首页 高三月考滚动卷答案
  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    58.参考答案to saveIt's true that reading literary classics can benefit us in考查目标考查非谓语动词。many ways.For one thing,it can enrich our spiritual world思路点拨此处应用动词不定式短语作目的状语。and make our life more colourful.For another,we can59.参考答案surroundingimprove our writing skills by reading plenty of literary考查目标考查非谓语动词。works.Just as the famous poet Du Fu in the Tang Dynasty思路点拨此处应用现在分词surrounding作后置定said,"Having pored over ten thousand volumes,one can语,修饰前面的名词question。write with godly power.60.参考答案signedDear students,please read as many literary works as考查目标考查动词时态。possible.The more classics you read,the more knowledge思路点拨本句的时间状语为In2015,应用一般过and wisdom you will acquire.去时。The Students'Union61.参考答案whose第二节考查目标考查定语从句。One possible version:思路点拨分析句子结构可知,此处为定语从句,先A little after eleven,Mrs.Quinn came back.After行词为“Paris Agreement”,定语从句中缺少修饰aimsitting down on the sofa,she asked Megan how everything的关系代词,故填whose。was going when she was away.Megan felt so nervous that62.参考答案theshe was at a loss.Finally,she summoned up the courage to考查目标考查冠词。tell Mrs.Quinn what had happened."I didn't have any思路点拨此处表示特指概念(全球的气温),故填problems with the girls.But later your brother came to the定冠词theodoor.When I told him I wasn't going to open the door,he63.参考答案more dangerousgot really angry with me and left.I'm terribly sorry.考查目标考查形容词比较级。Mrs.Quinn was surprised,saying,"But I don't have思路点拨根据语境和空前的副词far可知,此处应a brother!"Megan was proud of herself for following her用形容词比较级。heart and making a wise choice.She had kept Mrs64.参考答案are neededQuinn's kids and herself safe that night.Feeling surprised考查目标考查动词时态和语态。and relieved,Mrs.Quinn praised Megan for her keeping思路点拨主语changes和动词need之间为被动关calm in the face of danger."You are amazing.I should系,且根据ow可知,叙述的是现在的情况,应用一thank you for your great job!"Mrs.Quinn said happily.般现在时的被动语态。规律总结在读后续写中如何描写人物65.参考答案choices本篇范文的结尾是:“You are amazing.I should考查目标考查名词单复数。thank you for your great job!"Mrs.Quinn said happily.思路点拨此处应用可数名词choice的复数形式表号中是人物的原话,其后通常是“动词+副词”的形式,泛指。如“said happily”。加上副词可以体现人物的情感,这样写作叙述会更加生动。当然,“动词+副词”也可以替换为第一节“动词+介词短语”,如“Mrs.Quinn said happily”可以One possible version:替换为“Mrs.Quinn said with joy”。类似的例子还有:As the saying goes,"Reading is rewarding."When itsaid angrily said in anger;said excitedly said withcomes to reading,literary classics are one of the best choices.excitement;said curiously said with curiosity5

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    21.D。细节理解题。根据对前两个项目的介绍可知,这两个项目都需要参与者进行体力劳动。40.C。根据上下文可知,上一段后半部分描迷了让机器人幽发起来理解什么才是有趣的。22.D。细节理解题。根据Rolling Thunder Thanksgiving Giveaway的好处,而空后Kk所说的话又表明了怀疑态度,由此可知此处是对」一节中的This isadrive--through event可知,该活动是免下车的文后半部分的否定,表明Kik认为这一尝试并不一定是个好主意23.A。细节理解题。根据Hope for the Homeless-一节中的As语言知识运用seasons change and it gets corouside,those without sheterre本文的语篇类型是夹叙夹议文,主题语境为人与自然。文章讲述7第一need of warm clothes可知,本题选A。B印度人Krishnamurthy和他的团队清理池塘、湖泊里的垃圾的故事,他本文的语篇类型是记叙文,主题语境为人与自我。本文主要介绍们的目的是恢复这些池塘、湖泊的水质和生态,让野生动植物回归了一位从巴西贫民区走出来的黑人女孩Ingrid Silva,在美国没有家庭4l.C。根据上文的he witnessed a pond near his home filled up背景和种族优势,凭借不懈的努力站上了芭蕾的巅峰with trash可知,Krishnamurthy目睹了他家附近堆满了垃圾的池培】24.B。词义猜测题。根据第一段中的..the first African这一破坏性的场景让他立志成为一个环保主义者。American female principal dancer has led us to think who will be the42.A。根据下文内容可知,Krishnamurthy建立这个基金会的目next to follow in her footsteps以及后文内容可知,Ingrid Silvai最有可的就是要让湖泊和池塘回到原来的样子。能继承这个头衔,获得这份荣誉」43.B。根据下文的.(EFD一a group that restores freshwater lakes25.B。推理判断题。根据第四段中的Ingrid attended ballet classesand ponds across India可知,Krishnamurthy成立了印度环保基金会。every day after school while growing up可知,Ingrid Silva有决心,很努力。44.D。根据下文语境可知,Krishnamurthy和他的团队清理池塘26.C。细节理解题。根据第四段的最后一句,第五段中的.,despite中的垃圾,并修复遭到破坏的动物栖息地,让那些动物重新回来。all those difficulties,I became a ballerina..以及第六段中的Now,she45.B。参考上题解析。lives in her own place with her new puppy可知,Ingrid Silva勇敢追逐46.C。根据上下文语境可知,Krishnamurthy和他的团队已经清自己的梦想,创造了属于自己的生活。理了112个湖泊和池塘,恢复了那里的生态。27.D。推理判断题。根据文章内容可知,Ingrid Silva没有家庭背47.B。根据上文内容以及but the organization's work benefits景,家境贫寒,但是她通过自己的努力获得成功,一分耕耘一分收获。India's water48 on a small scale可知,EFI最初的目的是为了恢复湖C泊和池塘。本文的语篇类型是说明文,主题语境为人与社会。本文介绍了阿48.A。根据下文In fact,,groundwater is 50 to India,accounting法南方古猿塞拉姆骸骨化石的发现过程及价值。for80%of its water supply可知,该基金会的工作对印度的水供应也28.D。推理判断题。根据第二段中的Selam belongs to the same起到有益的作用。species as LucySince it is the second complete skeleton from that49.D。根据下文的内容可知,恢复水体在地下水补给中起到非常species,,Selam is quite often called Lucy's baby.可知,Selam和Lucy重要的作用。属于同一类古猿,且Selam是这类猿中第二具最完整的骨骼化石,由50.C。根据下文的accounting for80%of its water supply可知,地此可推知,LuCy是人类发现的第一具完整的阿法南方古猿化石。下水对印度来讲是至关重要的,占了整个水供给的80%。29.C。推理判断题。根据第五段中的According to Alemseged,51.A。根据语境可知,上下文存在转折关系。the most important find is the spine,which was adapted for walkingS2.B。根据上文的The government is urged to take some measures可upright-something completely unexpected from such a hominin知,Krishnamurthy认为保护水资源不仅仅是政府行为,也是个人行为。知,脊椎的发现使他们感到十分惊讶,因为它可以支撑直立行走,而这53.D。根据下文的what he calls“water literacy”可知,为了号召人项技能对于类人猿来说是不可思议的,故选C项。们保护水资源,Krishnamurthy提倡并推广了water literacy项目。30.B。细节理解题。根据最后一段中的According to Alemseged,54.C。根据下文的of water's importance in people's daily lives可知,the child was buried "just after she died",and he said,"That's why weKrishnamurthy推广water literacy是为了帮助人们认识到水的重要性。found an almost complete skeleton,so maybe drowning could be the55.B。根据下文的内容可知,在垃圾处理问题上,该基金会也面cause of her death.”可知,及时得到埋葬是Selam骨骼化石完整的原临着一个很大的挑战因,故选B项56.D。根据上文可知,从池塘里打捞上的95%以上的固态垃圾都31.D。文章标题题。本文主要讲述了阿法南方古猿骸骨化石塞拉到了垃圾填埋场。姆的发现过程,塞拉姆被称为“露西的孩子”,因此D项作为标题最具S7.B。根据下文的.for reusing and recycling more of the trash可针对性和概括性。知,该团队正在试验各种回收垃圾的方法。D58.A。根据下文的内容可知,尽管Krishnamurthy和他的团队面本文的语篇类型是说明文,主题语境为人与自我。挪威科技大学临着一些挑战,但他满怀希望的最新研究表明,书写有助于大脑更好地学和记忆59.D。根据下文的to care for the lakes and ponds,and to pay32.B。细节理解题。根据第一段中的The keypad or keyboard hasattention to the dumping of waste and needs of wildlife可知,replaced the pen in many walks of life-we email instead of writinga letter,create shopping lists on our smartphones,and give childrenKrishnamurthy强烈呼吁人们要多关心湖泊和池塘的环境,也要关注tablets in place of pencil and paper可知,这-研究的背景是电子设备垃圾的处理以及野生动物的需求。urg意为“力劝;力倡”的广泛使用。60.C。根据语境可知,Krishnamurthy?相信每个人都能在保护地球方面发挥自己的作用。33.A。段落大意题。根据第三段Eva Ose Askvik所说的话可知,第二节她是在解释为什么书写有助于学。34.C。推理判断题。根据第四段Audrey Van der Meer)所说的话本文的语篇类型是说明文,主题语境为人与社会。本文主要介绍可知,挪威的一些学校已经完全数字化,完全跳过了书写训练,而芬兰了川剧中“变脸”这一绝技的历史以及特色学校的数字化程度甚至超过了挪威。故可推知,书写在北欧的学校里61.which。考查关系代词。此处是“介词+which”"引导的非限制性普遍被严重忽视。定语从句,先行词为numerous regional branches of Chinese opera,35,B。推理判断题。根据最后一段中内容可推知,显然Jillian62.probably。考查副词。此处用probable的副词形式修饰整个句子Baden Bershteini认为,学校应该设法在数字设备的使用与书写训练二63at。考查介词。表示at.speed表示“以…的速度”者之间取得衡。64.survival。.考查名词。此处用survive的名词形式作定语修饰skil第二本文的语篇类型是说明文,主题语境为人与社会。机器人由于无65.to scare心。考查非谓语动词。此处用scae的不定式形式作目的状语66.was borrowed.。考查时态、语态和主谓一致。此处句子主语it法理解人类生活中的真实语境,可能无法实现真正的幽默。36.A。根据上下文可知,A选项对应本段第二句内容,工程师们指face changing,它与borTOw-之间为被动关系,再结合本空前的the很难使机器人拥有幽默的品质。且空前提到计算机科学家希望赋予Qianlong period ofthe Qing Dynasty可知,此处须用一般过去时的被动语态:机器人一些技术能力从而帮助它们对幽默作出反应,再结合下文第三67 Having gone。考查非谓语动词。此处动词g0与其逻辑主语段的内容可知,这些尝试大多以失败告终fac心changing-之间是主动关系,且其表示的动作发生在谓语动词所表示的动作之前,故用现在分词的完成式37.B。根据下文可知,空后句中的background knowledge和common-sense knowledge是B选项中real-world knowledge)所包含的内容。6Ran,考查冠词。此处用不定冠词表泛指,且important为元音音素开头,故填an。38.D。根据语境可知,D选项承接该空前一句内容:计算机没有现实生活中的经验可借鉴,它只知道你告诉它什么及它从那里得到什么。6阳a changed考查时态、语态和主谓一致。此处句子主语the masks39.G。根据语境可知,G选项中的This指代上文中的内容:正是因与动词change-之间是被动关系,且描述的是般性事实,故填一般现在时的被动语态为机器人对既定模式的依赖和幽默的不可预见性使得它更难认识和70 movements。.考查名词复数。movement表示“动作(切换)”在此处是复数意义,故填movements。共12页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    西南大学附属中学校高2022届第四次月考英语试题(满分:150分;考试时间:120分钟)2021年12月注意事项:1.答题前,考生先将自已的姓名、班级、考场/座位号、准考证号填写在答题卡上。2.答选择题时,必须使用2B铅笔填涂;答非选择题时,必须使用0.5毫米的黑色签字笔书写;必须在题号对应的答题区域内作答,超出答题区域书写无效;保持答卷清洁、完整。3.考试结束后,将答题卡交回(试题卷自行保管,以备评讲)。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What will Jane do this Friday?A.Go out of town.B.Watch her sister's dog.C.Have dinner with her classmates.2.How long will the man stay if his wife comes?A.4 nightsB.6 nights.C.8 nights.3.Where does the conversation probably take place?A.At the border.B.At the airport.C.At a travel agency.4.What time will the meeting begin?A.At 11:00 am.B.At 1:00 pmC.At 3:00 pm.5.What language does Mr.Black speak best?A.Chinese.B.French.C.Spanish第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标注在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答6、7题。6.What does the woman's backpack look like?A.It is made of leather.B.There is a pattern on it.C.A handkerchief is tied to it.7.How does the woman probably feel in the end?A.Disappointed.B.Relieved.C.Worried.第四次月考英语第1页(共12页)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    2.词数少于80和多于120的,从总分中减去2分;3.评分时,应注意的主要内容为:内容要点,应用词汇和语法结构的数量和准确性,上下文的连贯性及语言的得体性;4.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写均可接受;5.如书写较差,以致影响交际,将分数降低一个档次;6.内容要点可用不同方式表达,对紧扣主题的适当发挥不予扣分。听力材料:Text 1M:I'm going to do some shopping in a minute.What do we need?W:We have enough vegetables and meat,but we need some bread.Text 2M:It is getting very cloudy outside.W:Yes.And wind is picking up,too.It was sunny the whole morning...Anyway,don't forget to takeyour umbrella with you when you go out later.Text 3M:I can come to your house and pick you up in half an hour.Is that all right?W:Sure.That means you will be here at 8:30.Text 4W:If only I could have a robot...M:Why?You want it to cook dinner or wash dishes for you?W:Neither.I want it to mop the floor for me.Text 5M:Some friends and I are having a party tomorrow night.It would be great if you could come.W:Sorry.It is my mother's birthday tomorrow,and I have to have dinner with her.Text 6W:Do you exercise often?M:Yes.I exercise very often.I go to the gym five times a week.W:That's cool!I've been thinking about starting to go to the gym,too.M:You should.What do you want to go to the gym for?W:I want to start swimming.M:That sounds like a plan.Do you do any exercise at the moment?W:I run for half an hour every morning,and I go to a dance club twice a week.M:That's great.Text 7W:When did you start wearing glasses?M:Ever since I was seven years old.W:Oh,it is already ten years.Did you get it from your family?M:No.I'm the only one in my family that wears glasses.W:Did you watch too much TV before six years old?-5

