频通话服务。2.embodied cognition:具身认知,是心理学中一个新兴的研究领域。具身认知理论主要指生理体验与心理状态之间有着强烈的联系一一生理体验“激活”心理感觉,反之亦然。第二节主题语境:人与自我一一学本文是说明文。文章介绍了学英语的方法。36.B。根据本段的主旨句Read,read,and read和下文中的Newspapers are a good way tolearn the basics of a language because they usually have very good grammar可知,作者建议我们可以通过阅读报纸学英语,因此B项符合此处内容。37.C。根据下文中的Try to keep the subtitles off focusing on listening for the words you doknow and guessing the words you don't know from what is happening on the screen可知,作者建议我们看英文电影时可以选择不看字幕,这样会更快地提升我们的英语水,因此C项符合此处内容。C项中的them指代上文中的subtitles。38.A。设空处为本段的主旨句。根据下文中的practice your writing and vocabulary和keep asmall journal可知,作者在本段介绍可以提升写作水和扩大词汇量的方法,因此A项“写日记”最能概括本段主旨。A项中的journal.与下文中的journal构成原词复现的关系。39.G。根据本段的主旨句Make a journey to an English-speaking nation可知,作者在本段建议我们可以去讲英语的国家旅行,因此G项符合此处内容.G项中的Traveling和a place whereeveryone speaks English分别与主旨句中的Make a journey和an English-speaking nation相照应。40.E。根据本段的主旨句Don't be afraid to try和上文中的Just use your language skills asmuch as you can可知,作者在本段建议我们不要怕出错,要尽可能多地使用英语,因此E项符合此处内容。语言运用第一节主题语境:人与自我一一做人与做事本文是记叙文。作者感谢自己的跑步教练多年来给予的鼓励和支持。41.B。42.D。根据上文中的my first run和下文中的but we will see what we can do以及I knewI had no special ability可知,第一次训练时,Trejo教练认为作者离一名成熟的跑步选手还很远,他无法向作者做出保证。skilled意为“有技能的;熟练的”,符合语境。43.A。根据上文中的I knew I had no special ability可知,作者也深知自己没有特殊的才能,他只能努力。44.C。根据下文中的It was the sport that coaches made their athletes sign up for to condition
40.D根据下支bu he umollhem“可知、收到了商达5000万美元的出售岛屿的提权、胆他拒绝T放■D31B根据价意可知、他与寒舌尔环境师签署了一项协议,让它成为了世界上最小的国家公园。故迎B.4c跟据上义”[n hixmiu可如、他在遗嘱里表达了最后的原望;故选C入综合全文可知、莫耶纳岛水远成为塞否尔人和各国游客放松的地方,也是一个世界知识之■欲选【主旨大达】木文是一区说明义,主要阐这黄拂的食效与防治疫情风马牛不相及,”吃黄桃域女可“桃“过接情”的说法也没有科学依据,B14 apsls 45.magio 46 rcl 47.to help 48.bchind 49.public 50.protect 51.memone 52.fresh 53 when S4.Juxt【主日大意】本文是一篇日用文主要介绍网页巴黎旅馆与客栈的室内情况、收费、位置等相关情况SsSB细节现解题。根据广告中-Pans:3.903 pmoperties found可知选B。56.B数字计算题、根据广告中”4 nights.2 adults,1 child f2,468+£147 taxes and charges"可知选B57.D细节理解题,利用推除法.根据Hotel Duo中“Free cancellation-no prepayment needed"可知选D.【主旨大意】本文是一篇议明丈。主要提醒去希腊Zante旅游的游客在参观时都需要注意的事项,避免安全事故的发生。58.C逻辑推理题综合全文可知.本文主要介绍去希腊Zante旅游的游客的注意事项与安全提醒,很可能选自旅行杂志,故选C。59.B细节理解题。根据第二段“The months of July and August...·visit Zante a month before thepeak season.and leavr before it begins“可知六月是参观Zante的最好时候。故选B。60,B词义猜测题.根据上文“Visiting Zante before or after the peak season(旺季)is the only wayto bent the crowds.”可知.旺季游客太多,景区可能会一片混乱。故选B。6l.C细节理解题根据第三段-Apurt from being unstuble on the road.quad bikes aren't equippedwith sem belts,.which is a major reason for accidents.”可知选C。62.A标题匹配题。第二段主要介绍旺季不是参观的好时候;第三段主要介绍沙滩摩托车的安全捉醒:第四段主要介绍露台聚会的安全提醒、故选A。【主旨大量】本文是一篇说明文,主要介绍中国首架国产C919大型客机交付东航,并预计于2023年初将投入商业运营63.A推理判断题,利用排除法,根据第一段-The plane is cxpecled to be put into commercialopccatiop in early2023"可知,2023年初C919将投入商业运营,供顾客乘坐、故选A。64.D段落大意题.综合本段可知,国产C919大型客机有望打破市场空客A320和波音B737系列双头垄断故选D65.A细节理解题根据第四段"There is a new generation of operaling levers.··”可知选A。66,C细节理解题根据第二段“The company said the delivery marked an important milestone in thedevelopment of China'e largo uircraf industry.“可知选C。英语[第4页]
