• 衡水金卷先享题2023-2024高三一轮复习单元检测卷(重庆专版)/化学(1-7)答案

    -

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    you for pursuing a career in a STEM field.US women have a lot of work to do to take ourplace in science.The image of the card has 53 hundreds of comments as people were left surprised bythe heart-warming act.One said happily,"It brought a 54 to my face.What a wonderfuland kind gesture from a (n)55."A second said,"Some humans are absolutelywonderful.”41.A.newspaperB.bookC.letterD.card42.A.hopedB.imaginedC.realizedD.reported43.A.orderB.healthC.faithD.fame44.A.teachersB.relativesC.friendsD.classmates45.A.congratulateB.praiseC.forgiveD.respect46.A.ruleB.rewardC.giftD.result47.A.quicklyB.naturallyC.suddenlyD.accidentally48.A.in dangerB.in troubleC.in returnD.in need49.A.readsB.tellsC.showsD.spreads50.A.annoyedB.satisfiedC.mixedD.familiar51.A.addressedB.attachedC.limitedD.exposed52.A.understandB.knowC.loveD.influence53.A.madeB.invitedC.gainedD.passed54.A.pictureB.flowerC.tearD.smile55.A.strangerB.engineerC.professorD.student第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。World Book and Copyright Day is a celebration to promote the enjoyment of books andreading.Each year,on 23 April,celebrations take place all over the world 56 (recognize)the scope (of books-a link between the past and the future,a bridge betweengenerations and across cultures.On this occasion,UNESCO and the internationalorganizations 57 (represent)the three major sectors of the book industry-publishers,booksellers and libraries,select the World Book Capital for 58 year to keep the impetus(动力)of the Day's celebrations.23 April is a symbolic date in world literature.It is the date 59 several famousauthors,William Shakespeare,Miguel de Cervantes and Inca Garcilaso de la Vega all 60(die).This date was a natural choice for UNESCO's General Conference,61 (hold)inParis in 1995,to pay a world-wide tribute()to books and authors,encouraging everyoneto access books.By supporting books and copyright 62 (great),UNESCO stands up for creativity,63 (diverse)and equal access to knowledge,with the work across the board-from theCreative Cities of Literature network 64 promoting literacy and mobile learning.With theactive involvement of all 65 (participant):authors,publishers,teachers,librarians andthe mass media,World Book and Copyright Day has become a platform to gather togethermillions of people all around the world.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是杭州红星中学的高三学生李华。为了让来校交流的美国学生更好地了解中国和中国文化,你校组织美国学生到京杭大运河的杭州段参观。现在学校招聘导游,请你用英语写一封信给国际部负责人,应聘这个职位。1.写信目的;2.你的优势;3.你的期待。【高三英语第7页(共8页)】23206C