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    拒地这一情况并不见,说明两位父都厌新的东故选D'Roosegaarde's project will soon be tourin师,他用机遇号所抽的照片刻了一张360度的维多利亚石城金景照片。”可推如,第五段的主奥会引起室友间的不和。该句为省略句,f后省略了目的是说明“机号”做的黄献有些。选A。52CC试题解析向意司50黄,学男they are,因此设空处应用过去分词,故填dealtsending its dancing lights acrossL参考答案]dealt了一个艺术和科学相结合的农业项,“艺和科学在国环罗细塞”基唇合活的标题,故选36-40.GEDBE,recovery“康复”,entertainment“接记文:文章讲速了作者去为乐”根据空后“center forse with carl65.[试题解析句意:室友冲突对学生的心理健康有害并dementia会导致抑郁。do harm to是固定短语,意为“对…有语篇解读]本一信说明文,文章介绍了解居比家语篇解读]本文是父亲实衣服,语到丁一位善良的铺售员她的父来阿样来)”可知,地的父亲米痘,所以地父正康复中心。故选C宝”故琉庭成员对人们更有影响力售员享了使此对父亲的爱28.D[命题立意]考查细节解[试题解析]意,那些衣膜墙实是穿破了,但有参考答案]t03D试题解析物意:然后我告诉地,我父亲也惠有东,室友间的冲突可能会陵可知,1976年的研究告诉了我不是为它们破阳,而是为他采症,但这种病被发现得晚,而且严重66.[试题解析]句意:在极端情况下「试颜解析门根播第刻”once“立导致严重的暴力行为,正如去天都层比家成蓝对人们更有响力。选D,他会把其中一道人:in tur轮流”500n等等”的室友。引[命题立意经零不记得它们是他的fall down“倒”,die off相提到的售员的父条在早期米症患康复中心以及”。前文「试题解析门根搭第股大意,“这项研究表明,与邻居充去”,wear out'“:磨损”,come out'“出版”,gives some的有衣巴经穿大句中的“dementia was what my dad”可知,作者的父,表示“正如”之意应用as,故填as。的交情和发谊能更有地加幸福感它们是建“but sometimes亲也得了痴呆症。故选D参考答案][试题解析]句意:到目前为止,许多学校已经启动了冲立在拉近度、共同的兴和生活方式择的基础上的they are ragged54,B试题解析]意:但地说,地父亲的症及时发现,突解决方案以息紧张局,否则,紧张局面可能会像也是自愿发展方面,家庭关系往往了就选Ce“忽视”,emphasize'强所以药物对他有帮助,on qul terms等地”in tim6准备爆发的火山一样积聚起来根据理距离和人际关系不和42.D[试题解析向意同上题。ignomber“记得”根据下文"I then told“及时地”by accident“偶然地”,in danger“处危险中根据下文“so medications were helping him”可知时间状语“S0[ar”可知该句谓语动词应用现在完成时来的研究证实岁这上的调”:nt“想要”re强调了频繁联系的特别重要性”可推知,作者主要通that dementia was what my dad hadbut ther伦”可知父亲患有痴呆物对他有帮助,说明她父亲的症状被及时发现药主语为manyschools,助动词应用have,故填have故选B.started过比较邻里关系和家庭关系来展开第二段故「试题解析]句意:我们产生了关心和理解的直接联参老答起have started[命题立意]考查细节理解,此此处应当是父亲不记得有些衣服是他自己的系condition“条件”,sition“位置”;connection“联与逻辑主语tensions3068.[试题解析]句意同上题。result[试题解析]根第二发中的“The study suggeststhat系”;knowledge知之间构成主动关系,应用现在分词作状语,故填aintance and friendship with neighbors are more43.B「试题解析]句意:于是,我,作为他心爱的儿子,去服装店,grocery食品杂货店”clothing“服装uderstanding”可知,作者与销售员彼此有asing well-being since they are basec”。根据上文“was determined理解的联系故选Ceffective at increa参考答案]resultingon nearnessmon interests and lifestylerepair'“修理”:pet“宠物to do some shopping for my father yesterday.I had56.A[试题解析]句意:地为我父亲桃选了几件非常好69.[试题解析]句意:这些契约包括比如可接受的学和和第五段中的“While friendships are based on commo1et“othes hadly的东西。pick“挑选”;hand“递”,put放”睡眠时间以及使用彼此财物的原则等条款修饰名词hhe needed some c知affectionighboring,at its core is an instrumental根据下文“the shoes we chose'”可知,销售员挑选了用形容词,故填acceptable。that is:catalyzed(催化)by nearness.”可昨天作者决定给父亲买些衣服,说明是去服装店。者父亲可能喜欢的东西。pick out是固定短语,意为参考答案]acceptable设空处作宾语,应用名词形知,接近度决定了年里关系。故选A。洗B“洗”。故选A。位善良的年70.[试题解析]句意同上[命题立意]考查推理判断44.[试题解析]句意:进入商店,我走近57.D[试题解析]句意:最后,地向我保证:“如果你父亲g意为“稳定关系”;belongings意为“财[试题解析]第一段介每的邻居比家庭成员对人们轻女士,她在男装区工作。respect“尊重approach对任何衣服都不满意,甚至对我们选的鞋子也不满意故填belongings更有影响力这一现象并结合下文可推知,-击”:recogn1ze意识到;认出”;praise?“赞扬据上文提到的作者要为父亲买衣服和空后“a kind就把它们带回来给我,我会尽力处理的stubborn'“[参考答案]belongings给我们带来的影响更大,更重要。n”可知,作者走近一个女销售员。故选B固的”;upset“沮丧的”annoyed“恼怒的”;content“满短文改错:语篇解读]本文是篇说明文,文章介绍了火星探测意的”。根据下文“‘just bring them back to me andHalf a year ago,I failed to pass the English exam and45.Awork“工作”;tick“欺骗”;feel like giving it up.My English teacher had a talk“机”结袁了它的使命,最终入AA中了系[试题解析]句意同上题try to deal with them”可知,销售员表示,如果作者的还介绍“机遗号”被送住火星的目的以及所做的贡献。rest“休息”;shop“购物”。根据空后“in themen's clothing父亲对这些衣服不满意的话,作者可以把它们带回来felt32「命恩立意]考套推莲判area”可知,这位女士在男装区工作。故选A给销售员,她会尽力处理这些衣服的。故选Dpatient with me.She helped me realize what important ithow[试题解析]根据第段中的“Initially designed to last46A[试题解析]句她问我是否要买些衣服chase“购买”;recall“回忆起”;make“制作”;clarify58.B[试题解析]句意同上题。then“那时”;even。根据上文“Ifis toearn it well.In addition,she told me my firm belief90 days,and to travel only 1,000 metres,Opportunity根据语境并结合常识可知,销售员应该是问至”;finally“终于infact spent almost 15 years exploring the surface of5with any cthat I could make it.Her words were too inspiring that IMars During that time.it travnore than49作者是否要买些衣服。故选A果中果作君药交对程行服郑不辉,与空后计m为鞋为0朵机卖际起整管47[试题解析]句意:然而,我回答说:能我会把decided towork hard at English becausen thought一点也不喜提到的“挑选的鞋子”是层次递进的关系。故选B。,行程仅为1000米,但实际上它花了近mlearning it well is A must.Therefore,to practice English15年的时间探索火星表面。在此期间,它的探测行程新东西order下单;命今”;buy“购买”;return“逃段的统计回”;favour“较喜欢;选择”。根据上It's“座右铭医超过45千米,超出了预期)”可推知,第根据上文内容可知,此处表示作者和销售员分享了I began to get up on the early morning.Every minute wasthat somerecently bought clothes are rejected此对父亲的爱。故选C。in据主要说明了“机遇号”的表现比预期的好。故选Cunusual并不made full use of to improving it.My efforts finally paid33.[命题立意]考查细节理解by him.”可知,一些新衣服被父亲拒绝这一情况[试题解析]根据第二段中的“The last signal from罕见,所以作者事先告诉销售员他有可能之后会把给60.A[试题解析]句意:我们给彼此关怀、爱和联系的父亲购买的衣服退回」故选福blessing'“祝福”;idea“想法”;suggestion“建议”Opportunity was on June 10th,2018,when a severepack“包装”;design“设计”;target'“目标”根据“caring,love and connection”off,tired as I was at times.I succeeded in passing the lastEnglish exam and I have been mastered nearly two,’最后一次48.D[试题解析]句意同上题。故选Acheck'“检查”;like“喜欢”。根据“as he is ill'”和上文“It's知,这些都是祝福的词。thousand English words in the past month.months球性沙尘暴笼罩着火星。)”可知,造成“机逼号”与not unusual that some recently bought clothesare rejected[语篇解读]本文是一篇说明文,文章介绍了生活方式和个性的差异导致了室友间的冲突,室友冲突对学生的心书面表达:NASA失联的原因是火星上发生了一场严重的全球性by him.”可知,因为父亲生病了,经常拒绝接受新衣服,所沙尘暴故选B以他有可能不喜欢那些新衣服故选D理突赛能导歌重的暴力行为。到日前为上:评多学投理健康有害,可导致抑郁心理在极端情况下,室友Dear Sir or Madam,I'm Li Hua,a student in Senior Three.I'm writing to34.A[命题立意]考查细节理解49,B[试题解析]句意:这是一场充满关怀的对话的开[试题解析]根据第四段中的“While the rover didnimpolite“无礼的”apply to be a volunteer to serve teachers and students fromcaring“充满关怀的”;remote'“遥远的”;已经启动了冲突解决方案。61.[试题解析]句意:一个人喜欢安静,而另一个人则把音61 the wholeour sister school in America during the ceremony of ourfind anyactualfossils,Opportunity did providecontradictory“相互矛盾的”。根据下文“We hadschool's 71st anniversary,which is to be held next month.evidence that the environment on Mars was once muchmmediate55 of caring and understanding.”可知,销售响调到整个房间都在颤抖的程度。I think I am qualified for this job.I'm outgoing andbetter and warmer.This answered what was the major员和作者之间相互关心,相互理解,所以这是·场充满关room trembles”是限制性定语从句,修饰先行词point,.关系词在从句中作地点状语,故填wherefluent in English,cancommunicate with themwell.goal of the Opportunity rover.(虽然‘机遥’有发怀的对话。故选B。Besides,having studied here for three years,I am familiar现任何真正的化石,但它确实提供了火星上的环境曾50试题解析]句意:她说,我的父亲听起来很像她的父参考答案]wherewith both our campus and the school history.If I am lucky经更好、更温暖的证据这回答了什么是‘机遇号’探亲,不喜欢新事物,地的父亲在早期痴呆症患者康复中心62.[试题解析向意:大多数室友间的冲突都源于如此小原则上的重大enough to be chosen as a volunteer,I can show them测器的主要目标这个问题。)”可知,“机遇号”被送往火sound听起来”achieve“实现”,look“看起来”;mind“介而恼人的分歧,而不是源于抽象的哲学around thecampus and get them to know more about our星是为了探索火星上的环境故选A。意”。根据上文“a very49_conversation”可知,在交谈分歧。设空处修饰名词differences,.应用形容词作定语,表示“令人恼怒的”,故填annoyingschool35.「命题立意]考查推理判断中,销售员发现作者父亲的症状听起来和她父亲的很像。I would be very grateful if you could offer me the[试题解析]根据第五段大意:“‘机遇号’是有史以来最故选A在火星之旅中机遇号’发现了51.D[试题解析]句意同上题ragged“破旧的”;63.[试题解析]句意同上题。disagreement on是国定短参考答案]annoyingopportunity.I'm looking forward to your reply.Yours成功的深则茶之一Li Hua防热护盾岩’,这是一块篮球大小的陨石,主要由铁和shallow“浅的”;horrible“可怕的”;new“新的”。根据语,意为“…上有分歧”,故填on。镍组成它也给了我们大量的火星照片,人们用这些上文“It's not unusual that some recently bought「参考答案]on照片做了一些令人惊叹的事情。Bodrov是名摄影clothes are rejected by him.”可知,一些新衣服被父亲64[试题解析]向意:然而,如果不谨慎处理,它们最终将英语答案一30英语答案一29

