第一单元走进化学世界课题1物质的变化和性质◇》第1课时物质的变化数字资源要点回放A.电灯发亮B.酒精燃烧C.玉米酿酒的变化叫做物理变D.篝火发光E.食物变质F.铜铸成铜器化。伴随现象状态等的改变。G.铜器生锈H.车胎爆炸L火药爆炸2的变化叫做化学变化,又叫做化学反应。伴随现象:、放出5.下列有关物质变化的叙述中正确的是(气体、生成沉淀、吸热、放热、发光等。A.物理变化中一定同时发生化学变化3.物理变化和化学变化的本质区别:是否有B.化学变化中一定同时发生物理变化生成。C.需要加热才能发生的变化一定是化学变化D.不需要加热就能发生的变化一定是物理变化1.杭州亚运会的以下准备工作中,涉及化学变化6.(2022-2023·铜仁期中)诗词是中华民族文的是化的瑰宝,下列诗句描述中涉及的变化与其他A.灯光布置B.服装制作三项有本质区别的是C.座椅安装D,泳池消毒A.千里冰封,万里雪飘2.铁丝可以在氧气中燃烧,判断铁丝燃烧是化学B.春蚕到死丝方尽,蜡炬成灰泪始干C.只要功夫深,铁杵磨成针变化的依据是(D.忽如一夜春风来,千树万树梨花开A.铁丝变短B.火星四射7.化学课上老师演示了下列实验:①取少量的胆C生成黑色固体D.放出大量热量矾放在研钵内,用研杵将胆矾研碎;②在一支3.(2022·黔东南)《天工开物》是我国古代科技试管中放入少量研碎后的胆矾,并加入少量水发展的智慧结晶,下列书中记载的造物过程涉使其全部溶解;③再向上述试管中滴加氢氧化及化学变化的是钠溶液。回答以下问题。A.机杼织布B.粉碎矿石(1)步骤①中胆矾的发生了变C.海水晒盐D.五谷酿酒化,该变化属于变化。4.【教材题变式】下列变化属于物理变化的是(2)步骤②中可观察到的现象是;属于化学变化的是,发生了变化。伴随发光、放热现象的变化(选填(3)步骤③中可观察到的现象是“一定”或“不一定”,后同)是化学变化;爆炸,发生了变化,判断的依是化学变化。据是九年级化学全·RJ
-
19.(10分)阅读材料,完成下列要求。21.(14分)阅读材料,完成下列要求。林某与朋友一行四人在某娱乐公司开设的密室进行娱乐活动时,跳入一处基坑“WAIC2023”,即2023世界人工智能大会,于7月6日~8日在上海举办。大会中致其手臂受伤,经某司法鉴定中心鉴定,林某伤残程度为十级,因林某与某娱乐以“智联世界生成未来”为主题,聚焦科学前沿和产业发展,汇聚融通全球人工智公司之间就赔偿问题未达成一致,林某遂向法院起诉,并提供娱乐公司未尽到安全能领域思想智慧、前沿技术、产业动向和人文生态,助推人工智能健康创新发展。管理责任及住院期间相关费用证明等材料作为证据,要求赔偿医疗费等相关费用。在7月6日下午的科学前沿主论坛上,《流浪地球》导演郭帆在谈及人工智能时审理法院认为,相关证据证明某娱乐公司作为管理者未采取更为有效的安全防范措笑称,要对人工智能好一点,给自己留一条后路。“我之前对ChatGPT(ChatGPT是施来保障参与者的人身安全,对密室逃脱游戏造成林某的损害后果应依法承担责任,美国OpAI研发的聊天机器人程序)都是命令式的,说你帮我干个事情,现在我在经综合评判双方行为及过错程度,法院判决某娱乐公司承担60%责任。前面一定要加个‘请’,然后结束之后要说辛苦了。”2023年4月,中国支付清算协密室逃脱是当下广受年轻人群体喜爱的一种沉浸式体验游戏,本次案件的审理会倡议支付行业从业人员谨慎使用ChatGPT。AI技术的进步必然会对电影行业产生对司法机关、经营者和消费者在此类事件的审理和危险的预防上都具有现实指导冲击,郭帆认为行业其实还是有一点焦虑,“在AI功能使用越来越多的时候,传统意义。的那些学了十几二十年的艺术家们,未来应该何去何从,甚至有些工作可能会消结合材料,运用《法律与生活》的相关知识,分析法院作出上述判决的依据及失。”面对人工智能的飞速发展,我们要有超前思维,但又不能陷于不切实际的胡思该案件带来的启示。(10分)乱想。(1)请结合材料,运用“创新思维要力求超前”的知识,说明如何提高超前思维的正确性。(10分)20.(10分)阅读材料,完成下列要求。中国式现代化,是中国共产党领导的社会主义现代化,既有各国现代化的共同(2)请就如何落实大会主题任务、推进人工智能和产业发展提出两条建设性建议。特征,更有基于自己国情的中国特色。中国式现代化是人口规模巨大的现代化,是(4分)全体人民共同富裕的现代化,是物质文明和精神文明相协调的现代化,是人与自然和谐共生的现代化,是走和发展道路的现代化。结合材料,运用“唯物辩证法的实质与核心”的知识,谈谈中国式现代化所体现的哲学原理。(10分)思想政治·第7页(共8页)思想政治·第8页(共8页)
imagines a network of SlothBots around the globe”可知,3.B。代词指代题。本段承接上一段末句“If you are flying toEgerstedt设想在全球建立一个SlothBot网络。由此可知,the US,consider having breakfast five hours later thanEgerstedt希望更多的SlothBot能投入使用。normal..”再根据本段末的“suggesting that changingmealtimes had reset their body clocks'”可知,this指代“推迟【答案与解析】本文是夹叙夹议文。文章讲述了作者与书店的不吃饭时间”解之缘。l.C。推理判断题。根据第二段中的“we moved every two4.C。细节理解题。根据最后一段中的“When I arrive at mydestination after flying east,I avoid early morning light andyears,but we insisted on going to bookshops wherever welived”可知,作者每两年搬一次家,但是不管她住在哪里,她都seek out afternoon light for a couple of days.When going坚持去书店。由此可推知,作者和书店的关系是不可分离的。West,I do the opposite.”可知,如果向西飞行,到达目的地2.D。词义猜测题。根据第三段中的“One day I was thinking后,为了消除飞行时差反应,作者可能会更多地接触早晨的太阳光。up the setting for How to Find Love”以及“My book would beset in a bookshop'”可知,一天,作者正在一家小书店恩考她的(三)推理判断题新书该以何为背景,忽然一种静、满足和兴奋的感觉油然而生,由此她想到她的新书可以以书店为背景。由此可知,lght【答案与解析】本文是记叙文。Parker Liautaud在l4岁时就进bulb moment就是指“灵感乍现的时刻”行了第一次南极探险,之后又进行了北极探险,旨在引起人们对3.A。推理判断题。根据第三段中的“y book would be set in气候变化带来的极地冰川消融的关注。a bookshop,and I could explore what books meant to eachl.B。细节理解题。根据第一段中的“Friends and family.wereof my characters and how they had shaped their lives.”以及thrown into total confusion,to say the least.”可知,家人得第四段中的“The book isn't just about discovering romantic知Liautaud要去南极洲的决定后,都很疑惑。正确选项中的love.It's about finding the love of books”可知,How to Findpuzzled为文中的“thrown into total confusion”的同义替Lov吧这本书以书店为背景,作者将会探索书籍对每个角色的换表达意义,以及它们如何塑造角色的生活。这本书不仅仅是关于2.C。细节理解题。根据第二段中的“The early months.were浪漫的爱情,它还涉及人们对书籍的热爱。