100所名校高考模拟金典卷·地理(十)23新高考JD地理LN100所名校高考模拟金典卷·地理(十)23新高考JD地理-LN100所名校高考模拟金典卷·地理(十)23新高考JD地理LN客案B13.近年该国汽车租赁行业发展迅猛的原因最可能是答案C解题分析阿联酋地处热带沙漠气侯区,气侯炎热,对汽车发A.石油滞销解题分析汽车粗赁是短期行为,该行业的迅猛发展说明短动机散热性能要求高,并要求空调制冷能力强;地表多荒漠,摩擦B.外籍工人增多期内人口增量大。出生率升高,增加的是婴幼儿,与粗赁行为无力较大,对轮胎防滑能力要求不高:地势起伏不大,对车的爬坡能C.游客增多关:外籍工人在该国停留的时间较长,不是短期行为:游客的旅游力要求不高。D.出生率升高活动是短期行为,且选择自驾游游览效果更佳;石油滞销,影响经济收入,汽车瓶赁行业也不会井喷式增长。100所名校高考模拟金典卷·地理(十)23新高考JD地理LN100所名校高考模拟金典卷·地理(十)23新高考JD地理-LN100所名校高考模拟金典卷·地理(十)23新高考JD地理LN新疆伊犁河谷位于我国天山山脉西部,其北、东、南三面环山客案D15.低海拔地区土壤有机碳含量低的原因是素有新疆的“湿岛”之称,享有“塞外江南”的美誉。伊犁河谷富牧解题分析伊犁河谷山麓地带的荒漠草原和草原适合冬季放A.气温较高,植被较多,有机质被植被吸收业发达,四季游牧,由于地形、海拔的差异,水热分布不均,区城内牧,山腰的草甸草原是良好的春秋牧场,海拔2700m以上的高寒B.夏季牧场,被牛羊啃食后地表裸露,土壤有机质损失严重植被带垂直分布。读6?月伊犁河谷南坡植被带的垂直分布和土草甸是优良的夏季牧场。C.降水较多,土壤有机质容易流失壤有机碳的分布变化图,完成14~16题D.气温较高,土壤有机质被微生物快速分解,残留较少±100270010该草原700海拨14.伊犁河谷山麓地带放牧通常在A.春季B.夏季C.秋季D.冬季100所名校高考模拟金典卷·地理(十)》23新高考JD地理-LN100所名校高考模拟金典卷·地理(十》23新高考JD地理-LN100所名校高考模拟金典卷·地理(十)23新高考JD地理-LN答案D16.在低海拔地区增加土壤有机碳含量,下列措施可行的有客案C解题分析土接有机碳的含量高低取决于土壤有机质,土壤①植树造林,防风固沙②扩大耕地面积,秸秆还田③退耕解题分析结合上一题分析可知,可以采取退耕还草、划区轮有机质来源于地面植被残落物和根系、还田的秸秆、土壤微生物、还草,种植人工牧草牧、控制放牧规模、种植人工牧草等措施提升土壤有机碳含量。低动物的遗体及分泌物和排泄物等。低海拔地区属于荒漠草原,降④围栏放牧,划区轮牧海拔地区降水较少,不适宜植树造林,更不适宜扩大耕地面积。水较少,植被较稀疏,地表植被覆盖较少;低海拔地区属于冬季牧A.①①场:海拔较低,气温较高,微生物分解有机质的速度快,残留在土壤B.①③中的有机质含量低。C.③④D.②④
100所名校高考模拟金典卷·化学(七23JD化学-Y100所名校高考模拟金典卷·化学(七)23JD化学-Y(3)在恒温恒压密闭容器中,加入足量的MoS2和O2,仅发生反异的原因是应:2MoS2(s)+7O2(g)=2MoO3(s)+4SO2(g)△H测得氧气的衡转化率与压强、温度的关系如图所示。氯化物沸点90BaCle1560℃PMoCl268℃Ds50QA(4)NH3分子中H一N一H键角为107°,在[Ag(NH3)2]+中,H一N一H键角近似109.5°,键角变大的原因是110013001 mol [Ag①△H(填“<”、“>”或“=”)0;比较p1、p2、p3的(NH3)2]+中含molo键。大小:(5)某多元金属硫族化合物的晶胞结构如图所示,其中In、Sn、S②若初始时通入7.0molO2,p2为7.0MPa,则A点衡位于晶胞内,Ag除了位于顶点外,有6个原子位于面心,其常数K。=(用气体衡分压代替气体衡浓度计余在晶胞内。算,分压=总压×气体的物质的量分数,写出计算式即可)。100所名校高考模拟金典卷·化学(七)23JD化学-Y100所名校高考模拟金典卷·化学(七)23JD化学-Y答案(1)2。●Ag(2)5;0;增大o S(3)①<;p1>p2>p3.0MPa×9×100则该物质的化学式为(用最简式表示),②(每空2分)(7.0MPa×3.5×100%)已知该晶胞的晶胞参数为apm,阿伏加德罗常数的值为5.5NA,则密度p=g·cm-3(用含NA和a的计算式表示)。100所名校高考模拟金典卷·化学(七)23JD化学-Y100所名校高考模拟金典卷·化学(七)23JD化学-Y【选考题】答案(1)相同(1分)三、(本题包括2小题,每小题15分,只能选择一题作答)(2)F>O>Se>Te(2分);sp3(2分);V形(1分)35.[选修3:物质结构与性质](15分)(3)BaCl2属于离子晶体,MoCl属于分子晶体,离子晶体的沸我国科研工作者合成了含钼氧氟八面体亚硒(碲)酸盐类二阶点主要取决于离子键,分子晶体的沸点主要取决于分子间作用力,非线性光学晶体M[Ba(MoO2F)2(XO3)2(X=Se、Te)]和一种离子键通常强于分子间作用力(合理即可)(2分)尖晶石结构多元金属(含Ag、Sn、In)硫族化合物半导体材料,(4)[Ag(NH3)2]+中,配位键N一Ag键的成键电子对相比并探索了材料的光电性质。回答下列问题:NH3中的孤电子对对N一H键的排斥力变小,故[Ag(NH)2]+中(1)Mo是第五周期MB族元素,基态Mo2+价电子的自旋状态H一N一H键角变大(2分):8(1分)(填“相同”或“相反”)。8×470(5)AginSnS,N.x (ax10-(各2分)(2)晶体M中非金属元素的电负性由大到小的顺序是,SeO中Se的杂化方式为,H2Te分子的空间构型为(3)已知Ba、Mo的氯化物沸点信息如下表所示。两者沸点差23·JD·化学-Y
100所名校高考模拟金典卷·物理(六)23新高考JD物理-LN100所名校高考模拟金典卷·物理(六)23新高考JD物理-LN答案D答案B置分波的传播速度0=-88m/s=3m/s,A须错解题分析本题考查光电效应。由题图乙可知b光的遏止电压大于a光的遏止电压,所以b光的频率大于a光的频率,若b光误;波长入=vT=3X0.4m=1.2m,B项错误;由题意可知w能使该金属发生光电效应,则α光不一定能使该金属发生光电效2r=5元rad/s,振幅A=6cm,所以O点的振动方程为yo=6sin应,A项错误;由光电效应方程可得Ek=y一W。,再根据题图丙可得W。=E=hye,当入射光的频率为2。时,逸出的光电子的最大初51cm,波从0点传播到Q点的时同1=0-8s,代入0点的动能为E,B项正确;研究饱和光电流时,光电管两端加正向电压振动方程可得此时O点处质点的位移y=3cm,C项错误,D项研究遏止电压时,光电管两端加反向电压,C项错误;由题图乙可知正确。a光的遏止电压小于c光的遏止电压,所以a光的频率小于c光的频率,由入=S知a光的波长大于c光的波长,D项错误。100所名校高考模拟金典卷·物理(六)23新高考JD物理-LN100所名校高考模拟金典卷·物理(六)23新高考JD物理-LN4.图甲为研究光电效应的实验装置,实验中得到的光电流I与光电5.【典型情境题】被誉为“中国天眼”的射电望远镜自工作以来,已管两端电压关系如图乙所示,并测得光电子的最大初动能Ek与经发现多颗脉冲星,为我国天文观测做出了巨大的贡献。若某入射光频率y的关系如图丙所示。则下列说法正确的是脉冲星表面的重力加速度为g,密度为ρ,引力常量为G,假设脉光束窗口冲星可视为质量分布均匀的球体。下列说法中正确的是A脉冲星的半径R=3g4πGpB.脉冲星的半径R=4g3πGpC.脉冲星的质量M=16xCp9g2A.用a、b两种单色光分别照射某种金属,若b光能使该金属发9g3生光电效应,则a光也一定能使该金属发生光电效应D.脉冲星的质量M=16xCPB.由图丙可知,入射光的频率为2。时,逸出的光电子的最大初动能为E100所名校高考模拟金典卷·物理(六)23新高考JD物理-LN100所名校高考模拟金典卷·物理(六)23新高考JD物理-LNC.用图甲装置研究饱和光电流和遏止电压时,电源的极性相同答案DD.a光的波长小于c光的波长解题分析本题考查万有引力定律及其应用。质量为m的物体在脉冲星表面有G=mg,脉冲星密度=,M,联立解得脉3πR冲星的半径R=20,脉冲星的质量M=1瓷。黄D项正确。9g323新高考·D·物理-LN
100所名校高考模拟金典卷·思想政治(十一)23新高考JD思想政治-HUB100所名校高考模拟金典卷·思想政治(十一)》23新高考D思想政治-HU82.恩格斯指出:“一方面,资本主义生产方式暴露出自己无能继续驾驭这种生产力。另一方面,这种生产力本身以日益增长的威力要求消除这种矛盾,要求摆脱它作为资本的那种属性,要求在事实上承认它作为社会生产力的那种性质。”下列对此理解正确的是©所名校高考模拟金典卷①随着生产力的发展,资本主义终将灭亡②经济社会往高水发展会缓和资本主义的尖锐矛盾思想政治(十一)③资本家和工人之间的矛盾是资本主义社会的基本矛盾④资本主义社会的基本矛盾决定着资本主义的最终命运A.①③B.①④C.②③D.②④100所名校高考模拟金典卷·思想政治(十一)23新高考:JD思想政治HUB100所名校高考模拟金典卷·思想政治(十一)23新高考·JD·思想政治-HUB第I卷(选择题共48分)答案B一、选择题(本大题共16小题,每小题3分,共48分。在每小题给解题分析资本主义经济社会发展水越高,资本主义的矛出的四个选项中,只有一项是最符合题目要求的)盾就越尖锐,②错误;资本主义社会的基本矛盾是生产社会化和生1.马克思主义是我们立党立国、兴党强国的根本指导思想。马克产资料资本主义私人占有之间的矛盾,③错误。思主义指导中国创造了人类历史上前所未有的发展奇迹,党和人民的百年奋斗展示了马克思主义的强大生命力。材料表明①党推动马克思主义中国化,回应人类社会面临的新挑战②马克思主义没有辜负中国,中国也没有辜负马克思主义③马克思主义是科学的理论,为中国提供了强大思想武器④中国不断发展马克思主义,使之成为世界广泛认同的理论A.①②B.①④C.②③D.③④100所名校高考模拟金典卷·思想政治(十一)23新高考JD思想政治-HUB100所名校高考模拟金典卷·思想政治(十一)23新高考JD思想政治HUB答案C3.【典型情境题】某国出台政策支持文旅企业发展壮大,同时实施解题分析党推动马克思主义中国化,回应的是中国社会面带薪休假制度,促进带薪休假与法定节假日、周休日合理分布、临的新挑战,而不是人类社会面临的新挑战,①错误;马克思主义均衡配置,持续拓展文化和旅游消费,带动了国内文旅产品价格并没有成为世界广泛认同的理论,④错误。恢复性上涨。不考虑其他因素,下列图示(S、D分别表示该国文旅产品的供给曲线及需求曲线,P表示其价格)能正确反映上述政策效应的是P价格】P价格)价格)D S)数量)O(数量)(数量)Q(致量D1