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    4.What makes i impob for the exoplaneto create he amophereB.Absence of liquid water.D.A lack of geologic activityC.She didn't believe she should have lung cancer.A.Shortage of life-supporting forms.D.She might have been exposed to a lot of radon.C.There being no living things.五2.Why did the ather mention her previous home in Ottawa?A.To prove radon existed everywhere in Canada.B.atheewefourold house of radon.C.To show her lung cancer had something to do with it.the beginning andts not known the virus remains viable (to caus diseaD.To suggest that a radon-reducing system had no effectsThe llan sstused standard tecnque to collect outdoor air pollution3.What can be inferred from the fourth paragraph?nend Bergamo provincead identifed gene highly pecific Covid 1A.You have no choice but to face radon if living in Canada.Lconardo Seia the University of Bologn ywho led the work,said it was imprB.There is no way to reduce the effect of radon at present.C.Canadian government should have got rid of radon.Two other research groups have uggested air pollution particles could help coronathe virus could be carried more widely by air pollution.D.More measures should be taken for the sake of people.the air.A statistical ayby Settitem sugest higher levels of particle pollioncod4.What's the author's purpose of writing this passage?rates of infection in parts of northern Italy before a lockdown was carried out,an idea supported byA.To urge countries to pass laws on radon.B.To warn people of the danger of radon exposure.Previous studies have shown that air pollution particles are likely to have carried the virusesearly analysis.The region is one of the most polluted in Europe.C.To tell people she had got lung cancer.D.To show the causes of lung cancer are unexpected.flu and foot and-mouth disease over considerable distances.The potential role of air pollution四linked to the broader question of how the coronavirus is transmitted.Large virus-laden dropletsScientists say they ve discovered evidence that some planets in the universe could be made of diamonds.infeeted people's coughs and sneezes fall to the ground within a metre or two.But much smaller dropletsThe research centered on exoplanets.planets that orbit a star outside Earth's solar systemthan 5 microns in diameter,can remain in the air for minutes to hours and travel further.Arizona State University led the team of researchers.They say some exoplanets likely have the rightExperts are not sure whether these tiny droplets can cause coronavirus infections.though theyknonditions to hold high levels of diamond.Some of the planets could also be made of silica.a mineral found on2003 SARS coronavirus was spread in the air and that the new virus can remain viable for hours inEarth in forms such as sand and quartz.droplets.The researchers said that stars and planets sharing a solar system form from the same cloud of gas,which1.What did Leonardo Setti and his teams do?tells us some important information.The earth.for example,orbits the sun,which has a low carbon-toA.They went to many industrial sites to collect samples.exygen ratio.So Earth,too,has a low carbon level,resulting in very small amounts of diamond.B.They discovered Covid-19 virus in multiple samples.But exoplanets that orbit stars with a higher carbon-to-oxygen ratio than the sun are more likely to beC.They determined the real source of novel coronavirus..The researehers suggest that these planets could convert carbon into diamond and silicate if waterD.They found standard techniques for treating Covid-19.is also present.2.What can be inferred according to the second paragraph?In a new study,the seientists carried out laboratory tests.They attempted to recreate conditions insideA.The more polluted a place,the slower Covid-19 travels.carbon-rich exoplanets with an experiment involving heat and pressure.They used X-ray technology tomeasure reactions as the sample was heated at high pressure levels.The researchers reported that the highB.It is necessary to confirm where Covid 19 is resting.heat and pressure caused the silicon carbide to reaet with water,turning it into diamonds and silica.C.It is important to keep your environment cleanThe researchers said the inside of such planets would be so hard that they could not be geologicallyD.With more detailed work,the cause will be quickly found.aetive.which would probably make it out of the question for the planets to create an atmosphere.3.What did the researchers base the study on?Amospheresare very important for living things because they can provide air and permit liquid water.A.The tiny droplets can float in the air for a few daysHarrison Allen-Sutter,the lead writer of a study on the findings,said new telescope equipment from theB.Air pollution particles have caused some diseases.U.S space agency NASA has helped scientists better observe and learn more about exoplanets than everC.Large virus-laden droplets are easy to infect people.before."Themore we learn,the better we'll be able to interpret new data from upcoming future missions.toD.Air pollution particles have caused too many deaths.understand the worlds beyond our own solar system,"he said.4.What is the author mainly talking about?1.What kind of planets could be made of diamonds according to the text?A.What do these tiny droplets do in the air?A.The carbon-rich planets.B.The planets with sandy soilB.Is the air home to Covid-19 at the beginning?C.The planets orbiting the sun.D.The water-lacking planets.C.How far does coronavirus travel in the air?2.Why did the scientists carry out laboratory tests?A.To put the theory into practice.D.Is Sars coronavirus similar to Covid-19?C.To find a way to make diamonds.B.To support their research.D.To try out a new idea.What does the author intend to tell us about the stars sharing a solar system?A.They can be made up of diamonds.C.They may contain the same minerals.B.They should all go around the earth.D.They can form the same cloud of gas.了:都0生2的22届离考复全程精练·专题卷英语专题八(A卷)第9贡下6想位32022届惠考复全程调练·专题形英语为题八(小参)第可西

