• 2024届广东省高三年级六校第一次联考(8月)英语考试试卷

    阅读理解(共两节,满分40分)小题每小题2分,满分30分)Band-Aid All-Purpose Portable Compact15First Aid KitbCost:$13the.lauTThis 140-piece all-purpose kit is ideal for anyople词数:295难度:★★☆☆☆minor wound,cut,scrape,burn,rash,or itchwhofirst aid kit can be very helpful nyou might encounter in an office environment.It in-us-y.Here are some different firstaid kits forcludes a variety of Band-Aid brand bandages andctivesituationsgauze pads.Aaron Hartman,MD,an integrative andPrevention First Aid Kitfunctional medicine doctor,says that really matters.bout【素养导读】Cost:$100语篇类型:应用文rsg0oodVis-At just 8 inches long,this compact kit is idealcar or other on-the-go functions.It includes主题语境:人与社会thetooof supplies for bleeding,airway,burns,and语境内容:本文主要介绍了四种急救箱,这些急救箱适合用在不同的环境中。aeso it can tackle the most common issues21.What do we know about Prevention First Aidmymight encounter day to day.There's even aKit?miquet(L血带)to stop significant bleeding:A.It is extremely simple to use.M2 BASICS 300 Piece First Aid KitB.It is only useful at home.theCost:$29idC.It is suitable for severe injuries.mostThis kit will have you fully stocked at home,D.It is specially designed for minor injuries.youih 300 pieces and 40 unique items to handle the2l.C细节理解题。根据Prevention First Aid Kit35thmst common minor injuries and emergencies.部分中的It includes a range of supplies forcansbleeding,airway,burns,and more so it cand tokearly 8,000 reviewers gush over this popularm,with one who is identified as a nurse writing,tackle the most common issues you might en-erm,n hiswas very impressed with the amount of suppliescounter day to day.There's even a tourniquet tooughme with.I decided to purchase an additional kitstop significant bleeding可知,这个急救箱适合heleave in our family vacation home to have on比较严重的受伤情况。22.What does the author think of Survivewarend in case a need arise.”wifeSurviveware Comprehensive Premium FirstComprehensive Premium First Aid Kit?FirstA.It's not easy to organize its items.Ad KitidentB.It can be too heavy to carry around.w asCost:$37This kit contains 100 different supplies totreatC.It's best for a family vacation home.lostD.It's very suitable for outdoor situations.old,wounds,cuts,serapes.and burns.Labeled22.Dn细节理解题。根据Surviveware Compre-.owsorganizednterior ompartments make it easyhensive Premium First Aid Kit部分中的It'smindfd what you need in a hurry.Its water-water-resistant and rip-resistant,and every-and ripreistant,and everything inside isthing inside is protected in durable pouches so iteindurable pouchesoita od ptcan hold up to rugged outdoor conditions可知,doonditioAttachittoaos any这种急救箱适合在户外使用。m117ce with the attached D-rings.英雷高三月(第15-20期)核心突破1八0-(十】

  • 陆丰市2022至2023 三年级上册英语期末统考试题 (无答案及听力原文 含听力音频)考试试卷

    是全国©所名校高考模拟金典卷e process,intelligence".Like the name implies,fluid intelligence is the ability to apply information to ade range ofsWhen weuse our fluid intelligence,we draw on ourmemories andven me sowhat we've learned in the past to help us solve a problem in the present.This is the type of ifent in thisgence that enables us to think flexibly,change our perspective in light of new understspired meingsand apply our past experienesand knowledge tonew challenges andsittionBehavioral therapist Kuszewski wrote in Scientific American,"Fluid intelligence is train-blehow canwerovlid intlig Heo principlesthat,when practiced regularly,nouraeourbrnsquickminded.Among theseare challenging our brains to navigate ()ewtus situations (as opposed to doing thesame"brain training"activities every day)and thinking reatively,both by taking on carly密creative projects like artwork and also by opening our minds to new ways to take on old tasks.On a regular basis,try switching off the GPS and navigate to a new destination using yourmemory or consultation of a map before you leave.Give yourself plenty of time and embracethe opportunity to course-correct when you make a wrong turn.And know that even if you feelfrustrated,you are investing your energy in fluid intelligence-a strength you will be able todraw on throughout the year.封28.What does the underlined word"cumulative"in paragraph 2 probably mean?A.Superior.B.Growing gradually.C.Complex.D.Dropping sharply.29.Which of the following can best represent"fluid intelligence"?A.Looking up a new word.B.Asking for help while in trouble.C.Using GPS to guide us while driving.D.Creating a successful advertisement.ctive and30.What can we know from paragraph 4?of NewA.Fluid intelligencecan be obtained by training.B.Kuszewski holds aqeideaabouvyence”isC.Creative thinking mpgrey'htr.D.Doing the same y very ay doe god.e capitalds as we.What beed fro the e?A.New Yar'sen p you bome rteron“luidFegene is the best of all types of intelligence.424【23新教材老高考·JD·英语】1·英语】1