姓名6.What will the woman drink?绝密★启用前A.Coffee.B.Water.C.Juice.准考证号7.What impressed the woman most during her trip?A.The fresh air.2022年普通高等学校招生伯乐马模拟考试(五)B.The kind people.C.The beautiful scenery.英语听第7段材料,回答第8至10题。8.What happened to Cindy on her boat trip?注意事项:A.She didn't see any whales.1.答卷前,考生务必将白己的姓名、准考证号填写在答题卡上。B.She was frightened by whales.2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如C.She was lucky to see many whales.需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。9.When is the best season to see whales?写在本试卷上无效。A.Spring.B.Summer.C.Winter.3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。10.How long will the boat trip last?A.About one hour.B.About two hours.C.About three hours.第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案听第8段材料,回答第11至14题。转涂到答题卡上。11.What does the man think of e-books?第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)A.They're like books.B.They're easy to read.C.They're convenient.听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳12.Why does the woman dislike e-books?选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅A.They're valueless to keep.读下一小题。每段对话仅读一遍。B.They're harmful to her eyes.C.They're just useful on the screen.例:How much is the shirt?13.What kind of books does the woman prefer to read on the train?A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.A.Historical novels.B.Textbooks.C.Reference books.答案是C。14.What is the possible relationship between the speakers?A.Classmates.B.Neighbors.C.Strangers.1.How much should the man pay for the tickets?A.$16.B.$40.C.$56.听第9段材料,回答第15至第17题。2.Where are the speakers?15.How many potatoes does the woman buy?A.In the shop.B.In the factory.C.In the market.A.Half a kilo.B.One kiloC.Two kilos3.Who will play with Jim?16.What does the woman bring?A.His father.B.His mother.C.His sister.A.A cloth bag.B.A basket.C.A plastic bag.4.What will the woman do next?17.How much does the watermelon cost per kilo?A.Write a speech.B.Attend a meeting.C.Finish her lunch.A.$3.B.$6.C.$18.5.What are the speakers mainly talking about?A.An explosion.B.An air crash.C.A car accident.听第10段材料,回答第18至第20题。18.What are younger British people expected to do?第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)A.Work in farming industry.B.Improve their incomeC.Use traditional farming style.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选19.Why are the older farmers advised to retire?项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小A.To promote a green life.B.To reduce the cost.C.To protect the environment.题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。20.What is the average age of farmers in the UK?听第6段材料,回答第6、7题。A.40.B.59.C.65.伯乐马模拟(五)·英语试题第1页(共8页)伯乐马模拟(五)·英语试题第2页(共8页)
上期听力材料及参考答案听力材料ood place.I went therto visitmy grandma lastvear.(1)Have you ever beenthere,AaronM:been toBoston.M:What was that?Could vsay that again,please?Tbus is really noisy.The mannext to meis listening toW:music.he is almosusing Ben's phone (2)bacText 3W:I can't believe there's anotherbiology tesThere are soMfamiliar termshistortakingthings to remember!W:Well,I hear physics class iseven harder.will bemeetingM:Oh,can the meetingbrought forward a littlebit?have to pick mythen.(om herthe things I value.M:ma1won't yotental pro0not very goodW:But hehas done a lot oncontrolling the speed ofTexpopulation growthW:I'm sorry,but you can't drinkM:0t's not hurtingW:hurt the booksM:I'm just studyirre.Howcould I hurt your books?studntd easilymay knock your cup oveonto themsefves.AccidentsM:and IW:Look,many people herecan't keenondenarInat'sswhy we don'tTWe needto send 1,000 mealtheirM:only10 people onbutwe just needOur normapma品a'mes butget most ofit from 4 pm to 9 pmthemM:We'll need to finish earlierbecause we are not allowedw即tlepm.(9)more voluntere carsText 8M:Have you everwanted toW:on a farmmetunwantedoledeslHyou can takeW:It'sinteresting.ButM:cea farmer in thendreW:I can't see why not.Is thaM:thwant to doool thisedW:tell you what.Onatheranonfarm.(13)and he can take usbave Capainre us.(下转第2-3版中缝)