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    the age ofnd no.If they decidechildhood memories will be gonewhen we are six.2.yes and no说不准;也是也不是8纸结色★促进本版供稿人:广东董路丁昭(本版参考答案见下期)★塑造学生良好第5期参考答案★发展学生语宫第1版In FocusIII.1.is known famous /well-known for★提升学生阅读1.By growing grapes.2.everyday things 3.high-technology products4.No matter 5.avoid making mistakes第二节听长对话回答问题参考答室主要栏目2.Shandong and Tianjin3.In20026.is sent for processing 7.As far as I know听第四段对话,回答第4-6三个小题。听说部分Grammar FocusM:Laura,you celebrated your birthday with your1 Clav2.It s softLIN FOCUS】4.She is hard-working and active.I.1.is cleaned 2.are served 3.are broughtfamily yesterday,right?So how was it?3.Reading an article.4.The music club直击热点Our World启4.are given 5.are spokenW:I enjoyed it.My mom picked me up from the5.The scarf.6.In Canada.1-3 TFFII.1.The plants are watered by my mom.music club.Then my family had dinner together.7.13 to 15-year-olds8.The Tiger PrizeCOLORFULLIFEg.“Veather"10.1,000 dollars百味故事2.Is the housework done by the kids?M:Sweet!What presents did you get?助Reading Tasks第2版信息转述One possible version:3.Mike isn't allowed to go out at night by hisTHEME READINGW:I got a white scarf from my dad and a red blouseThe speech is about great minds.It will beTask I 1.happiness and good wishesparents.依托课标重from my mom.The scarf is made of cotton andheld in the school hall.And it will be held from 8:302.good luck and a happy new year4.Those workers don't use these materials(INSPIRATIONthe blouse is made of silk.to 11:30.During the speech,the students should3.life and beautyanymore.M:Wow.读小故事keep silent.After the speech,the students must writeTaskⅡIII.1.are thought 2.are liked 3.are calledLYOUTH)an article about great minds.1.paper 2.asking for help when in trouble4.are grown/grow 5.are producedW:But unluckily,my sister couldn't return toAmerica.询问信息Possible answers:多彩青春3.it is cut with scissors 4.by hand 5.paint6.are taken 7.are watered 8.add 9.are pickedM:Why?1.Who will give the speech?TaskⅢ10.are sent2.Can I take photos during the speech?主要栏目The passage introduces three kinds of traditionalSection BW:She was in Canada.Because of COVID-19,her笔试部分七、八、九Chinese art forms-sky lanterns,paper cutting andI.1.its 2.completed 3.balloons 4.formsplane ticket wasn't sold there11-15 BACBD第三节听独白回答问题1-5 CABBC6-10 BABCC四开四睡Chinese clay art.They all have special symbol5.lively 6.international 7.scissors16-20 DBCCA21-25 DADBB 26-30 CDAACmeanings to Chinese people.II.1.turned;into 2.According to听独白,回答第710四个小题31-35 BGADE每学用20Task IV 1.is made from 2.is used to 3.is seen as3.reading fairy tales/stories 4.paper cuttingBoys and girls,the art and science competitions36.Instead37.in38.a4.happiness5.rise into the air/sky 6.is covered withare starting soon.All the competitions are named41.provide温馨提示39.140.member7.sent outGrammarafter animals One of the competitions,the Bear42.hard/difficult43.GovernmentSelf Check 1-5 DBAEFI.1-3 CCCPrize.is for 16 to 18-year-olds.So if you have older44.what45.make第5-6版Ⅱ,l,is held2.isn't asked46.It is known as the "Capital of Kites"3.Are;encouraged;Yes;they are;No;they aren'tUnit5综合能力评估试题听说材料及参考答案brothers and sisters in the school,get them to jointhat one But the one for kids of your age,the Tiger47.It took him three/3 years to make the first kite订阅热听说材料4.Where is;produced 5.How is;made48.Lu Ban's kite could fly for three days.一、模仿朗读(略)Prire,is the one we'd like you to go for.As some ofLexical Chunks49.It usually holds the International Kite Festival in二、信息获取you may remember.the theme for last year was0351A)1-6 dcafeb B)1-5 ceadb C)1-6 feadbeWeather'.This year a new theme“Change”hasApril.第一节听短对话回答问题D)1-5 dbaecbeen chosen.You may know that Maria Mason was50.The writer hopes (that)more and more people听第一段对话,回答第1小题Sentenceswill fall in love with the kites made in Weifang.W:Oh,the toy fox looks cute.Is it made of glass?ast year's winner.She won 1,000 dollairs!1.It seems that some people don't read paper booksM:No,it's made of clay.I bought it in a toy shop.I书面表达One possible version:三、信息转迷及询问anymore.also bought a toy bear and it is made of stone.Besides zongzi,Zhaoqing,my hometown,is2.No matter what happens,I won't give up.听第二段对话,回答第2小题。Good afteroon,my fellow students.Attention,also famous for the Duan Inkstone.The Duan I3.Lily found finds it hard difficult to learnplease.I'd like to remind you to take part in theInkstone is one of "China's Four FamousChineseW:Hey,what a special sofa!Was it expensivewheyou bought it?speech about great minds.The speech will be held inInkstones".It is made of a kind of special stones.第3版M:Not at all.I bought it at a second-hand shop.It'sour school hall And it will last for three hours fromThe history of making the Duan Inkstone dates backSection Asoft and comfortable.8:30 to 11:30.While listening to the speech,youover 1,300 years.The Duan Inkstone is famous hothI.I.Glass 2.fair/festival 3.chopsticks 4.forks听第三段对话,回答第3小题should keep silent and you shouldn't move aroundat home and abroad for its high quality and beautf5.mobile 6.cottonW:What are you reading.Carter?in the hall Last but not feast,you must write andesigns.When it is used,no sound is made.ManyII.I.blouses 2.coins 3.produced 4.handbagsM:Oh,it's an article about the space station.A new5.widely 6.leavesarticle about great minds after the speech.Hope youfamous people who are interested in calligraphy likespace station will be built soon.enjoy the speech!it very much.It has become a symbol of Chineseculture.●根牡地址:山西省太原市晋阳街202号英语周报社●印:武议集实业有公司武汉市汉南区华工业园2株1号)●邮编:030006●电话:0351-7773933●版:本服激光排中心●责编:王芳●行圆:本报发行都●订圆热线:0351-333565●广告经营许可证号:五商广享11侧

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    -

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    12,0014:00-5,00hau have:30-15,30SundayA.Mealshouged to helpanyngly encour10:00-11:00uC.Football boots.2.Hoparents prepare for their chistionsithclean6'15:00-16:00about the3much shoulA.$129iothatams to push the country to transitionoey ster.But the goodnews,she said,is that "there's enormous room for the US to improve on this."here is no mechanism (to redistribute energy eqy around the world,and globergeedsre rising.Both ackson and Ladislaw point tochngeinduolicyquesmake o lesn Amencan consumption,The astekOutould do is to adopt conservation and energy efficiency measures,"said Ladislaw.That wouldhelp not ony to reduce greenhouse gas emissions,but also would ease the energy securitythsis,she continued.8.What do the data in paragraph 2 mainly show?etA.People lack enough clean cooking fuel globally.B.Energy is loosely connected with quality of life.C.Energy consumption is seriously unbalanced in the globe.D.Energy storage in America is four times as much as other countries.9.Which can best replace the underlined word "nudge"in paragraph 3?A.Estimate.B.Oppose.C.Tolerate.D.Push.10.What do Ladislaw's words imply?A.Americans should make efforts to lessen energy use.B.Most Americans are efficient with their energy use.C.Energy should be redistributed equally around the world.D.People have a long way to go to transition to cleaner energy.11.What can be the best title for the text?A.More energy use leads to a better lifeB.Power a quality life with less energyC.Take responsibility for energy conservationD.Equal energy use is needed in the world53【23·D·英语-GS1ange2 A.warnironedBmatterD.mad

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    nodded his head and said,"You're absolutely right.When I spend more time in nature,Ifeel better."And so,I think healthcare providers have to get over our own traditionalmental views against this new sort of lifestyle,and prescribe something evidence-based,like nature time more often.This is worth the effort to do.You need to get out of doors and just be surrounded bythe greenery and by nature.You'll feel calmer.You'll feel less depressed and less anxious.It's just a great way to deal with the stress of modern life.28.Which word can replace the underlined word "prescribe"?A.Practice.B.Provide.C.Suggest.D.Explore29.What is the function of paragraph 2?A.To clarify a concept.B.To lead in the topic.C.To make a conclusion.D.To provide evidence.30.How does nature help people according to the two major theories?A.Refresh oneself.B.Live a better life.C.Improve urban environmentsD.Deal with stressful issues.31.What can be inferred according to paragraph 4?A.It is not easy to get in nature.B.Nature treatment is still unpopular.C.Most patients prefer nature treatment.D.Doctors usually recommend nature to patients.DWe've all faced it at one time or another:after laundry,a messy pile of clean clothesare waiting hours to be put away.There are plenty of machines that can wash and dryclothes.So why isn't there a way to similarly automate the terrible folding process?Researchers have looked into it over the years and as it turns out,robots just don't dowell in folding clothes.As is reported,machines need clear rules in order to function,andit's hard for them to figure out what exactly is going on in those messy piles-say,wherethe sweater stops and where the towel begins.In sum,most robots have not generally beenequipped for the task.But an international group of researchers say their new method couldchange that,or at least speed up the process.Researchers are calling the new method SpeedFolding.It's a "reliable and efficientbimanual system"-meaning it involves two hands -that's able to smooth and foldclothes in record speed for robots.SpeedFolding can fold 30 to 40 pieces of clothing per高三英语第4页共10页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    C公能守再的用面省甜雨定长行三清The widespread sedentary(久坐不动的))lifestyle has become a problem inAmerie,fueling therising obesity(肥胖)rate.人rhAwanew study finds that bing surrounded by active friendscsedhfestyle get more exereise each day.Researchers at the US Military Academy found that peoplesgroupsherevalued are more likerihemLnpeopare more likely to live sedentary lifestyles without another person around to give them a boost.Theindings highlight the idea that the company a person keeps can a boost to their overall health anddirection in life.be29 of9om91a月iDr.Diana Thomas,a professor at a military school and study author said that the idea for thepreomleecmp Herdnoidrn of oebceconmihegnoreinicrcitodinanesindoisrciwiesonceimingatheschoL-Tmisisnotustualythe heandrhe imaet onThomasbelieve thathsnetereoouhere people witakethein activities that others around them are doing.Peope whoseat were gathered for the study were sptngroupbased on their physiclactivity levelsedentary,moderately and extremely active.Moderately active folks were the mostamimportant for drawing people who are sedentary to become active,and to sustain that activity.Thomascarbexplained that sedentary people would be unlikely to change their behavior when placed in a group ofimpthe extremely active,as it would seem unattainable.os3时28.Why does the author mention the rising obesity rate in the first paragraph?A32.A.To make comparisons.B.To introduce the topic193,C.To support the argument.D.To provide examples.的8有(29.What helps a sedentary person become active?33.A.Volunteering in social groups.B.Working in a caring company.C.Joining sports-loving friends.D.Giving a lonely neighbor a boost.3430.What might have caused the trend at the military school?A.Requirements from the school.B.People's natural addition to sports.BC.Social interaction within a group.D.Competition against other schools.31.Whyre xemelyctivepeopl les ncrintor.Thomas?1A0A.They have no appeal for sedentary people.B.They are unwilling to involve sedentary people.C.They themselves ofen fail tosus xercising.D.They seem like an example beyond sedentary people.ABC0高三英语第5页(共10页)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    M:Fine.I'll pick you up at a quarter past two.17.Where will the speakers go in the afternoon?听W:OK.By the way,do you have any big boxesA.To a supermarketin hand?My sister needs three more to pack.ㄞB.To a bookstore.(10)款To a gym.M:Sure.I'll bring some.(10)W:Good!See you later!gg听第8段材料,回答第11至13题。听力材料Text911.What is the man probably?M:Hello,I'm William.I just moved in next door.A.A singer.待A radio host..听(14力C.A tour guide.12.Where does the woman live now?W:Oh,hi,William,come on in.I'm Linda.Nice tomeet youA.In Germany.In England.M:Nice to meet you,too.C.In China.W:Would you like something to drink?I've got tea,13.What does the woman plan to do after the tour?coffee and some orange juice.(15)A.Write a new song.M:Thanks.Tea would be nice.(15)Chinese tea isB.Travel to America.great.I really like your tea set.Where did you得Take some time of.get it?听力材料Text8W:There is a teahouse around the corner,whereM:Welcome back to Music Radio in Los Angeles.you can get tea and tea sets as well.M:Really?I might go and have a look thisWe're talking this morning with one of thehottest singers,Anna.Thanks for joining us.(11)听weekend.It's a nice neighborhood here.(16)力W:It's my pleasure!Hello,everyone!W:You're right.It's quiet and very convenient.M:So,tell us a little about yourself,Anna.WhereYou can get to the bus or subway station withinare you from exactly?ten minutes'walk.There is a supermarket,aW:I was born in Berlin,but I live in London now.bookstore,a gym,and many restaurants along(12)My dad is German.My mom is Chinese.the street.M:You're only 16.What's it like being soM:A gym nearby?That's wonderful!I'm startingto work out this week.(17)I've been lazy this9successful at your age?summer holiday and have put on some weight.W:It's pretty exciting.I get to travel and meetW:Well,we can go together.Actually I plan tosome interesting people.go this afternoon.If you like,you can joinM:You're touring now,but what are your plans听me.(17)力for the future?M:That would be great.(17)ThanksW:I want to take a break after the tour.(13)Then力later this year,I plan to write a new song.M:Great!Do you have any advice for otheryoung artists?W:Well,I'd say,follow your dreams.Work hard,and you can be successful.g听第9段材料,回答第14至17题。④听第10段材料,回答第18至20题。18.When did Xu Chun decide to exercise at home?14.What is the probable relationship betweenAt the age of 28.B.At the age of 30.the speakers?C.At the age of 33.力Neighbors.B.Classmates.力19.How has Xu Chun formed the habit?C.Workmates.15.What would the man like to have?By taking livestreamed fitness classes.身Tea.B.By getting support from her coach.B.Coffee.C.By doing the training with others.C.Orange juice.20.What does Xu Chun think of her private gym?16.How does the man like his neighborhood?A.It's small.B.It's far from home.A.Quiet.Great.C.Convenient.It's wonderful.2

