22.A细节理解题。根据THE HIGHLIGHTS所列第六项可知答案。23.C计算题。根据文中倒数第六行可以算出答案。24.A细节理解题。根据第二段中“They had run away from their home because of the war and were living in aMalaysian refugee camp before a Canadian church sponsored them to immigrate to Canada.”可知答案。25.D细节理解题。根据第三、第四段的内容可知答案。26.C细节理解题。根据第五段中ran-Davies has done this by recently sponsoring a refugee family who alsoran away from t由ean”可知答秦。27.B推理判断题。根据倒数第段中“When the family she sponsored arrived at the Edmonton airport,Tran-Davies stood at the gates with a doll of her own for the youngest daughter Alma.”可知答案。28.D细节理解题。根据文章第一段中“he noticed that throughout the day his T-shirts were,graduallygathering something that looked like dirt,.”以及第二段可知,在印度,SharmiaT像灰尘梯的东西促使他决定发明空气墨水。29.A代词指示题。根据第二段巾“Sharma's startup(raviky Lab has developed technology that attaches toexhaust systems of diesel generators to collect particulate matter.Sgientists at Graviky then turn it into ink,called Air-Ink”可知,it指代上一句中提到的收集的“particulate matter'”。30.D推理判断题。根据第三段中“Art helps us raise awareness about where the ink and paint comes from.”以及Air-Ink是由PM(空气中的颗粒物)制成的,由此可以推断,用Air-Ink绘制艺术画可以帮助人们提高环境意识。3l.B主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要讲了Anirudh Sharma和他的公司发明了一种新技术,将空气中的污染颗粒物收集起来制成空气墨水。32.C细节理解题,根据第因段“Fueted by the beoming pet market in China,I've got more clients than afew years ago”可知答案。33.A词义猜测题。根据第六段呼rew business opportunities for many young portrait photography startups(创业公司)可知该词意为“刺激”。34.C细节理解题。根据最后一段中“Elefoto now offers pet photo services as well as family portraits withpets.”可知答案。35.D主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要讲了宠物镊影行业发展迅速、人们东借花钱来表达对宠物的爱。36~40 GFBAE41.D我喜爱那个杯子,我真的感到失望。42.A但是当然了,我没有惩罚她。43.A我们总是乐意挑剔别人,关心我们自己的反应。44.D解析见上文。45.C当今,我们有无数的时刻会让我们感到心烦。46.D每一天:总会有某人因为他说了或者做了某事而在社交媒体上被攻击得体无完肤。47.B因为它怕很容易被听者误解48.A解柝见上文address是“向…说话”的意思。49.C我们都会有时候自我表达地不好。50.D作出错误的判断。【高三抽测试卷·英语参考答案第3页(共4页)】22073C
KEY CORNER综合能力测试8W:Yes,the front-row seats in the same hall are onlyW:Hmm,you should talk with them about it,includes the midterm tests,the finals,and your class听力材料及参考答案half the price-that's $5 each,and those next toshouldn't you?presentations.My office hours are from 8:00 tothe windows are $8 each.(Text 9)12:00 on Thursdays,but you can also meet me at听力材料M:I'll have two front-row seats,then.M:I've been considering traveling around the worldother times if necessary.(Text 1)W:OK.after I graduate.参考答案M:My flight is at a quarter to eight tomorrow(Text 7)W:Oh,really?What do you hope to gain from it?1-5 ACABC6-10ABCABmorning.Can you see me off then?W:Let's get started.I have your application letterM:First,I'm interested in different cultures and11-15 BCAAC16-20 CBCABW:Sure.I'll send you to the airport in my car.here.It says you hope to work here next month?traveling globally is a great opportunity to21-25AABAB26-30ADBDA(Text 2)M:That's right.I can't wait to start my work.experience them.More importantly,it offers me31-35 ADBAC36-40 CDGAEW:Hey,John.Would you like to go for a picnic thisW:Why?According to your application letter,youadvantages when I start to seek jobs in the job41-45 BDABC46-50 BDCABSunday?just finished high school in the June of,er,2021.market.Many companies prefer those who have51-55 ABCDC56-60ACDCBM:Hmm,I'd like to,but I'll have to teach my sonWhy didn't you go to college?experiences of living or traveling overseas.61.rainy62.s0the piano.He'll need to perform in a concertM:Well,I wanted to go,but I have to support myW:Well,as for me,I value the cultural experiences63.considered64.hasnext weeklittle brother.He's still in middle school.And mymore.Traveling helps you experience various65.actually66.as(Text 3)parents lost their jobs two years ago.They'recultures first hand.How I wish I could become a67.dropping68.partsW:Oh,Tom,you mustn't conduct the experimentgetting old.tour guide one day!But my parents want me to69.it70.was establishedlike that!It's dangerous!W:You're a good young man!Tell me what you'rbe a teacher.They don't even want me to follow短文改错M:Okay.Thanks for telling me.I'll refer to ourcapable of doing.in their footsteps and be a doctor like them.71.I'm so happy receive.receive前加toteacher's instructions right now.M:Sure.I'm experienced in typing and answeringM:What a pity!72.I like yours country...yours→your(Text 4)73...the wonderful view on...on→ofphones.And I know how to write.W:Traveling by yourself also teaches you to be74....or use it..or→andW:Knowing your preference can really help youW:Good.How about keeping the accounts?independent.find a book you'll find enjoyable.If someoneM:Yes,but sometimes you.,have to depend on75.I plan to visiting...visiting→visitM:Oh,I don't have much experience of that,butelse says a book is good,it doesn't mean you'llwhoever you meet on the road.And I hope I can76....around the citiescities→cityI'm a quick learner..77....I am lived...livedlivingnecessarily enjoy it.(Text 8)do the same for the people I meet.78.…call up me去掉upM:Right.Some people enjoy fantasy novels,whileM:I'll be sent to work in Tokyo soon,but I'm more(Text 10)79.As the matter of factthe-aother people may hate them.worried than excited.Hello,everyone.My name's John Smith,your80.Write back sooner!sooner→soon(Text 5)W:Why?Many people in our company have beennew history teacher.This is our first class,so I'd书面表达W:Where were you yesterday,Fred?You didn'twaiting for such an opportunity.You are the luckyike to inform you about the teaching schedule thisOne possible version:come to my birthday party.You promised youone!semester.As is shown in the schedule,the first halfLast Friday,our school held the spring sportswould!M:Well,Washington suits me here.It might take aof the course will be given on Wednesday and Fridaymeeting.It began with a martial arts performance,M:I'm sorry to disappoint you,but my father feltlong time for me to finally get used to theafternoons from 2:30 to 4:30.And it will be givenwhich was very impressive and even aroused mysick yesterday morning and I stayed in theenvironment in Tokyowhere we are now,that is Room 307.For the secondinterest in Chinese martial arts!After that it was timehospital with him the whole day.W:That's a problem.It's wetter in Tokyo,and thehalf,it will be given only on Fridays.And we willto compete.The school designed a variety of events,(Text 6)food there is also different.use Lecture Hall 605 every other week to dolike running,high jump and so on.The athletes wereM:Hello,I'd like to book some tickets for DoctorM:The food is OK,but the climate really bothers me.presentations.What's more,oh,there is some badall dedicated and challenged themselves from start toStrange,please.And I'd like seats at the back.Do you remember Mr.Black?He went there lastnews.Our textbooks haven't arrived yet and it willfinish and the teachers and other students were allW:No problem.There are some available inyear but soon had to return because of a skintake two more weeks for us to get them.So I hopeexcited and cheered for them.Cinema Hall 2 and it's $10 each.The moviedisease caused by the weather.youcan buy them at the bookstore beside theI didn't participate in the games due to a backstarts in 20 minutesW:Right.Have you told this to your parents?Howteaching building after class.Last but not least,it'sinjury,but I was proud of all the athletes whoM:The time's good.But that's a bit expensive.Aredo they feel about it?about your final assessment.Your grades will beshowed their mental and physical toughness!I'mlooking forward to the sports meeting next year!there any cheaper ones?M:Not yet.determined by your performance in school,which投弄编,杨慧英责编:卢文苑牛素娟审读:刘汉卿校对:尉潇美编:李睿荣订1