imagines a network of SlothBots around the globe”可知,3.B。代词指代题。本段承接上一段末句“If you are flying toEgerstedt设想在全球建立一个SlothBot网络。由此可知,the US,consider having breakfast five hours later thanEgerstedt希望更多的SlothBot能投入使用。normal..”再根据本段末的“suggesting that changingmealtimes had reset their body clocks'”可知,this指代“推迟【答案与解析】本文是夹叙夹议文。文章讲述了作者与书店的不吃饭时间”解之缘。l.C。推理判断题。根据第二段中的“we moved every two4.C。细节理解题。根据最后一段中的“When I arrive at mydestination after flying east,I avoid early morning light andyears,but we insisted on going to bookshops wherever welived”可知,作者每两年搬一次家,但是不管她住在哪里,她都seek out afternoon light for a couple of days.When going坚持去书店。由此可推知,作者和书店的关系是不可分离的。West,I do the opposite.”可知,如果向西飞行,到达目的地2.D。词义猜测题。根据第三段中的“One day I was thinking后,为了消除飞行时差反应,作者可能会更多地接触早晨的太阳光。up the setting for How to Find Love”以及“My book would beset in a bookshop'”可知,一天,作者正在一家小书店恩考她的(三)推理判断题新书该以何为背景,忽然一种静、满足和兴奋的感觉油然而生,由此她想到她的新书可以以书店为背景。由此可知,lght【答案与解析】本文是记叙文。Parker Liautaud在l4岁时就进bulb moment就是指“灵感乍现的时刻”行了第一次南极探险,之后又进行了北极探险,旨在引起人们对3.A。推理判断题。根据第三段中的“y book would be set in气候变化带来的极地冰川消融的关注。a bookshop,and I could explore what books meant to eachl.B。细节理解题。根据第一段中的“Friends and family.wereof my characters and how they had shaped their lives.”以及thrown into total confusion,to say the least.”可知,家人得第四段中的“The book isn't just about discovering romantic知Liautaud要去南极洲的决定后,都很疑惑。正确选项中的love.It's about finding the love of books”可知,How to Findpuzzled为文中的“thrown into total confusion”的同义替Lov吧这本书以书店为背景,作者将会探索书籍对每个角色的换表达意义,以及它们如何塑造角色的生活。这本书不仅仅是关于2.C。细节理解题。根据第二段中的“The early months.were浪漫的爱情,它还涉及人们对书籍的热爱。由此可推知,Ho%among the warmest on record.The North Pole...surroundedto Find Love这本书会讲述书籍对人们生活的影响。by pieces of uncovered ocean.”以及第三段中的“A trip4.B。细节理解题。根据最后一段中的“my challenge to you,which...had been obstructed by melting ice caps.”可知,fellow readers,is to go to your local bookshops as often asLiautaud和Stoup第一次启程出发去北极的头几个月天气很possible and come out with something that might change your暖和,海冰融化,北极变成了不可及之地。注:第二段中的lfe”可知,作者鼓励读者经常去书店买书。cook up意为“想出”。03.B。细节理解题。根据第三段中的“A trip which had【答案与解析】本文是新闻报道。Rob Ferguson攀登珠峰的计intended to raise awareness of melting ice caps?”和最后一段划因为新冠疫情而搁浅了,他就在寓所的楼梯井进行了攀爬。中的“the success did give Liautaud a platform to continue尽管在活动进行的过程中遭遇了一些“磨难”,Rob Ferguson还advocacy against climate change”可知,Liautaud去北极的目是坚持完成了他的攀爬计划。的是为了引起公众对不断融化的冰山的关注,抵制气候变化,1.C。词义猜测题。根据划线词所在句中的“Instead of”及为环保发声。“different”(形成比较照应)可知,此处的hurdles具体指第三段中的“His biggest external problem”、“Internally he was hit4.C。推理判断题。根据文章内容可知,Liautaud年少有担当,不畏艰险勇探两极,为环保事业谋福利,是一位有责任、有担hardest when”及最后一段中的“Part of the mental and当的年轻人。physical challenge”等内容。2.A。细节理解题。根据第二段中的“He wanted to use hisclimb to promote social distancing and stay-at-home【答案与解析】本文是一篇书评。作者在文中评析了Angelainitiatives,while raising money for frontline workers."Duckworth的著作《坚毅》,并推荐读者阅读此书。l.A。细节理解题。根据第一段中的“her scientist father would知,Rob Ferguson此举的目的是为了鼓励人们在疫情期间保持社交距离,进行居家活动,同时还为一线的医务工作者进行feel disappointed that she was no'genius'-in other words,善款的募集,也就是说,他希望借自己的行动为公益事业贡献that she just wasn't smart enough or didn't have a great-一份力量。enough talent in anything”可知,在父亲的眼中,少时的3.A。细节理解题。根据第四段中的“What helped him pushDuckworth实在是资质庸,through?Knowing healthcare workers don't get to stop what2.B。推理判断题。根据第二段中的“Duckworth firstthey're doing because there are lives on the line.”可知,demonstrated the power of grit at West Point'”及第三段的内Ferguson在攀爬途中想要放弃的时候,想到了奋战于一线的容可知,Grit Scale是10句评定做事的热情和毅力的陈述,由医务人员,他们永远没有放弃的选择,怀揣着对这些医务工作所举的陈述的例子可知,这些陈述是受试者对自己是否是者的深深敬意,Ferguson最终完成了自己的攀爬计划。注:个做事坚持到底的人的评价。由此可推知,那些认为自己拥本段中的on the line意为“处于危险之中”;root for意为“全有坚强的意志力的学生可能会在此测验中得高分。正确选力支持”。项中的strong-willed为本文话题关键词grit、passion及4.B。推理判断题。本文属于典型的新闻报道,文章报道了一perseverance的同义替换表达。位在新冠疫情下通过运动的方式支持公益事业的人物的3.B。推理判断题。根据最后一段中的“Developing grit,.she故事。writes,means discovering and deepening your interests,10developing the habit of discipline to ensure that you practice《答案与解析】本文是说明文。飞行时差反应让很多人头疼,那continuously,cultivating a sense of purpose and meaning,么有没有办法应对呢?and teaching yourself to hope.”可知,关于如何培养坚毅的品l.C。细节理解题。根据第一段中的“So I am,naturally,格,Duckworth提出了四,点建议。正确选项是对其第一、二条troubled with jet lag.”可知,作者由于经常需要飞往其他国建议的提炼。家,所以飞行时差反应是一个困扰他的问题。4.D。推理判断题。根据第一段中的“As Duckworth explains2.C。细节理解题。根据第二段中的“To show the impact thatin the foreword to her book”及最后一段中的“In the secondjet lag can have on the microbiome”以及第三段中的“Thehalf of her book...Any person seeking new avenues to greatermice that received the microbes...grew obese.Those thatsuccess should read this deeply researched,inspiring book.were given bacteria..were unaffected”可知,魏茨曼科学研究可知,本文是一篇书评,作者在文中对Angela Duckworth的学院的研究人员发现飞行时差对肠道中的微生物组会产生著作《坚毅》进行了评析,并推荐读者阅读此书。注:avenue影响。在此处意为“途径;手段”。168