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    【补充说明】custom made定制的C篇主题语境:人与社会一一社会服务本文是新闻报道。居家隔离期间,Elyse Blemmings带领邻居们在自家门前一起健身,为他们带来了健康和快乐。28.D。理解具体信息。根据第二段中的So popular have the street workout routines of ElyseBlemmings become、第五段中的her sessions in the street以及第六段中的they're going to goback in their house and say‘I feel better today'可知,a被称为“Mancunian Motivator”的Blemmings是在社区的街道上教邻居们健身。29.A。理解主旨要义。根据第五段内容可知,体育锻炼的好处众所周知,但Blemmings认为疫情期间,她在街头教邻居们健身有助于拉近社区邻里之间的关系,也能让几代人聚在一起。也就是说本段中强调的是她所做的这一切的重要性。30.D。理解观点、态度。根据倒数第三段中的It's just fun、we've got to know neighbours thatwe don't really know和We're waving to neighbours we've never spoken to before可知,Margaret Lakey对Blemmings在街头教大家健身这一行为表示支持。31.B。理解主旨要义。通读全文可知,文章讲述了居家隔离期间Elyse Blemmings带领邻居们在自家门前一起健身的故事,故B项最符合本文主旨。【补充说明】1.bows草地滚球运动2.jumping jack开合跳D篇主题语境:人与自我一一生活本文是说明文。研究表明,全球变暖正在影响人们的睡眠。32.C。理解词汇。划线词下文中的where people have less access to cooling features是对lessaffluent nations的补充说明,人们很难获得制冷设施的国家是不太富裕的国家,故划线词意为“富裕的”。33.B。理解具体信息。根据第四段中的their new study suggests that disturbed sleep may be akey mechanism by which heat causes these health impacts可知,温度升高影响了人们的睡眠,而睡眠减少导致了健康问题的出现,因此不断上升的温度通过减少人们的睡眠时间而对人们造成危害。34.D。推断。根据第五段中Kelton Minor所说的It's very likely our estimates are conservative可知,Mior说他们的估计很可能是保守的,由此可推知,高温对人们的影响可能比他们估计的还要严重。35.B。理解主旨要义。最后一段提到该研究中的数据主要来自相对富裕的国家,戴腕带的是一些不太容易因为温度高就睡不好的人,而研究中来自低收入人群的数据不足,故需要进行更多的研究。因此这段主要讲的是该研究的局限性。第二节主题语境:人与自我一一做人与做事本文是说明文。文章就如何教孩子通过善行改变世界给出了几点建议。36.C。设空处所在句起承上启下作用,既解释了为什么通过善行改变世界要从孩子做起,也指出了善行需要被鼓励和实践的必要性。根据空后的but studies also tel‖可知,此处需要填一个能与下文形成转折关系的句子,故C项“研究表明他们生来善良”符合此处内容。C项中的they指代上文中的children,且Research与下文中的studies呼应。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    In my thirty year teaching profession,one of the best teachers I have ever known isMr.Rowe.I was lucky enough to teach fourth grade together with him.Mr.Rowe had endless patience and understanding and I learned so much from watchinghim.He could perform miracles,like the one he performed with Steven,one of the unhappiestkids I had ever seen.Steven couldn't stand school.He didn't like being picked last for kickball.He didn't like the kids who raised their hands and knew all the answers,and most importantly,he didn't like himself.The first day he walked into Mr.Rowe's classroom,he ignored the other students,lookingangry and annoyed,and slid into his chair,knocking a couple of textbooks onto the floor.Mr.Rowe walked over to him and touched Steven's shoulder,but Steven pulledaway.Nevertheless,Mr.Rowe welcomed him:"Hi,Steven.I'm happy you are in my class.We aregonna have a great year."Steven looked around the room as if Mr.Rowe must be mistaken.No teacher in his right mind would want Steven to be part of his classroom.So,while Mr.Roweseemed cheerful and relaxed that day of school,it seemed like Steven was angry and confused.That day after classes,Mr.Rowe chose Steven to pitch (the kickball during thebreak."Hey,Steven,Mr.Rowe commented,"You are good at pitching.Let me show youmy secret trick."Mr.Rowe taught Steven one of the tricks that not a single kid couldperform.Steven learned fast and did quite well!Everyone cheered for him!After the kickball,Steven sat as close to Mr.Rowe in classes as he could.When a questionwas asked,Steven lit up;when he knew the answer,he raised his hand;when he answered thequestion,his voice shook.However,he got the answer right!He said,with Mr.Rowe,his days ofthe fourth grade promised wonderful.It was obvious that Steven grew to love Mr.Rowe moreand more with each passing day.注意:续写词数应为50左右。Time passed quickly that year,and before we all knew it,it was the last day ofschool.

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    上午11:24米R令61□英语(二)答案.pdf。●●文件预览65,satisfied过去分词satisfied在句子中作表语,表示“感到满意的”。第四部分第一节One possible version:To raise students'awareness of traditional Chinese culture,it's of great importance toobserve traditional Chinese festivals.Followings are activities schools can hold to promotetraditional Chinese festivals.For one thing,a great variety of activities can be organized,ranging from an exhibitionof traditional clothing displaying han fu and gipao,to typical food collection where studentswill be given a chance to have a bite of glutinous rice balls,mooncakes and so on.Foranother,lectures themed on promoting Chinese traditional festivals can be scheduled as well.With such abundance of activities,students will know more about fine Chinese valuesand shape their national identity.第二节【文本大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者刚上大学时由于想家经历了些心理上的挑战。入学那天,父亲给了作者一个建议:享受。作者牢记着父亲的建议,让自己的大学生活丰富多彩。在完成在纽约的项目活动后,负责人告诉他们夏季项目活动的安排。于是作者询问另一位成员詹姆斯是否会报名参加…2023届高三“一起考”大联考(模拟二)·英语参考答案1.阅读续写部分所给段落的提示句,推断故事发展的结果。续写部分第一段首句提示:“我”在他的问题中听出了些许的犹豫。第二段首句提示:那年夏天成了“我”生活中的转折点。2.根据所给段落的提示句,联系上下文展开联想,串联成文。联想的内容可以通过相应的心理、动作、语言等细节描写和叙述等表达方式表现出来。第一段:作者在詹姆斯的问题中听出了些许的犹豫。我们可以这样展开联想:“我”和詹姆斯说明了自己的想法,虽然知道参加暑期项目会遇到许多困难,但“我”决心要尝试。因为父亲给“我”的建议是要享受,而不是退缩。不幸的是,“我”没能说服詹姆斯一起参加。不过多亏了这次夏季服务项目,“我”学会了如何和陌生人相处。回顾过去,如果没有这次暑假的经历,“我”是不可能提高自己的人际交往能力的。第二段:那年夏天成了“我”生活中的转折点。我们可以这样展开联想:“我”一开始的时候十分想家,但是通过参加夏季活动项目,“我”交了许多朋友,他们在“我”遇到问题时会鼓励“我”、安慰“我”。有一次,“我”在活动中曾帮助过的小男孩向“我”表示感谢。也正是这些人和事教给“我”一些在大学里学不到的东西。从那时起,“我”不再哭泣,而是决定参加更多有意义的活动。在续写的过程中要注意续写段落与所给材料及段落提示句之间的衔接。思路要清晰,情节要合理、完整。同时要注意语法、句型及所用连接词的准确性。One possible version:I heard a slight hesitation in that question.Though I knew joining the summer programmight experience difficulty,I was determined that I would try because of my father's advice:"enjoy".Unluckily,I failed to persuade James to join the program.But thanks to the servicetrip,I learned how to get along with someone I hadn't talked to or worked with before.Looking back on it,I realized that I would not have improved my interpersonal skills withoutthis summer experience.It was actually a turning point in my life.Through the program,I made many friends,who encouraged and comforted me whenever I had problems.I could still remember one daya little boy I once helped in the summer program came up to me,expressing his thanks witht通过「QQ浏览器」使用以下文档功能?全屏播放☑标注/填写☒转为图片去使用).donly be another five minutes or so.And try to lower your voice.

