首页 3+3分科综合卷答案
  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷B 生物(三)

    口■■■口口口(3)衰老、损伤(4)细胞摄取溶酶体酶大分子时,首先是溶酶体酶与细胞膜上的M6P受体结合,从而引起这部分细胞膜内陷形成小囊,包围着大分子;然后,小囊从细胞膜上分离下来,形成囊泡,进入细胞内部(4分)(5)细胞质基质中的pH与溶酶体内的不同,导致酶活性降低或失活【解析】(1)囊泡膜的基本支架是磷脂双分子层。(2)溶酶体酶的化学本质是蛋白质,与其形成相关的细胞器除高尔基体外,还有核糖体(蛋白质的合成车间)、内质网(对蛋白质进行加工)和线粒体(提供能量)。(3)若E酶功能丧失,会影响M6P标志的形成,进而影响溶酶体的形成,使衰老和损伤的细胞器不能及时清除,导致在细胞内积累,造成代谢紊乱,引起疾病。(4)由题图可知,途径2是将胞外的溶酶体酶经过胞吞作用形成。细胞摄取溶酶体酶大分子时,首先是溶酶体酶与细胞膜上的M6P受体结合,从而引起这部分细胞膜内陷形成小囊,包围着大分子;然后,小囊从细胞膜上分离下来,形成囊泡,进入细胞内部。(5)由题图可知,溶酶体的pH≈5,少量的溶酶体内的水解酶泄露到细胞质基质中不会引起细胞损伤,其主要原因可能是细胞质基质中的H与溶酶体内的不同,导致酶活性降低或失活。18.(除特殊标注外,每空2分,共12分)(1)协助扩散(或易化扩散)顺浓度梯度、需要转运蛋白、不需要能量(答出2点)(2)减轻(3)(6分)实验思路:配制营养液(以硝酸铵为唯一氮源),用该营养液培养作物X,一段时间后,检测营养液中NH和NO剩余量。预期结果和结论:若营养液中NO,剩余量小于NH剩余量,则说明作物X偏好吸收NO?;若营养液中NH剩余量小于NO,剩余量,则说明作物X偏好吸收NH4。【解析】(1)由图可知,NO进入根细胞膜是H的浓度梯度驱动,进行逆浓度梯度运输,所以NO,通过SLAH3转运到细胞外是顺浓度梯度运输,属于协助扩散(或易化扩散),该方式的特点是顺浓度梯度、需要转运蛋白、不需要能量。(2)铵毒发生后,H在细胞外更多,增加细胞外的NO,,可以促使H向细胞内转运,减少细胞外的H,从而减轻铵毒。生物学参考答案·第4页(共6页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷B 生物(三)

    2神经元,B组小鼠不做处理:里位置,观察两组小鼠的抗炎症2分线理,代谢过程中积累的乳酸可以作为前体物质,导致组蛋白赖氨酸发生乳酸在多种细胞代谢调控增殖分化过程中发挥重要作用。系统性红斑狼疮(9仁)您者的红细胞在皮熟过修饰病的高发季节,主要发生于在高际氧涛手因学正养手代溜开关泛东强色热系统US)发生我复收化K滑热服训练是指人体在反复的热一时的线粒体无法适过自收清除,子致严重的灸症反应,尼卫的发生,北用理如究回江请回答下列问题:阿题:途径来增加散热,以维持正常体糖酵解异常红细胞HIF2氧化磷酸化酶系证明热服训练是否能提高机体原红细胞FcYR下,请补充完善:作为实验组,乙UPS乳酸化巨噬细胞测并比较每组小鼠各器官、系统线粒体●●DNA细胞受高温刺激时,细胞内就会GAs/sTING●●n●。途径I型干扰素吞噬泡I型干扰素(1)SLE是一种病,是由于免疫系统的功能异常导致的(2)赖氨酸乳酸化导致UPS活性,SLE患者巨噬细胞产生I型干扰素的原因是最终导致产生大量自身抗体(3)屠呦呦团队研究发现,双氢青蒿素对SLE的疗效超过80%。为探究双氢青蒿素治疗SLE的原理,请选择合适的材料和试剂完成实验设计,并预期实验结果和结论从县①实验材料:健康小鼠,患SLE小鼠。②实验试剂:一定浓度的双氢青蒿素,生理盐水,一定浓度的胸腺激素(免疫增强剂),一定浓度的强的松(免疫抑制剂)。③实验步骤:1、选择生理状态相同的小鼠若干只,均分为甲、乙、丙三组;的衡,后者主要维持细胞Ⅱ、甲组小鼠饲喂适量生理盐水;乙组小鼠饲喂一定浓度的双氢青蒿素;丙组小鼠饲喂一在营养不良、身体出现炎症、Ⅲ、一段时间后,检测三组小鼠的B淋巴细胞数量。表现为全身水肿,其原因④预期结果:与甲组相比,者的尿液有蛋白质,也出现⑤实验结论:直会高中基通【答案】当再次接触25(除注明外,每空1分,共12分)1织胺的作用是(1)自身免疫(2)降低异常红细胞被吞噬后,其线粒体DNA激发cGAS/STING代谢途径,导致巨噬细胞产生I型干扰免疫自稳大小主要取决于素(2分浆细胞一定浓度的强的松(免疫抑制剂)第含】⑤双氢青蒿素对B淋巴细胞的增殖和分化起抑制作用,从而减少了自身抗体的分泌(2分)国乙组、丙组小鼠的B淋巴细胞数量少(2分)(3)③患SLE球的通透性增高,使原本黄数音名不地题(力力夜健管示的人和开教师用卷,生物学,第105页共192页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷B 生物(三)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    2022221高分说《知识点滴》1-2DB3.to run4.to save5.D6.lies is between7.prefers to travel,prefers travelling8.prefers,to9.preferred sending,to making七年级第32期第2版高分说Unit2基础训练(一)Reading一、1.flag2.possible3.excellent4.skiing5.Europe二、1-5 ACCBD七年级第32期第3版86

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    of bamboo weaving iscan15 together even witnoer remaining in Peitian.第22期B版测试题听力原文small,common dish for people,b略第22期B版测试题参考答案for our family.21-25 CACCB26-30 CDCBBFrom my father,I 17 the jc31-35 DDCBC36-40 DCAFGright meal for someone you love41-45 DBCAB46-50 CDADCto us visitors.Tired but51-55 BADCB56-60 ADCABthat I hoped to pass on to my mo61-70(One possible version)at our kitchen table,reading this61.in62.honouringake a bath,I went to bed63.funniest64.safetythat would have seemed laugha65.to deliver66.itother time in life.67.whichHangzhou!68.Designed69.are invited70.personally1.A.similarlyB短文改错(One possible version)C.efficientlyLast Saturday,a regular customer of ourrestaurant showed up.After dinner,he asked2.A.collect,询问你校环保活动的the entire staffs to come to the dining area.C.designBDstaffHe thanked everyone for work hard during3.A.readingBworkingC.drawingthis difficult time.Then something amazed4.A.illBamazinghappened.He gave each us $100 as a rewardC.neededDofBfor our good service.That he did and said5.A.forgivenessWhatC.paymentDgreatly surprised us.Usual,I am not an6.A.convenienceBUsuallyemotional man,but this thing was really movedC.comfortme.Though we finally refused his money,hisact of kind really brightened our day.They7.A.recoveringkindnessWeC.communicatingall appreciated this generous customer anddecided to serving more people wholeheartedly8.A.anxious B.generousserve9.A.though书面表达(One possible version)C.eitherLast week,there was an activity with thetheme of Healthy Eating in our school.Many10.A.admitninese stories in English sostudents didn't attach importance to eating:sional teacher will introducethey either skipped breakfast or had too muchC.returnfast food.The activity ws held to help students11.A.teachcalligraphy,Peking opera,realize the importanceof healthy eating.On the first day,thete was a lecture in theC.convincecreate traditional artworks.school hall,during which the speaker told12.A.looked for00 pm.You can visit ouruswhat a healthy diet s and how to keep it.m the lessons.On the second day,voeerfor the activityC.turned todelivered bocrs aof heanteen,13.A.paged throughYours,aiming to encourage sudents toeat healthyC.came acrossLiHuafood.考答案见下期B版中缝衡)The activitygained t popularity among14.A.interestingus.bdned bouaydiet and helpdusoayting habit.C.wonderful