K歌产6(that Jeff was keepinga record of the poive impct he was having on the planet,peoplepv0photo6 post)by popefrom over0hve found their wayto LitteratigA year passed and we settled into a routine.Peeper slept in our back yard each night and,in typical goosetterisre than app.It is highly64 (effect)solution toapressing isu Wherever you live,ashion,used it as a latrine ()My dad would spray off all the goose droppings daily.Part of thisheryou do andyoujoin Litterati to make the worldaclener ad heathier pace tivecerelonyindldedDadhrowigPeperupimothearoheoHfphegoogsandhlewalop(a)around56.57.58.the house,and then came back again once the porch was clean.61.6259.63.60.Days turned into weeks,and weeks tured int month注意:第四部分写作(共两节,满分40分)64.65.第一节(满分15分)1.续写词数应为150左右;假定你是李华,你的英国朋友B来信说她非常喜欢中国民族舞,并打算今年暑假来中国学民族舞,她2.请按如下格式在相应位置作答。想请你帮她推荐一位舞蹈老师。请你根据以下要点给她回一封电子邮件。Before we knew it,the little thing had grown into a big bird with two powerful wings.1.介绍你推荐的老师;2.推荐该老师的原因;3.祝她拜师成功。注意:1.写作词数应为80左右:2.可以适当增加细节,以使行文连贯」Dear Emily,It came as a total surprise to me when,in 2019,an adult goose made his way back to my family home.Yours,Li Hua第二节(满分25分)题序2121314151617181920阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。线答案In2000,when I was around seven years old,all my family were coming back from a T-ball game,whichwas our usual weekend adventure,but unlike every other weekend,a surprise was waiting for us in our drive-题序21223242526272829303132334353637383940waytwo adult geese and a small goose.Obviously startled by our return,the adults flew away in panic,with答案their baby,too young to fly,left in place,tiny and delicate.题序4142434445464748495051525354Hours passed one after another,and night eventually fell.However,with it also came a deep chill and a答案feof watchful animals.It was apparent that the baby goose needed protection,warmth,and food to make it需讲解试题的题序to the morning,so we had to help it,and we brought him into our back yard.We all pretty much slept with one eyeopen till morning came.And then another moingAnd still anothS型错误(技能型错误区型错误(知识型错误)rEachoing,wewould tryto drive the goseaway to his parents,ho kept coming back to our yard.He扫描卷首二维码S错误类型涉及题序失分错误内容涉及题序失分看课外题解析thouh,and neither would they cme cos outocam him.We kept this up for fivea uckReali the young gooe had cery decided we were his family by then,we had to ive试卷分析下载复课件鼠hmthee Peeper because he would often followaround the yard making a peeping(Besides,wedecided that Peeper wasa boy Idon'tkowwhy;it just felh【22·G3DY,英语(十一)-R一必考一新-N)·8·(十)【22·G3DY.英语(十一)一R-必考-新一N,87
dothRed Cros help people at risk becoming homelessA.By teaching them first-aid skills.B.By finding suitable housing forchem.C.By forming lasting friendshipg with themD.By developing their community connection3What can mental health programns do for people who suffer from mental illness?不Help ther get af山ugs,○B.Help them in emergencies.C.Improve their social connectionsProvide daily med assistance.BDavid and Alicia Tschirhart adored their Yellow LabMarle but they never knew just howmuch,until that day back in 2014 when they were hiking with him in hills near their San Diegohome."Alicia went off the path to grab a walking stick to help through the path,"David recalled."AndMarley all of a sudden darted()from me and he started clawing the ground where Alicia wasreaching for a walking stick.And I didn't know what was happening.Alicia kind of fell back.WhenI looked more closely,I saw that it was a rattlesnake,"he told journalist Tracy Smith.Rattlesnakes are common on these trails,which are very steep and miles from any hospital.Andthe Tschirharts didn't have cellphones with them.For Alicia,who was four months pregnant,a snakebite could have been a disaster.Thankfully,12-year-old Marley scared the snake away,and a few months later,the Tschirharts'first daughter Maddie was bomn.But by then,Marley had been diagnosed with cancer,and byThanksgiving weekend 2014,it was clear the end was near.And their love for Marley was so strongthat they couldn't really let it go.So,the Tschirharts turned to ViaGen Pets,of Austin,Texas,acompany that has cloned hundreds of pets for a multitude of grateful owners.For as much as $50,000,the company will culture the cells,create embryos,implant them in asurrogate(代孕母亲),and deliver a clone of your loved one.Marley's clone,Ziggy,is a yellow ballof exuberance.But to David and Alicia,he's nothing less than Marley reborn."He is exactly the twinof Marley,"said David."So,he's in,Iguess,the same environment.So-really,he's become the samedog.”And while pet cloning is still controversial,it can mean,for some at least,that with the rightamount of love,science and money,you never really need to say goodbye.4.Why did Marley suddenly behave that way during the hike?A.It wanted to have some fun.B.It wasn't normal sometimes.C.It detected danger for its owner.found a btter stick for itswer.5 What does Paragraph 3 mainly show?白A.The couple just have one daughter now.B.The couple were very grateful to the dog.C.The couple don't like using a cellphoD..The couple were very careless sometime6.What did the couple decide to do near Marley's death?A.Save it no matter how hard it iB.Find its surrogate for them to meet.C.Let it die without suffering any poin.D/Clone a dog through new technology.高三英试题(A)第2项(共8页)