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    31.【答案】C【解析】主旨大意题。每隔几年,科学家们就会重新评估老虎的数量。今年的评估表明:老虎的数量增加了不少。文章介绍了这一评估结果。比较选项可知,C项最能概括文章的大意。D【篇章导读】本文是一篇议论文,文章论述了作者对在铁轨下面铺设太阳能电池板的观,点。32.【答案】C【解析】段落大意题。根据第一、二段的内容可知,这两段的大意是:与公路相比,铁轨下面更适宜铺设太阳能电池板。故答案选C项。33.【答案】B【解析】推理判断题。根据第三段的数据可知,德国的铁路线长达六万公里,如果全部铺设太阳能电池板,将产生巨大的能量。故答案选B项。34.【答案】D【解析】细节理解题。根据第四段的“First,,trains generally stay on the rails,.so there is no need to have solar panelsdesigned to take any serious load.”可知,与公路相比,铁轨下的太阳能电池板无需承受任何重力的冲击,因此铁轨对对太阳能电池板是安全的,这是在铁轨下铺设太阳能电池板的一大优势。故答案选D项。35.【答案】B【解析】推理判断题。根据第二段的“But there is another kind of road called the railroad that might be a betterplace for solar panels.”、第四段的“Therefore,.I think putting solar panels in railways better than roadways.”、第六段的“But still,solar railways make sense in a way solar roadways have never done.”可知,作者赞成在铁轨下铺设太阳能电池板。故答案选B项。第二节【篇章导读】本文是一篇说明文,文章主要介绍了如何充分利用那些被抛弃的二手衣服。36.【答案】F【解析】根据下文的“For example,.a majority of Britain's secondhand clothes have washed up on the beaches ofAccra,in Ghana.”可知,空格处的内容应与“被丢弃的衣服漂洋过海”主题有关。比较选项可知,F项符合。37.【答案】C【解析】根据上文的小标题“Search the closets of your friends or family”和下文的“you needn't worry about theirquality and try them on to ensure that they fit”可知,空格处的内容应与“朋友和家人提供二手衣服”主题有关。比较选项可知,C项符合。38.【答案】B【解析】本段主要讲的是人们可以改造那些大小不合适或有破损的衣服。因此空格处的内容应与该主题有关。比较选项可知,B项符合。39.【答案】D【解析】根据下文的“so you can also search them for more different cuts and patterns”可知,上下文为因果关系,并且them指代空格处的某个地方。比较选项可知,D项符合。40.【答案】G【解析】根据小标题“Be your own designer.”和上文的“Maybe an idea will occur to you abruptly”可知,空格处的内容应与“重新设计这些旧的衣服”主题有关。比较选项可知,G项符合。第三部分语言知识运用第一节【篇章导读】本文是一篇记叙文,文章讲述了珍妮·莫伦为孩子准备特殊午餐的故事。41.【答案】C英语参考答案(全国卷)第4页(共8页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    22.What kind of book is Daughter of the Deep?A.A folk tale.B.A biographyC.A science fiction..前束D,Aueo图23.What is special about Everyone Sang?A.It is written by Eva Ibbotson.B.It is intended for poetry loversC.It is one of the bestselling books.D.It contains stories about Lemn Sissay.BIn 2014,I was in ballet class when I got a call from the hospital that my dad had experienceda stroke.I rushed to the hospital to join him,and found him buried in a nest of cablessurrounded by a variety of moochromatic,rapidly beeping (making a short,loud sound)assistivemachines.They seemed to form a single,massive enclosure around him.Every few moments hewould peer up at one of the machines with wide,confused eyes.It became clear that many of thetechnologies that were meant to be helping and supporting him were scary and inaccessible.Duringthe most difficult moments of his life,the machines multiplied his fear.I wondered how I could make him feel reassured,safe,and dignified around these devices.At the time,I was a professional dancer and choreographer ()Dancers,performers andtheater artists are all masters at evoking emotionssoI began to think how I might improvemachines to help him feel empowered and hopeful rather than afraid.My dad is now in his early70s and fully recovered.But his story led me to start combining my passions for dance andtechnology.I've danced with different robots all around the world,in installations (and liveperformances.I'm now a Ph.D.candidate in mechanical engineering at Stanford University,where I work on models and interfaces that allow robots to leam new tasks from humansAs the number of robots in society continues to inerease,more people need to be capable ofusing them.I think of other commonly used technologies like laptops and phones and reflect that auser like my dad actively direct the robot with natural human motionsI believe the intersection (between robotics and human will continue to expand asrobots move out of the factory and into the public.I am not sure how soon my dad will have a robotmT.Ain his house,but I do helieve that when it arrives,it will be filled with dance knowledge.o5g:16g,之24.What do we know about the author's father after he was in hospital?A.He longed to see his son.B.He knew little about his illness.C.He was curious about new machines.D.He was terrified of medical equipment.25.What mainly made the author combine dance and technology?A.His care for his father.现.,见8者凝出敢中敬个B.His personal experiences.C.A creative thought for dance.D.Technology's effect on society.浮高资面州,0第智面,向妹阅)减测26.The author mentioned laptops and phones in paragraph 4 toA.account for their wide use in life.od o baoy aigoa aoob vdweuieumn打h4G,AB.convince readers of their significance.lulesomue inad ofanC.show development of the modern technologyD.predict the capability of people using robots.阳时和oo屏面wWdl9击n4ga20入英语第4页(共10页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    Nadia ComaneciTop Five Youngest Olympics Gold Medal Winners of All-TimeBis from Romania and a five-time Olympic gold medalist.Shewhehcol ad 97 emeceive a perfect seore of 10.Interestingly,back then,a gymnast had to be 14 to participate but laters simit went up to 16 years.Therefore.Nadia's record cannot be broken.Fu Mingxia:Chinese female diver Fu Mingsia is popular for being one of the youngest Olympie diving cham-h o99nO hea45 She dominated the sport throughout the 1990s with her extremely difficult dives.Nishiya MomijiThe event of skateboardingiskin tdebua te 2021 Tokyo Olympies.Japan'NishiyaMomiji became the first ever women's Olympic skateboarding champion.The athlete is merely 13Xasand30dhsod,oaeaftheolgalindinihalowpegmdnedalwiane.Klaus ZertaKuea 13yanddy he gld medal at the 0mics in Rome in the parev(赛艇双人有舵手项目).Moreover,he is the youngest con-fimed maleetogol medl in the hisory of the mer olypcMarjorie GestringMarjorie rng of the USAyerand2dayso when she won thegold medalatthe 1936Berlin Olympi Gaesin divingand became the youngest individuymie gold med-alist.She would have won more gold medals codering her talent if not for the coming ofWordWarⅡ.4.Why can't Nadia's record be broken?飞61O.A.Her performance was extremely difficultssnidW [so7.3.i s NsT Jood od bnit snobsor Iliw woH.eB.She was the first gymnast to get a full mark.8nzo引.8o1o8.C.The age limit of a gymnast was increased to 16.D.She has won the Olympic gold medal for 5 times.5.Who is the youngest individual Olympie gold medal winner?gmilhsge bns anoq sfua dliwA.Marjorie Gestring.B.Klaus Zerta.91u9可C.Nishiya Momiji.D.Fu Mingxia.bnshoxiiw29918n2.6.How many kinds of sports do the five players cover?A.Five.B.Four.C.Three.D.Two.CHow I Built ThisGuy RazBased on his acclaimed podcasts,Guy Raz's book offers insights from the world's top entrepre-neurs on launehing and building a successful risky investment.Highlights include New Zealand英语一第2页(共4页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    题型17高考请法填1空骑型语法填空(二)Passage 11,decorated 2.attracting 3.has welcomed/has beenwelcoming 4.but 5.Obviously 6.costumes 7.greater8.where 9.acceptance 10.in【易错警示】l.考查非谓语动词。decorated作后置定语,修饰robe,意为:身穿一件以花卉制绣装饰的古代飘这长袍,decorate和robe之间是被动关系,用过去分词。故填decorated。2,考查非谓语动问。这里用现在分阿表示自然而然的站果。故填attracting。3.考查时态。此处是对谓语动问的考查,从during眼the lastdecades这个时间状语,可知为现在完成时或现在完成进行时.故填has welcomed/.has been welcoming.