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    Further studies are needed to continue evaluating specific claims made against time-outs andboth their short-term and long-term effects across different populations and ages.Experts also needto find more effective ways to communicate evidence-based information to parents."As we further our understanding about how different parenting strategies affect children,weneed to present findings in an easily digestible and accessible way for the public,"she also says,"Our goal is to clear up misconceptions and promote the use of the highly effective,evidence-basedstrategies that will best guide parents and families.28.What do people generally think of a time-out?A.It has negative effects on children.B.It is an ineffective way of punishment.C.It is a method to assess children's misbehavior.D.It has nothing to do with harmful effects on children.29.What can be inferred from Knight's words in the third paragraph?A.Most young parents lack medical knowledge.B.Some information on the Internet needs regulating.C.She is concerned about the overuse of time-outs.D.The more time-outs are used,the better children behave.30.What is the target of Knight's further research?A.To recommend some effective strategies to parents.B.To remove people's misunderstanding about time-outs.C.To appeal to government to regulate information on the Net.D.To warn parents of getting evidence-based information from experts.31.What's the best title for the text?A.How Parents Use Time-out Correctly.B.Time-outs Bad for Children's Behavioral Health.C.Some Highly Effective Strategies to Guide Parents.D.Time-outs Not Associated with Negative Effects on Children.DYou probably don't think of scientific or medical instruments as the kind of instruments thatactually make music.But now researchers have built a scientific instrument specifically designed todetect counterfeit(伪造的)medications through sound.The World Health Organization estimates about 10 percent of the medications in low and middle-income countries are fakes.Sometimes,dangerous ones.So the idea here is to fill the tube with asample that's known to be safe.Then compare it to a bottle you're not so sure about."If you get the same pitch (out of those two samples,it's very good evidence that they'reprobably the same material,and the suspect substance is a safe drug to take.But if you geta different pitch out of the two samples,that's absolute proof that those two samples are chemicallydifferent.And that shows you there's something wrong with the sample you were given and youprobably shouldn't take it.英语试题第6页(共10页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    35.C【解析】:主旨大意题。本文以Fidic报告的形式呈现出水资源相关的问题并提出了如何解决其问题的建议。选C。第二节七选五(每小题2分,共10分)36-40 DEGCA体裁:说明文主题:人与自我—现代人害怕错过的心理。【语篇导读】本文介绍了FOMO这个名词的含义、影响以及如何克服这种害怕错过的心理。36.选D【解析】该空位于段中,此空前面的第一句“OM0is”讲F0M0的一种定义,而此空中的“also”正好呼应第一句是FOMO的第二种定义。37.选E【解析】该空前面提问,答案正好是对此问题的回答。38.选G解析】该空位于段末。是对本段内容的总结,也是对本段“调整心态”这一主题的呼应。39.选C【解析】该空位于段中,是对上一句的承接,上一句介绍坚持写日志的方法,该空进一步解释坚特写日志的好处。40.选A【解析】该空位考查本段主题句。从本段内容可推断主要讲述寻求连接这一方法来克服FOMO(害怕错过)心理。第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)【语篇导读】主题语境是人与自然。主人公因肥胖问题生活艰难,后来听取医生建议进行食物治疗法,并收养一只有健康问题的狗。在带狗散步过程中,主人公慢慢治愈,恢复健康,并写书激励有同样困扰的人战胜困难。41-45 ABCDD46-50 CAADB51-55 CBCAD56-60 ACADC【答案解析】41.A【解析】本题考查动词。本句意为“不用上班时,她很少离开她的公寓”,unnecessary,意为“不必”。42.B【解析】本题考查动词。固定用法,take medicine吃药。43.C【解析】本题考查动词。根据后文“她开始自然疗法”,可知此处意为开始节食,dit节食,故选C。44.D【解析】本题考查动词。句意同上,inspire,.给…灵感,鼓励。45.D【解析】本题考查形容词。根据本句中“飞机起飞前,工作人员给她提供加长的安全带”,可知此处应为awkward“令人尴尬的”。46.C【解析】本题考查连词。句意同上。慕华.优策2021一2022学年高三年级第二次联考英语参考答案第7页共10页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    B.Active,diligent and sympathetic.C.Positive,good-looking and thoughtfulD.Caring,creative and respectable.eretcod in doing bue especially when information is sent by computer.31.The writer not only taught the students how to make cakes but alsoPeople have used secret codes for thousands of years.36 Code breaking never lags()A.told them the truth of lifearndkingThefringn eingoded mesageicd ryptographyThere are three main types of cryptography.37 For example,the first letters of "MyC.stressed the importance of workB.taught them good disciplineD.spread culture knowledgetmber the leers df38Depressions much higheramongt female bsseeUSy findDDthe phbetnrefrom26.If e substitute anumber for each letter,the messageMeetTetyana Pudrovska the study'sfirst author,explainedrhbliyA code uses symbols to replace words,phrases,or sentences.To read the message of a realcode,you must have a code book.39 For example,“bridge'”might stand for“meet”and“out'”me”would read“135520135,”hire,fire,and inence pay-have greatly more symptomsof deprso mwithuhPowerBut men with job authority have fewer sympom fephuuch prmight stand for“me.”The message“bridge out”would actually mean“Meet me.."40_However,Thestudy folowed 100 middle-aed women0memeit is also hard to keep a code book secret for long.So codes must be changed frequently.from high in Wisconsin.The men and women were suveyed3and2004tlokheA.It is very hard to break a code without the code book.connection between how much authority they had at work and symptoms of depression.B.In any language,some letters are used more than others.The results showed that amongst men and women with lower levels of authority at work,womenC.Only people who know the keyword can read the message.had slightly higher levels of depression.This is normal since overall women suffer from depressionD.As long as there have been codes,people have tried to break themslightly more than men.Amongst men and women with higher levels of authority at work,however,itE.You can hide a message by having the first letters of each word spell it out.F.With a code book,you might write down words that would stand for other wordswas women who had many more symptoms of depression than men.Men in authority actually had aC.Another way to hide a message is to use symbols to stand for specific letters of the alphabet.oof depresion while authority inreased the ik of women having deprie第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)symptoms by 9%.第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)r Pudrovska continued:"What shocked us is that women with job authority in our study are阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳advantaged in terms of most characteristics that are strong signs of positive mental health.TheseThe Voice of America began during the World War II,when Germany was broadcasting a radio选women have more education,higher incomes,better jobs,and higher levels of job satisfaction thanwomen without job authority.Yet,they have worse mental health than lower-status()women.'broadcast with words that they thought were the facts of world events.The first VOA news reportprogram to get international 41.American officials believed they should 42 the GermanioThe cause of this discrepancy is not known,but Dr Pudrovska says:"Years of social scienceresearch suggests that women in authority positions deal with interpersonal anxiety,negative socialbegan with words in 43."The 44 may be good or bad,but we shall tell you the truth."nteract6oms,negative stereotypes,prejudice,social isolation(t社会孤立),as well as resistance(抵Within a week,other VOA 45 were broadcasting in Italian,French and English.)from colleagues.Women in authority positions are viewed as lacking in the assertiveness()After the World War II ended in 1945,some Americans felt VOA's 46 had to be changed,and confidence of strong leader But when these women display such characteristics,they are judged47 the Soviet Union (became the enemy of America.They wanted to 48 Sovietnegatively for being unfeminine(不像女性的).This causes mental stres.Menotheother hand,do not have to face these kinds of negative stereotypes about theirlisteners.Then VOA began broadcasting in Russian.In the early days VOA began adding something new to its broadcast that was49“MusicUSA".Another new idea came along in 1959.VOA knew that many listeners did not know 5032.What is the main idea of the passage?291English to completely understand its 51 English broadcast.So VOA 52 a simpler kind ofabilities.wiA Female bosses get less stress from work than male bosses.English,53 uses about 1,500 words and is spoken 54.Of course,it is special English.B.Female bosses get the same stress from work as male bosses.55 from its listeners has always been very important,which led to some changes in itsC!Female bosses get the same stress from work as employees.program.The most popular 56 is the news report.News from around the world 57 into theD.Female bosses get more stress from work than male bossesVOA newsroom in Washington 24 hours a day.It comes from VOA reporters in 58 cities and alsonews reports,33.What conclusion can we draw from the passage?from other59 like BBC.VOA writers and editors use these materials to 60A.The higher levels of authority,the fewer women suffer depression.which are being broadcast in 43 languages.D.informationB.The higher levels of authority,the more women suffer depression.41.A.businessB.cultureC.supportC.The lower levels of authority,the more men suffer depression.C.joinD.interrupt42.A.replyB.answerD.The lower levels of authority,the more women suffer depression.C.EnglishD.German43.A.timeB.shortB.problemsC.effectsD.opinions34.What did Dr Pudrovska think of the results?C.Disappointing.D.Inspiring.44.A.newsC.countriesD.officials35.What does the underlined wodiscrepaney"i Paragraph5mean?B.Surprising.45.A.announcersB.newsC.purposeD.resultA.Exciting.C.Preference.D.Reference.46.A.homeB.positionB.Excellence.47.A.ifB.consideringC.supposingD.in order that被据妇文内容从短之后的选项中陆计能人宫白处的最佳颗。连中有两项为多余速项。第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)A.Difference.48.A.reachB.satisfyC.attackD.support49.A.knownB.reportedC.calledD.printedSecret codes (keep messages private.Banks,companies,and government agencies use【单元检测卷·英语(五)第5页(共8页)必修⑤-U-C】【单元检测卷·英语(五)第6页(共8页)必修⑤-RJ-C】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    over one hundred exhibitions across the country-Los Angeles,New York,Philadelphia,to name just a few.His name is Chris Cucksy.So Chris,tell us a bit about yourself.M:Well,I was born in Springfield,Missouri,and grew up in Kansas.I didn't come from a family with wealth orposition,but I did manage to get a master's degree in fine arts.W:When did you first start to make art?And what was the turning point in your life that made you an artist?M:I always liked drawing as early as I can remember,so right from then,I knew that I was going to be an artist.1,W:What is it that always inspires you to create?M:Nature is the biggest inspiration.I'm always inspired by things of beauty and harmony.(Text 9)M:You must be pretty excited about your trip to Europe,Dorothy.When are you leaving?W:In just two weeks,and I am excited.I've been looking forward to this training program for a long time.Butthere are still a few things I need to do before I go.M:Like what?W:Like renewing my passport and figuring out what to do with my apartment while I'm gone.M:You are not going to give it up,are you?W:No way!I'll never find another apartment like it around here.But I don't like the idea of paying three monthsfor an empty apartment,either.So,I'm looking for someone to take it while I'm away.M:Um,let me think.Oh,I know just a person.An old colleague of mine,Jim Thomas.He is coming here to dosome research this summer,from June to August.W:Well.that's exactly when I'll be away!M:Tell you what:I'll be calling Jim late this week anyway,so I'll mention it to him.W:Well,thanks,Bill.(Text 10)W:I hope I've given you a clear idea of the schedule for your London weekend.And,before I finish,let me justgive you some advice which should make your stay more enjoyable.Firstly,please do remember to put on somecomfortable shoes.London is a big place,and whatever you do,you'll find yourself doing quite a lot of walk-ing.So,comfortable shoes are really necessary.And secondly,let me ask you to please look after your money.Keep it safe at all times,and then you will not have any unpleasant accident,which could ruin your whole week-end.You'll find a copy of your weekend's schedule in your room.Take a look at it,and make sure you're clearabout everything.Well,that's all from me for now.Go and leave your luggage in your rooms.I'll be seeing youhere again in fifteen minutes.Goodbye for now!参考答案1~5 ABCBA 6~10 ABCBB 11~15 CCACC 16~20 BCBCA21.C细节理解题。根据最后一段中的“Additionally,the programme hosts book discussions and film screenings(电影放映)throughout the year'”可知答案。22,D推理判断题。根据Investment Programme下面的“The programme gives students hands-on experience in thefinancial world'”和下一句话可以推出答案。23.B推理判断题。根据全文,如第一段中的“..that educate them in responsible leadership,community engage-ment,andchaerdevelopment that enhance both academic and non-academic skills'”可知答案。24.C推理判断题。根据第四段最后一句和第五段中的“During the trip.,so Milos was admitted to the academy.Afterwards,Milos earned first--class honors and a master's degree,..”可得答案。【2022分科模拟检测示范卷·英语参考答案第6页(共24页)QG】C