由此可推知,Ho%among the warmest on record.The North Pole...surroundedto Find Love这本书会讲述书籍对人们生活的影响。by pieces of uncovered ocean.”以及第三段中的“A trip4.B。细节理解题。根据最后一段中的“my challenge to you,which...had been obstructed by melting ice caps.”可知,fellow readers,is to go to your local bookshops as often asLiautaud和Stoup第一次启程出发去北极的头几个月天气很possible and come out with something that might change your暖和,海冰融化,北极变成了不可及之地。注:第二段中的lfe”可知,作者鼓励读者经常去书店买书。cook up意为“想出”。03.B。细节理解题。根据第三段中的“A trip which had【答案与解析】本文是新闻报道。Rob Ferguson攀登珠峰的计intended to raise awareness of melting ice caps?”和最后一段划因为新冠疫情而搁浅了,他就在寓所的楼梯井进行了攀爬。中的“the success did give Liautaud a platform to continue尽管在活动进行的过程中遭遇了一些“磨难”,Rob Ferguson还advocacy against climate change”可知,Liautaud去北极的目是坚持完成了他的攀爬计划。的是为了引起公众对不断融化的冰山的关注,抵制气候变化,1.C。词义猜测题。根据划线词所在句中的“Instead of”及为环保发声。“different”(形成比较照应)可知,此处的hurdles具体指第三段中的“His biggest external problem”、“Internally he was hit4.C。推理判断题。根据文章内容可知,Liautaud年少有担当,不畏艰险勇探两极,为环保事业谋福利,是一位有责任、有担hardest when”及最后一段中的“Part of the mental and当的年轻人。physical challenge”等内容。2.A。细节理解题。根据第二段中的“He wanted to use hisclimb to promote social distancing and stay-at-home【答案与解析】本文是一篇书评。作者在文中评析了Angelainitiatives,while raising money for frontline workers."Duckworth的著作《坚毅》,并推荐读者阅读此书。l.A。细节理解题。根据第一段中的“her scientist father would知,Rob Ferguson此举的目的是为了鼓励人们在疫情期间保持社交距离,进行居家活动,同时还为一线的医务工作者进行feel disappointed that she was no'genius'-in other words,善款的募集,也就是说,他希望借自己的行动为公益事业贡献that she just wasn't smart enough or didn't have a great-一份力量。enough talent in anything”可知,在父亲的眼中,少时的3.A。细节理解题。根据第四段中的“What helped him pushDuckworth实在是资质庸,through?Knowing healthcare workers don't get to stop what2.B。推理判断题。根据第二段中的“Duckworth firstthey're doing because there are lives on the line.”可知,demonstrated the power of grit at West Point'”及第三段的内Ferguson在攀爬途中想要放弃的时候,想到了奋战于一线的容可知,Grit Scale是10句评定做事的热情和毅力的陈述,由医务人员,他们永远没有放弃的选择,怀揣着对这些医务工作所举的陈述的例子可知,这些陈述是受试者对自己是否是者的深深敬意,Ferguson最终完成了自己的攀爬计划。注:个做事坚持到底的人的评价。由此可推知,那些认为自己拥本段中的on the line意为“处于危险之中”;root for意为“全有坚强的意志力的学生可能会在此测验中得高分。正确选力支持”。项中的strong-willed为本文话题关键词grit、passion及4.B。推理判断题。本文属于典型的新闻报道,文章报道了一perseverance的同义替换表达。位在新冠疫情下通过运动的方式支持公益事业的人物的3.B。推理判断题。根据最后一段中的“Developing grit,.she故事。writes,means discovering and deepening your interests,10developing the habit of discipline to ensure that you practice《答案与解析】本文是说明文。飞行时差反应让很多人头疼,那continuously,cultivating a sense of purpose and meaning,么有没有办法应对呢?and teaching yourself to hope.”可知,关于如何培养坚毅的品l.C。细节理解题。根据第一段中的“So I am,naturally,格,Duckworth提出了四,点建议。正确选项是对其第一、二条troubled with jet lag.”可知,作者由于经常需要飞往其他国建议的提炼。家,所以飞行时差反应是一个困扰他的问题。4.D。推理判断题。根据第一段中的“As Duckworth explains2.C。细节理解题。根据第二段中的“To show the impact thatin the foreword to her book”及最后一段中的“In the secondjet lag can have on the microbiome”以及第三段中的“Thehalf of her book...Any person seeking new avenues to greatermice that received the microbes...grew obese.Those thatsuccess should read this deeply researched,inspiring book.were given bacteria..were unaffected”可知,魏茨曼科学研究可知,本文是一篇书评,作者在文中对Angela Duckworth的学院的研究人员发现飞行时差对肠道中的微生物组会产生著作《坚毅》进行了评析,并推荐读者阅读此书。注:avenue影响。在此处意为“途径;手段”。168