南阳一中2023年秋期高三年级第一次月考化学试题可能用到的相对原子质量:H:1Li:7C:12N:140:16Na:23S:32Ni:59Cu:64Ba:137命题人:1一16王志俊17一21王诗语审题人李乐萍一、选择题(48分)1.“高山流水觅知音”。下列中国古乐器中,主要由硅酸盐材料制成的是()A.九霉环佩木古B.裴李岗文化骨C.商朝后期陶D.曾侯乙青铜编琴笛埙钟2.N为阿伏加德罗常数的值,下列说法正确的是()A.4.4gC2H4O中含有o键数目最多为0.7NB.1.7gH202中含有氧原子数为0.2NAC.向1L0.1mo/LCH3COOH溶液通氨气至中性,铵根离子数为0.1NAD.标准状况下,11.2LC12通入水中,溶液中氯离子数为05NA3.向Na2CO3、NaHCO3的混合溶液中逐滴加入稀盐酸,生成气体的量随盐酸的量的变化关系如图所示,则下列离子组在对应的溶液中一定能大量共存的是()tn(气体)da b0n(稀盐酸)A.a点对应的溶液中:Na、OHSO2NO,B.b点对应的溶液中:K+、H、MnO:CIC.c点对应的溶液中:Na、Ca+NO,CID.d点对应的溶液中:CI、CIO Fe2+Mg2+4.某结晶水合物的化学式为R·nH2O,其相对分子质量为M。25C时,ag该晶体能够溶于bg水中形成VmL溶液,下列关系中不正确的是()
Can fish adapt?Most studies have habituated fish to lifted acidic conditions over a few days ormonths-an extremely short length of time.The animals are not given a realistic opportunity toadapt.Yet some scientists thought that fish might escape the anger of ocean acidification,in partbecause early research done in the 1980s showed that certain animals had an astonishing ability toregulate their internal chemistry to survive acidified water.But maintaining normal functions suchas avoiding danger is a different challenge.At a minimum,confusion could place yet another stressor on fish already challenged by risingwater temperatures,overfishing,etc.Further,if many ocean creatures start to behave strangely,entire food webs and ecosystems could come crashing down.Although the science is still new,theresults appear to be lining up:ocean acidification is messing with fish's minds.27.What does the underlined word "treacherous"in Paragraph 1 probably mean?A.Risky.B.Hurried.C.Mysterious.D.Helpless.28.What can we learn about the fish in the acidic water?A.They lost their senses to chemical signals.B.They were less likely to respond to threats.C.Their behavior in the lab disappeared in the wild.D.They tended to seek the protection from their home.29.What can be inferred from the passage?A.The author's study confirms previous findings.B.Fish's adaptation to acidic water is a matter of time.C.Different fishes behave differently to acidity change.D.The chances of restoring fish's minds are yet to be seen.30.Which of the following would be the best title for the passage?A.What Do Different Stressors Do to Ocean Creatures?B.What Does Ocean Acidity Mean to Ocean Creatures?C.How Does Ocean Acidification