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。world's insects now face extinction.More than 40%of insect species areaand a thrd b)t risk of extintion.The rte of extntin is ght tmes faster thathat of mammals and birds.The total mas of insects is falling by 2a year(suggest)they could disappear within a century,according to the first global scientifireview.The planet is at the start of a sixth mass extinction in its history,with huge lossesalready 58(report)in larger animals that are 59 (easy)to study.But insects are byfar the most varied and abundant animals.They are essential for the proper functioning ofall ecosystems.The analysis says modern agriculture is the main driver of the declines,60(particular)the heavy use of pesticides().61 we change our ways of producingfood,insects as a whole will go down the path of extinction in a few decades."If insect species losses cannot be stopped,there will be disastrous consequences forboth the 62 (planet)ecosystems and for the survival of mankind,"said FranciscoSanchez-Bayo,at the University of Sydney,63 wrote the review.One of64 biggest impacts of insect loss is on the many birds,reptiles(爬行s动物)and fish that eat insects."If this food source is taken away,all these animals will starve to65(die),”he said..第四部分写作(共两节,满分40分)pent第一节(满分15分)你校英语俱乐部决定在周末组织一次走进自然的野外考察活动(field trip),请你写一则有关该活动的英语通知,内容包括:1.活动目的;octM2.活动内容(包括与英语有关的活动);3.出发的时间和地点。注意:1.写作词数应为80左右:2.通知的标题和结尾已为你写好,不计入总词数;3.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。英语试题第10页(共12页)
1.What are visitors to the Dallas Zoo advised to do?A.Wear comfortable shoes.B.Sign up for the tour early.C.Avoid feeding the animals.D.Learn about the animals in advance.2.What can children enjoy in the Legoland Discovery Center?A.Feed animals.B.Watch a 4D movie.C.Learn about the fish.D.Experience an adventure bridge.3.What do the four places have in common?A.They all offer free snacks.B.They are all nature-related.C.They all have playgrounds.D.They are all family-friendly.BSarah Park has known about the impact of music on the brain since a young age.The 13-year-old,who has been playing the violin since she was 4,says she noticed itspositive effect on those around her,especially her grandmother,who suffered frommental illness.Now,the Jacksonville,Florida,middle-schooler hopes to use music therapy(疗法)to help others struggling with mental illness.Her invention,Spark Care十,earned her the title of "America's Top Young Scientist"at the 3M Young ScientistChallenge on October 19,2021.Spark Care+requires participants to respond to a series of questions based on theHamilton Anxiety and Depression Scale,designed to assess the person's mental state.The device's inbuilt sensors record vital mental health indicators,such as heart rate andblood pressure.Spark Care+'s AI component analyzes the information and recemmendsthe appropriate music to help lift the participants'spirits.It also monitors its impact onthe listeners.Sarah Park hopes to make her invention accessible to all.The ninth-grader hopes toturn it into a wristband with inbuilt sensors,a heart-rate monitor,and Bluetooth.Shealso wants to build an app to make Spark Care+accessible to everyone."I hope to beable to distribute it around the world to people of all ages,"Park says.In addition to being an inventor,Park is also a musical prodigy who has wonseveral violin competitions,including the Florida state championship.She also plays thepiano and is a math champion.The teen hopes to be an innovator and researcher in themedical field using technology and robotics.Her advice to other young scientists?"Dream big,ask questions,and anything is possible.4.What led to Park's invention of Spark Care+?A.Her desire to earn a title.B.Her research on brain health.C.Her grandmother's mental illness.D.Her observation of the effect of music.蓝五试晒笛?云·机·一
ve gotdon t pay in money.We pay with free classes.arms.Sonne theyWould you still be interested?"Abigail jumped so high“What'sthat there was no doubt about her answer.In fact,shetree.ThebreatheIt was Mrractice,was so happy that she did handsprings all the way homeme to deatcheeredAbigail spent every afternoon at the gym.So by the time“Noystrongshe got home cach day,she'd had her fill of gymnastics.Her parents were happy.Her brother was happy,too.Andlaughing.eguardhe saw LNilaAbigail was happiest of all.Afer that,the only placeAbigail heard anyone sny "Abigail,enough!"was at thesmiled argymat closing time.mysteryand said新题型专练(5)】up there第一节:七选五1-5 FABGEsurprisin第二节:语法填空added.1.runner2.is3.to enjoy4.how第节5.ways6.of第二节7、.or8.exactlyI.is de9.helpful10.following3.to le第三节:读后续写5.aredenly,I felt my face get hot,and I explained,"I didn't say7.luckmostthat."I didn't like feeling jealous but I couldn't help it.9.ane car.I wasn't ready to take the test for my next level because第三节mgetI hadn't been practicing every day.A week later,at theWof uslevel testing,I saw Marti."You'll do fine,"I said,almosttheyalthough I knew I'd feel better if Marti made a mistake.pouredwaterfSo weWhen Marti finished her test,everyone cheered.One ofcowsfastthe judges asked Marti how often she practiced."Abouttheir45 minutes every day,"Marti said."I don't practice thatsaidon butmuch!"I thought.No wonder Marti was getting so good.grounsure“haven't been a very good friend,”I thoughtmostltationsadly.Later,I walked towards Marti to congratulate her.e saw“You really did a great job!”'I said.“You think so?”cookiveryMarti asked.I nodded."Maybe we could start practicinghungmpedtogether."Hearing what I said,Marti got very excitedand then she said,"So I might have a chance ofsuppbarnppilybecoming as good as you."I laughed."Funnily enough,IPapawas hoping I might become as good as you."新题型专练(6)do第一节:七选五1-5 GAEFC第二节:语法填空not a1.situations2.him3.started4.serving5.to6.to talk第二7.a8.frequentlya9.guidance10.where第三节:读后续写andI can still see a little worry in his eyes,so I ask,toThe“Are you OK?”“Yes,”he says confidently,,surprisingtheme with the speed of his answer.I shout"Go!"exactlyandwhen the flash comes.He runs out of his room.Sixteenherseconds later,he runs back in,drops the container ofbiscuits on his dresser,and falls breathlessly onto thestepfloor."Sixteen seconds,"I say,looking at my watch andanta1d,smiling."Not bad."We don't hear anything for a minuteor two."I think the storm is going away,"he says.So iskeprried look on his face.an