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    W,I hear you are working for a web hosting(网站代管)company now?M:Yeh1mainly do the job of helping customers solve computer-related problems with their sites.offering sometechnical support.W:So.how's the pay for that kind of job?M.Well,for a starter it is OK.I mean I can get what other businesses pay for similar services.I can earn pay in-creases depending on my performance.W:Sounds great.Well,have you ever thought about going back to school?M:Wait,wait.What are you suggesting?W:Well,you know,more training might help you find a better job.M:Good idea.I'll think about that.(Text9)W:Hey,David!Did you manage to get tickets for Glastonbury Festival?M:Yeah.So lucky-the tickets sold out in 20 minutes!W:Amazing!It lasts for five days.Shall we book a hotel?M:I'm not sure.The hotels are quite far from the festival site.so I suggest we bring our tents.W:Good idea!How do we get to the festival?M:We can take a direct train from London Paddington to Castle Cary.the host town,which costs f70.40.It leav-es at 9:00 am.W:How about taking a coach?It'll probably take longer,but it'll be cheaper.M:That's true.Let me check.Yes,it's only f30.OK,let's meet at London Victoria at 5:00 am next Saturday.There is a coach leaving at 5:30 am.W:Okay!Should I bring an umbrella?And how about bringing some food with us?M:I think a raincoat would be better.Umbrellas block other people's view of the stage.And there'll be plenty ofplaces to buy food at the festival site.W:Great!Oh,my bus is coming!See you on Saturday!(Text 10)W&M:Many people enjoy having plants inside their homes.But sometimes houseplants need a little help.A goodway to help renew tired houseplants is by giving them a plant"haircut."This helps with shaping.removingdead matter,and keeping the plants from drooping.This is also a way to start new plants.You can takethe cuttings and grow new plants.A houseplant's diet is important.So is the timing of when you give them nutrients for growth.Fertilize inlate winter as days get longer and plants need fertilizer to put on growth during spring.And do not forget todust.If they are covered with dust,the process of their gaining energy would be slowed.Watering plantstoo much is a leading cause of losing houseplants.Plants lose oxygen when they are over watered.Check tosee if your plants'roots are overgrown in the bottom of the pot.That means you should repot the plant in anew,larger pot.But be sure the pots have holes cut in the bottoms so that extra water can get out参考答案1~5 ACCAB 6~10 BACBB 11~15 BACBC 16~20 BCAAB2L.B细节a理解题。根据Science Museum下面的“London'Science Museum celebrates scientific,.technological,and mathematical achievements'”和下面的电话可知答案。22.D细节理解题。根据Matural History Museum下面的the museum's main hall now floats the real skeleton(骨架)of a blue whale high above visitors'heads'”可得答案。23,A细节理解题。根据Mational Portrait Gallery下面的“Where else but the National Portrait Gallery youfind oil paintingsFeaturing a collection of famous British people from the Tudor period to the present day【2022分科模拟检测示范卷·英语参考答案第14页(共24页)QG】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    回人称:第一人称必备词语及句型:be good/bad for,too much,good eating habits,healthy foodAI have...for breakfast/lunch/dinner.*They are healthy food and they are good for me*I don't like ice cream,because it's bad for my teeth.*Too much ice cream is bad for my health*An apple a day keeps the doctor away.I think it's important for me to eat healthy food.2