  • 2024届广东省高三年级七校联合体8月联考英语考试试卷

    中2023届高三物理第三》命题人陶良职prodonsuminghowologist at Eotvos34.What does Cuaya intend to convey in the last paragraph?hingslongside her dogADomestication helps dogs better live with humans.filleB.Dogs are closely related to humans.ds arelivingless in an MRIC.Humans should be more friendly to doganned,the re-D.Training dom the famous35.What's the best title for the text?言知识运」series of huA.Dogs can bring surprising health benefitsto only one ofB.Dogs are good transtor ina newenviromntMRI scansC.Dgs thtre oftoumore intlligentges,makingD.Dogs n istingsh between famiandfmie difference第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)made s根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余activity in选项。better atHow can we have a less compe and more meaningful life?The answer might beminmAr the agesmain rea-ism(极简主义)._36 The following ways will assist you in your jourey to live a simpernguage,”yet fuller life.0937 Most people's living space is filled with things that are never used and don't con-betweentribute to their well-being.Separate the ones you do need from the ones you don't,and throweomesti-the latter right into the dustbin or give them away.nguishAppreciate all the amazing things you already have.We usually compare ourselves to oth-ers who seem happier,more beautiful and more important than us.We try our best to imitatethose we envy.38 We need to stop comparing and accept ourselves for who we are,withall our imperfections.Take a moment to appreciate what you have.Do one thing at a time.Minimalist living actually means making the most out of each mo-ment.We're usually carrying out different tasks at the same time.So whatever we are doing,our mind is partly wondering somewhere else.39Develop mindfulness.40 Thus you need to develop mindfulness.Mindfulness meansfully attending to what's happening in the present.A.It is about enjoying life more with less.68【23新教材老高考·JD·英语】1