Germany,,just to be around the language及I worked as an au pair in Germany可知,作若现在以互惠生的身份在德国工作,终于圆了学德语的梦想。49.B。50.A。根据studied、took Russian classes及a Greek night school可知,作者去荷兰学了荷兰语,在西班牙学俄语,还在鹿特丹上了一所希腊语的夜校。下文中的an idealway to learn也是提示。51.A。根据下文中的I have also found that可知,此处作者开始谈论自己学语言的感悟,turned out符合语境。52.B。根据worked as an au pair in Germany..studied German、cycled to the Netherlands..Dutch可知,作者认为在国外与当地人交流是学语言的一种理想方式。53.A。根据下文中的within weeks可知,有些语言几周就能学会,故speed符合语境。54.C。根据常识可推知,作者说的是如果这门语言和她己经学会的某种语言相似,那么她在几周之内即可使用这种语言表达自己的观点。55.D。comprehensible意为“能充分理解的”,polished意为“优美的,精练的”,作者此处说的是虽然不能以一种非常优美的方式来使用这种语言,但却能让别人理解自己。56.C。根据上文中的in black and white and not knowing可知,color符合语境。57.C。根据下文中的They allow you to experience.and insights you may never haveotherwise considered可知,此处在描述学语言的益处,enrich意为“充实”,符合语境。58.B。59.A。根据the ability to build.with other people可知,此处说明了学语言的重要性在于能搭建与其他人之间沟通的桥梁。60.D。根据insights you may never have otherwise considered可知,不学外语就无法体会事物的各个方面,也不能领略不同的见解,dimensions与insights构成词汇同现。第二节主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。中国高科技农业技术助力卡塔尔阿尔法丹农场,落实“粮食蔬菜安全战略”。61.into。考查固定搭配。come into view意为“进入视野”。62.using。考查动词-ing形式。分析句子结构可知,设空处应使用非谓语动词;greenhouses与设空处之间是逻辑上的主谓关系,应用动词-ing形式。3.there。考查存现句。分析句子结构可知,设空处所在的分句为主句,意为“有各种排列整齐、处于不同生长期的蔬菜”。64.the。考查冠词。on the ground意为“在地上”。65.container.。考查名词。设空处作in的宾语,前面有a限定,应用名词。66.to promote。考查动词不定式。安装各种灯是为了促进光合作用,应用动词不定式作目的状语。67.be adjusted。考查被动语态。设空处位于can之后,且The color and intensity of thelight与设空处之间是被动关系,故填be adjusted。68.which。考查关系词。设空处引导非限制性定语从句,对air conditioners,sensors andcomputers补充说明,且设空处在定语从句中作主语,故填which。.69.produces。考查一般现在时。本句客观介绍阿尔法丹农场的情况,应用一般现在时。70.advanced。考查形容词。设空处作表语,意为“先进的”,应用advanced。
第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。第Ⅱ卷Climate change has become an undeniable reality.It's nousobohpoles6ice caps are melting at an alarming pace,nor is it an issue of th fuure I's what's happening第二节(满分25分)now in our own backyards here in Asia.In the summer of 2022,China57(experience)园读下面妇文,根据所给情节和给定段落开头语进行续写,使之构成一个完整的故事。the strongest heat waves.Temperatures in central,eastem and southem China reached above 35llpor and wrkhard ver theyEventually,he creaedsdegrees Celsius,586million people experiencing temperatures above 40C.compyaorune.Though rich,he reaed pople kindly and ou hadeHe had aleady oned hisork tea many tmes to repair water pipehe59(currentave"only"seen a temperature rise of about 1C,but the Unitedalso an expert when it came to repair work.Nations Intergovernmental Panel on Climate Change in its latest report has wamed that many ofOne day,he had just finished a mecting at the officeand was about to goto lunchwhen hethe climate impacts are already becoming irreversible(不可逆转的).There will also be muchreceived a call from a woman saying that the water pipe in her house was brokeandeded60(great)limits to what people can do to tackle the effectsurgent repair.However,all the repair employeeswere sent out.He decided totake nthejobhimself.After channhis repair cothes,Bill huredy rove towhere the womanvedWhile it has been difficult for many developing countries toaccurately calculate the financeOn the way,he came across a snack bar.Hungry,he decided to buy something to eat.61(require)for them to build green societies,62 is estimated in the Oxfam'sUnfortunately,the line was too long and he was stuck in the long queue.He had no other choicereport that the countries in South and Southeast Asia will require an average of00 biliobut to wait patiently.Finally,it was Bill's tum.Meanwhile,a lot of people in line behind himper year until 2030 to deal with climate impacts.were waiting anxiously.Just then,a flamboyantly()dressed lady suddenly appeared andintervened before Bill.Bill smiled and said,"Sorry,ma'am,you're jumping in line."The ladyGovernments and many 63(provideo climate finance must urgently ensure thatlooked at Bill with an arrogant(傲慢的)attitude saying,“So what?I'm in a hurry.”Bill gentlyscaled-up finance reaches vulnerable(communities at the local level64(mee)replied,"I'm in a hurry too.The lady looked at the plainly dressed Bill and said angrily,"Mytheir actual needs.Climate change is 65 urgent and severe threat to humanity.Weneedtotime is more valuable than yours.You just have to be patient."Hearing the lady's rude words,Bill told her politely that he had a job on the clock and couldn't waste any more time.But thesee significantly more commitment and action.lady yelled,"You can wait.Besides,your job doesn't look very important!",surveying Bill frorhead to toe.第四部分写作(共两节,满分40分)注意:Contyioue1.续写词数应为150左右:第一节(满分15分)2请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Contri(9p况六安市正在创建全国文明城市,请你围绕这一主题,谈谈作为高中生可以为家乡创城Paragraph 1:Frustrated.Bill stopped talking.做出哪些贡献。注意:1.词数80左右:2.可以适当增加细节,以使行文连贯:Paragraph 2:At present,residents in Lu'an are making contributions to building it intoa National3.开头已为你写好,不计入总词数。To Bill's surprise,the lady who had cut in line opened the door for him.Civilized City.英语试卷第12页(共12页)
B.Drive her car home.C.Look after her car.听第8段材料,回答第11至13题。11.How long has Charlie played the piano up to now?A.For 10 years.B.For 15 years.C.For 20 years.12.What do we know about Charlie?A.He started to write music at ten.B.He enjoyed giving concerts in schools.C.He made a CD the year before last.13.What does the woman think of Charlie?A.Creative.
A.Her husband's persuasion.B.One suggestion from her professor.C.The behavior of smelling food doesn't equal eating it.C.One sentence from her daughter.D.Her meeting with Noam Chomsky.D.The brain can't tell where sensory pleasure is from.29.When do kids follow their parents'instructions better?35.Which of the following could the best title for the text?A.When the parents use "motherese"A.Train Your Brain to Resist Junk FoodB.When the parents use adult-style English.B.Watch Out for Tricky Marketing ToolsC.When the parents copy their kids'languages.C.Food Addiction Is Never About WillpowerD.When the parents adopt remarkable strategies.D.Smelling Junk Food Longer Can Keep You Off It30.What does the underlined word "deploy"in the last paragraph probably mean?A.Use.B.Plan.C.Change.D.Abandon.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)31.How does a kid know the meaning of a verb according to Gleitman?根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项A.By looking it up in a dictionary.B.By being told by his or her parents.C.By learning it in his or her school.D.By guessing it from sentence structures为多余选项。Some people love a great thunderstorm;others are frightened by the first flash oflightning or sound of thunder.36 But there are easy steps you can take to protect yourIt's one of the ultimate tests of willpower:you've been wandering around the market forhours and you're tired and hungry.Then you catch a smell of something fragrant(andhome and your life from lightning.Protect Electronics from Severe Weatherdelicious,probably fried and almost certainly fattening.Junk food companies are well aware37 It can follow the wires or phone lines into your room -ruining computers,TVs andthat the smell of their product sets off a desire in your brain and that you'll pay for that laterother electronics.One protection against electronics being "fried"by lightning is simply toIt is a response that has been researched,and you'd better believe your favorite fast-foodunplug them whenever a rain or a storm is coming.Disconnect Internet and satellitechains have marketing teams that are using that research to their advantage.connections no matter where they are.Let's take a closer look at this process.Have you ever noticed that whatever indulgentReduce the Risk of Firefood(放纵型食品)catches your attention tends to be most appealing just after you first smellLightning rods (can protect a building from catching fire._38 They just provide ait?A couple of minutes later you are standing in line,and it isn't quite as appealing as it waspath for the electricity to reach the ground more safely.The rods at the top of the building arejust moments ago,but now you've invested time,so you trust your first feeling to treatonly the first part of a good system.When lightning strikes,the electricity needs to move toyourself.But a recent