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    本期小试牛刀参考答案1.It brings people chances to know everything at anytime as long as they have a phone2.all they learned online can be called a kind offast-food culture which is not so nutritional3.Learn to think it over before believing something4.they should recognize whether the article is trueor false before allowing it to appear online

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    lt and mostIse fails,tryyour body in the water,understand the limiof your swimming ability and know thetask you'verules about where it is safe to swim,ecausemany people drown in hot weather.g to reach aA.But be aware of cold shock.edB.Some people are more fragile to heat..Yoll defintelyewth the icyiD.Whatever the temperature is,drink lotsof fluidE.Heatwavescan leave you desprate todwF.This is when heat illness and deaths startncreasingG.Moreover,having a shower or bath willcool you down fasters over?第三部分语言运用(共两节,满分30分)duled.第一节(共15小题:每小题1分,满分15last.阅读下面短文,从每题所给的A、B,CD四个选项中选出可以填人空白处的最佳选项。ehaviors.When I was in my late twenties,I was diagnosed with stomach cancer.Doctorsperiod.operated and told me to hope for the best.Ireturned to Japan,where I was working,and tried to forget about it.The tumors()returned a year later,this time in my41.After a long search,the surgeons found a new 42 to remove them,but Iknew this was,again,perhaps only a(n)43fix.I was a mess for the next sixmonths.有两项Then I met a man who changed myDr.Derek Roger had spent 30 yearsresearching why some people in difficult situations become depressed,while othersut gripe45.He taught me everything he'd learned,and as I started applying it,myout the46 quieted down,even though my situation didn't change.In fact,the cancerneed tocame back about five years ago and remainslonger worry about it.relatively 47 in my liver.But I noer65,The process starts with understanding that stress is caused not by other people orse and48 events,but by your reactions to them.Pressure is not stress.But the former isin hottransformed into the latter when you add one factor:constant worrying,a(n)49to keep rethinking past or future events,whilethoughts Constant worrying is ongoing50 negative emotion to thoseande coreproductivity,and well-being.Being 5251,damaging your health.ng infrom the present,making us unable to complin the past or the future also takes us awaylete the work 53 on our plates.shockWhile struggling with cancer,it took me a couple of years to train myself.Butultimately it worked.My stress levels went dowjust54.More heartening,I discovered thatvn,my health improved,and my careerevo betaught to others,withrerything Derek had taught me could be55 results.H1.A.stomachB.liverbrainhen7A2.A.procedureB.evidenceD.lung010componentC43.A.positiveB.temporaryD.directioninnovativeaiseD44.A.confidenceB.constitutionD.controversialapproachour25A.rememberB.dependD.phenomenonpersevereightC46.A.curiosityD.apologizeB.excitementsatisfaction47.A.stableD.anxietyB.gentlesevere没)A.emergencyD.gradualB.perfectregularD.external英语试题(一中版)8页(共10页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    a small town of pigs.As Teressa finished her poem,the kids in the crowd burst out laughing andeveryone in the hall cheered for her.Teressa couldn't believe that her writings were beingappreciated.Brian praised her as they were exiting the hall.Suddenly,a journalist from behindstopped Teressa.He wanted to write an article about Teressa.After the interview,Teressa was offered an opportunity to write for the local newspaper.Herpoems,often about the town's residents and animals,were soon favorites among the locals.Teressa was amazed,and she couldn't believe her dreams were coming true at the age of 81Today,Teressa is in a happy place,penning poems with all her heart.Like her,many daughters,wives,mothers,and grandmothers have left their dreams behind for their families.But remember,there's no age limit to realizing your dreams.You can start today.Teressa is a brilliant example ofthat.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自我一一生活本文是应用文。文章是一封家用电器故障的投诉信。2I.A。理解具体信息。根据第二段中的The machine was delivered and installed several dayslater,,but since that time has failed to work可知,这台机器自从送到并安装上之后就无法使用。22.B。理解具体信息。根据第二段中的another technician actually came to my home to try tofigure out what was wrong可知,第二位工人到现场检查了机器。23.A。理解目的。根据最后一段中的The machine needs to be replaced immediately可知,作者写这封信是为了快速替换掉这台有故障的洗衣机,得到一台新洗衣机。【补充解释】to the letter(para.2):doing following exactly what sb/sth says,paying attention to everydetail丝毫不差;不折不扣;精确地have a head for sth(para.2:to be good at sth擅长某事a pain in the neck(last paragraph):a person or thing that is very annoying极讨厌的人或事物B篇主题语境:人与社会一一历史本文是说明文。文章介绍了航海钟的发明。24.D。理解具体信息。根据第三段中的Sailors knew they would be able to determinelongitude accurately by comparing Greenwich Mean Time to the local time based on the sun'sposition on the horizon可知,船员们通过太阳在海面上的位置来确定经度。25.C。推断。根据第四段中的As the years went by,.the board received many absurd solutions..The phrase "finding the longitude"became an idiom for the pursuit of a fool.Many peoplebelieved the problem was beyond solution可知,很多年过去了,经度委员会收到了很多荒谬的解决方案。“finding the longitude”这个语就成为了一个表示“傻瓜的追求”的语。很多人都认为经度问题没有办法解决。26.D。理解具体信息。根据最后一段中的Harrison's work also made possible two othertimepieces that we've used for centuries:the pocket watch and the wristwatch,Harrison发明的钟表为现代钟表的发明奠定了基础,使怀表和腕表的发明成为可能。27.D。理解主旨要义。通读全文可知,文章主要讲述了航海钟的发明,故D项作标题最

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    61.to。考查介词。from.to…意为“从…到…”。62.greatly。考查副词。设空处在句中作状语,修饰谓语动词vary,应使用副词,故填greatly。63.their。考查代词。设空处作定语,修饰后面的名词options,表示“他们的”,故填their.。64.traveler。考查名词。根据语境可知,设空处表示“旅行者”,且设空处前有定冠词the修饰,其后定语从句中的谓语是第三人称单数,故填traveler。65.that/which。.考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰先行词a truck camper,日在从句中作主语,故填that/which。