Destroy the Ecosystem?D.How Do Ocean Creatures Adapt to Ocean Acidification?DA snake-robot designer,a technologist,an extradimensional physicist and a journalist walkinto a room.The journalist turns to the crowd and asks:Should we build houses on the ocean?Like a think-tank panel,members of the team dream up far-out answers to the crucial problem,such as self-driving housing units that could park on top of one another in the coastal city center.The setting is X,the enterprise which considers more than 100 ideas each year,in areasranging from clean energy to artificial intelligence.Although only a tiny percentage become"projects"with far-reaching creativity,these projects exist,ultimately,to chang the world,likeWaymo,the biggest self-driving-car company.高三英语第6页(共10页)
D.That is of great benefit to childrenE.Golf does not involve physical contactF.One solution to this is to get them to join a sportG.Also,golf tournaments can take your kid to different coune第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第-节(共20小题:每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B,C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。My wife and I took an unseripted vacation to Carmel.On the way,we stopped at a Chi-nese restaurant for 41.The food was great,but there was too much of it.We decidedtoget it 42 and find a homeless person who we could give it to.After dinner,my wife went into World Market which was in the same mall,while I明walked around 43 a homeless person.Walking up and down,I couldn't 44 a home学less person.Then,I prayed that another 45 person may receive the food in my hand.As I calmed down,it 46 to me that the folks at the check-out counter might 47 a常dinner.I went in and asked my wife to 48 if the person at the counter was hungry.Then,I walked away.I saw her talking but not 49 me to come over to give the food.I went2again to check,and found she had been too 50 to ask.I looked at the clerk's eyes,asking if she would 51 the dinner or if she could tell mewhere the shelter was.She said,"Yes,the shelter is nearby."And then,taking her eyes用52 away,she continued,"Or,if you like,you can give the dinner to us 53."With a(n)54 that came close to jumping on the counter,I 55 the food in front of够her with a big smile.My wife 56 what was in it.We both thanked her 57 for accep-蓝ting the food.As I turned for one more 58,I saw a smile of gratitude.My wife and I appreciatedwhat had happened,and we both were aware of a huge debt of 59.The universe hadblessed our act of kindness by giving us a(n)60C.drinksD.dinnerD41.A.breakfastB.snacksD.preparedA42.A.packedB.thrownC.coveredB.leaving outC.searching forD.letting aloneA43.A.setting upB.spotC.demandD.favorA.A.confuseC.hungryD.dedicatedC5.A.homelessB.realC.attendedD.amountedC46.A.occurredB.belongedD.runB7.A.understandB.welcomeC.purchaseC.complainD.checkA48.A.rememberB.discover【高三英语第8页(共10页)】·23-390C·