名师导学·高考二轮总复·英语(学生用书)that changing mealtimes had reset their body clocks.D.Jet lag can delay your biological rhythms aI use light to adjust my internal clock.When Ilot.arrive at my destination after flying east,I avoid early)3.What does the underlined word“this”inmorning light and seek out afternoon light for a coupleParagraph 5 refer to?of days.When going west,I do the opposite.A.Avoiding breakfast.)1.What does the author think of jet lag?B.Putting off mealtimes.A.It is no big deal.C.Going to the US.B.It is related to bad weather.D.Flying across time zones.C.It is causing him problems.)4.In order to beat jet lag,what will the authorD.It is ruining people's summer vacation.do for several days after flying west?)2.What did the researchers from the WeizmannA.Stay up late at night.Institute of Science find?B.Seek out afternoon light.A.Jet lag can be avoided easily.C.Seek out early morning light.B.Jet lag can be caused by eating disorders.D.Get up late in the morning.C.Jet lag can affect the microbiome in yourgut.(三)推理判断题success did give Liautaud a platform to continueUntil 13,Parker Liautaud was an ordinary kid.advocacy against climate change,through hisThat changed after he met polar explorer Robert Swan.campaigning website.His view is that it's hisThey began an email correspondence which turned intogeneration that must push hardest for cuts in carbona friendship that eventually saw the then 14-year-oldemissions.He has already contributed to researchinvited to join a trip to the Antarctic.He said yesprojects carried out by the International Atomic Energyalmost instantly.Friends and family to whom he'd soAgency and will soon set up two stations to recordfar shown he had no particular interest in outdoorweather datapursuits,particularly polar ones,were thrown into total()1.How did Liautaud's family react to hisconfusion,to say the least.He ate lots of chicken,decision to go to the Antarctic?spent a long time in the gym,and proved them wrong.A.They made fun of it.The following year,Liautaud cooked up a moreB.They were puzzled about it.ambitious plan:to become the youngest-ever person toC.They turned a deaf ear to it.go to the North Pole.He found a new partner,DougD.They tried to talk him out of it.Stoup,and through a mixture of charm and luck raised()2.What prevented Liautaud and Stoup fromthe roughly $150,000 needed for the record attempt.reaching the North Pole?Then disaster struck.The early months of the year,A.The lack of funds.when the two set out,were among the warmest onB.The severe weather.record.The North Pole,which is essentially a GPSC.The movement of the icelocation on a constant-drifting collection of ice sheets,D.The failure of the equipment.became virtually inaccessible,surrounded by pieces of()3.Why was Liautaud determined to go to theuncovered ocean.North Pole?A trip which had intended to raise awareness ofA.To push his physical limitsmelting ice caps had been obstructed by melting icecaps."We would get up,battle through these difficultB.To support environmental protection.conditions for 150 hours,then wake up the nextC.To become the youngest South-Poler.morning and find that we were further away from theD.To finish a research project for his website.Pole than we'd started the previous morning,"he said.)4.Which of the following words can best describeAfter 14 days'trying,they admitted defeat.Liautaud as a young man?Liautaud came home and decided to try again theA.Demanding.next spring.Conditions were cold but perfect,and heB.Generous.and Stoup reached the Pole in no time.While it mightC.Responsible.not have made him the youngest North-Poler,theD.Cooperative.50
2023年“云教金榜”N+1联考·冲刺测试数学参考答案一、单选题题号123467P答案AD1.解折:M=0