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    ¥团GLOBAL EcLs团B5.What type of work does Mr.Smith do?A.RepairmanB.Salesman.学并花报社ㄞC.Taxi driver.听力材料第34期Text 5W:Hello,I'm here to see Dave Smith.I'm his wife新课程高一课标TESTLisa.YOURSELFBook 2M:Oh,Dave has just gone out with a customer·综合质检show him a new car.(5)Please take a seatgwill be back soon.第一节第二节C 1.What does the woman want to drink?听第6段材料,回答第6、7小题。A.Some tea.B.Cold water.6.What was the man using his mobile phone for?听C.Hot chocolate.听A.Making notes.听力材料力B.Setting an alarm.Text 1C.Finding a restaurantM:I'm glad you are finally here.Come on in.Do you7.What does the woman think of Siri?want a cup of tea?A.It needs improving.W:It's really cold outside,and I'm freezing to death.B.It's very funny.I'd like some hot chocolate if possible.(1)C.It's quite useful.A2.What will the speakers do first?听力材料A.Fix the shelf.B.Paint the shelf.Text 6W:Hi,James!听C.Find the car key.听力材料听M:Oh,hi,Megan.Sorry.I was just making someText 2notes on my mobile phone.(6)W:That's OK.I make notes on mine and SiriW:I can't find the car key.I need to go for a drive.reminds me of all kinds of things all the time.M:I'll look for it later.Right now I want you toM:Today's mobile phones are really smart.help fix the shelf before I paint it.(2)W:Yeah.I can't imagine a life without Siri.(7)W0K.(2)M:That's true.Mine helped me find a good placeto eat yesterday.gB 3.What are the speakers talking about?听第7段材料,回答第8至10题。A.A day course.8.Why does the woman come to the man?B.The choice of a courseA.To ask him for help.BBAC.The woman's work.B.To invite him for dinner.力听力材料力C.To go shopping together with him.Text 39.What will the man bring over tonight?M:So do you want a day course or an eveningA.Some hot dogs.B.Some vegetables.course?C.Some chickenW:Well,it will have to be an evening course since I10.What is the probable relationship between thework during the day.speakers?A.Neighbors.B.Husband and wife@C.Mother and son.A4.How old is Carl now?听力材料A.23 years old.B.24 years old.Text 7C.25 years old.听W:Hey,Andrew.What are you doing tonight?M:Not much.Maybe just walking around our力听力材料neighborhood.(10)Why?Text 4W:Do you want to come over for dinner?(8)MyW:When will the plane arrive?husband and I are going to have a BBQ today.M:At2:25.We've got some chicken and maybe some hotW:Could you recognise Carl when you see him?dogs.M:I don't know.I haven't seen him since he wasM:That sounds fun.Summer is a great timeto14.Time flies.Now 9 years have passed.(4)cook and eat outside.

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    级dl67%*15:51英语答案.doc文件预览高三英语模拟答案第一部分阅读理解(共两节.满分40分】第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)【语篇导读】本文是一篇应用文。文章简要介绍了美国著名的《读者文摘》杂志一Reader'sDigest。【答案解析】1.B细节理解题。根据前三部分可知,《读者文摘》是美国第四大杂志品牌,有两位创始人,创办于1922年,目前在全球22个国家出版发行。故B项正确。2.C细节理解题。根据True-Life Stories部分可知,这些故事都具有鼓舞人心和激励人们上进的特点(uplifting true tales;accomplish the unexpected…and theextraordinary)。故C项正确。3.D细节理解题。根据BEST DEAL部分可知,杂志每年的定价是44.91美元,按定价两年应该是89.82美元;而现在订阅两年的优惠价是15美元。89.82-15=74.82(美元)。故D项正确。◇【语篇导读】本文是一篇记叙文。当身为女儿的Marguerite Richards:将父亲十多年前出版的小说发布到抖音台时,她收获到了意想不到的巨大成功。【答案解析】4.D细节理解题。根据第一、二段可知,Marguerite Richards?将一段关于自己父亲小说的视频上传到抖音台,结果获得了非常热烈的反响。故D项正确。5.C细节理解题。根据第三段可知,Stone Maidensi这部小说是Marguerite Richards的父亲于2012年出版的,情节很吸引人,但是刚开始没有获得太多的关注。故C项正确。6.B词义猜测题。根据下文可知,Marguerite Richards所发布的视频已获得4800万次观看和无数的好评,可见她的视频内容“引起广大网友的共鸣和兴趣”。故B项正确。7.D推理判断题。根据最后一段可知,作者认为,Marguerite Richards通过抖音台将父亲变身为畅销书作家这一事件,一方面表达了年轻人对老年人的关爱,另一方面表明社交媒体可以给老年人带来意想不到的惊喜。故D项正确。c【语篇导读】本文是一篇说明文。疫情期间,世界各地许多公司都开始尝试四天工作制,并取得了不错的结果。不过,要全面贯彻这一工作制度,目前还有很多的困难。【答案解析】8.A主旨大意题。根据第二段可知,本段主要告诉我们:疫情期间,世界各地许多公司都开始尝试四天工作制,并受到广泛的欢迎。故A项正确。9.C细节理解题。根据第三、四段可知,在那些灵活前卫的中小科技公司实行四天工作制要容易一些,而在那些传统大公司实行四天工作制要难很多。故C项正确。通过「QQ浏览器」使用以下文档功能去使用>☑编辑?适应屏幕凸格式转换【语篇导诗】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    reason why people keep a dog has changed.In the old days people used to train dogs to protectthemselves against attacks by other beasts.And later they came to realize that a dog was notonly useful for protection but willing to obey his master.For example,when people used dogsfor hunting,the dogs wouldn't eat what was caught without permission.But now people in a cityneed not protect themselves against attacks from animals.Why do they keep dogs then?Somepeople keep dogs to protect themselves from thieves.But the most important reason is forcompanionship.For a child,a dog is his best friend when he has no friends to play with.Foryoung couples,a dog is their child when they have no children.For old couples,a dog is also theirchild when their real children have grown up.So the main reason why people keep dogs haschanged from protection to friendship.英语参考答案与评分细则第5页(共2页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    Yet,one summer day after Allen had come home after a walk at the park he found the window of hisbedroom open and the door of Mary's cage open-the bird was gone.Suddenly,Allen realized that he musthave the cage open after cleaning it and forgot about the window being open on such a hot day.Upset,Allenfell down to the floor sobbing.注意:1.续写词数应为150词左右:2.请按如下格式在相应位置作答。Upon hearing the noise.Allen's mother rushed upstairs and asked what had happened.Filled with anticipation,Allen and his mother went outside to look for Mary.2023届高三湖北十一较第二火联考英语试题第10页(共10页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    regularly.00a1)h☑uraly(natural),am buildingmuscle which adds weightthreatened animals and plan.(person)relationship also contributeswithout fat.It's never late to make aⅡ根据语境,用适当的关系词填空。dinia are strong.They support eachchange for the better.That'sall Thank youfor your time.1.Lily received a lot of birthday gifts,min the family.This is especially true第35期测试题参考答案were from her classmates.grandchildren and in turn feel quite1-5 BCBCA6-10 BACBA11-15 CACBA16-20 ABCCA2.My uncle has reached a pointich helps them feel their self-worth.21-25 CADCA26-30 DCABC36-40 EGDFAhas to stop smoking and drinking.gularly,playing and joking,which31-35 DDACC41-45 DBACB46-50 ADCCB3.Guana,native language is Spaa lot51-55 ADBCAworks as a translator in our company.56-65(One possible version)56.which57.on4.The movie I saw yesterday reminded me58.risky59.lengthtimelived with my grandpa60.Attacking61.mainlythe boys for a few minutes,but62.was published63.Ain the countrysideing didn't feel right.64.have found65.measuring皿,从方框中选择合适的单词并用其适当wards their home.Chloe knocked写作(One possible version)填空。第一节ce the door wasn't closed,ChloeDear Allening on the kitchen floor,next to aI'm Li Hua,the head of our school'smake,visit,write,use,standdidn't waste a second in callingsoccer club.Knowing that you are good atg calm by the time help arrived.soccer,I'm writing to invite you to takepart in a teacher-student soccer match to beher consciousness(意识)on theheld in our school.1.It is dangerous for young kidsThe match will take place at the indoorknives without guidanceer kids from the stretcher(担架)stadium next Friday afternoon.And its twothere fore preparing to take her awaysides are the student team and the teacher2.The statue,whichteam.Divided into two halves,the matchthan forty years,is in bad condition nowcare of them.”will last for 30 minutes,during which theplayers can take a 10-minute break.3.Richard told his friend that hee kids like a grandmother.Shethe Space Museum two weeks before.cially made for Eva.Chloe fedI believe your participation will make thesoccermatch quite exciting.Looking4.The creative girlseveraln.Looking at the children,sheforward to your participation.Yours,before she graduated from university.her little Eva.Li Hua5.In my view,it is necessary for students第二节Paragraph 1:a plan at the beginning of the new term.m the hospital,the kids hadA few weeks later,when Peter wasV.根据括号内的要求改写或合并下列returning home earlier one day,somethingunexpected caught his attention.He并保持句意不变。stopped and found his mother working at a1.The singer spent about a week composconstruction site near their house.Peter'smusic for his new album.(用it作形eyes widened as he saw his mother carryheavy bricks from one end of the site to the改写)other.She wasn't wearing gloves to protecther hands and had no machine to help her.Seeing that,Peter regretted being rude tohis mother the other day and understood2"We are discussing how to solve thiswhy her hands weren't soft and beautifulnow,”said Helen..(用间接引语改写)like other women.Peter felt ashamed forsat together,there was adisrespecting his mother and hurried homewith a heavy heart.第35期T1版Kes:(One possible version,客Paragraph 2:语法检测Later that night,Peter decided to apologizeI.1.to translate 2.had seen3.whetheto his mother."I'm sorry for being rude to4.worked5.that6.whereyou,Mom.I know why your hands are soⅡ.l.to provide2.will be lyingrough and hard,"he said.Catherine gave3.was watching4.studiedhim a confused look,but before she could5.leaves6.has been takingask anything,Peter told her that he saw herIII.1-7 GFDCBEAworking at the construction site.CatherineIV.was shocked but breathed a sigh of relief.1.It is a great challenge for many peopleShe didn't have to keep her job a secret.答案见下期中缝She immediately hugged her son and toldmountain.him not to worry about anything."I love you电子信箱:yb123@126.c0guys more than anyoneelse in this world!"son's cheek报·辅导测评周刊》高一、高二、高三年级每