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 6)M:So,what do you want to do tomorrow?W:Well,let's look at this city guide here.Uh,here's something interesting.Why don't wefirst visit the art museum in the morning?M:OK.I like this idea.And where do you want to have lunch?W:How about going to an Italian restaurant?The guide recommends one downtown,just afew blocks from the museum.M:It sounds great.After that,what do you think about visiting the zoo?Well,it says herethat there are some very unique animals not found anywhere else.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 7)M:Oh,no,Kelsey.I lost my car keys.What should I do?W:Check the lost and found,Tim.It's in the main office.Maybe someone saw them andbrought them there.M:Okay,good idea.What if they're not there?W:Try to think about the last time you had them.Do you remember?M:Well,I drove here to work this morning.Then I went to my friend David's office to sayhi.Then I came up here to my office.They must be in David's office!I'll go to have alook.Thanks for your help,Kelsey!听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 8)M:Good morning,madam.What will it be today?W:I've been wearing my hair long for years,but now I'd like to try some kind of modernstyle.What do you suggest for a woman like me?M:Come here,please.We'd like to wash your hair first,so it will be easier to cut and style.I think you'll like this style.It's very fashionable.W:I hope so.I'm really tired of this old fashion style that I've been wearing.Will it be hardto care for?M:Not at all.When you wash it,it will fall into place naturally.You'll probably need anothercut in about a month.Shall I make an appointment for you?W:By all means.And I need to make an appointment for hosting my company's annual meeting.M:Fine,when?W:Next week's Friday morning.The meeting is that day's night.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 9)M:Hi,Jane.Welcome back.How was the West Coast?【高三英语·参考答案第3页(共10页)】478C

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    (Text 4)W:Mr Lee's marketing class is so inspiring,don't you think?M:Well,always the same old stuff.It's useless to apply his theory into practice in modernbusiness.(Text 5)M:I would steal it if you don't wear it.W:Oh,the watch.It always stops.I need to send it to the factory to get it fixed someday.(Text 6)M:I'm going to work at the Riverside Hotel this summer.W:What exactly will you be doing?M:I'll be doing some small repairs inside and outside the hotel.I'll be cutting grass and takingcare of the flowers.W:Sounds interesting.What's the pay?M:Well,uh...about fifteen dollars an hour,five hours a day,and Sunday free.W:That's good money.What are you going to do with it?M:I'll pay for the textbooks for next term.(Text 7)M:Linda!I was looking for you.I wanted to ask you what you are planning to do this week-end.W:What's up,Doug?I was supposed to watch a concert with my sister,but she canceled ourappointment at the last minute.Now I have no plans.M:We are planning to go climbing in the Azusa Mountains on Saturday.You really must joinus.W:That sounds great,but I haven't climbed for a while.I'll get tired easily.M:All you have to do is walk and enjoy the scenery of the mountains along the way.Themountain is not that tall.Plus,we are going to have a delicious picnic at the top of themountain.W:OK.I certainly love picnics.I'm starting to get excited about climbing now!I'd better geta good pair of shoes.(Text 8)W:How are you going to raise money for the summer camp?We've only got a few months togo.We're not old enough yet to get a job at the snack bar at the beach...M:I'm going to make lemonade and sell it to people driving by in front of my house.W:Good idea!M:I did it last summer and made some good money.All I need is a table,lemonade,and some·37【23·DY·英语·参考答案-WYB一英语7-QG】

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    41~45 CABCA 46~50 CDDAB 51~55 CABCB 56~60 DBADD完形填空:本文是一篇记叙文。Peralta出生时,他的右手没有完全发育。在他进入一所新的高中后,他的老师Wilkins和同学为他制作了一只假手,这一举动改变了他的生话。41.C【解析】考查动词。当他出生时,他的右手没有发育完全。42.A【解析】考查动词。在他进入一所新的高中后,他把它藏在袖子里。43.B【解析】考查动词。从小时候起,同学们就问起他的手,有些人还嘲笑他。44.C【解析】考查动词。开学几周后,计算机科学老师Wilkins注意到Peralta是唯一将鼠标移到键盘左侧的学生。45.A【解析】考查动词。当Wilkins向Peralta提出给他制作假手时,他表示有兴趣,但知道制作假手对一个高中班级来说可能是一个挑战。46.C【解析】考查名词。参见上一题解析。47.D【解析】考查形容词。参见第45题解析。48.D【解析】考查副词。11月初,Wilkins秘密地将他的三名学生安排到这个项目中。49.A【解析】考查动词。他们购买了3D打印设备,并在一些设计软件上找到了一只假手的模型图像50.B【解析】考查名词。我不想让他抱有太大希望,我宁愿少承诺多兑现也不愿在这种事情上多承诺少兑现。51.C【解析】考查名词。该小组在这样做的同时,对他们的进展进行了保密。52.A【解析】考查形容词。他们测量了同学们的手,以计算出Peralta的理想尺寸。53.B【解析】考查动词。在对这只手进行了大约一周的研究后,学生们使用学校的3D打印机制作了一个模型。54.C【解析】考查动词。学生们说,他们担心Peralta不会喜欢或使用这只假手。55.B【解析】考查动词短语。但他一戴上模型,就可以弯曲手指。56.D【解析】考查动词。Peralta在前几次投掷中未能接住球。然而,当他终于接住球时,学生们兴奋地大叫起来。57.B【解析】考查名词。参见上一题解析。58.A【解析】考查动词。Peralta说,他只有在睡觉时才会取下假手。59.D【解析】考查动词。参与该班级项目的高年级学生Jaramillo说:“这件事向我展示了一种帮助社会的不同方式,甚至还用上了我在学校学到的技能。”60.D【解析】考查名词。参见上一题解析。61.with 62.to limit 63.golden 64.the 65.opening66.took 67.transformation 68.economically 69.who 70.its语法填空:6l.with【解析】考查介词。be satisfied with...是固定词组,意为“对…满意”。【高三英语·参考答案第7页(共10页)】·23-372C·

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    本“答3.考4.考、单项逍(2)The big house was on fire and burned down to the ground.1.2023年(3)The man's mom was dead.祖之旅(4)The horse were burnt to death.(5)The dogs are dead.A.炎帝(6)The man's wife has run away with others.A.(1)(2)(3)(4)(5)(6)B.(1)(4)(3)(5)(2)(6)殷墟商C.(6)(3)(5)(1)(2)(4)D.(6)(3)(2)(4)(5)(1)考古新61.What does the underlined word "trigger"mean?A.①A.把戏B.起因C.结果D.老虎B.②62.How do things go on at home for the wealthy man?C.③A.Terrible.B.All the best.D.④C.Progressive.D.The same as before.《宋史C人充Jingshan park is the highest point of the old city of Beijing.Standing up thereyo谓之助aspcidividing the are ttw symmetrical (one side isamos hetheother side)parts.Thisli is the centra asThe central axis is about k ongA.防JB.提nmnothto soutb.Many famous Beijing landmarks be seen aonincludingtheForbidden City,Tiananmen Squre,ad the Tem of Heaven.These buildingsedC.分月the Yuan Dynasty and continued during the Ming and Qing Dynasties.Chinese peopeepctD.增the centerIn the past,the royal palaces and the tempesstood along the cane of the793city,other buildings stood around them In this way the emperors show their greatest power权。Chinese people also respect the balance.The buildings along the axis are symmetrical.The.西Forbidden City is the most famous one.清At the founding ceremony of the People's Republic of China,the first national flag roled表up.The flagpoles stood on the central axis.In 2008,Beijing added the National Stadium and Olympic Forest Park to the northern endof the central axis.In 2019,Beijing built Daxing International Airport to its south.If the city of Beijing is like a flying dragon,the central axis would be its backbone.Itgives the city an unique beautiful order.63.What's the direction of the central axis?A.From north to southB.From center to outside.C.From high to low.D.From west to east.64.When did the Forbidden City,Tian'anmen Square,and the Temple of Heaven begin to build?A.In the Qing Dynasty.B.In the Ming Dynasty.中C.In the Yuan Dynasty.D.In the Song Dynasty.中65.Why did the people in the past make these buildings stand along the central axis andsymmetrical?A.Because Chinese people respect the center.B.Because Chinese people also respect the balance.C.Because Beijing is like a flying dragon.D.Both A and BDMy name is Christian Campomanes,founder of earth-friendly candle company,GoldenHour.Golden Hour Company creates joyful and earth-friendly aromatherapy(芳香疗法)candles and home scents(香氖).I started Golden Hour after quitting my job.It was December and I wanted to dosomething nice for my friends and family.So I came up with the idea of making candles andresearched aromatherapy to help those who suffer from sleeping problems.I haven't gone through any formal training.I did all of my research on the Internet.Iread various aromatherapy books.In early 2020,I enrolled into college and completed a Level英语中考导航总复·模拟·三轮冲刺卷(二)第6页,共8页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    三步一体高效训练讲评注意:礼记1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在相应位置作答。Lucy's present was the very last to be opened.Deeply moved by what she said,Madison held the lead rope tightly in her hands.答案:One possible version:Lucy's present was the very last to be opened.Worrying that it would ruin the party,Madison grabbed the presentunwillingly and tore open the gift-wrap paper.Inside was a delicately hand-made lead rope!Shocked,she widened hereyes,covering her hands over her mouth."It's a lead rope for your horse Star.I made it by myself!"Madison pulled itout of the box and placed it on her lap,amazed at its beauty.Lucy added,"I heard you talking about your horse atschool.That's when I got the idea to make you a lead rope.Deeply moved by what she said,Madison held the lead rope tightly in her hands.It was,by far,her very favoritebirthday present of the day.She suddenly felt so bad because she had been so mean to Lucy.With tears in her eyes,sheblinked hard to fight them back,feeling a mixture of regret and gratitude."Thanks so much for this lead rope.I loveit!Would you like to join us and be our friends?"Lucy nodded cheerfully.Madison put her arm around Lucy's shoul-ders,both smiling.With applause and laughter echoing through the house,Lucy joined the other girls to enjoy theparty.【24新教材·ZCYK·英语-YLB-选择性必修第二册-QG】24

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    have long been known and loved by the public.This time visitors are lucky 62 (see)the realworks in the exhibition.The shok is co-organized by China Arts and Entertainment Group Ltd,and many works onshow 63(cnoose)from the group's bollection last week.The exhibition is part of 64 secom Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay AreaCulture and Arts Festival which suarted on Aug.31.It will run until Oct.8 65 be displayed(at a museum in Dongguan,Guangdong Province.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,英国学生J©k来你校交流期间曾到你家体验元宵节。上周他给你写了一封信并寄来了一件礼物。请你写一封回信,内容包括:1.表达谢意:2.回顾相聚情景:3.你的收获。注意:1.写作词数应为80左右:2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Jack,Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。SI moved into my house at the end of last year.I noticed when I moved in that there was a tree inthe front yard.All I could make of it at the time was that it was definitely some sont of fruit tree withthiek branches spreading outside.It was so large that it almost covered all the yard.I liked the bigrethough I didn't know exactly what kind of fruit tree it was.So I took good care of the tree.Later.my friends told me it was a fig)tree and sure enough,as the months went bv.the tree grew huge leaves and eventually bore fruit.Figs the size of my fist!I had never seen suchbig figs before and they tasted qute sweet.While I enjoyed fresh fruit every day,I didn't know what to do with so many of them all.Ileamed how to make fig jam because I didn't want to waste the figs.My next-door neighbors have always been polite since I moved in.They always waved ta me asthey pulled into their driveway or as they left for the day.I thought that was lovely in itself.However,we never talked face to face.But about a weck ago,my next-door neighbor came home from work and said bello.andproperly introduced himself.He then asked if he could pick some figs from my tree.Immediately,I encouraged him to take as many as he liked.He told me a story about how he lived in the housenext door for nearly 14 years.And 12 years ago,the former owners of the house I live in now werevery good friends with him and they planted this very fig tree at that time.Now the old couple havemoved to a nursing home.My neighbor visited them regularly.注意:1.续写词数应为150左右2,请按如下格式在答题卡的相应位置作答。I decided to visit the old couple with my neighbor.Days later,I came home to find my neighbor and the former owners at my door.英语试题第8页(共8页】