statement says that this is actually the right moment to walk away.Dipayanthe ground.Wires conduct electricity from the lightning rods to metal rods buried in theBiswas,a marketing professor,found there is a direct connection between how long a personground.39Understand Lightningis exposed to indulgent food smells and choosing healthier foods."The results of a series ofWhen lightning hits the ground,a tree,a tower or even a building,it may also spreadsexperiments show that extended exposure of more than two minutes to junk food smells leadsalong the ground,so being near something that's struck by lightning is almost as dangerousto fewer purchases of unhealthy foods compared with no smell or a non-junk-food-relatedas being hit directly by lightning.40The Empire State Building gets struck by lightningsmell,"reads the summary of his study.around 20 times every year.Its lightning rod protects the structure,as well as the peopleWhat appears to be going on here is that the brain doesn't necessarily distinguishinside.between a pleasurable smell and a pleasant taste."Extended exposure to an indulgent foodsmell brings pleasure in the mind,which in turn reduces the desire for actual consumption ofindulgent foods,he explains.So next time you feel you don't have the willpower to resistA.It can even strike the same spot more than once.cookies,smell all that sweetness for just a minute or two.To your brain it's the same asB.You might want to consider protecting an entire building.actually eating cookies,and the purchase desire would decrease.C.When this happens,anything in its path could be in dangerD.But the chance of lightning striking your house doesn't change.E.Each connection must be secure so lightning doesn't jump to the building.32.What can we learn about junk food smells from the first paragraph?A.They hardly affect people's food choices.F.Lightning hitting your roof or nearby power lines is terrible but not worst.G.Whether you love or hate them,thunderstorms produce dangerous lightningB.They can make a difference in marketing.C.They are unlikely to fool wise customers.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)D.They finally decrease people's purchase desire.第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)33.What does the second paragraph basically serve as?阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空A.An example.B.An argument.C.A comparison.D.A comment.34.Which statement will Biswas probably agree with?白处的最佳选项。A.The influence of food smells changes over timeWhen I was in primary school,my school had an annual sports day.Usually,girls wereB.The senses of taste and smell are closely linked41 in sports like jump rope and boys did the high jump,which I was 42 to take part in.I
第三部分语言运用(共两节,满分30分)(食系,金6江不顶不01其)守霸第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)所单出数个1人使白度有,文面可衡圆阅读下面短文,从每题所给的A、B,C、D四个选项中选出可以填人空白处的最佳选项。Adam Pearl found a baby squirrel 41 in his yard.He decided to take him in andnamed him Joey.Pearl set an alarm to bottle-feed Joey every two hours.Joey learned to use alitter box and 42 to a diet of nuts and greens.In just a few months,he became a member为多余in the house and would let anybody pet him.That was the day Pearl came home to obvious 43 of a robbery.Strange,snowyfootprints tracked around the yard.A few items of value were missing.He 44 policetes ofabout the break-in,and officer Ashley Turner 45 the residence to make a report.Turnerto doasked if Joey 46.Usually not,Pearl explained,but 47,he is a wild animal.Youpryingnever know.Hours later,Turner returned with a(n)48 story:She'd identified a 49,based in part on the suspicious 50all over his hands.The Pearls got their stuff back,andsomeJoey got his favorite treat.(them.That spring,Pearl noticed Joey's growing 51 to return to nature.Joey became 52us orinterested in the windows,and he even began playing with other squirrels through the slidingdoor.Pearl 53 a cat door for Joey to come and go.After a few weeks,Joey made his 54 return to the wild."He was up in the apple treeod forand climbed down on my shoulder,and I gave him a nut and seratched his ears.then heng.hopped back up in the apple tree and was gone,"says Pearl."He didn't come back home thatwhat'snight,so I think that was kind of his last little55.”diary41A orphanedB.stolenC.thrownD.stricken伦暗四熊ee our42.A.returnedB.graduatedhurriedhWYvu.D.attended)节-单g may43.4x省ig德文化B.notices-mh古面C.copiesD.models44.A.consulted有B.helpedC.attractedD.alertedr that45.Aeg9o咒B.ran intocame toD.knocked down46.A.eatsB.attacksC.playsD.runs持的t?47.A.after allB.above allC.in additionD.on the contrary48.A.humbleB.artificialCremarkableD.spiritual49.A.workerB.suspectC.hunterD.citizen50.A.scratchesB.tattoosC.picturesD.spots面51.A.responseB.abilityC.disappointmentD.desirens and52.A.increasingly.B.slightlyC.deliberatelyD.unwillingly53.A.brokeB.installedC.closedD.painted54.A.instantB.voluntaryC.permanentD.controversial55.A.touchB.kissC.giftD.bye英语试题(附中版)第9页(共12页)
【物选丨版权所有,未经许可禁止外传,一经发现追究法律责任】Text 4M:Ray,are you going straight home after school today?W:No.I have a class until twelve o'clock,after that I'm going to spend a couple of hours at the librarybefore going home.Text 5M:I thought the plot was too long and boring.And the acting was disappointing too.W:Anyway it had a lot of big stars in it.M:Yes.But on the whole,it is awful.Text 6M:Hey,Maddie.Do you want to take this quiz from my science magazines?W:Sure,I'll give it a try.M:OK.Here's question number one.What is the coldest time of the day?Is it midnight,three a.m.,orsix a.m.W:I'll guess the coldest time is three a.m.M:Sorry.The answer is six a.m.Think about it:With no sunlight,things have been cooling off all nightlong,so...W:I guess that makes sense.Text 7M:What did you think of the new Inspector Lawson book?W:I've only just finished it.It took me quite a while to read this one.M:It's not that long,is it?W:No,it's a fairly short book,but I found the plot very difficult to follow,so I had to keep going backand reading things again to work out what was going on.M:It had a great ending,though,didn't it?W:To be honest,I'm not really keen on endings that leave the reader guessing.I like the writer to tell meexactly what happened.Text 8W:Hi,Tom.We start our new school next week.M:Yes,how are you going to get there,Nadia?W:It's not far,so I don't need to take a bus.I'll cycle because I'll have too many heavy books to walkthere.M:I've got my new uniform.W:Me too!My jacket's fantastic!M:The blue shirt's best,I think.Not boring like the trousers!W:There are a lot of students in the new school.M:I know the number exactly.Mum told me:one thousand and fifty-five.Our old school only hadaround eight hundred.W:My first school only had about four hundred and seventy-five children.M:Chemistry is a new subject for us.W:Yes,I don't know if I'll like it,but I love maths,so I think I will.Will we study biology?M:I'm not sure.We'll find out on our first day.W:Oh yeah,we'll talk to all our teachers before we go to our class.In the second week,they'll show ushow to use the library.There'll be a quiz about it.M:Great!英语(五)·冲刺卷Ⅱ答案第7页(共8页)