6.为除去括号内的杂质,所选用的试剂或方法正确的是()A.MgO粉末(Al2O3),选用适量的NaOH溶液B.Na2CO3溶液NaHCO3),应加入适量的稀盐酸C.Fe2(SOa)3溶液(FeSO4),应通入过量的氯气D.Cl2IHCI),选用适量的NaOH溶液7.下列关于Fe3+、Fe2+的说法错误的是A.用如图装置可以制备Fe(OH2沉淀FeB.配制FC3溶液时,先将氯化铁晶体溶于较浓的盐酸中,再加水稀释到所需0.2mol·L11mol·L要的浓度H,SO,溶液NaOH溶液C.向某溶液中滴加KSCN溶液,溶液不变色,滴加氯水后溶液显红色,此现象不能确定溶液中含有F+D.向FeC2溶液中加入少量铁粉是为了防止Fe2+被氧化8将光亮的镁条放入盛有NH4C1溶液的试管中,有大量气泡产生,为探究该反应原理,该同学做了以下实验并观察到相关现象,由此得出的结论不合理的是(选项实验及现象结论A将湿润的红色石蕊试纸放在试管口,试纸变蓝反应中有NH3产生B收集产生的气体并点燃,火焰呈淡蓝色反应中有H产生收集气体的同时测得溶液的pH为8.6弱碱性溶液中Mg也可被氧化将光亮的镁条放入pH为8.6的NaHCO3溶液◇中,有气泡产生弱碱性溶液中OH厂氧化了Mg9.在稀硫酸中加入铜粉,铜粉不溶解,再加入某物质X,发现铜粉逐渐溶解,请问X不可能是()A.Fe2(S04)3B.HCIC.H202D.KNO310.金属的治炼与生产、生活及国防军事等领域均密切相关。下列有关金属治炼的原理错误的是()A用H作还原剂治炼金属Ag:Ag20+H,高温2A2十H0B.用Na、M等活泼金属为还原剂治炼T:2Mg十TiCL.(熔融)高漫T+2MgC】C用A1作还原剂治炼金属V:3V,05+1OA1高温6V+5AkO,D用电解法制取金属钠:2NaC(培融)电解2Na十Ct11,下列实验过程中产生沉淀的物质的量(Y)与加入试剂的物质的量QX)之间的关系正确的是()A.甲向AICl溶液中逐滴加入NaOH溶液至过量且边滴边振荡B.乙向NaAIO2溶液中滴加稀盐酸至过量且边滴边振荡C.丙向NH4Al(SO4)2溶液中逐滴加入NaOH溶液直至过量D.丁向NaOH、Ba(OH)2、NaAIO2的混合溶液中逐渐通入CO2至过量第2页共6页
华的文字上案了里解有的艺不牌念,故洗C走自的想根对这意主检大京的独触标题中需汤施”小二以及姿名和艺木品互动的关健调,放选【篇算导读】色如链融版的个装子的女人的大格的安格为休苦专考生本文是一篇说明文,主曼讲述了研究人员发缆的一种现象:手势可以督助你李新语篇细节理感淘艾结推搜纠断归纳减线的她力。核心价債在干辛学生在日的毕生香与宽妙运用特游的洋方法进行涩活有地的学关注科学新知,特养创新盖心.、考杏跳藤国纯封断本题考奋多生文中心题的理解与把据由文茶第野雪气间话"inking a word to brain arcas responsible for movement strengthens the memory of its meaning"以及神经科学家BmMh。对研穷结果的解释可得知,运动系统能据助记忆单词,故选C9.B词义洁测题起据面线福在句”While the teat山jceta first heard山e new vocabt.hewereofpern making a gesture that matched the meaning of the可知当测试对会第饮听到新词汇时,视源中个人做出与单词含义相对应的手羚,两个动作是同时进行的。故选B。30高。2的动comn movemer可知motor cortex控制手臂自主运动的大脑区域,由对这部分区域的刺激实验结果可知,motor core可对单词的记忆效果产生影响。故选C。△推短根接显后一段oldin-Meadow说的活”我认为我们在课其上很少使用手券都一果他们是好老师和好听众,人们会有意识地使用它,但如果我们不考虑它,我们不一定会把它节到课堂上,它可以更频紧,更有效地使。用可以推新出C0 n建议在课室上使用手势助教学。故选A。10D【篇章导读】本文是一篇说明文,主要介绍了地球气温的降低不止来自森林捕获和储存碳的能力,其它方面的降温能力也不能忽视,如水蒸气和气溶胶的释放都对降低气温起到很大的作用。考查考生对语篇细节信息理解、推理判断和归纳总结的能力,核心价值在于引导学生要多关注周国环境和森林保护,培养发散性和批判性思维的意识。会可点)”32.B细节理解题。本题考查考生对于文章中心话题的理解和掌握。由文章第一段可知,大约三分之一的热带冷却效应来自其他几个过程,如水蒸气和气溶胶的释放,由文章第二段可知,但在全球范围内,与森林捕获二氧化碳所提供的降温相比,尚不清楚其他降温益处。故选书。33,D考查细节理解和归纳。考查考生对于研究过程的理解。根据第三段第一句话"So she and hercouaed how the complete deforestation of different regions would impact global temperare,using data gathered from other studies"可知她的同事利用从其他研究中收集的数据,分析了不同地区的完全砍伐森林将如何影响全球气温,通过后面的具体细节可知,劳伦斯的研究方式是把碳存的影响和森林其他方面对气温的影响进行比较。故选D。。34,A考查细节理解和归纳,考查考生对于所究的结果的理解和掌福。根据第四段可知,在高纬:森林中从大约509到50N,森林彬响温度的主要方式是通过碳封存。位于北纬30°至南韩30参考答案第2页(共8页)



答案)


/化学(1-7)答案)

答案)