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    桂柳文化2023高考桂柳鸿图综合模拟金卷(5)英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。n3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)如听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。啟1.Who is using Jane's book now?A.Mark.B.Matt.C.James.2.Where does the woman probably work?A.At a bank.B.At a hospital.C.At a school.3.What are the speakers probably talking about?区A.An interview.B.A footballer.C.A sport.4.How will the woman go to town?舒A.By taxi.B.By car.C.By subway.5.How did the woman probably find the ending of the book?杯A.Interesting.B.Confusing.C.Moving.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)锕听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is the probable relationship between the speakers?A.Schoolmates.B.Colleagues.C.Neighbors.7.What is the man probably?1A.A salesman.B.A postman.C.A teacher.听第7段材料,回答第8、9题8.What helped the woman become funny?A.Reading funny stories.B.Watching funny movies.C.Spending time with funny people.9.Where are the speakers probably?A.In Chicago.B.In New York.C.In Phoenix.2023高考桂柳鸿图综合模拟金卷(5)英语第1页(共8页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    A.She was late for work todayB.She will be the man's assistant.C.She is a new worker of the company.听第8段材料,回答第10至12题。10.Why is the man making the call?A.To have a talk with Tom.B.To invite the woman to a movie.C.To introduce a friend to the woman.11.What is Tom doing?A.Watching TV.B.Talking on the phone.C.Having fun with Julie.12.What can we learn about the man?A.He knows Julie.B.He lives in town.C.He shares a house with a friend.听第9段材料,回答第13至16题。13.What did the man do on Sunday?A.He went to the museum.B.He visited the old castle.C.He watched a football match.14.How did the man find the movie?A.Special.B.Interesting.C.Boring.15.Who is Helen most likely to be?A.The man's friend.B.The man's wife.C.The man's daughter.16.What food did the man have?A.Italian food.B.Thai food.C.Chinese food.听第10段材料,回答第17至20题。17.What difference does the speaker talk about first?A.Some expressions.B.Traffic rules.C.The food.18.What does the speaker think of the weather in London?A.Changeable.B.Great.C.Uncomfortable19.When does the speaker finish work now?A.At 5 p.m.B.At 8:30 p.m.C.At 9 p.m.20.Where did the speaker use to go on Friday evening in America?A.To the club.B.To the gym.C.To the restaurant.第二部分阅读(共两节,满分55分)第一节(共17小题;每小题2.5分,满分42.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhen planning a vacation with your partner,the list of destinations is endless!Here are the top four perfect places that are ideal for a honeymoon or any romanticholiday.●Aspen,ColoradoIf you enjoy snowboarding then you will have the time of your life!And if not,2