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    后作者和同学们送给老师精心准备的礼物《福尔摩斯全集》,老1.D随着9月9日他20岁生日的临近,她发现自己越来越孤师对大家表示感激并且告别的故事。僻,越来越担心她和她的家人会如何纪念他的生命。1.段落续写:A.appeared出现;B.ended结束;C.began开始;①由第一段首句内容“学生们立即拿出饮料和食物。”可知,第D.approached接近。由第7空后的“would honor her son'”一段可描写Mr Read在看到同学们精心准备的饮料和食物时的可知,此处是表示“他的生日临近”,故选D。反应。2.C随着9月9日他20岁生日的临近,她发现自己越来越孤②由第二段首句内容“Mr Read演讲后,我荣幸地向他赠送了僻,越来越担心她和她的家人会如何纪念他的生命。我们的告别礼物。”可知,第二段可描写作者他们送了《福尔摩A,passionate热诚的;B.active活跃的;C.withdrawn沉默斯全集》这个礼物后老师表示感激并且告别的过程。寡言的;D.pessimistic悲观的。由“found herself2.续写线索:学生拿出饮料和食物一老师品尝后表示感increasingly”和前面的“lost her 19-year-old son Ben”可知,谢——老师发表演讲—作者赠送告别礼物—老师感动,同她儿子死了,她越来越孤僻,沉默寡言,故选C。学们深情告别3.C随着9月9日他20岁生日的临近,她发现自已越来越孤训练21僻,越来越担心她和她的家人会如何纪念他的生命。A.waste浪费;B.protect保护;C.honor纪念;D.saveI.阅读理解救。由上文的“As his20 th birthday on the9 th of September语篇导读:本文是一篇说明文。文章主要解释了《巴黎协1”可知,在儿子20岁生日临近时,她是担心她和她的定》中提到的控制全球气温升高的目标及其真正含义和实现的家人会如何纪念他的生命,故选C。难度。4.B然后,她看到一个写着“Evansvillerocks!”的帖子,那1.C细节理解题。根据第二段“1.5℃is just a political是印第安纳州埃文斯维尔镇的一群人,他们在石头上作画,suggestion.”(1.5℃只是一个政治建议。)可知,在《巴黎协然后把石头藏起来,以给别人带来快乐。A.put out熄灭;定》中,1.5℃只是与会者的政治宣示而已,意在安抚一些岛B.came across无意中发现;C.drew up草拟;国。故选C。D.marked down记下。由后面的“a post for2.B推理判断题。根据第三段“The2℃was chosen because it‘Evansvillerocks!'”可知,她是偶然看到了那个帖子,空格is the warmest temperature that the planet has ever seen in the处是“偶然发现”,故选B。last million years..”(之所以选择2℃,是因为这是地球在过5.A然后,她看到一个写着“Evansvillerocks!”的帖子,那去100万年中所见过的最高温度。)以及“It's actually only是印第安纳州埃文斯维尔镇的一群人,他们在石头上作画,0.4C from now because the world has warmed 1.1C since pre-然后把石头藏起来,以给别人带来快乐。A.painted画画;industrial times.”(实际上,从现在开始气温上升的空间只有B.cut切;C.threw扔;D.bought买。根据第8空后的0.4摄氏度,因为自前工业时代以来,全球气温上升了1.1“painted20 rocks'”可知,他们是在石头上作画,故选A。摄氏度。)可知,大气温度上升的实际空间只有2-l.1=0.96.C然后,她看到一个写着“Evansvillerocks!”的帖子,那(℃)。因为2℃是以工业化以前的大气温度为基线的;但是是印第安纳州埃文斯维尔镇的一群人,他们在石头上作画,从那时起,大气温度已经累计上升了1.1℃。故选B。然后把石头藏起来,以给别人带来快乐。A.confidence自3.C段落大意题。根据第四段中“The20l8 PCC report found信;B.disappointment失望;C.happiness快乐;that compared to2℃,stopping warming at 1.5℃would mean:D.curiosity好奇心。由后面的“seeing all the joy being1)Seas would rise nearly 0.1 meters less;2)Half as manyshared”可知,他们是在石头上作画,然后把石头藏起来,animals and plants would die out;3)There would be far fewer以给别人带来快乐,故选C。heat waves,.downpours and droughts;4)Half as many people7.D她加入了,几个星期后,看到所有的欢乐被分享,苏珊would suffer from diseases,heat and lack of water."IPCC决定这是她纪念她儿子的方式。A,recommended推荐;2018年的报告发现,与2摄氏度相比,在1.5摄氏度停止升B.imagined想象;C.suspected怀疑;D.decided决定。由温意味着:1)海面上升将减少近0.1米;2)比实际少一半后文的“On Ben's birthday my family and I got together,_8的动物和植物将会灭绝:3)将会有更少的热浪、暴雨和干stories,laughed,cried and painted20 rocks.”可知,她决旱;4)比实际少一半的人会遭受疾病、炎热和缺水的折磨。)》定采用这种方法来纪念她的儿子,故选D。及细节中的关键词less,fewer及Half as many可知,本段主8.C在本的生日那天,我和家人聚在一起,分享故事、欢笑、要是说明如果能把大气温升控制在1.5℃以内将可能减少的哭泣,还画了20块石头。A.wrote写;B.changed改变;灾害损失。故选C。C.shared分享;D.published出版。由“stories”可知,他4.D细节理解题。根据文章最后一段中的“If we don't hang们是分享故事,故选C。on to 1.5 while it is technically possible,we are almost9.A大多数都有特殊的含义,而且都被绘上了爱的色彩。criminals.”(如果我们在技术上可行的时候不坚持l.5,我A.love爱;B.silence安静;C.surprise惊讶;D.dignity们几乎就是罪犯。)可知,Elizabeth May认为,既然技术上可尊严。由“all were painted with”及画画是为了纪念她的儿行,如果我们不提高标准那将是犯罪行为。言外之意是我们子可知,石头都被绘上了爱的色彩,故选A。应该严格践行这一目标。故选D。l0.B苏珊没有想到“Rocks44Ben”-她这样称呼这些彩绘Ⅱ.完形填空岩石一会产生如此广泛的影响。A.llow允许;语篇导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位母亲B.expect预料;C.promise承诺;D.admit承认。由后文画石头纪念她去世的儿子的故事。"People from Evansville have taken the rocks on their以利勾·高考一轮复金卷英语234

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    -

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    综合能力提升检测(14)参考答案及部分解析参考答案1-5 BCCAB6-10ABCAB11-15 AACBC16-20 BABAC21-25 DABCB26-30 AACDA31-35 BDBCD 36-40 FABEC41-45 DBCAB46-50 CACDB51-55 DDCAB

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    CJamie Combs of Lexington,Kentucky has adegree in education.The fourth-grade teacher hadD28.What does paragraph 2 tell us about vertical farming?recently joined a new school where she met a阅A.The reason why vertical farming can produce higher听yield.caretaker and began chatting with him.He asked her读B.The influence of rising energy prices on verticalif any of her students struggled with spelling beforefarming.he showed her a brilliant solution.He told her thatC.The advantages and popularity of vertical farming.料D.The growing conditions of vertical farming plants.writing numbers and letters on the board as they解A29.How did Infarm deal with the increasing energyappear on a phone could be a good way.He said thiscosts?would be a fun game for kids.(18)A.It fired some employees.B.It cut down on its production.C.It put more money into operation.D.It lowered its dependence on electricityJamie was so impressed by him that she asked him,“Why are you a caretaker but not a teacher?”A30.Why do customers.choose traditionally farmed"Actually,I wanted to be a teacher,but I have阅products?听difficulty in reading.I've always been told I'm toostupid.(19)But now I love cleaning the classrooms读A.They cost less.B.They taste better.材for kids,"he said.His answer touched Jamie's理C.They are safer to eat.heart,and she shared their story on Facebook."HeD.They are in greater supply.has made me a better teacher and what a shame解C31.How does the author feel about the developmentsomeone ever made him feel like a fool,"she said."Iof the vertical farming industry?A.Confused.hope this post can remind us all that we can learnB.Hopeful.C.Unconfident.D.Uncaringfrom each other,(20)and we should learn to bekind.”DB21.What do you have a chance to enjoy if you are only free inAugust?A32.How did the researchers carry out their study?阅A.Oil paintings.B.Woodcuts.阅A.By doing some tests.C.Raw lacquer art.D.Seal engraving.B.By comparing different studies.读D22.Where can you learn about an ancient art of protectingC.By interviewing some musicians.objects?读D.By questioning adults and children.A.At China National Academy of Painting.理B.At the Art Museum of China Profiles.理D33.What can be learned from paragraph 3?C.At Shanghai's New Art Museum.A.People of all ages should receive music training.解D.At the Anhui Art Museum.解B.Adults can quickly pick up basic music knowledge.C23.What can you do at the gallery of China NationalC.Learning to play music can make people moreAcademy of Painting?sociable.A.Explore a new style of art.B.Meet famous Chinese artists.D.Multisensory improvements are helpful in ourC.Enjoy different styles of works.daily life.D.Create a painting of your own style.B 24.What is the purpose of Little Bricks Charity?阅A.To sell LEGO toys in children's hospitals.B.To please children in children's hospitals.阅B 34.What may matter for multisensoryimprovements according to the study?读C.To help people find their purpose in life.D.To teach children to play with LEGOs.读A.A very comfortable living environment.理C 25.What do the underlined words "has been理B.Direct experiences of music training.C.A positive attitude.obsessed with"in paragraph 2 mean?解A.Has been free from.解D.Good musical tastes.B.Has been hungry for.C.Has been addicted to.D.Has been successful in⑧B 35.What does Dr Karin Petrini want to explain inC 26.What can we learn about Little Bricks Charity阅阅the last paragraph?from the fourth paragraph?A.Why learning to play a new musical读A.Its new plans.B.Its major mission.instrument raises people's spirits.C.Its wide popularity.D.Its challenges.读B.How instrumental learning improves the理A 27.What can be a suitable title for the text?理brain's processing power.解A.Making a difference block by block解C.How multisensory activities increase musicalB.Meeting children in hospitalsabilitiesD.Why musicians are usually smarter thanC.Letting children love LEGOsothers.D.Passing love one by one6