M:Well,I thought of that.You know we weren't able to take a vacation together this summer.How would you liketo come with me?W:That sounds great,but what about school?I have exams just before Christmas.M:I thought about that,too.I can arrange to start the trip the day your school vacation begins.W:That's December 20th.M:Yes.We can leave on the twenty-first of December and come back home on the second or third of January.Whendo your classes start again after Christmas?W:On January 4th.M:Then that's settled.I'll make our travel reservations tomorrow.(Text 10)Do you need a preparation course for undergraduate study at the University of Manchester?We offer foundationcourses to progress to the first year of undergraduate courses and one of our foundation courses might be the right thingfor you.This is a one-year university preparation course designed for international students.During the foundationyear you will learn about your chosen subject,which will give you the knowledge that you need to progress to moreadvanced study after your course.You will also develop your study skills and get used to university life.Aftersuccessfully completing your foundation year,you will be ready to progress to the first year of your degree course.Thefees are lower than university fees,and not only that,but because the courses aren't full time,you can work for twoor three days a week,so you can earn and study at the same time.The other good thing is that you can get realexperience in the workplace where you can develop your employability skills.The teaching is also a lot more personal,with smaller class sizes,which means you get more attention.As a foundation year student,you will be a full studentof the university and part of our community.You will have access to all our campus facilities and support.英语试题参考答案第6页
最新中考模拟示范卷·数学(五)三、解答题(共13小题,计81分.解答应写出过程)14,(本题满分5分)计算:tan60°-√2+(号)?.S55-2以-17以+2〔2元+)(人+)(本题满分5分解不等式21512父记-4X+以+4天云计-2八2-2入心16(本题满分5分)解方程:2兰一2=(工x十23义-方17.(本题满分5分)如图,在△ABC中,AB=AC,∠A=108,请用尺规作图法,在BC上求作一点D,使AD将△ABC分成两个等腰三角形.(保留作图痕迹,不写作法)20.代e共,公要八容,水共四空处,二中18.(本题满分5分)如图,已知C为线段BD上一点,△ABC,△CDE都是等边三角形,EF∥BD,交AC于点F,连接AE,BF.求证:BF=AE.40b直元型0,内0○1tt9,区水的)小角的便,认音点灯交【21(35)■【SXJ
Day 3 Lhasasn地shm,the Po Pinside haveexhibits(展览)atha be Meals:Free Western breakfast and lunchMHow many free meals will bA.Three.be provided during the trip?B.Four.C.Five.D.Six.57.Where should you go to visit if you like history?A.The Drepung Monastery.C.The Sera Monastery.B.The Norbulingka Park.58.What can we know about the Potala Palace?D.The Yamdrok Yumtso LakeA.It has no paintings in it.B.It has many historical relics insideCC.It has a history of more than 1,000 years.D.It's a place where valuable exhibits are on showBlind people can still do most of the things that healthy people can do,but one wouldimagine that riding a skateboard (is not one of them.Marcelo,known as the "blind rider",became completely blind after falling ill two yof endstpped pncm notu.Withher help,he got out of the trouble.He was advised to pick up his skateboard again.Marcn mre r pratiHehee park where he used that blind skating was different.He had to get used to bis surroundings(周边环境)before he could skate,and soundhelped him The different sounds made by different surfaces,the noises made by otherskaters,and even the talks of thse around him.gave him valuable information.What's morehe also uses his stick.Now,Marcelo can not only ride a skateboard freely again,but also can perform skillsthat many people can't.“Everything in life hasa solution(解决办法),”Marcelo said..“Lookat me!I took up skateboarding when I was blind,and now I'm good at it."5.What caused Marcelo blind?A.An illness.B.A fireC.A traffic accident.D.A sports game.Why did Marcelo go to the skate park when he was blind?peopl aA.To meet his friends.B.To take walks with his friendsC.To try new tricks with othersD.To practice riding a skateboard.、6l.What does the underlined word“those'”in Paragraph4 refer to(指的是)?A.Other skaters.B.Different talks.C.His surroundings.D.His friends.62.How does Marcelo feel now?A.Worried.B.ProudC.Sad.D.Stressed.【小九年级英语第5页(共8页)品]
(Text 8)W:Wow,another year is over.Do you have any New Year plans?M:Yeah,I want to go to China.My friend Jim went there last year and visited many places of interest.But what I wantto do is learn its culture and its language,because it's a country with a long history,so I will be there for the next twoyears.What about you?What's your plan?W:I want to meet some new people and do something fun.M:Like what?W:I don't know.Maybe I need a hobby.M:Well,what do you like to do?W:I love to dance.I'd like to study modern dance.M:Then you should take a class.W:Good idea.By doing this,I can do something fun as well as meeting other people.M:That's right.(Text 9)W:Hi,Mark.What did you do last summer?M:I had a job in a shop last summer and I loved it.It was a shoe shop in the town center.I had to work long hoursbut I met some really nice people and I made a lot of money.I will use it to buy a car when I go to college next year.W:Wow.That's great.You've begun to make preparations for college life.Hopefully we'll still study together.M:I hope so.Well,how did you spend your summer holiday?W:I worked in a clothes shop during the summer holiday,but I didn't like it.I had to work from 8 a.m.until 6 p.m.andit made me feel tired.M:Why don't you find a job in a bookshop?It's easy and interestingW:I don't know about working in a bookshop.Maybe I can try next time.(Text 10)W:Well,in the first photo,there's a group of children,five boys and six girls,playing football together in the park.Theyseem to be enjoying themselves,and it seems that they won't mind what the score will be at all.I think they benefit fromthis activity in several ways.First,they're getting some exercise,which is always good for them because it's great forhealth and helps to relax.At the same time,they're having fun together,which is important because it builds up theirsocial relationships and their friendships.Also,it is good for boys and girls to do a bit of sports together,because I thinkplaying sports is about having fun with everyone and winning is not the only thing.In the second photo,there are fourgirls talking together in a cafe and laughing.They aren't so active as the children in the first photo because they're notdoing a sport,but they are communicating more and share their ideas and experiences.I think they also benefit becausethey can talk about their problems,relax and also enjoy their friendships.All in all,I think they get a lot from bothactivities.2