phe fromther on tne pl1ett
青编:霍红梅马兰高考版N版新教材新高考PROGRESSATIO列2223第7期双语等教成长评估第6丽BTa】M:The pendas are soW:BuIE当ym't时必修3 Units1-2综合能力检测编辑小语:严判选文立t0Kwe意、合理配比考点、难易区分1组韩适当、考查关健能力、专业命命题人:曾庆辉袁能琼蒋开杰周尧Cindy张锐新月题团队、开发原创命题。●·第一部分听力(共两节,满分30分)·●第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)10.What will the man do next?听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、CA.Ask his wife for help.B.Get back his items.三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来C.Have his suitcase checked.回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。听第8段材料,回答第11至13题。What does David want to do after graduation?11.How long does the festival usually last?A.To seek employment.B.To study abroad.C.To start a family.A.Three daysB.Two daysC.A week.2.What will the speakers do next?12.Which type of music is John especially interested in?A.Hip-hop.B.ElectronicaC.Hardcore punk.A.Repair their light.B.Walk slowly to save some energy.C.Change their light bulb.13.What does John suggest doing at last?A.Inviting Jason to the festival.B.Leaming more about the festival.3.Where are most probably the speakers?Text sB.At a clinicC.At the office.C.Borrowing Jason's car.☑A.At a school.4.Why does the man catch up with the woman?听第9段材料,回答第14至17题A.To thank her for her treat.B.To ask about her flight information.14.When was the picture taken?A.n2002.B.ln2012C.n2015.
第15期A3版Keys:(One possible version)语法进阶I.1.smoking2.to tell 3.doing1.Mrs Smith is very proud of her son,who was admitted by4.interesting5.had finishedthe University of Oxford last year.6.will be climbing7.had (been)sold8.have been painting2.Although my grandma has lived in New York for two9.1syears,she still can't adapt to the life there.10.getsⅡ3.Jenny feels a little homesick,so she may go home thisweekend.1.to take2.surrounded3.had received4.to translate5.to call4.Helen left Oxford last night and what she left for us6.playingⅢwas only a long letter.1.what2.that5.When I entered the office,I saw Professor Smith was3.whether4.whybeing interviewed by a journalist.5.whom6.whichV6.Tony's suggestion that we go camping in the junglethis time sounds exciting.1.so he must have gone home7.I'm too tired now,so I think it impossible (for me)to2.I had intended to take a trip to Paris with my friendfinish the task on timeSusanVI.1.was riding 2.needed3.whose3.You can come whenever you are free4.to cut5.for4.Because it is the city where I spent my childhood6.replacement7.paying8.grandchildren 9.regularly 10.a
which she uses as much more than just a setting,sometimes they dance可知,Limon的诗歌将自然作为关注的焦点而非背景,并以自然为中心去创作。C篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是论说文。语音助手为何总“犯傻”?本该助力我们生活的新科技为何让我们抓狂?28.C。推断。Compton给Alexa发出两条指令让它播放音乐,但是它非但没播放音乐,反而自以为是地给Compton推荐订阅信息等,它所做的已经超出了自己的职责范围,而这并非Compton所期望的。29.A。推断。根据第三段中的Each time he asked Alexa to add a product一like toilet paper一it would read back a long product description.'m getting upset just thinking about it可知,Gck在用语音助手购物时,它并没有为主人直接下单而是在津津有味地介绍产品信息,有听它说话的功夫,Gick早买完东西了。所以Gick认为语音助手在购物方面没有用处。30.B。理解具体信息。根据最后一段中的a deeper emotional problem和companies ignoredthe often unspoken rules of human small talk...it's a quick way to signal可知,Compton认为语音助手在和人有效沟通方面还需要改进,比如语音助手不会闲聊,而闲聊在有效交流中发挥着很大的作用。31.D。理解主旨要义。根据文中使用者对于语音助手的评价可知,语音助手还是不够智能,它不仅不能正确理解使用者的意图还自作主张做起推销,说了不该说的话,这都让使用者很抓狂。由此可见,D项最能概括全文主旨大意,适合作标题。【补充解释】1.Alexa(para.1):亚马逊公司开发的语音助手2.walk sb through sth (para.1):to practise or learn something in a slow patient way,or showsomeone how to do something(耐心地)练,学,说明,教3.station(para.1:电台,频道4.paint sb/sth as sth(para.2:to give a particular impression of sb/sth把…描绘成5.be on the same wavelength (para.5):to have the same way of thinking or the same ideas orfeelings as sb else具有(与他人)相同的思路;与…所见略同D篇主题语境:人与社会一一文学本文是影评。作者对迪士尼制作的《海底两万里》电影作了评述。32.A。理解目的。根据第一段中的As brilliant and fantastic as anything he has ever done.和it should prove a sensation可知,作者在本段对影片《海底两万里》作出了高度评价。33.B。推断。根据第三段中的And they have likewise developed all the other interestingpotentials.in science fiction films可知,电影对小说中的某些情节做了夸张处理,使它们更好地呈现出趣味性,接着作者举了两个例子,鸟贼大战的场面即是其中之一,因此描写这一场面是为了证明该影片拍得引人入胜。34.A。理解具体信息。根据最后一段中的The Disney people have brought.only a minimumstandard variety of fishes and rays .who go to see this film with the expectation of viewingsome real sea life可知,一些想看到真实海底生物的成年人可能会对影片失望,因为该片仅呈现了最低标准数量的鱼类。35.D。推断。根据最后一段中的However,the film still..not feel it is appropriate for youngerchildren可知,尽管作者认为孩子们会很喜欢这部科幻电影,但他也提到了,影片中的打斗和沉船场景可能不适合儿童观看,因此他对儿童观看该影片持谨慎态度。【补充解释】