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    In an active learning classroom,students have toread critically(批判性地),think creatively,and worktogether closely with their classmates.Students arepresented with problems that they must solve byThe conversation 50 me a lot.Most leadersthemselves or together with other learners.38know the value of 51 but to see its effectThese activities also encourage students to step out ofdrives home the importance of 52 praisetheir comfort zone(舒适区)and explore new things.whenever it's due.The young professional.Nehould yrrds.wouldn't have been that 53 if his boss hadC.We will share a few reasons why active learning is important for studentshanded him a watch.His boss knew the 54D.Don't take notes by writing down whatever your teacher says.E.When brainstorming on your own or as a group,you are developing yourbehind sincere appreciation-his thank you wascritical mind.F.Active learning skills can help students develop many abilities when theya 55 greater than any other offering.engage in solving these problems.G.In-class communication tends to be more meaningful,as students wouldreceive immediate answers from the teacher.gWe all know that being interested is one thing,butfinding time to work on it is another thing.To becomeactive learners,first,you need to have a strongC41.A.puts up withB.breaks away frominterest in what you are about to learn.39 Finally,C.comes down to D.takes advantage ofByou need to set aside the time and effort to practice.D42.A.relaxationB.surpriseThrough these steps,you can eventually gain a deeperC.prideD.joyunderstanding of things.A43.A.bestB.richestA.Beat8tdctotoeYeahinkaboutgvinguourself aC.busiestD.luckiestoal to wrk tordsC.We will share a few rns whyactive lefor studentsB44.A.announceD.Don't takeB.guesswhateE.When brainstonotes by writiver yoC.rememberD.knowmining skills can help students develop many abilities when theyA45.A.awardsB.chancesengage in solving these prolC.commentsD.ideasG.In-ccommunication tends toe more meaningful,as students wouldreceive immediate answers from the teacher.Critical thinking is an important skill for subjectssuch as mathematics and science,and even in historyD46.A.comfortedB.joinedand literature.In an active learning environment,C.paidD.thankedEteachers provide information in various ways.Studentspiece them together by participating in activities.40A 47.A.effortsB.suggestionsStudents who engage in active learning wouldC.kindnessD.franknesseventually become more critical thinkers.C48.A.managedB.happenedBe patient,and do not even think about giving up.C.wantedD.promisedB.Next,you should set yourself a goal to work towards.We will share a few reasons why active learning is important for students.B 49.A.easilyB.trulyD.Don't take notes by writing down whatever your teacher says.E.When brainstorming on your own or as a group,you are developing yourC.accidentallyD.naturallycritical mind.F.Active learning skills can help students develop many abilities when theyD 50.A.movedB.supportedengage in solving these problems.C.changedD.impressedG.In-class communication tends to be more meaningful,as students wouldreceive immediate answers from the teacher.g第第一节B 51.A.determinationB.appreciationI've long been interested in how peoplecommunicate with others and how leaders get theC.understandingD.education分B.offeringbest out of people.When you think about workingB 52.A.recognising语together to achieve results,everything 41C.acceptingD.winningrelationships and everything rises and falls onA 53.A.happyB.generousC.puzzledD.confidenttheir effectivenessC 54.A.beliefB.reason用I remember on one occasion talking to a youngC.wisdomD.principlehuman resources professional who had anD 55.A.guidelineB.standardexpression of 42 on his face.He had justC.lessonD.giftcompleted an important project,第二节阅读下面短文,在空白处填入个适当的and was busy telling me that he had the 43单词或括号内单词的正确形式。boss ever."Wow,that's quite an accolade(赞许),"I replied."I 44 he gave you some fantasticScientists have shown that humans appear to45 -a smart watch,a new computer,or a fewhave an ability to understand the signs of apesdays'extra leave?"Still with a smile,he said,"No,)The result is a little 56.surprising_(surprise),he came to see me and 46 me for having done asince most people haven't spent much time at allgreat job.He really appreciated my 47.Hewith apes.knows I'm a big movie fan,and said that the nextHumans 57.normally (normal)use words tobig movie I 48 to see,two tickets were on him.talk to each other.Apes have 58.their (they)ownIt's great to have a feeling of being 49 valuedsystem of gestures(special movements or signs)toand respected."show what they mean.5

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    四、阅读理解A)55-57 ADD 58-62 BDCCD 63-67 DCDAA 68-72 BCCCAB)73-77 CGFAE五、补全对活78-82 EADBG六、书面表达One possible version:It's reported that labor education will be included inthe education of middle schools and primary schools inChina.I think it will have great influence on ourstudents.First,labor education can develop children'sindependence.Students are able to learn necessarylife skills by taking cleaning or cooking lessons inschool.Labor education is also importanct fordeveloping our responsibility.The earlier we receivelabor education,the faster we will be responsiblepersons.Last weekend,our school organized an activity to anearby old people's home I offered to help sweep thefloor and cook several dishes that I learned from mycooking class.To my surprise,the old really loved thedishes I made.And I got such a strong feeling ofsatisfaction