  • 2024届广东省广州市高三年级8月开学考英语考试试卷

    所有的特殊安排和庆祝活动,由此可知,Melendez为女儿精心准备这个惊喜是为了弥补她在成长中所失去的东西(他在部队服役期间没能陪伴女儿成长)。27.C主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了一个在部队服役的单身父亲从部队回来后在女儿的学校精心为女儿准备了一个大大的惊喜,故C项最适合做文章标题。28.B细节理解题。根据第四段中“Poetry,Jandrasits says,can help a child learn to take a perspective and tounderstand someone else's feelings.”可知,孩子们能从读诗中认同他人的感受。29.D细节理解题。根据第二段““The poet's role is to tell the truth.She told the truth,”says Bridgette Bianca.simple format,as a benefit for kids.”可知,诗歌以简短的形式表达复杂的意思。30.C细节理解题。根据倒数第二段中“What I think happens is that kids get to school.,,orit's labeled in a waythat has negative connotations.”可知,很难理解诗歌让年龄较大的孩子放弃读诗。31.B词句猜测题。根据画线词后文“The thing I love about younger minds,is that their imagination is so elastic..The form is just a way to give a container to it..”可知,Pamela K.Santos喜欢年轻人的想法,因为他们的想象力非常有弹性,诗歌的形式只是给它一个容器的一种方式,即她认为不应该害怕诗歌的形式,故画线词意思是“使害怕”。A.Attracted吸引;B.Frightened害怕;C.Cleared清理;D.Destroyed破坏。32.A推理判断题。根据第二段的“Heavy rains,.droughts,wildfires and landslides have..·but heavily debatedproject was first put forward.”可知,GGW计划的目的是应对非洲多变的气候,改善当地生态。33.D推理判断题。根据第三段内容“Fourteen years have passed since the initiative formally kicked off...·whileits creation and upkeep could create ten million jobs in rural areas.”可推断,这些数字表明了GGW计划的预期收益。34.B推理判断题。根据最后一段的“‘When we started restoring the soil..·.which needed time to figure out if theGGW was a priority.’”可推断,埃尔维斯·保罗·坦吉姆对这项计划存在担忧。35.B推理判断题。根据倒数第二段内容“Looking at the project as a whole..the 1000 million hectares targetstands at just four per cent.”可推断,作者通过这篇文章想要传递的信息是,GGW计划进展缓慢。36~40 CADBE41.B句意:他很害怕,因为大多数像他这样大的孩子都是第一次看医生。A.teacher老师:B.doctor医生;C.policeman警察;D.fireman消防员。空前一句说这是4岁的达林第一次进行脊椎矫正,因此此处是说去看医生。42.C句意:但是如果你赢得了孩子的信任,并花时间发展良好的关系,你就可以在他们的完全合作下给他们做脊椎娇正。A.company陪伴;B.resistance抵制;C.trust信任;D.sympathy同情。根据空后的“take thetime to develop good relationship”可知,赢得孩子的信任,并花时间发展良好的关系。43.A句意同上。A.cooperation合作;B.instruction指示;C.admiration钦佩;D.protection保护。根据空前的“you can do anything'”可知,你可以在他们的完全合作下给他们做脊椎矫正。44.A句意:我发现最有用的方法之一就是对孩子的特殊玩具表现出兴趣。A.techniques技巧、方法;B.projects项目;C.regulations规章;D.experiments试验。根据空后的“to show an interest in a child's special toy'”可知,对孩子的特殊玩具表现出兴趣是发展与小患者之间的良好关系的有效方法。45.D句意:当你抚摸、拥抱、爱护他们心爱的玩具时,你就打开了他们的心扉。A.hand-made手工制作的;B.costly昂贵的;C.household家用的;D.favored宠爱的、称心如意的。与空前的special toy呼应,此处指“心爱的玩具”。46.C句意:我给泰迪熊、芭比娃娃和消防车做过成千上万次脊椎矫正一你能说出来的,我都做过。A.created创造;B.afforded负担得起;C.adjusted调整、矫正;D.exhibited展出。与文章第一句中的chiropracticadjustment呼应,此处指作者以前给喜欢泰迪熊、芭比娃娃或者消防车的小患者做过无数次脊椎矫正,下文的the adjusting room也是提示。47.D但达林的情况不太一样。A.appearance外表;B.reaction反应;C.illness疾病;D.situation情况。根据下一段“Darrin's favorite play toy is our upright vacuum sweeper'”可知,达林最喜欢的玩具很特别,是家里的立式吸尘器,因此他的情况与以往那些喜欢泰迪熊、芭比娃娃或者消防车的小患者不同。48.A句意:我让达林的妈妈带他最喜欢的玩具来,但当我问起时,她说:“对不起,斯蒂尔瓦奇医生。达林最喜欢的玩具是我们的立式吸尘器,带着它来办公室让我感觉不太舒服(不太合适)”。A.bing带来;B.buy购买;C.polish改进;D.operate操作。上文说作者总结出对孩子的特殊玩具表现出兴趣是发展与小患者之间的良好关系、让他们积极配合做脊椎矫正手术的有效方法,因此他让达林的妈妈把他最喜欢的玩具带到医院来。【2023高考名校导航金卷·英语(三)参考答案第3页(共4页)】