听第10段材料,回答第17至20题。the other big race days comes as the King George超级全能生信息检测原创卷(七)17.Why does the university need volunteers?Queen Elizabeth Stakes takes place.This is one of theA.To service the Olympic Games.most fashionable race days on the calendar,as allB.To plan the summer vocation.visitors entering certain zones must be wearing a英语C.To serve as tourist guides.top hat.18.How many stops will the volunteers reach?Newmarket(满分150分,考试时间120分钟)A.Two.B.Three.C.Four.There are two racecourses at Newmarket,the19.What do we know about the volunteer activity?Rowley Mile and the July Course.The prior mentioned郑第一部分听力(共两节,满分30分)听第7段材料,回答第8至10题。A.It will take the volunteers about two weeks.course is the home of one of the biggest races of the第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)8.What problem does the woman have?B.The volunteers will get to Nanjing by planeseason.The July Course is only in operation during July听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题A.She is addicted to phones.C.The volunteers will need to help coaches.and early August,with the featured race being the封中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每B.She has an interpersonal problem20.What's the requirement for applicants?July Cup.段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和C.She is struggling in her studiesA.Certain language qualification.21.What do we know about the Cheltenham Gold Cup?阅读下一小题。每段对话仅读一遍。9.What's the man's advice?B.Good time management skills.A.It's the biggest game in July.1.Where are the speakers probably?A.Stopping bad habits.C.Relevant voluntary experience.B.It draws new viewers more.A.In the bedroom.B.Developing new habits第二部分阅读(共两节,满分50分)C.It takes place on a yearly basis.线B.In the garden.C.Relaxing at home第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分】D.It features the Cheltenham FestivalC.In the living room.10.What do we know about the number of days to build阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个22.Which racecourses do royal members visit regularly?a new habit?选项中,选出最佳选项。A.Cheltenham.B.Aintree.2.What does the man mean?A.It's concluded from the man's practice.AA.He prefers a new computer to an old one.C.Ascot.D.Newmarket.B.It's both related to biology and psychology.The best racecourses(赛马t场)are in all comers of23.What is the purpose of the text?15B.He works in a secondhand computer store.C.He'd like to buy a secondhand computer.C.It's from different traditions in East and Westthe country,which means it's accessible for all fans ofA.To compare British horse race cultures.3.What major does the woman suggest to the man?听第8段材料,回答第11至13题。the sport.B.To inform readers of recent horse races.11.How does the woman convince the man for the trip?CheltenhamC.To advertise the biggest horse races worldwideA.Chinese literatureD.To introduce some of the best British racecoursesB.Economics.A.By telling personal experiencesThere are big festivals throughout the year,but不C.Computer science.B.By using proved arguments.nothing comes close to excitement levels when theBCheltenham Festival is approaching.It is the home ofThe pandemic-.delayed(被疫情延迟的)Tokyo4.How much should the man pay?C.By making comparisonsA.$1012.When will the speakers go to the beach?National Hunt racing,and every year millions of fans2020 Paralympic Games,which took place from Aug.24 toB.$20.9C.$50A.This Saturday.are glued to the racing on the track watching theSept.5,2021,attracted a record number of competitors.5.What will the woman probably do next?B.This Sunday.competition.The biggest race of the meeting is theA total of 4 403 athletes-2 550 male and 1 853A.Take the seat.C.Next MondayCheltenham Gold Cup,held annually on the Friday offemale-competed across 22 sports and 23 disciplines.B.Find another seat.13.What will they do on the beach?the meeting.Here is one incredible man whose determination andC.Take an exam.A.Eat in a restaurant.Aintreecourage destroy the stereotype(刻板印象)of the第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)B.Play volleyball.While the biggest National Hunt meeting of thedisabled.