The Solo ExhibitionTheindethe serhfrrtist ithnprivteor pubie supporedind of generosityoh yoebe.tersaidby a histrciysNorally perist ndstproposemsemosGiving backisow b part of his lifeOnce momth,he and his -year-ld so pay forfamous pieces.The Collective Exhibitione'mealat their la iner.Recenly,he'stared giving reetikethwosocial media.The colivetio is dedicated to the xhbtio of mutip artists livinortherwise,sharing a theme,an artistic movement or belonging to a specific historical-cultural cross-section.Afer every performace,Elder takesa picture with the srangers who he buys tickets for and hangsthe pholoIhope hattken omething nmheThe Temporary ExhibitionTemporary exposure is the one that has a short duration,from a few weeks to cover months.TheIhope phat he peopler omeort of gnunrnadvantage of this display method is that it is able to maximize the use of available resources and spaces.opefy inomhngomboythey o24.Why did the man giveElder?However,there is no shortage of very quick exhibition forms,which last only one evening,aiming for theA.Because he happened to have extra$200.greatest arrival of public in the shortest possible time.B.Because Elder fully enjoyed the performance.The Online ExhibitionC.Because Elder didn't live in the town.Thanks to digital and new media we are witmessing new display models placed in the onlineD.Because he thought Elder couldn't afford a ticketdimension.Galleres,museums andotire inereasingly attracted by this eformoffruit ofa25.How did wnhangEder's?which takes place through tours and irtul experiences,suchas thenline ViewingRoom.Inaddition,A.He got in contact with the couple.B.He watched performance day by dayonline exposure is often applied to reach a new audience of users,ensuring an experience on multipleC.He was inspired to become an actor.D.He created the musical Company with LuPonelevels.26.What can we know from the last two paragraphs?21.Which is not the factor that affects the diversity of exhibitions?A.Elder wants to increase the popularity of his show on social media.A.AimB.PositionC.TypeD.PainterB.Giving free tickets and taking photos with strangers are good ways to gain fame.22.Which can offer visitors a greater chance to admire the latest works?C.Elder develops a habit of taking pictures with strangersA.The Solo ExhibitionB.The Collective ExhibitionD.Elder desires to awake the kindness of strangers by giving his firstC.The Temporary ExhibitionD.The Online Exhibition27.What's the best title for the passage?23.What do we know about The Online Exhibition?A.An act of kindness goes far.B.A good play can change one's lifeA.It lasts quite a short period of timeC.Hard works will pay off.D.Meet luck in an unexpected wayB.The technology challenges the traditional exhibitionsC.This exhibition of new form appeals to galleries,museums and collections.We meet someone-a strangerand we immediately form an impression of that person.Often,weD.Visitors can only appreciate works online in the Online Viewing Room.make a quick decision:"I like that person,"or"I really don't care for them."This important initialBjudgment can affect not only how we feel about the person,but whether we continue to interact with them,Fifteen years ago,Claybourne Elder was a 20-year-old man from Utah,standing in the back of awhether we want to develop a friendship or dating relationship,or,in the case of a hiring interview,Broadway theater watching Putnam County Spelling Bee,when a random act of kindness opened up awhether the person gets the job.Social psychological research suggests that there are certain behaviors that can strongly affect ourdoor to new possibilities.A couple came up to Elder and said,Hey,are you from out of town?"And Elder replied,Yeah,initial impressions of strangers.In one study,unfamiliar young adults met in small groups and then spentI'm just here visiting."Then the man handed him $200 and said,"You looked like you were having morea short amount of time interacting with each group member one-on-one.After each meeting,they ratedfun than the people in the expensive seats.Go buy yourself a ticket to Sweeney Todd tomorrow.It'llhow likable they found each stranger-whether they would like to get to know them and become friendschange your life."Elder never got the man's name-just $200 and a photo.with them.Trained observers watched each interaction and coded them foragency"and"communityElder had never seen Sweeney Todd,so he bought"a great seat".Starring in that production was thebehaviors.Agency behaviors are those that show confidence,dominance and are slightly arrogant().legendary Patti LuPone.That did not seem real.Patti LuPoe.she seemed like a person you read aboutCommunity behaviors include being polite,warm,friendly and caring.ina book or heard about somewhere,but not someone you saw perform.You know,not for me-not for aAs far as initial likability,strangers who displayed high levels of both agency and communitykid from Utah,"Elder said.behaviors were better liked.However,when it came to establishing aeepitasnheAlthough the show was over,his passion for performance grew wildly.So,he managed toamacommunity behaviors that had a tendenytoforma friendshipiththestranger.This makessplace the stage.Now LuPone is his co-star in the hit musical Compatuming point of fatehatintialo we may be impressed with people who are onfident and proud.Anar ofgoes back to the stramger who gave him the meansto wath one of Broaday's biggest poductios.an inerease liking.On the other hand,ommunity behavior-being amm,friendy and oliis广西国品文化~2023年高考桂柳信息冲刺压轴卷·英语·第3页共8页广西国品文化~2023年高考桂柳信息冲刺压轴卷·英语·第4页共8页
2I.C。理解具体信息。根据Enchant Christmas部分中的Where:Fair Park Esplanade和Join thesearch for Father Christmas'missing gifts lost inside the Christmas Light Maze可知,游客可以在此寻找来自圣诞老人的礼物。22.D。理解具体信息。根据Christmas at Gaylord Texan部分中的Where:Gaylord Texan和Cost:5 plus a3 skate rental可知,一对年轻的夫妇需要支付16美元。23.A。理解具体信息。根据Allen Community Ice Rink部分中的Join the ice hockey programmes,one for youths and another for adults和NYTEX Sports Centre部分中的ice hockey courses areavailable for kids starting at age sixⅸ可知,这两个地方都提供冰球课程。B篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是新闻报道。一位大学生研发的应用程序GPTZero可以快速有效检测出文章是否为聊天机器人所写。24.D。理解具体信息。根据第一段中的Edward Tian.has built an app to detect whether textis written by ChatGPT,the viral chatbot that's caused fears over its potential for unethical uses inacademia可知,Tian开发的这款应用程序可以检测文本是否由聊天机器人所编写,以此来抵制学术界对人工智能的不道德使用。25.B。理解具体信息。根据第二段中的humans tend to write with greater burstiness,,forexample,with some longer or complex sentences alongside shorter ones.Al sentences tend to bemore uniform可知,人类倾向于长短句结合,注重句式变化,而人工智能创作的句子往往更加偏向于形式的统一。26.C。理解具体信息。根据第三段中的The college senior isn't alone in the race to fight Alplagiarism Scott Aaronson...has been working on a way to watermark GPT-generated textwith an unnoticeable secret signal to identify its source可知,Aaronson试图确保聊天机器人在学术界可以被合乎规范地使用。27.B。推断。根据第一段中的Edward Tian...has built an app to detect whether text is writtenby ChatGPT和最后一段内容可知,他既富有创造力又具有包容性。C篇主题语境:人与社会一一历史本文是说明文。文章介绍了16世纪时期养狗的相关规定。28.D。理解具体信息。根据第一段中的And if you wanted a spaniel??Wel,you had better get anod from the king,or risk serious legal consequences可知,当时要养西班牙猎犬需要经过国王的同意,故D项说法正确。29.A。理解词汇。根据本段中的Lawes of the Forrest was simply the short form of the title、Its full141-word title和Chapter16可知,其文本内容非常长,故选A项。30.C。理解主旨要义。根据第四段中的To own a dog used for hunting,.people had to havespecial hunting licenses,,issued by the king和All other dogs must be expeditated可知,本段主要从两个方面介绍了养狗的约束条件。3l.B。理解具体信息。根据最后一段中的Every third year,,“the Regarders of the Forest”would visit these woodlands to check that non hunting dogs had been appropriatelyexpeditated可知,这些人负责监管那些不是用来狩猎的狗。D篇主题语境:人与自我一一生活本文是说明文。来自英国的一位女士能够依据气味来判断某人是否患有帕金森症,这种神奇的能力引起了科学家们的重视。