听力材料Text7听第9段材料,回答第14至17题。M:Hello Jenny!This is Eric.(9)14-15BCW:Eric,I thought you left for your business trip.14.What is the woman doing?M:Yes.I'm on my way to head office,but I left aA.Sharing her experience.file on my desk that I should have brought withB.Offering information.me.(8)There're only four sheets of paper in itC.Making a travel plan.but it's important.Would you be able to copy15.What does the woman say about the Oldthem and e-mail them to me?City?W:OK,but I'm busy this afternoon preparing forA.It is special.B.It is interesting.a conference.(9)I'll get Helen to do it.C.It is well preserved.gg16-17AC16.What does the woman think will impressM:Thanks!That will be a big help.I need onethe man?other thing.Could you,or Helen please callA.The park.B.The museum.George Smith and confirm our meeting forC.The restaurant.tomorrow morning at 10:00.I'd really17.Why does the woman recommend theappreciate it.Barcelona Hotel?W:All right,consider it done.Have a good trip.A.It is cheap.B.It is attractive.C.It lies near the Old City.g度11-13CAB听第8段材料,回答第11至13题。《听力材料Text911.Who is Frank?W:Good morning,sir.Can I help you?(14)A.The man's father.M:Yes,please.I'd like to have some informationB.The man's teacher.about the city of Barcelona.(14)I'll have a 5-dayC.The man's classmate.holiday next month.12.What is the man tested on today?W:Well,there are a lot of places to visit inA.History.B.Chinese.C.Math.Barcelona.You could go to the Old City,which13.What will the man probably do next?is the oldest part of Barcelona,its historic heart.A.Do a project.B.Have a meal.I think you will enjoy it.gC.Prepare for the exam.8M:I do enjoy pretty walks and sightseeing.听力材料Text8M:Hello,Mom.It's me,Max.W:Hello,love.What have you been doing?W:Good.The historic buildings there are quiteM:Well,it's exam time,so I've been studying reallywell preserved from modern damage.(15)hard.Sometimes I go to Frank's place and studyAnd Park Guell,a symbol of Barcelona,is onewith him.of the most famous public parks.It's quiteW:Frank?I haven't heard about him before.Whocolorful.I believe you'll be impressed by it.ishe?(11)(16)M:I'm sure I've told you about him.He's in theM:I'm sure I'll find it satisfying.Any place else?same class as me.(11)He often helps me with myW:Well,there are also several very interestingmath.Today,we've been testing each other onmuseums and a lot of good restaurants.Qhistory.(12)He just went out to get a Chinese takeaway.W:Oh,yes.When exactly are you coming home?M:In two weeks.The term ends on the 28th.Oh,M:Sounds good.If I go to Barcelona,whereMom,would it be OK if Frank came to ourshould I stay?Do you have any suggestionshouse over the holiday?We have to do aabout that?project together.W:Well,you'd better stay at the BarcelonaW:That's fine,love.He's very welcome.Hotel,which is near the Old City.(17)TheM:Thanks,Mom.Oh,Frank just came back withfood there is cheap and special as well.the food.(13)I'll call you again before I comehome.Love to Dad.Bye.W:Take care of yourself.Bye.2
started to rain heavily outside.And then we received a specialdelivery.We found poor dog sitting at the gate.My husbandbrought it into the house.It stayed calmly as we dried it with atowel.I named it was Pumpkin.We liked it very much and let itsleeping with us.For the first time,I get a dog of my own.Pumpkin's appearances helped me in a way.It taught me whatthis meant to be responsible of another life.It also made me o-vercome his fear of animals.
73.It means the tiny white hairs which cover the leaves.nois sidiezog an0.74.The early spring,before Chinese Qingming Festival..Thoy75.In a)pot.noumonisi lidd smoe svud sw won lnsmnoivn d 8 svad o1 sno alngsw.bno32.7Bw8iorh与d daiddin o山第四部分闪写owolla时ob39 wndw si H,g(76一80小题,每小题1分,书面表达20分,共25分)iddin ldel91o1 i raiddninX76:brave77 sign78.catch.d9.mad80.pointeddX.One possible version:.md enso Inosnib oini riaiddirt sr Jug nso ow .inummoo To toeu io sno ti d bas od antoood vlow w The Frogin The Welld of noe svn IOnce upon a time,there was a frog in a well.Whenever he looked up at the sky,he thought the worldwas just as big as the mouth of the well.One day,a bird stopped at the mouth of the well.She told him thatthe outside world was much bigger than the mouth of the well.However,the frog didn't believe her.The birdasked the frog to come out to have a look for himself.Finally,the frog jumped out of the well.The outsideworld was much larger and more beautiful than the one he had always seen in his well.The story tells us that we should keep an open mind.After all,we never know how big the world is untilwe see it for ourselves.