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有C.Have fun in the oceanseason takes place at Cheltenham,it could be arguedTable tennis may not seem a reasonable option for几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最听第9段材料,回答第14至16题that the race that draws the inexperienced viewers to thesomeone with no arms-but Ibrahim Hamadtou doesn't佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各14.How long does the program last?sport is the Grand National.The race is an importantbelieve imitThe 48-year-old Egyptian Paralympian个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟A.One month.B.Forty days.C.Three monthspart of British life,as everyone makes a habit ofovercomes the "slight"difficulty by holding the racket(的作答时间。每段对话或独白读两遍15.What does the program offer?watching the race annually with friends and family.in his mouth and using his right foot to serve the ball.题听第6段材料,回答第6,7题。A.Only practice courses.AscotHamadtou,who lost his arms in a train accident at6.When does the conversation take place?B.Professional instructors.For lovers of flat racing,Ascot meetings are aten,was drawn to table tennis after being challenged by aA.At about 7:30.C.Early booking discount.must.The biggest of the season is Royal Ascot,whichfriend."I was in the club where I was playing a matchB.At about 8:5016.What's the relationship between the speakers?is one of the most unique of the season as Queenbetween two of my friends,"Hamadtou explains."TheyC.At about 9:00A.Driver and passenger.Elizabeth attends it herself.There are 26 days of racingdisagreed on a point.When I counted the point in favor of7.How will the man probably go to work?B.Trainer and trainee.throughout the year at Ascot,which also includesone of them,the other player told me,do not get involvedA.By taxi.B.By bus.C.By subway.C.Salesperson and customerNational Hunt meetings as well as flat.However,one ofas you will never be able to play.It was that statement that·英语7一1·(全卷共6页)·英语7一2·(全卷共6页)
B.The traditional dances in RwandaC.The importance of cows in Rwanda.D.The agricultural development of Rwanda.31.What is the main purpose of people's saying"nguhaye inka"in RwandaA.To wish someone well.B.To convey deep thanks.C.To congratulate someone.D.To respond to someone's question.DHave you ever made eye contact with a robot?It can be a very strange experience.Scien-tists even have a name for the feeling-the mysterious valley..Now,researchers in Italy have found that it is more than just a feeling.They ran an ex-periment that showed how a robot's gaze (can trick people into thinking they are social-ly interacting with a human being.That experience can slow a person's ability to makedecisions."Gaze is an extremely important social signal that we employ on a day-to-day basiswhen interacting with others,"said Professor Agnieszka Wykowska."The question is wheth-er the robot's gaze will cause very similar mechanisms in the human brain as another human'sgaze would,"Wykowska told Reuters.The team asked 40 people to play a video game,chicken.In the game,each player has todeeide whether to permit a car to drive straight toward another car or to turn to avoid a crash.The people were playing against a human-like robot sitting across from them.During breaks in the game,players had to look at the robot.Sometimes the robot wouldlook back and other times