and rides on hiscustom skateboard.With such lovingare,the two-headed toroise will sureycontinue to break many more records for long life.24.Why is it hard for two-headed tortoises to surviven the wild?食C.They can't hide from their enemies.D.They can't run as fast as normal ones.25.Where was Janus born?ChB.In a pet store.D.In Bourgoin's home.26.What will be Janus's/biggestthrear if he's left alone on its back?A.Different decisions2☑c.The pain on his skiB.The death of thirst.D.Two halves of body.27.Which of the following can best describe Janus's life?如B.FrceB.Tough.C.Boring.D.Easy.敏Mounting evidence suggests that longtime sittinga main part of modern-day lifeisrisky to your health,even if you exercise regularly.Based on these findings,doctors advise alladults to sit less and move more.But how often do we need to get up from our chairs?And forhow long?☒Few studies have compared multiple options to come up with the answer most officeworkers want:What is the least amount of activity needed to counteract the health effects of a数workday filled with sitting?Now a study by Columbia University exercise physiologists has an answer.Unlike other南studies that test one or two activity options,the study tested five different exercise"snacks",or short bursts of activity after a period of time's sitting:one minute of walking after every 30阳minutes of sitting,one minute after 60 minutes,five minutes every 30,five minutes every 60and no walking.The proper amount of movement,the researchers found,was five minutes of walking ev-ery 30 minutes.This was the only amount that greatly lowered both blood sugar and bloodpressure.In addition,this walking routine had an impressive effect on how the participantsresponded to large meals,reducing blood sugar spikes (by 58%compared with sittingall day.Taking a walking break every 30 minutes for one minute also provided modest benefitsfor blood sugar levels throughout the day,while walking every 60 minutes,either for one mi-nute or five minutes,provided no benefit.What we know now is that for best health,you need to move regularly at work,in addi-tion to a daily exercise routine.While that may sound impractical,the findings show that evensmall amounts of walking spread through the work day can greatly lower your risk of heart【☆高一英语第5页(共10页)☆】
主题语境:人与自我一一生活与学本文是说明文。文章给高三学生提出了一些建议,列出了高三学生应避免做的一些事情。36.E。根据设空处前后的but be careful和Here are the things that you should not do可知,E项“高三这一年有些事情你必须注意”符合语境。E项中的watch out for与设空处前面的becareful构成同义复现。37.B。本段主题句The first thing is procrastinating指出,高三学生应注意不要拖延。设空处前一句表明高三学生要忙于学业、志愿服务和大学申请,B项“这就是为什么你不能在这段时间内拖延”与之构成因果关系,符合语境。38.D。根据本段主题句The next thing you should not do is be unhealthy可知,本段提出高三学生要注意健康问题。设空处前的Being unhealthy in both mind and body指出不健康的问题涉及身体和心理两个方面,设空处后指出了心理方面不健康的表现(all the stress that thisyear is going to cause you),故可知设空处应指出身体方面不健康的表现,D项符合语境。39.C。设空处上文介绍了身心不健康的表现,Getting a good night's sleep...make the dayseasier介绍了保持身体健康的方法,设空处后面的You can read a book…calm you down介绍了保持心理健康的方法,C项中的As for your mental health引出心理健康话题,符合语境。4o.F。设空处为本段主题句。根据本段中的so enjoy it和Give yourself some time for yourself可知,本段强调虽然高三是学业紧张的一年,但也要享受它,给自己一些时间。F项中的“高三这一年不要过于严肃”符合语境,且The last thing也与上文中的The first thing和The nextthing并列。语言运用第一节主题语境:人与社会一一社会服务本文是记叙文。一次做好事的经历催生了一个帮助老人实现梦想的慈善组织。4l.D。根据an act of kindness、wanted to choose someone和that kind of dedicated attention可知,一个朋友推荐Mahoney参加一项做好事的挑战。42.B。根据gave back to the community和who volunteered at the local homeless shelter可知,Mahoney想要选一位经常回馈社会的人。43.A。根据a79-year-old senior可知,Mahoney马上就知道要选谁。pick与上文中的choose构成词汇的同义复现。44.A。根据so she asked that they spend a day together可知,Mahoney想更好地了解Wagner,因此她要求她们在一起待一天。45.B。46.C。47.A。根据提到的两个问题尤其是that kind of dedicated attention和becausethey'd been busy caring for others可知,她们共同的经历使Mahoney思考:多少老人可能会从这种关注中受益?是否有一些老人忙于照料别人而推迟实现自己的愿望?48.D。49.B。根据was equally interested in these和they would find local seniors with long-.timedreams and work to fulfill those wishes可知,Chisholm同样对这些问题感兴趣,她们一起想出了一个计划:她们要找到一直有梦想的当地老人,然后实现他们的梦想。50.C。51.B。根据a name for their new charity:We Are Young,or WAY可知,她们决定把自己的新慈善机构命名为We Are Young,简称WAY。settle on意为“决定”,符合语境。52.D.Seniors can nominate themselves or be nominated by someone else;wishes arethen·by a community committee可知,老人们可以自荐或由别人推荐,然后愿望会被一个社区委员会评估。53.A。根据such as age-.related physical barriers and financial needs可知,委员会要考虑诸如身体状况和所需资金等因素。注:句中的look at意为“仔细地考虑”。
第二节【导语】本文主要介绍心理学现象“错失恐惧症(Fear of Missing Out)以及针对FOMO提出的建议。36.E【解析】上一句介绍了F0M0的具体含义,下一句说这种看法反过来又会产生焦虑和自卑情绪;由此可知,空处应该说的是某种看法,且与FOMO有关;结合选项可知,E项”“通常来说,FOMO导致人们认为他们社会地位低下”符合语境。“认为他们社会地位低下”是产生焦虑和自卑情绪”的原因。37.D【解析】上一句提到青少年应对FOMO的方法是重塑观念,接下来应该是介绍什么是重塑观念。结合选项可知,D项符合语境,选项中的“It”指代上一句中的“reframing(重塑)thinking”。38.G【解析】上一句说青少年可以在日记中跟踪自己的消极想法及感受,下一句说然后他们就可以改变他们的观念,用积极的事物替代消极观念,空处应该讲此种方法的作用,故G项切题。“Ths”指代上一句中的“to track their negative thoughts and feelings in a journal”,“them”指代上一句中的“teens'”。39.A【解析】本段提到要鼓励青少年认识到他们时间有限,不能出席一些社交活动是很自然的事情,由此可以概括出本段的主旨,即要现实地看待参加社交活动的问题,所以A选项符合语境。选项中的”availability”在这里可以理解为参加社交活动的可行性。40.F【解析】上一句说关掉手机并不能消除F0M0导致的情绪,空处应该是介绍青少年不接触社交媒体后的情况,F项”即使青少年根本不在社交媒体上,他们仍然可能担心错过”符合语境,同时为下一句介绍消除FOMO的关键做好铺垫。第三部分第一节完型填空【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了Harry Peck在飞机上看到了两个受到战争惊吓的小姐妹,让他想起了自己的女儿,那两姐妹临下飞机时hay给她们写了一张纸条,装在信封里,还放了100美元进去,后来他们在网上重聚,两姐妹表达了对Hay的感激。41.C考查形容词词义辨析。句意:经过一番交谈,他了解到她们逃离战争的经历是多么令人心碎。Aconfusing令人困惑的,B.embarrassing.尴尬的;C.heartbreaking令人心碎的,D.fascinating引人入胜的。根据下文“their experience of escaping war was'”及常识可知,逃离战争的经历是令人心碎的。故选C。42.D考查动词词义辨析。句意:她们让他想起了自己的女儿,所以在她们下飞机之前,他把手伸进钱包,拿出一个信封,给她们写了一张纸条,并放了一张100美元的钞票在里面。A.accused指控;B.informed通知;C.convinced确信;D.reminded提醒。根据下文“him of his own daughters'”可知,她们让他想起了自己的女儿。固定搭配remind sb.of sth..“让某人想起某事”。故选D。43.B考查名词词义辨析。句意:她们让他想起了自己的女儿,所以在她们下飞机之前,他把手伸进钱包,拿出一个信封,给她们写了一张纸条,并放了一张100美元的钞票在里面。A.contract合同;B.envelope信封;C.profile简介,概述;D.letter信函。根据下文“Harry had no idea then how muchthat envelope would mean to both girls..”可知,他拿出一个信封,给她们写了一张纸条,并放了一张100美元的钞票在里面。故选B。44.A考查动词词义辨析。句意:其中一位姐妹Ayda Zugay寻找他已经将近十年了。A.searching搜寻;B.waiting等待;C.longing渴望;D.arranging安排。根据下文“With the help of social media andthe_45_of friends and family,Harry and the sisters reunited on an emotional Zoom call.”可知,其中一位姐妹Ayda Zugay一直在寻找他。动词短语search for意为“寻找”。故选A。45.C考查名词词义辨析。句意:在社交媒体的帮助和朋友和家人的帮助下,Hay和姐妹们在一个感人的Zoom电话会议上团聚了。A.honour荣誉;B.mercy恩惠,仁慈;C.assistance帮助;D.permission许可。根据上文“With the help of social media and”可知,此处指在社交媒体的帮助以及【2024局绵二串新高考高三摸底调研测试英语参考答案第3页(共7页)】
第12期A2版Keys及重点解析:阅读理解1-4DADB导语:本文是一篇说明文,属于“人与自我”主题语境。文章主要介绍了舒适区可能会带来的消极影响以及跳出舒适区并克服内心对于失败的恐惧的方法。4.B。理解具体信息。根据第四段Firstly,find out what you'll gain and what you'll achieve.Equipping yourself with that thought can quiet your fearful mind.可知,确定好目标后会获得的好处可以调动我们的那颗恐惧心。七选五1-5 BGCDF导语:本文是一篇说明文,属于“人与自我”主题语境。主要介绍了不被他人观点左右的方法。1.B。此空设于段中,与上文存在顺承关系。上文谈到“要记住你并不是别人(关于你)的看法的简单总和”,本句继续谈论“一个人对你的看法并不能反映完全真实的你”。2.G。此空设于段尾,是一个总结句。本段主要谈论并举例说明了要学着发现并坚守你的价值观,本句对本段内容进行总结,谈论这样做的好处。4.D。此空设于段中,与上文存在指代关系。本句中的It指代上文中的Negative self-talk。第12期A3版Keys及重点解析:(One possible version,客观题除外)语法填空1.earned2.for·3.which4.watching5.but6.methods7.has improved 8.To apply 9.colorful/colourful 10.appropriately导语:本文是一篇记叙文,属于“人与自我”主题语境。文章讲述了泰国华裔青年Lin Yau-nan和汉语的不解之缘。2.for。考查介词。passion for是固定用法,意为“对…的热情”。8.To apply。考查非谓语动词。本句中不定式作目的状语置于句首,意为:为了在校园外使用汉语,Lin参加了《快乐汉语》节目。完形填空1-5 CBACD 6-10 ABDBA 11-15 DCDAC导语:本文是一篇夹叙夹议文,属于“人与自我”主题语境。一场读书活动激发了作者对阅读的热情,并使他受益终身。1.C。根据下文的情节可知,作者“报名参加了”这次读书活动。5.D。根据下文I was motivated by his belief.可知,一本书让作者深受“启发”。7.B。根据上文情节可知,“起初”作者看书是为了达到活动中的读书目标。9.B。作者看书实际上是去“拜访”书中的世界和人物。l4.A。根据下文.with more beautiful vocabularies and I had access to new ideas可知,读书给作者的写作带来了积极的“影响”。第12期A4版Keys:(One possible version)写作一招鲜Dear John.Thank you very much for lending me your book,and at your request,I'd like to share myfeelings on it with you.From the book,I've learned that Jessica Cox,though born with physical disabilities,didn'tgive up her dream and has lived a meaningful life.Through her efforts,she has become the firstarmless person in the world ever to have obtained a pilot's license.Her story has really impressed me,which makes me realise that nothing is impossible as longas we strive for our dream.