The first few times you attempt ths exereise,you probably wontee,hear ornotice anything you choose tocommunication:39f you praeticeropean languagesthis on a regular basis:howeve you start to pick things up!As you becomeB2.A.E¥3,A,kin0nore and morith the onene o youeit und the old a you.youBilies.ill sense and understand more about what will oceur during you“conversations"☑4,A网0There should be some benerit to nature,just as there is a benefit to you.C46.A.waihen your fime is over and you're roady to leave,say thank you energetieally and inp A seaour mind,but also say thank you in a practical way.Leave the area in a better state 248.A.walkan you found it,for example,by pieking up rubbish on your way outAThat's OK.doesn't happen overnightA9,人,amazemeRiowwiloekowfatureCponsoyou电B50.A.complairCCommunication with nature should be a two-way streetD51.A.avoidAnd ther ask to communicate with the nature around youC52.A.seeE.How can yousart communicating with the natural world?B53.A.inspire.It just depends on what you choose for your "conversation"☑②,X.steppeA55.A.joggeYou may be wondering why you might want to communicate with nature第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)C56.A.comiDment?D径57A.sayess.D58.A.upocess.第-节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅度下面文从短文后各题所给的A,B,C和D四个选项中,选出可以填人空659.sm白处的最佳选项」I'ma bird lver.I've41 a lot of photographs of birds,among which isaA.ot第二节photograph of a haw()that I really like.I know when you 42 a photograph阅of a hawk your first thoughts are not of 43.But without it,this photographHwould not 44.“moun选项中有两项Early one morning,I drove to Dacula to 45 the birds at Little MulberryNingxPark.Iarrived well before sunrise,so I waited in my car until finally it started toget 46.I got out of my car and'immediately heard the geese making all kinds of(tradcan have anoise from the 47.2005n enjoyable,AsI4 around a bend,I stopped in 49.There before me was abenefit yourbeaod hawk sittingn a post.I started photographing him,andof aa fants.37hheard theofjogers behind me.I tuned and asked if they wouldsation with.5gwakngnthehof the rod so they would nottheachat?”twas deeplywhe they ad they chiandd you makehedslrod theand theyadn n the otheririon Antherce upyWhn I thankfroct comingmhery t heririn ogiv韵律)oraac eoerswere knd othat for meI was able togoing onhehwk for 2 joggershad aclually jogged thein whichrwhere e them.I thanked themn.(leamhfu that the joggersshowed kindness tomet was somethings承5bnt getting my shot.They were wing to pu me before炎语试题第8页(共10页)
可知,通过用闪卡回忆最近的学内容属于提取练的例子。52.A。推断。根据第三段列举的医学学生培训的例子描述可知,该例子表明了学间隔带来的好处与优势。53.D。推断。根据第五段中You'll learn more effectively...easy the whole time可知,坚持到底,经历过克服挑战的学更持久,更有效。54.C。理解具体信息。根据倒数第二段中Spacing and retrieval practice...or other emotions theywant to avoid可知,两种策略的融合有利于学者走出舒适区,引发一些他们想去避开的情绪。55.D。推断。根据最后一段Stil,she says there are many...learning effectively可知,文章接下来将介绍还有什么方式、方法可以把两种策略融合起来带入课堂。第2期测试题参考答案1-5 CCDAD6-10 CBCBA11-15 DBABD16-20 DACDB21-25 ACBDB26-30 CACAD31-35 BCADB36-40 ACBDC41-45 ACCDB46-50 BDBAC51-55 ADBCD56-60 (One possible version)56.Because she was not properly fed.57.To take Lizzie to a veterinary clinic.58.The doctor judged that Lizzie's state was not good.59.She recovered and had a good relationship with the author.60.Yes,I agree.Because pets can be our faithful companions and bring happiness to our daily life.书面表达(One possible version)Dear volunteers,As the organizer of this volunteer event,I'd like to express my sincere gratitude to all thevolunteers who participated in the community environmental protection campaign.Your hardwork and dedication have been greatly appreciated.During the past month.we have visited several local communities and organized variousactivities,such as doing the clean-up,planting trees,and promoting recycling.With yourenthusiasm and dedication,we've achieved remarkable results.The community residents are moreaware of the importance of environmental protection now than ever before,and they're beginningto take action to protect our planet.Thank you again for your contributions.May your passion for environmental protectioncontinue making a positive impact on the world.听力练(2)参考答案1-5 BABBC6-10 BCBBC11-15 CCBBB第2期测试题部分答案解析单项填空1.C。考查交际用语。上句说在比赛中获得第一名,下句说努力得到了回报,可知此处应表示祝贺,故选Congratulations,.意为“祝贺你”。2.C。考查名词辨析。concept概念,观念;contrast反差,对比;cooperation合作,协作;competition竞争。3.D。考查形容词辨析。innovative新颖的,创新的;vivid生动的;abstract抽象(派)的;effective有效的。4.A。考查情态动词。根据语境可知,此处表示过去经常做某事,故选would。5.D。考查动词短语辨析。come across碰见;put away收起来放好;pay off付清,取得成功;
听第7段材料,回答第8至10题8.Why does the woman like cooking?A.She doesn't like dining out.B.She can get a sense of satisfaction from cooking.C.She likes inviting her friends to her house to have dinner.9.What is the woman learning to cook these days?A.Italian food.B.Indian food.C.Chinese food.10.Where was the woman just now?A.At a supermarket.B.At home.C.At her mother's house.听第8段材料,回答第11至13题。。11.Where does the woman take the class?A.In her school.B.In a library.C.In a college.12.Why does James want to learn Spanish?A.To work at a university.B.To get a better accent.C.To visit Argentina.13.What is the probable relationship between the speakers?A.Classmates.B.Guide and tourist.C.Teacher and student.听第9段材料,回答第14至17题。14.What is the main transportation in the man's village?A.The plane.。B.The boat.C.The car.15.What type of work do many people in the man's village do now?A.They fish in a boat..B.They do business online.C.They make tools by hand.16.How does the man like the old lifestyle?A.It's easy.B.It's excitingC.It's boring.17.What is the man most interested in?A.Computer games.B.Modern clothesC.Hunting tales.听第10段材料,回答第18至20题。18.Where did Chase see a homeless person for the first time?A.In a local park.B.At a shopping mall.C.Outside a restaurant.19.What did Chase and his father do to help the homeless at first?A.They gave them drinks.B.They took them out to lunch.C.They played games with them.20.What is the purpose of Project Empathy?A.To get to know the homeless better.B.To offer the homeless a place to stay.C.To encourage others to help the homeless.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Science of Your WellbeingThis course covers the real science of better health and happiness.With evidence-basedadvice from the very latest scientific research,you'll find the truth about nutrition and diets,exercise and mental wellbeing.【高三英语第2页(共8页)】24186C
ponds.They're especially productive in Voyageurs.Although the tracked wolves ate plenty of beavers-some packs killed 40% of them in their territories each year-they didn't have a major impact on long-term beaver numbers,the researchers found. But the wolves did influence where their prey (lived In particular,wolves frequently ate "dispersing"beavers that had left their home to colonize new areas.These beavers were in great danger because they had to repeatedly risk their life onto land to harvest sticks for their new dams.After wolves killed these colonists,the researchers found their partial ponds re- mained unoccupied for the rest of the year.So the hunters pre vented forests from fully changing to ponds and wetlands-pre venting dramatic environmental change.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出 最佳选项。 A On this boat trip around the Venetian Lagoon,you will get an overview of three jewels of the city,Burano,Murano and Torcello,in a way both economical and comfortable! Description Your trip begins from St Mark's Square and ends at the Riva degli Schiavioni. Once in Murano,possibly the most famous island of the three due to its world-famous Murano glass,you'll see the inside
35.What is the text mainly about? A.The origin and treatment of AIDS. B.The key to AIDS treatment. C.The introduction of gene-editing technology. D.The first person cured of HIV.