it would look away.As the interactions happened,the scientistscollected data on behavior and brain activity."Our results show that,actually,the humanbrain processes the robot's gaze as a social signal,and that signal has an impact on the waywe're making decisions,on the strategies we use in the game and also on our responses,"Wykowska said."The gaze of the robot affected decisions by delaying them,so humans weremuch slower in making the decisions in the game,"she added.The findings could be useful in helping to decide where and how human-like robots mightbe placed in the future.When we understand when and how robots change social behavior,wecan decide which sort of context is beneficial to humans and in which context this should notoccur.32.What does the experiment show in paragraph 2?A.Scientists always name the robots.B.A robot's gaze can mislead humans.C.Robots have the ability to make decisions.D.Robots like interacting with human beings.33.What did the team require participants to do?A.Learn to drive a car.B.Get rid of a car crash.·22-12-291C·【高三英语第6页(共10页)】
艺术和技艺,对情感的劳动和投入有着很高的要求。52.B【解析】考查语境推断。根据上文Their obvious love for me”可知,对我的爱和我们美好的回忆,使我收获颇多。wonders奇迹;dreams梦想;expressions表达;opportunities机会。53.D【解析】考查语境推断和常识。根据上文的信息可知,当我碰到其它渴求超能力人的时候,provide for供养,抚养;account for解释;stand for支持;thirst for渴求。54.A【解析】考查语境推断。参见上题解析,这些新入职教师初生牛犊不怕虎,非常努力地提升自己的职业技能。55.c【解析】考查上下文联系。结合上下文信息和作者对于教师职业的深深热爱,可以看出作者很自豪自己属于这个群体。thrilled非常兴奋的;relieved放心的,宽慰的;secure安全的,稳妥的。第二节【篇章导读】本文主要讲述关于使用数字技术来促进石窟遗址的修复、保护、展览的一项长期项目,以及应对客流量较多采取的有效措施。56.has launched【解析】考查通过观察时间状语recently及前后句意,可确定为现在完成时态。57.virtually【解析】考查形容词变副词。58.to create【解析】考查aim用法。aim to do sth.目的是。59.advanced【解析】考查advance变成形容词作定语。60.are【解析】考查主谓一致。61.with【解析】考查deal与介词with的固定搭配。62.the【解析】考查across the country定冠词的用法。63.issued【解析】考查过去分词短语作后置定语。64.which英语参考答案第5页(共11页)
14.What mainly contributes to the increased harvest of fritillary?Walls that helps 25 money for and awareness of homeless people.He knows all too well that inA.Its study value.the best of times they are 26 to find a public bathroom where they can wash up occasionally,notB.Its market value.to mention several times a day.C.Its history valueLester's experience of creating temporary shelters led him to a(n)27 idea:temporary最D.Its medicine value.hand-washing stations,the kind you see at outdoor music festivals.He told the idea to his friend Lec-15.Which section of a website is the passage probably from?rae Moore,who 28 donated enough money to buy 15 of the $150 washing stations.They calledA.Science.B.Businesstheir project Love Sinks In."If we are asking people to wash their hands,we also have to 29 theC.HealthD.Opiniontools for people living on the margins of society(社会边缘)who are more30_to catch and第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)spread the virus,Lester says.O铷阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余After its 31 in Atlanta,the group sent sinks to Birmingham,Alabama;Oakland,Califor-选项。nia;Columbus,Ohio;and Austin,Texas,where the sinks are placed in 32 and other publicTips to help you stay focused at workspaces,33 a $13,000 donation from Google.One Atlanta hand washer,Sam,made sure hisLosing focus usually leads to both slower work and decreased output.And when you have a long34 didn't go unnoticed.He left a note on a sink that said,"Thank you all for not 35 us.