  • [国考1号15]第15套 高中2023届高考适应性考试理科数学答案

    【第14期】八年级上学期第二次月考卷必做题-、1.B2.C3.C4.D5.B6.47.48.B二、9.第100负第20行从左数第4个字10.211.二、四12.(0,-1)13.(5,120)14.1815.抓落实16.1217.寸ss28(三、19.(1)填表如下:小正方形的边长x1cm234图中阴影部分的面积y/cm396384364336…(2)Y=400-4x220.(1)将.点(1,2)和(-1,4)代人y=x+b,得k+=2,-k+b=4.保科你三所以这条直线的函数表达式为y=-x+3.(2)因为k=-1

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    7:28】@@级令6l6☑3实现了自已的梦想。41.B【命题意图】考查短语动词。【解题分析】在申请了二十多份教职工作后,我一个面试机会都没有得到。42.D【命题意图】考查动词。【解题分析】见上题解析:43.Λ【命题意图】考查副词。【解题分析】我感到沮丧,但并不特别惊讶。44.C【命题意图】考查名词。⊙英语卷参考答案(一)第6页(共8页)【23·{新高考]ZX·MNJ·英语·Y】全国100所名校最新高考模纵示猫卷、【解题分析】我是在金融危机期间申请工作的,当时许多大学已经停止了招聘。45.C【命题意图】考查动词【解题分析】我需要一个B计划一于是一个沉寂很久的成为艺术家的梦想开始萌芽。46.D【命题意图】考查形容词。【解题分析】办公室一位同事兴奋地给我看了一篇评论文章。山于这里体现的是关于插画的话题,她应该是被杂志的科学插图画家的速写惊呆了。47.C【命题意图】考查名词【解题分析】见上题解析48.B【命题意图】考查形容词。【解题分析】那将是一份非常行趣的工作,“我自言自语。49.B【命题意图】考查名词。【解题分析】我通过自愿为我所在研究所的简讯制作类似的插图来尝试一个新的职业方向。50.C【命题意图】考查动词【解题分析】我晚上和周末都在阅读科学论文,思考如何给研究结果配图51.D【命题意图】考查动词。【解题分析】这项任务融人了我艺术性的、创造性的一面。52.D【命题意图】考查形容词。【解题分析】我觉得我可能走在正确的道路上。53.C【命题意图】考查名词」【解题分析】现在,我在一家生物医学研究所担任视觉设计师。我每天与研究人员一起工作,用视觉形式传达他们的工作成果。54.B【命题意图】考查动词。【解题分析】我喜欢把科学和艺术结合起来。55.B⊙英语卷参考答案(一】第1页(共8页)【23·(新高考)Z·MW·英语·Y】

  • ‹‹ 10254 ››
扫码二维码