  • 安徽省阜阳市临泉县2022-2023八年级下学期期末历史试题(答案)考试试卷

    -

  • 广西壮族自治区南宁市横州市2022-2023七年级下学期期末考试历史试题(答案)考试试卷

    高一同步周测卷/历史7.下图分别是在雅克萨自卫反击战中立下赫赫战功的“神威无敌大将军铜炮”和用满文、俄文可(五)明清时期书写的中俄《尼布楚条约》。它们共同见证了壁(考试时间40分钟,满分100分)一、选择题(本题共15小题,每小题4分,共60分。在每小题给出的四个选项中,只有一项符合题意)1.据《明史》载:“仁宗而后,诸大学士历晋尚书、保、傅,品位尊崇,地居近密,而纶言批答,裁决A.古代中俄交流频繁B.统一多民族国家疆域得以巩固机宜,悉由票拟,阁权之重,偃然汉唐宰辅,特不居丞相名耳!”该记载说明C.清朝君主专制强化D.清政府成功镇压边疆地区叛乱数A.内阁权重制约皇权实施B.明朝内阁势力一度膨胀8.在课题研学时,某校历史兴趣小组搜集了以下三则史料。该课题研究的主题应是C.仁宗重新恢复宰相制度D.仁宗时期内阁权力最大朝代人物事件结果2.下列甲、乙、丙三图反映的是中国古代封建王朝中央机构设置的主要情况。其中丙图反映的O明朝戚继光抗击倭寇基本解除东南沿海的倭患朝代是趣清朝郑成功收复台湾迫使荷兰殖民者投降,台湾重回祖国怀抱皇帝皇帝皇帝尔清朝康熙帝雅克萨之战打败沙俄,签订边界条约《尼布楚条约》解太尉丞相御史大夫中书省尚书省门下省A.中华民族反抗侵略的英勇斗争吏部户部礼部兵部刑部工部B.明清时期镇压边疆地区叛乱的行为C.明清时期加强专制统治的措施D.中华民族积极主动对外交流的表现A.秦朝B.西汉9.清王朝实行满蒙上层联姻,同时又对蒙汉两族乃至蒙古族各部人民之间的正常交往和通婚严C.唐朝D.明朝加禁限。该举措挑A.有利于统一多民族国家的发展B.确保了蒙古族对清王朝的效忠父3.有学者认为,明朝政府通过某一行为构建了以明朝为主导、以中国礼乐文明为核心的古代亚非地区的国际秩序,还开启了世界范围内的海洋探索时代。这一行为应是C.服务于清王朝巩固统治的需要D.阻碍了各族人民的交流与发展童OA.郑和下西洋B.鉴真东渡10.清朝时期,西藏用灵童“转世”的办法确定达赖和班禅的继承人,为了避免纷争,乾隆后期作C.戚继光抗倭D.重修长城出规定,转世灵童的任选必须通过驻藏大臣主持的金瓶掣签仪式来确认,报朝廷批准,才能杯4.某历史人物的祠堂有“拔剑光寒倭寇胆,拨云手指天心月”的对联。该对联歌颂的历史人成为新一代的达赖和班禅。这表明清朝中央政府物是的A.明确了驻藏大臣和达赖、班禅的等地位罗A.郑成功B.俺答汗B.规定驻藏大臣和达赖、班禅共同管理西藏OC.岳飞D.戚继光0C.划分了达赖班禅的管理权限和管理区域安5.在雍正帝的设计中,军机处根本算不上是一级正式机构,编制无定,人员无定,都是雍正皇帝D.通过对达赖、班禅的册封加强对西藏控制根据需要随时调来。被选入军机处的官员,也都属于兼职。材料说明军机处建立时11.某研究者查阅到清代山西《浮山县志》:“吾临汾之俗,多务商而不急读书”;又查阅到临汾出A.具有临时机构的性质土的清代碑刻:“商贾以兴,往来糊口于齐、鲁、燕、赵、宋、卫、中山间者十之五六。”该研究者B.主要是解决军事问题据此得出“当时已出现区域性商人群体”的结论。上述研究C.具有保密性强的特点A.其结论与实际情况不符D.与内阁形成相互制约B.具有以偏概全的局限性806.日本学者佐伯富认为:“雍正帝…藉奏折搜集情报…故虽深居大内,而于各地官僚之作C.运用了二重证据研究法D.证实当时山西商业繁荣为、政治经济及社会动态,无不了如指掌…可称之为奏折政治。”这主要说明了奏折制度A.标志着君主专制到达顶峰12.黄宗羲认为:“为天下之大害者,君而已矣。”他呼吁废除君主专制下的“一家之法”,建立“天俎B.使皇帝能够广泛地获取信息下之法”。黄宗羲这一思想提出的背景是C.有利于增加官员民主权利A.中国资本主义的迅速发展B.重农抑商政策阻碍经济发展D.提高了地方政府的决策效率C.中国政治形态的日益僵化D.儒学正统地位发生根本动摇历史(部编版)第1页(共4页)衡水金卷·先享题·高一同步周测卷五历史(部编版)第2页(共4页)新教材