尽的to-do list,a team to lead and a business to grow,your output matters each and every day.1621.A.poorB.ordinaryC.sociableD.knowledgeableHere are four practical things you can do that will improve your focus at work.22.A.healthy foodB.enough sleepC.hand washingD.regular exercise●Turn off pop-up notifications,sounds and vibrations(震动).23.A.wonderedB.fearedC.disapprovedD.complained17 It distracts for the half-second it takes to read the message and for whatever time you24.A.wealthyB.generousC.carelessD.homelessOspend processing it and considering a response.So,just turn off those notifications.25.A.collectB.raiseC.earnD.pay长●1826.A.quickB.ashamedC.luckyD.nervousIf your mind is consumed with runaway thoughts about your family,conflicts or anything else,27.A.strangeB.impracticalC.temporaryD.newyou aren't paying full attention to the task at hand.Try taking some time each morning to write down28.A.unwillinglyB.eagerlyC.deliberatelyD.simply搬those thoughts or to think about them.Then trust you'll get back to them at the end of the workday.29.A.provideB.removeC.examineD.sell●Respond to people in batches(分批地).30.A.frightenedB.cautiousC.preparedD.likelyDon't keep your e-mail open 24/7.19 Maybe you want to do it two or three times a day,or31.A.assignmentB.successC.adjustmentD.celebrationhourly.Do what feels best for your own productivity.32.A.kitchensB.housesC.parksD.festivals●Wear headphones.33.A.thanks toB.as forC.according toD.less thanWhether or not you're listening to music,a podcast or nothing at all,using headphones at work34.A.challengeB.requirementC.motivationD.appreciation数can be a useful signal.It tells others that you don't want to be interrupted.2035.A.harmingB.disturbingC.forgettingD.teasingA.Pay attention to what you are doing.第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)输B.Each morning,clear your thoughts.阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或用括号内单词的正确形式。C.So what small,simple changes can you start making today?Over the past two decades,Zhang Dewu has never skipped swimming in the frozen SonghuaD.Every time a notification flashes,your attention is distracted.River in Harbin,Heilongjiang Province,36 a winter day.杯E.You need to respond to everybody at those times,if you can.As temperatures 37(drop)below -10C recently in Harbin,3870-year-old retireeF.Besides,it also helps to remove those unwanted social interactions.became more excited about braving the cold.G.Be honest with yourself about how often you really need to keep e-mail app openHe fell in love with winter swimming when he first tried it 20 years ago and immediately became第二部分语言运用(共两节,满分30分)a 39 (devote)enthusiast.The extreme cold and strong 40 wind)on the frozen river don't第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)dim his enthusiasm-41 (actual),the extreme experience is the whole point.棕阁阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Before 42 (dive)into the icy river,Zhang will do some warm-up exercises,such as joggingWhen people are faced with great disasters,one remarkable legacy (will be the storiesor dousing his body with room-temperature water.of the 21 people who held us together."Winter swimming makes me 43 (health).I seldom catch a cold,"he said."44,When public health officials started telling us that 22 is one of the most powerful weaponsthis exercise isn't suitable for everyone,especially for those 45 are suffering from heart disease,against the spread of the virus,Terence Lester 23,what about the homeless?Lester had beenhypertension and hyperlipidemia.But I will carry on.24 himself for a time as a teenager,and today he runs a non-profit in Atlanta called Love Beyond高二大联考·英语第5页(共8页)高二大联考·英语第6页(共8页)

/化学(1-7)答案)
 思想政治(1-7)答案)
答案)


2英语答案 趣对答案)