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    绝密★启用前山东中学联盟2023年高考考前热身押题Whichofthe olowingwill helpobnhemembershpfeNEchapterA.Grade-point average of 80.B.Being trustworthyC.Half semester's school experience.D.Attending chapter meetings英语2023.5What should a member of the NEHS chapter do?A.Do services to the school.B.Act as volunteers.C.Work out school schedules.D.Show their talents.注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置。B2造择题的作答:选出每小题答案后,用B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,dfather's old Ford was greeted-not by flashing ed,yeow or greenbu用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。amed with guns and appearing much ou of place in such peacefulsoAso vehicd3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。相全是问题a stop,I was scared by a huge machine gun,pointed in our direction.A young guardsmandapologetically,oySir,but welhave oearch your a.Justoinrode.第一部分阅读(共两节,满分50分)做都缕紧It was the election day in Benton,a small Tennessee town.Looking forward to a visit to thic第-节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)cream shop,Iaccompanied my grandfather as he drove theieoueyow.That dayf阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。uneasiness replaced the usual contentment one felt while passing aged buildings.Having spenthefirstten years of my life here,I could detect any change in the town's mood.Worried expressions on the faces of the few people were present on the streets.Everyone was in aASfdcally well and take certain good respnibiitycan become membershurry.No usual groups gathered to exchange local gossip.Most noticeabe as the absencefhhatwithadmission tothescho National EemntaryAs the car was being searched,we learned the reason for such severe protective measures.H(NEHS)chaper()Membership provides an outstanding means to prepare and shapeExplosives would be brought into town to bomb the courthouse.As this ubeievablefiowasbeing given,I sat in panic.This was the same town where,only yesterday,old men in dirty overallshungstudents for their middle level and high school experiences.around the courthouse discussing the forthcoming election,and children ran freely on the sidewalks.Qualification RequirementsStrangely,all this had changed overnight,and our peaceful country and the glorious right tovoewereStudents in grades46.who have been registered at the school for one semester,and who meet thebeginning to sound as a sour note.Marching through the streets,guards with guns gave the appearance of()grade-ointaverage (PA)rquirement (Scholarship)set by their school's chapter,towns I had seen in the movies.are qualified to be candidates for membership.Each chapter determines which grade levels will beWe moved on.Surely who could be so stupid as to go into that courthouse now?Thinking howwonderful it would be to get back to the safety of our farmhouse,I was somewhat scared when Grandpaincluded in their local selection process.parked near the entrance of the threatened building.The lines in his face carved with determination,he·Scholarshipquickly mounted the steps to the building.That right was now even more precious.Grandpa would oteAccording to national guidelines,at a minimum,students must have a cumulative GPA of5,B,3.0on a 4.0 scale.or the same standard of excellence.Each school chapter is allowed to require a higher化个1元研业cumulative GPA.4.Why were they stopped on the way?.Responsibility-Positive qualities of responsibility may include high standards of honesty andA.They had to wait for the green light.B.They were shocked by the sudden change.reliability,demonstrating concm and respect for others,and good citizenship.Local chapters may define.C.They were identified as the suspects.D.They had to go through the routine check.Once selected,members continue to demonstrate these qualities,and participate in chapter activities5.Why did the author's grandfather drive to Benton?to build and improve their Leadership and Service skills.A.To buy some ice cream.B.To pass his leisure time.Understanding the responsibilities of MembershipC.To practice his own right.D.To detect the change of the townStudents who accept membership and are admitted to the chapter should be aware of the time and6.Which of the following best describes the author's grandfather?commitment involved with this honor.For example,there may be chapter meetings.The chapter by lawsshould issue the yearly meeting schedule and member attendance obligations (Members also mustA.Brave and respectful.B.Calm and determined.participate in chapter service projects to benefit the school and communityC.Committed and thoughtful.D.Honest and hardworking.7.What is the text?1.What priority does a member of the NEHS chapter enjoy?A.A diary entry.B.A book review.A.Gaining required GPA.B.Winning a scholarship.D.Choosing grade levels freely.C.A news report.D.A travel brochure.C.Getting prepared for high school.高三英语试题第1页(共8页)高三英语试题第2页(共8页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    英语(一)参考答案及解析知,此处应选褒义色彩的词汇,impressive意为“令38.C【解析】根据第二段内容可知,在博物馆里进人赞叹的,令人印象深刻的”,契合文意。故选D。行的活动与孩童时代所做的事情是“类似的”。26.C【解析】根据第一段尾句和第二段首句可知,故选C。作者和朋友们“立刻”决定利用博物馆开放的展39D【解析】上文提到,玩耍是缓解压力和摆脱忙品去探索一番。故选C。食空【碌生活的最好治疗方法。据此可知,D项顺承前27.D【解析】根据下文提到的活动方式可知,在博文文意。故选D。物馆内进行的是“探索”活动。故选D。40.A【解析】最后一句是短文的点睛之笔,A项符28.A【解析】根据第三段第一句“After those few合题意。brighten与days搭配,表示“增添乐趣,hours spent acting like a six--year-old”的暗示可知使人快乐”。句意:即使在最糟糕的日子里,童年答案。故选A。的感受和游戏总能让人感到快乐。故选A。29.B【解析】此处指用超级英雄的戏服进行“装第二节扮”。drop off意为“打盹;减少”;dress up意为【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了中医“装扮,打扮”;pay off意为“取得成功”;run away中艾灸疗法的有关知识。意为“逃跑”。故选B。用出刺户盖41.a【解析】第一句逗号后部分作moxibustion的30.C【解析】根据“a toy ice cream shop'”可知,玩具同位语,表示艾灸是一种自公元前500年左右开冰激凌店内的冰激凌应该是“假的,非真实的”。始使用的传统中医治疗方法,应用不定冠词a表故选C。示泛指。31.D【解析】上文谈的是在博物馆内进行的游戏42.is aimed【解析】be aimed at..为固定结构,意类活动,此处应表示还“玩”了其他游戏。故思是“旨在…”。主语常为非人物词汇。选D。息面童赛(者面张,妥数义西43.channels【解析】此处指这种疗法能够益气通32.A【解析】第三段主要谈的是作者的收获和感络,channel为可数名词,应用复数形式。受,A项与文意相符。故选A。琳【达44.to【解析】key作“关键”讲,惯上与介词to33.B【解析】下文提到,留给作者的是世界上最美搭配。妙的感觉之一:童年的感觉。这表明作者意识到45.to warm【解析】此处指艾绒点燃后用来温暖身下周学校的所有压力都“不复存在”了。故选B。体的特定部位,缓解症状。这里应用不定式作34.C【解析】根据下文“I believe in childhood”和最used的目的状语。站。面(后一段中的“Childhood feeling”可知答案。故46.where【解析】根据句子结构可知,此处应填选C。where引导定语从句,the direct treatment为先行35.B【解析】上文提到,玩耍之后压力消失了。据词,where等于in which。T点的备货此可知,此处指的是缓解压力和摆脱忙碌生活的47.safer【解析】根据文意可知,间接灸法更安全,最好“治疗方法”,B项与文意相吻合。故选B。且much常用来加强比较级程度,故填safer。36.A【解析】根据第三段前三句内容可知,作者相48.preferred/preferable【解析】cure是名词,与信童年的美好和玩耍的“重要性”。故选Aprefer为被动关系,故填过去分词preferred作定37.B【解析】根据“I believe in childhood”和常识可语;也可用形容词preferable修饰。用知,人生中一些最美好的“回忆”来自于孩童时代49.extremely【解析】effective是形容词,其修饰词所做的事情。故选B。写册喻】19应该是副词,故填extremely。空,费·22

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    18.What finally made almost every blood transfusion successful?A.The discovery of blood types.B.The founding of a blood bank.C.The experiment with sheep blood.19.According to the speaker,if you give 10%of your blood,how long does it take your bodyto replace it?A.One week.B.Five days.C.One day.20.What is the main purpose of the speech?A.To call on people to give blood.B.To explain what a blood transfusion is.C.To review the history of the research on blood.第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ASummer Art CampDuring this summer,our campers will explore all of the art-filled adventures that they candream of.Each week a new adventure theme will stimulate their creativity and imaginationsScheduleWeek One:Magical creatures (June 13-17)Unicorns(g独角兽),dragons and any creature you can imagine will come alive this weekas campers make 2D and 3D mixed media artworks.Students will leave with drawing andsculpting skills they can use to make any creature they want!Week Two:Game on (June 20-24)Campers will be leveling up this week as they make video game art!They will create anddesign their own artwork based on popular games for kids.Week Three:Out in the wild (June 27-July 1)Journey deep into the wild this week as campers create portraits of themselves in the wild,explore printmaking with animal prints,and more!Week Four:Under the sea (July 4-8)Students will swim and wade()their way through everything in the water by painting,drawing,printing,sculpting and more!Week Five:Worldwide adventures (July 11-15)Pack your bags and get ready for a fast-paced adventure across the world!Week Six:Enchanted kingdom(魔法王国)(July 18-22)From castles to princesses,our campers will spend a journey making 2D and 3Dkingdom-inspired creations.RegistrationIt begins on March 1.Sessions for kids run from Monday to Friday between 9 a.m.and 4 p.m.高三英语第3页共10页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    -