  • 2024届广东省高三年级七校联合体8月联考英语试卷试卷答案

    C.She had trouble understanding French.20.What is the most important in learning a language according to the speaker?A.Mastering some grammar rules.B.Knowing a large number of words.C.Communicating with native speakers.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe new season is coming,which means that we can look forward to a whole lot of new exhibitions.For those who want to make their schedule available for a visit,Fashion United has selected variousfashion exhibitions.Marche et Demarche:A History of the ChaussureThe Musee des Arts Decoratifs has been focused on shoes since this fall.The exhibition zooms in onthe different ways of walking,from the Middle Ages to the present day and from the West to non-Europeancultures.More than five hundred objects will be on display.The exhibition can be visited until Nov.20,2022,at the Musee des Arts Decoratifs in Paris.Pricing:25Thierry Mugler:CouturissimeThierry Mugler is a successful fashion designer from France.The exhibition "Thierry Mugler:Couturissime"is now visiting Europe for the first time with the opening in the Kunsthal in Rotterdam.Themultimedia approach of the exhibition deserves a special mention.Not only have videos and sounds beenadded to the set-up,but the 4D presentation in one of the rooms and projections on the walls in anothertake the exhibition to the next level.The exhibition can be visited until Oct.30,2022,in the Kunsthal inRotterdamPricing:FreeZandra Rhodes:Fifty Years of FabulousThe exhibition of fashion designer Zandra Rhodes in London is worth your time.Rhodes is known forher unique and outspoken prints,and her works show that she was initially inspired by the pop artmovement.In total,there are 100 styles and 50 fabric samplestoadmire.The exhibition can be visiteduntil Dec.22,2022 in the Fashion and Textile Museum in London.Pricing:$10A bagof sayslo about the wearer.The new exhibition f the Victoria Albert Museum looksaBags:Inside Outthe mip belindbg.More )reedo the2023届高三英语调研检测考试-3-(共10页)

  • 2024届广东省广州市高三年级8月开学考英语试卷试卷答案

    姓名准考证号(在此卷上答题无效)绝密★启用前三湘名校教育联盟·2022年下学期高一期中考试英语试题命题:天壹名校联盟命题组审题:天壹名校联盟审题组本试卷共8页。全卷满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷和答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应的答案标号涂黑,如有改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does this conversation probably take place?A.At home.B.In an office.C.In a hospital.2.What will the woman do?A.Go shopping.B.Catch the train.C.See the man off.3.What are the speakers mainly talking about?A.A book.B.A dinner.C.A phone call.4.Who made the apple pie?A.The woman's mother.B.The woman's daughter.C.The woman.5.What makes the man in good shape?A.Regular exercise.B.A healthy eating habit.C.A strict plan for running.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.When will the speakers meet Mr.Peterson in their college?A.Next week.B.Next month.C.Next year.7.What does the man think of Mr.Peterson's lecture?A.Humorous.B.Hard.C.Interesting.【高一英语第1页(共8页)】

  • 北京市首都师大附中2022-2023高二下学期期末物理试卷

    吕梁市2022~2023学年度高三年级阶段性测试物理试题(本试题满分100分,考试时间90分钟。答案一律写在答题卡上)注意事项:1,答题前,先将自己的姓名、准考证号等信息填写在答随卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置2选择圈的作答:每小圈选出答案后,用2B船笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试题卷,草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3填空题和解答题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷,草稿纸和答题卡上的非答题区城均无效。4考试结束后,将答题卡上交一、选择题(12小题,共40分。1~8小题只有一个选项正确,每题3分。9~12小题有多个选项正确,全部选对的得4分,选不全的得2分,有错误的得0分。)1,物理学的发展极大地丰富了人类对物质世界的认识,推动了科学技术的创新和革命,促进了人类文明的进步。关于物理学中运动与力的发展过程和研究方法的认识,下列说法中正确的是A.伽利略首先提出了惯性的概念,并指出质量是惯性大小的唯一量度B.伽利略对自由落体运动研究方法的核心是:把实验和逻辑推理(包括数学演算)和谐地结合起来,从而发展了人类的科学思维方式和科学研究方法C.牛顿运动定律是研究动力学问题的基石,牛顿运动定律都能通过现代的实验手段直接验证.力的单位“N”是国际单位制的基本单位,加速度的单位“m/s2”是导出单位2.一列火车从静止开始做匀加速直线运动,一人站在第一节车厢前端的旁边测量,第一节车厢通过他历时3s,整列车厢通过他历时15s。则这列火车的车厢有A.5节B.16节C/25节D.45节3.如图所示,某同学将细绳穿过光滑圆环,绳的一端固定,另一端拴在手上,该同学将拴绳的手竖直向上缓慢移动过程中,下列说法正确的是A.人对细绳的拉力变小/人对细绳的拉力大小不变C.细绳对圆环的作用力变大D.圆环所受合力变大4.2022年10月12日,“天宫课堂”再次开启,神舟十四号飞行乘组航天员陈冬,刘洋、蔡旭哲面向广大青少年在问天实验舱内进行太空授课,舱内有一个科学实验神器变重力实验柜,它的主要装置是两套900毫米直径的离心机(如图所示)。离心机旋转的高三物理第1页(共6页)

  • 北京市五中2022-2023高二下学期期末数学试卷

    …10分解得一青

  • ‹‹ 11315 ››
扫码二维码