Rowing Across the Ocean 03 ou beleve速aeso0Go刻aeeg3 anina robo威7yNn9 began Frank emnd的kat.T的nmesre Hato_Frank could had would Samueton Boh men They beleved d hard to
1、【热荐】重庆市巴蜀中学2023-2024学年上学期八年级期中考试化学x试卷
1、2024届全国100所名校单元测试示范卷·化学[24·G3DY·化学-R-必考-QG]六试题
全国@o所名校高考模拟金典卷@迥所名校高考模拟金典卷·化学参考答案(四六)(
1、2022-2023云南省昆明市石林县重点中学七年级(下)期中历史试卷(含解析)考试试卷
全国@。所名校高考模拟金典卷@⊙所名校高考模拟金典卷·历史参芳答案(一三)(一)题序1567810111213141516答案BDBAADDBBDC1.答案B解题分析根据材料可知,春秋时期的战争还比较
1、2022-2023云南省昆明市石林县重点中学七年级(下)期中历史试卷(含解析)考试试卷
全国@。所名校高考模拟金典卷@⊙所名校高考模拟金典卷·历史参芳答案(一三)(一)题序1567810111213141516答案BDBAADDBBDC1.答案B解题分析根据材料可知,春秋时期的战争还比较
1、金科大联考·2023~2024学年度高一年级10月质量检测(24051A)x物理试卷答案
二全国©0所名校高考模拟金典卷@⊙所名校高考模拟金典卷·物理(十二)速为,则光从该玻璃砖射向空气发生全反射的临界角的正弦值为A号&62cD2(75分钟100分)考生须知:4.被称作“雪游龙”的国家雪车
2、金科大联考·2023~2024学年度高一年级10月质量检测(24051A)/物理试卷答案
1、金科大联考·2023~2024学年度高一年级10月质量检测(24051A)x物理试卷答案
二全国©0所名校高考模拟金典卷@⊙所名校高考模拟金典卷·物理(十二)速为,则光从
3、金科大联考·2023~2024学年度高一年级12月质量检测(24308A)英语试题
1、金科大联考·2023~2024学年度高一年级12月质量检测(24308A)物理A试题
1、金科大联考·2023~2024学年度高一年级12月质量检测(24308A)
4、金科大联考2023-2024学年度高一11月质量检测(24226A)语文试卷答案
1、金科大联考2023~2024学年高三上学期开学质量检测(243007Z)/物理试卷答案
解得△Ep=-5qEL(1分)(3)第二次碰撞前的A、B的速度分别为v420、v2
5、金科大联考·2023-2024学年高二上学期9月月考(24057B)政治试题
第四套发展社会主义市场经济1.C市场调节有其弊端,治理市场之乱需要充分发挥国家宏观调控的作用,①不选;消协不是国家机关,不能进行宏观调控,③说法错误。2.D该订单模式没有涉及准确反映市场供求关系,且产
1、山西省2023~2024学年第二学期高三3月月考试卷(243506Z)生物答案
1、河南省漯河市高级中学2023-2024学年高三上学期开学摸底考试生物
100所名校高考模拟金典卷·生物学(十一)23新高考JD生物学-LN100所名校高考模拟金典卷·生物
综合能力测试(18)参考答案及部分解析参考答案1-5 CABBC6-10 CABAA11-15 BACAB16-20 BCCBC21-25 ADACD26-30 BCBCD31-35 BDBAA36-40 ECBGF41-45 CDCAB46-50 BADCA51-55 DBACB56.remarkable57.and58.generating59.to establish60.with61.the62.forms63.ultimately64.which65.secrets写作(划线部分为精彩表达)第一节One possible version:Dear Jodie,Thank you so much for wanting to come and cheer me on!I really appreciate your support.The event I'm participating in is the annual high school swimming competition.It will be held thisSaturday at 3:00 pm at the city sports stadium.Five swimmers from our school,including me,willbe competing in both individual and relay events.I've been training hard for months and I'mhoping to do well.It would be great if we could meet up at 2:00 pm outside the north entrance of the stadiumbefore the competition starts.See you then!Yours,LiHua第二节One possible version:Feeling encouraged,I kept running with Dad.The cool morning air cleared my mind,and thesteady rhythm of our footsteps created a sense of peace that I hadn't felt in a long time.As weran together,Dad and I chatted about everything,slowly bridging the gap that had grownbetween us.We laughed at old family jokes and shared new stories.By the end of each run,theexhaustion from my studies seemed to lift,replaced by a newfound energy and a deeper bondwith Dad.As the weeks went by,I began to appreciate our morning routine.The initial fear of waking upearly transformed into a habit I valued.Each run became easier,and I found myself lookingforward to the quiet time with Dad.These morning runs transformed from a challengingsuggestion into a vital part that brought us back together one step at a time.The simple act ofrunning reestablished the warmth and closeness we had once enjoyed,enriching ourrelationship.部分解析阅读第一节
综合能力测试(18)参考答案及部分解析参考答案1-5 CABBC6-10 CABAA11-15 BACAB16-20 BCCBC21-25 ADACD26-30 BCBCD31-35 BDBAA36-40 ECBGF41-45 CDCAB46-50 BADCA51-55 DBACB56.remarkable57.and58.generating59.to establish60.with61.the62.forms63.ultimately64.which65.secrets写作(划线部分为精彩表达)第一节One possible version:Dear Jodie,Thank you so much for wanting to come and cheer me on!I really appreciate your support.The event I'm participating in is the annual high school swimming competition.It will be held thisSaturday at 3:00 pm at the city sports stadium.Five swimmers from our school,including me,willbe competing in both individual and relay events.I've been training hard for months and I'mhoping to do well.It would be great if we could meet up at 2:00 pm outside the north entrance of the stadiumbefore the competition starts.See you then!Yours,LiHua第二节One possible version:Feeling encouraged,I kept running with Dad.The cool morning air cleared my mind,and thesteady rhythm of our footsteps created a sense of peace that I hadn't felt in a long time.As weran together,Dad and I chatted about everything,slowly bridging the gap that had grownbetween us.We laughed at old family jokes and shared new stories.By the end of each run,theexhaustion from my studies seemed to lift,replaced by a newfound energy and a deeper bondwith Dad.As the weeks went by,I began to appreciate our morning routine.The initial fear of waking upearly transformed into a habit I valued.Each run became easier,and I found myself lookingforward to the quiet time with Dad.These morning runs transformed from a challengingsuggestion into a vital part that brought us back together one step at a time.The simple act ofrunning reestablished the warmth and closeness we had once enjoyed,enriching ourrelationship.部分解析阅读第一节

![2024届全国100所名校单元测试示范卷·地理[24·G3DY·地理-R-必考-FJ]三试题](http://picture.yyzbdaan.com/weibo.png?text=2024届全国100所名校单元测试示范卷·地理[24·G3DY·地理-R-必考-FJ]三试题)
![2024届全国100所名校单元测试示范卷·化学[24·G3DY(新高考)·化学-LKB-必考-CQ]二试题](http://picture.yyzbdaan.com/weibo.png?text=2024届全国100所名校单元测试示范卷·化学[24·G3DY(新高考)·化学-LKB-必考-CQ]二试题)

/思想政治(1-21)答案)
答案)

期末历史试卷(含解析)考试试卷)
期末历史试卷(含解析)考试试卷)

化学答案)
1答案预览)