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    page可以寻找能省钱的公司(三)L,A细节理解题。根据第三段“When we woke up early on Saturday morning,.it was raining cats and dogs.”及第四段“I did not regret even when our tour bus drove right into the heavy rain.."可知,当时正下着瓢泼大雨。2,D细节理解题。根据第五段“While the kid had been moving like a snail for most of the walking part,.hebecame a mountain goat when it came to the vertical climb...We...could only hear his merry voice carried by山he wind.”可知,小家伙感到最刺激的是那陡峭的山路。3.C推理判断题。根据最后一段"I might feel much better if I were lying in bed dreaming about thishiking..”可推断,他更愿意宅在家中。4.D词义猜测题。根据画线词前一句“.,.the boat started taking water and eventually sank.”可知,船沉了,所以船上的东西都掉到了海里,所以John Low能找到的只有一个救生圈和一个背包,因此画线词的意思与2024届高三名校周考阶梯训练·英语参考答案第2页(共28页)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第一节主题语境:人与自我一一做事本文是新闻报道。少年在紧要关头保持冷静的头脑,行动迅速,从而救了自己的父亲。41.C。42.B。根据下文对事故的介绍可知,Dalin救了自己的父亲,那个周一和往常不一样。43.D。44.A。根据文中的the rotor was not working.It was stuck可知,Dalin的父亲注意到,卡车的转子不能正常运转了。45.A。根据下文的I slid my body underneath the truck可知,由于当时找不到一个好的查看视角,Dalin的父亲将身体滑到卡车下。46.D。根据文中的I slid my body underneath the truck.I was just squished可知,卡车压在Dalin父亲的身上。47.C。Dalin家的监控录下了当时的事故。48.A。根据下文的Dalin sprang into.despite his fear可知,看到自己的父亲被卡车压住,Dalin感到很害怕。49.B。在当时那种可怕的情况下,人很容易慌乱。50.C。51.D。52.A。根据文中的I just ran over and tried as hard as I could to get it up enough toget him out可知,Dalin在千钧一发之际迅速行动,而且因为他足够强壮,可以将卡车抬起来救父亲出来。53.C。54.D。Dalin说他当时担心自己不能够帮到自己的父亲,家人们也因为Dalin的父亲Matthew能安然无恙而充满感激。55.B。最后一句是点睛之笔一一如果不是Dai反应迅速,事情的结果可能就完全不同了。第二节主题语境:人与社会一一历史、社会与文化本文是说明文。文章介绍了西安这座古城的兴衰历史。56.a。考查冠词。设空处表泛指,故填a。57.gradually。考查副词。设空处作状语,修饰weakened,.应用副词,故填gradually,意为“逐渐地”。58.that。考查固定句式。tis/was not until ..that.为固定用法,是强调句型,意为“直到…才…”,故填that。59.to help.。考查动词不定式。设空处在句中作目的状语,应用动词不定式,故填to help。60.was built。考查一般过去时的被动语态。根据设空处后的in652可知,设空处描述的是发生在过去的事情,应用一般过去时,又因从句主语which(指代the Dayan Pagoda)与build之间为被动关系,应用被动语态,故填was built。61.collection。考查名词。设空处前有冠词a和形容词precious修饰,设空处后为介词of,应用名词形式,故填collection。62.itself。考查反身代词。设空处作动词surrounds的宾语,且设空处和主语the Xi'an City Wall所指相同,故填itself。63.expanded。考查动词-ed形式。设空处在句中作状语,说明主语the stone wall的情况,又因为the stone wall与expand之间是逻辑上的被动关系,故填expanded。64.in。考查固定搭配。keep...in good shape是固定搭配,意为“使…保持良好的状态”。65.enjoying。考查动词-ing形式。设空处与wide-ranging views of the both ancient and moderncity一起作状语,且You与enjoy之间是逻辑上的主谓关系,故填enjoying。选做题参考答案及解析参考答案1-4 BCDB

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    听第8段材料,回答第11至13题。M:Well,there were seven boys in the band,but we were第11.Who is the man probably talking to?第different from each other,in terms of characters,hometowns and hobbies.His wife.W:Interesting.What about the band you started?B.His studentM:It was called Miracle.We played different kinds ofC.His employee分分instruments,but there was no singer.(16)A Chinese12.What did Kevin complain about?member played the suona.And now he is a real performerA.His eyesight.The computer's sereen.in a theater.听W:That sounds terrific!Did you play the piano as well asC.The online courses.you do now?(17)13.What will the man do first?力M:No,I used to be a drummer,but I wasn't very good at itA.Get dressed.then.B.Buy a computer.W:Thank you,Mr Smith.Let's take a break before I as专Talk to Kevin.more questions.Text 8听第10段材料,回答第18至20题。第M:Kevin has been taking online courses a lot lately.第18.What inspired the speaker to create the tour?W:Yeah.Due to the COVID-19 pandemic,he couldn't goA.A movie.to school.But I'm worried about his eyes.Maybe IA friend's post.努should buy him a good pair of glasses.部分C.A friend's advice.M:I think we should buy a computer first.The old one19.What makes the ticket price different?operates slowly and sometimes it loses connection.A.The type of bags.听W:That's true.But is that for yourself?So you can play听B.The time of the tour.The location of seats.games more comfortably?M:Well,don't get me wrong.Kevin once complained20.Why does white noise help people fall asleep?that the screen went black.(12)He didn't hearIt can cover other noises.B.It slows the brain down.what the teacher said during the class.C.It comforts people.Text 10第As I watched the movie and searched for ideasW:Why didn't you tell me about it earlier?第for our new tour,I saw a social media post from myM:I was so busy that I forgot.friend saying that he was stressed and he couldn'tW:All right.Let's go to the mall later.sleep at night.(18)But when he was traveling on the分M:What about asking Kevin to go with us?He has分bus,he was able to sleep well.His post inspired us tobeen studying in the room the whole morning.create this tour that lets passengers just sleep on the听W:OK.You go knock on his door.(13)I need to get听bus.(18)changed.力Tickets cost from $13 to $51 per person,M:OK.(13)depending on whether they choose seats on thefirst or second floor.(19)A bag for passengers厚includes things for better sleep.听第9段材料,回答第14至17题。0第14.How many bands did the man start during high school?第And why is it so easy to fall asleep on the bus orOne.B.Three.C.Four.in cars?The first is white noise.Cars and other15.Which band is the woman probably interested in?vehicles are a perfect environment that producesA.Wonder.Seven Colors.white noise.White noise covers annoying sounds andC.Sunshine Boys.is helpful for people who have trouble getting sleep.16.What can we learn about the band Miracle?(20)Another popular view is that the rocking听There was no singer in the band.听movement is similar to what made us sleep when weB.There were seven boys in the band.C.There were two famous Chinese members力were babies.The last is the increase in carbon17.What does the man probably do?dioxide in public transportation.This reducesA.A suona player.B.A drummer.oxygen to the brain and slows it down.A pianist.AText 9第W:So is that true that you were in a band when you第Ar you intereer four stuy abroadwere a high school student?This is one of our top rated study abroad programs.Take advantageM:Yeah.Actually during my three years in high部the history and have learning expereneeofintnor-thnk分school,I was in several bands.I also started aWhereens Crete.Paros or Santorin.Grecny read aboutforwarband with four of my friends.(14)Ranen:er/Semester/Year-Long听W:So can you tell me the names of the bands youAIFS Study Abroad in Indiawere in?youan earnM:Sure.The three bands I joined were called,读eepand make iends ith students all around the world Whenu're notWonder,Seven Colors and Sunshine Boys.studying,participate in volunteer projects,group activities,and funtoKnowIndW:Wow.I wonder what Seven Colors means.(1aWhenS

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    令基础训练【.单项填空。Part C要点归纳any有“一些”的意思,用于否定句和(C)l.Idon't want to blame(责备)Daniel.Heis疑问句,与可数名词复数或不可数名词a 3-year-old boy.连用,但在想得到对方肯定回答的问句A.thenB.again中不用any用someC.justD.here(B)2.What does“classmate?”in Chinese?how manyi可用来询问数量,与可数A.spellB.mean名词的复数形式连用,意为“多少”。C.teachD.know(D)3.Kate is full(饱的),so she doesn't want to eatIs that all?”意为“就这些吗?”,该now.句是购物时常见的善意提醒,相当于问⑧A.something B.some“您还需要其他东西吗?”。C.anyD.anything⑧>同步练根据汉语意思完成英语句子,(C)4.-Let'swhat to eat for lunch.空一词。What about jiaozi?1.家里没有苹果了。A.play with B.look likeWe don't haveanYapples at home.C.think about D.know about让我们买一些苹果吧。(A)5.do you like the coat?Let's buysomeapples.-It's a little big for me and I don't like its color.2.你有多少本书?A.HowB.WhyHowmanybooks do you have?C.WhatD.Whose瓶子里还有多少牛奶?Howmuchmilk is there in the bottle?3就这些吗?是的。IsthatallYes,I think so.Ⅱ.根据汉语提示完成英语句子,每空一词。◇基础训练1.I don't want to buy clothes today.I'm JustL.根据句意,用括号内所给词的适当形式填空looking·(只是随便看看)1.Judy,you can't eat too much chocolate2.I can'tthinkofa better place for(chocolate)our party.(想起)2.How manybottles of water do we have?3.Tom doesn'tlike that actor atall.(bottle)(一点儿也不)3.Lily often goesshopping with her mother on4.Areyoukidding Is Mrs.Sundays.(shop)Brown your mother?(你在开玩笑吗)4.My family needs two loavesof bread for5.Whynotgo to the new restaurantbreakfast.(loaf)saveto have dinner??(为什么不)5.Big sale.It can help us100 yuar③(save).根据短文内容,从短文后所给的选项中,选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项Ⅱ.根据汉语提示完成句子,每空词数不限。为多余选项。l.How much is a loaf of bread?(一条面包)Lily wants to go to the school fashion2.We need to buy two bags of rice.(两袋大米)show(时装秀)next week.She wants to wear3.My parents,sister and I can drink five bottles of milkrhgoA What about you?B Sheis small for her.(1)So she goes toaday.(五瓶牛奶)C It's only fortya shop to buy a skirt.D.Can I try on this skirt?4.Look at the shopping list:four tins of Coke.“What can I do for you?”the saleswomanE.Oh.it looks nice on you.可乐)asksF.The skirt sells (very well.Lily sees a blue skirt and asks,)DG.She wants to buy a skirt for her mom.5.-Can I help you?"Sure,here you are.The fitting room is-Yes,please.I want to buy three kilos of bananasnere,”says the saleswoman..“3)(三千克香蕉)"Thank you.How much is it?"“(4)F It's eighty yuan,but it'son sale today.You can buy it at half priceⅢ.根据材料内容,判断正误(正确“T”,错价)).”“Really?(5)I'll take it,”says误“F”)。Lily.Lily is happy and she thinks she will have(T)1.Laura goes shopping with her mother on Sunday.a good time at the fashion show.(F)2.Laura's mother buys a dress for Laura.A.What about you?(T)3.Laura's father likes blue a lot.B.She needs a big one.(F)4.They buy six kilos of chicken.C.It's only forty yuan(F)5.The food in the supermarket is dear.D.Can I try on this skirt?E.Oh,it looks nice on youF.The skirt sells (very well.G.She wants to buy a skirt for her mom.2

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第二部分 阅读理解(共4小题;每小题7.5分,满分30分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出 最佳选项。 After erupting almost continuously for over three decades from 1983 to 2018-Hawaii's Kilauea volcano finally seemed to lose steam,producing no lava (for nearly two years.The slumber ended on the night of December 20,2020,when the ac- tive volcano began erupting out dramatic lava fountains and giant steam in the northwest wall of the Halema'uma'u crater. As of December 31,2020,the volcano had erupted over 27 million cubic meters of molten rock-enough to fill more than 8, 000 Olympic-sized swimming pools-and replaced the existing water lake with a nearly 600-foot-deep lava lake.Fortunately,

  • ‹‹ 44 ››
扫码二维码