34.What can be inferred about vegetarianrding to the journal?t sure whethA.Theyresult n averae weighofmore than 4kg.h plant-basedB.They may promote weight loss in a sot period of time.up meat,andC.They mayreduce obesityand vei n the ngerDenefits,youD.They can help lower body weight but in an unhealthy way.35.Wht is theio belief of veetr dirng to the last prg?ey can alsoA.Vegetarian diets are good for our study.et generatesB.Vegetarian diets are unsuitable for athletes.(伦8伦张,许.西共)动官伦暗四量第iet.It alsoC.Vegetarian dietsare a healthy way of.盟小:小o1共)为文于第educe yourD.Vegetian dies benefiuio.S为间来果家第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)。及两合号录中后国,岸言蛋位佳arian diets根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。tists haveThe first few years of life set the foundion for brain health.Studies show that a nui-iction andtious diet in infancy is key to promoting a childs long-term well-being,and the foods they eatge weightcan influence their cognition,motor skills and language development.36.Here are fourhave alsoattractive brain foods that will help your kids stay sharp and focused.suggestsSuperfood smoothies(奶昔)lo vtislugog oSmoothies are a tasty way to include lots of nutrients into your child's diet-and even dis-ise per-guise foods that they might normally fight.37.For the best superfood smoothie,add fi-ny con-ber-rich leafy greens along with some seeds or walnuts for plant-based fiber and protein.nce andHomemade veggie friesin thatEating a colorful variety of vegetables is so important for getting enough fiber as well asnd gutfueling both gut health and mental health.Air fryer ovens add a crispy taste to food withoutdeep frying.Use it to make carrot or green bean "fries".38s9wem国EggsWhole eggs are an excellent source of brain-boosting vitamins A,D and B12,along withcholine(胆碱).39,as it has been shown to improve brain development and long-termmemory.Meatballs回容内,骨形利市)认才外油港义象升文能40.Start with a base of beans,lentils or pastured ground turkey.Then add shreddedspinach or grated zucchini.Baking the meatballs,versus frying,is the healthiest way to do it.·104.1一(00【24·G3DY·英语(九)-R-必考-QG】
第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Oh,this was terrible."Thank you for volunteering to coach soccer..."the letter began.Coach?Soccer?Me?That was crazy.My knowledge of the sport began and ended withyou-can't-use-your-hands.I have just graduated from high school.There was a summer holiday long enough to dosomething unusual.Father advised me to pick up a part-time job in our community,liketeaching kids to swim or helping them with their subjects."You'll learn a lot,"he said.So,when Community Sports asked for volunteers,I signed up for data entry,which,I thoughtwas helping to put data into a computer.Keyboards,I knew.Coaching?Impossible!Realizing there must be something wrong,I quickly called the head coach about themisunderstanding.It did not go well.He had been away from home and would not becoaching at all.Panicked,I called the other assistant coach.He said,"It isn't difficult to teacha bunch of first graders about soccer.Be confident.""Are you kidding me?"I hang up the phone,smiling bitterly.I phoned a Community Sports officer about our dilemma."I am sorry,"he said."Notenough people are willing to volunteer.If you cannot coach,we will call your team and letthem know they will not be playing this season."Seriously,that was his solution?I hang upthe phone,saying I would call back to let him know my choice.I couldn't imagine the kids'disappointed face when they were told their team wouldn't play because they couldn't findthem a coach.That afternoon,when Father came back,I told everything to him,complaining howcareless and ridiculous the community.workers were.They should have suggested my"pretending"to be a coach.Father stared at me,"Hey,listen!I remember you like watching soccer games.""Watching is one thing but coaching is another,"I protested."Why not learn the game with the kids?To those first graders,it's just a game.Just makeit fun.Besides,you'll gain more than them."注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答Para.1 The next morning,I called backPara.2 Then came the day when I would meet those kids for the first time.英语试卷第12页(共12页)
A.Have a discussion with the client.B.Contact the job applicant immediately.C.Exclude the candidate from consideration.D.Gather more information about the candidate.35.What is hiring managers'attitude towards those who choose to downgrade?A.Enthusiastic.B.Dismissive.C.Appreciative.D.Doubtful.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。It can be hard to stay motivated when you are on a training plan and this can lead to you missing essentialsessions.36 Luckily,we have some tried and tested motivational tricks that will ensure'you keep running allyear around.Run with a partner.If you can,ask a friend to run with you,as then you have a reason to go out,even whenyou don't want to.37 You need someone who will help you out of the door on cold winter mornings._38.A fast-track way to lose your motivation is to always run the same route over and over again.Mix itup by changing where you run.Try a new route and you will focus on things like how you are feeling rather thanwhen you hit the next lamppost or tree.Mix up the training.39 If you usually go for a long,slow run on a Sunday morning,why not try a littlesprint session instead?You can pick a landmark anywhere and run as fast as you can until you get to it,beforeslowing down again to recover.Listen to music.The race itself will have plenty of motivational factors to keep you going,with the crowdscheering and other runners to concentrate on,but if you are out on your own,your favorite song can really cheeryou up if you're feeling that lull(低谷期)come over you._40A.Vary your locations.B.Stimulate your motivation.C.You also need to vary your training patterns.D.This is especially the case when it comes to the cold months.E.Make sure you don't pick someone who is likely to cancel on you.F.Some music devices will help you to stay motivated and on target.G.Music can help keep you going when the running gets a little tough.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Last year we were stuck in a little restaurant in France on Christmas Eve.My wife41 for us in French.Somehow,the waiter brought us the wrong meal,so I scolded her angrily.She began to cry and I felt even 42.Everything had gone wrong.There was no Christmas 43 in our hearts.Suddenly,in came an old flower woman who went from table to table but no one 44 any.Tiredly she satdown at a table where a young sailor finished his meal.He stood up and 45 two corsages(),smiling,"How much are they?""Two francs,Monsieur."He then 46the woman a 20-franc note,leaning over and 47her ancient cheek."My Christmas present to you."Then,48,he came to our table,gave my wife a corsage,49 us a Merry Christmas,and departed.Everyone had stopped eating.Everyone was silent.A few seconds later,Christmas 50throughout therestaurant like a bomb.The flower woman jumped up,waving the 20-franc 51,and did a merry dance.She wasso 52 and appeared 20 years younger.My wife waved her corsage in time with the rhythm and the_53 had lefther eyes.54 the Christmas spirit in his soul,the young sailor released the 55 and joy hidden by anger within us.He gave us Christmas!高三英语试题第6页(共8页)
-
W:Oh,I'm sorry to hear that.As for me,I just spent the week end swimming,diving and playing tennis. (Text 3) W:Would you like to play a game of badminton after school? M:I can't play today.I have piano practice on Mondays,and to- morrow morning I'll do my part-time job.How about tomor row afternoon? W:OK,that's fine with me. (Text 4) M:How are the sales figures looking? W:They're great!We had a sharp rise after the online marketing campaign began.It's better than hiring extra salespeople. M:Good!Now I'm thinking of offering some discount next sea-
【答案】 One possible version: Ladies and gentlemen, Welcome to our school. Here I'd like to speak about our English studies in brief. Nowadays we have six English classes every week,each of which lasts for 45 minutes.Students have to master a vocabulary of more than 3,500 words and accomplish reading materials of over 145 thousand words before graduation. I'm glad to say we have made great progress in English read- ing and listening,but we have a long way to go,especially in speaking and writing.We'd appreciate it if you can give us as much advice as possible to improve our English. That's all.Thank you for your attention.
1、2024年100所名校高考模拟金典卷 24新高考·JD·英语-Y 英语答案
ema. M:OK.See you on Friday then.Bye. (Text 8) W:The walls in your room were dull and lifeless,so I
2、2024年100所名校高考模拟金典卷 24新高考·JD·英语-Y 英语答案
第9期A3版Keys:(One possible version,.客观题除外)5.humanity6.immoralin her future.高频词汇7.regulate语法进阶L1.assist
3、2024年100所名校高考模拟金典卷 24新高考·JD·英语-Y 英语答案
aring will help us leam moreabout your country and culturecan happen wh'm inviting you to attend the