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    )40.It's a long time.I don't remember when this pictureA.tookB.will takeC.was takenD.will be taken得分评卷人I.完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。Tony and George were painting freely.Each of them had a bottle of blue paint and abottle of 41 paint.Suddenly George said,"Look,Tony,I made green!容42 did you do it?"asked Tony."I put yellow paint on top of my blue paint,yellow and blue together make green!"shouted George 43.Other children came around to watch and wanted to havea 44.They made orange with red and yellow...This is a (n)45 of discovery learning or hands-on learning.People rememberthings better when they learn them by 46.Here is another example.How will youlearn to play football?Buy a book and read about how to play football or watch a videoabout football?Or go to the 47 and ask a person to teach you?Which way will helpyou learn the game best?Learning on the playground is the best way for most peoplebecause they try the game and learn the rules 48 they play.They learn in a hands-on必way.Hands-on learning is good for children.The learner 49 it instead of just sittingand listening.This is the 50 that we want our children to learn.In order to learn best,children must take an active role in hands-on activities every day.Some good examples ofhands-on activities are working puzzles )painting,playing simple board games:together and so on.)41.A.greenB.yellowC.whiteD.red)42.A.HowB.WhenC.WhyD.Where()43.A.angrilyB.sadlyC.excitedlyD.seriously)44.A.tasteB.lookC.wishD.try)45.A.suggestionB.exampleC.exerciseD.answer)46.A.doingB.listeningC.readingD.speaking()47.A.bookstoreB.classroomC.playgroundD.Internet()48.A.beforeB.sinceC.thoughD.as()49.A.takes part inB.takes pride inD.looks forward to..C.keeps away from()50.A.wordB.factC.ruleD.way英语模拟试卷(十四)第4页(共12页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    衡水金卷光享题初高中知识衔接手册英语HENGSHUI JINJUANHainan while the patient was in Beijing.Ling could not fly to Beijing immediately when his patientneeded surgery.However,he was there "remotely",directing the robot to be his hands.This is what the future of healthcare will look like.l.What does the author mean by“The future of surgery is looking‘remote'.”?A.Surgeons can perform long-distance surgery quietly.B.Surgeons can perform long-distance surgery using 5G.C.Surgeons have the remotest interest in long-distance surgery.D.There is little chance to perform long-distance surgery with 5G.2.What is the advantage of 5G network over 4G network?A.It is much faster and more stable.B.It needs less power and is faster.C.It is more environment-friendly.D.It costs less money and is more safe.3.In what type of surgery is 5G network particularly important?A.Special surgery when surgeons insert a medical device into the brain.B.Ordinary operation when human doctors at both ends of a connection.C.Telesurgery when a doctor performs a long-distance operation with a robot.D.Live operation when a video conference is linked with the operating team.4.What can be a suitable title for the text?A.What is 5G wireless technology?B.Future life with 5G for Chinese doctorsC.Modern technology changes lives greatlyD.Doctors in China do surgery over 5G InternetBBackcountry for beginners:the best destinations in CanadaWhen carried out safely,your first backcountry trip will leave you lifelong memories,opening agetaway into nature.But the leap from car camping to backcountry requires preparation andlearning.Here are some recommended trips for backcountry beginners.Grundy Lake Provincial ParkThe park's 9 backcountry sites are a 30-minute paddle ()away.Grundy Lake is motor-boat free.Your sites are quiet enough for a true backcountry trip.Each site comes equipped with afire pit(坑)and a picnic table.Bon Echo Provincial ParkMany visitors don't know about the 25 canoe-in campsites located on Joeperry and PearsonLakes.A short canoe ()trip of 30-minute will get you to your campsite.At each campsite,you will find a picnic table,tent space and a toilet nearby.Charleston Lake Provincial ParkExperience the best of the Canadian Shield,and hike or paddle your way to 10 backcountrycampsites.Travel time can range from 10 minutes to 2 hours.All sites come equipped with elevatedtent platforms,a picnic table,a fire grill,and a toilet.68

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    、英治周极高考第4期2022-2023学年总第3728期2022.7.22星期五山西师大教育科技传媒集团主办英语周报社编辑出版社长:徐文伟总编辑刘永俊国内统一刊号.CN140705/F)网址:http:Ww.cw.com.cm★☆☆☆☆Very easy★★☆☆☆Easy★★★☆☆Normal★★★★☆Hard女女女女★Very hard掌上周报微信小程序高三英语上学期月考卷(一)扫描播放听力音频ClassNameMarks第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听第8段材料,回答第10至12题听下面5段对话,选出最佳选项!10.Why does the man need a part-time job?1.What is the man probably doing?A.To support his retired parents.B.To gain some work experienceA.Offering advice.B.Asking for permissionC.To pay tuition fees by himself.C.Making an explanation.2.When will the womanlgo to the hairdresser'C.How much will the man caa week if he gets the library job?BA.$10.B.$30哪C.$60.A.On May 4th.B.On May 5th.C.On May 6th.12.How does the omound at the end of the coe3.What are the speakers mainly talking about?A.Nervous.B.Helpful.C.Surprised.B.The woman's hobby.听第9段材料,回答第13至16题。A.The woman's job.13.When did the man start writing?C.The woman's house.4.How will most people travel to work tomorrow?A.When he came out of hospitalB.By bus.C.By train.B.When he got a novel book.A.By car.What will the man d next?BC.When he entered a college.A.Fill in a form.B.Do some swimming14.Who was a great support to the man's writing?B.His mother.C.His sister.Read an email.A.His father.节(共15小题;每小题15分,满分22.5分)15.How did the man react to the email from the publishingA.Excitedly.B.Doubtfully.C.Curiously面5段对话或独白,选出最佳选项。6段材料,回答第6、7题。16.What has the man been busy doing recently?B.Studyingtowards studying data that students didA.Preparing for an exam

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    三第一节信息转述你将听到琳达的一段独白。录音播放两遍请根据所听到的内容和要点提示,在50秒钟内说信息转述及询一段话,包含全部要点。现在你有15秒钟的时间阅读要点提示。Linda8e(年龄)Telephone numberLinda andher friendsEmmaTelephone numberTonyAgeTelephone number下面请听录音两遍。三现在你有50秒钟的时间准备。你可以这样开始:Let me tell vou about Linda and her信息转friends...Linda is thirteen.She is a student inClass Three.Her telephone number is 392 175.Shehas two good friends.The girl's name is Emma.She is twelve.She is in Class One.Her telephone及询number is 597 236.The boy is Tony.He is fourteen.He is in Class Five.His phone number is 482 351.原听力材料Hello.My name is Linda.I am thirteen.I'm a student in Class Three.My telephonenumber is 392 175.I have two good friends.The girl's name is Emma.I can spell it,E-M-M-A,Emma.She is twelve.She is in Class One获取Her telephone number is 597 236.The boy isTony.He is fourteen.He is in Class Five.Hisphone number is 482 351.三第二节询问信息你希望了解更多关于琳达和她朋友们的情信息转述况,请根据以下提示向她提两个问题。每个问题有15秒钟的准备时间和8秒钟的提问时间。请你准备第一个问题。及询1.你所在的班级有多少学生?How many students are there in your class?请你准备第二个问题。2.你会拼写Tony的名字吗?Can you spell Tony's name?

  • ‹‹ 62 ››
扫码二维码