首页
周报答案
[青桐鸣]2025届普通高等学校招生全国统一考试青桐鸣大联考(高三)(5月)英语试题
[青桐鸣]2025届普通高等学校招生全国统一考试青桐鸣大联考(高三)(5月)英语试题正在持续更新,目前2024-2025英语周报答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
动等内容。【63题详解】词句推测题。根据“Artists usually look for colorful stones on the banks ofrivers"和划线词所在句"use them to“draw”pictures instead of brushes and paints"可知,them 指代的是前面提到的 stones。故选 D。【64题详解】细节理解题。 根据"To make more people learn about the art form and enjoy its fun, Luo made a kit"、“Artistsneed to collect materials, choose the right stones, design the picture and put the stones together carefully"和"thelocal government has organized different cultural activities"可知,分别回答了为什么制作工具包、完成画作需要做什么以及当地政府为发展这种艺术形式做了什么。未提及罗过去面临什么问题,故选B。【65题详解】主旨大意题。文章围绕桂林的沙石画展开,介绍了它的创作、特色、推广等方面内容。C选项“沙石画-—桂林的一种艺术形式"全面概括了文章主旨。故选C。DNature is amazing! Take a close look at the world of insects, and you'll discover many strange things.Consider butterflies, for example. Butterflies are colorful and they have strong wings. They can show theirwonderful flying skills with their wings. On summer days, you can always see them flying freely over flowergardens and wild fields. But do you know how butterflies become the flying insects?The process includes four stages. In the first stage, a female (雌 的) butterfly lays a small and colorful egg on aleaf or the stem (茎) of a plant. In the second stage, it becomes a walking insect. This insect is called caterpillar (毛虫). It now has legs, eyesand a large body. The caterpillar can eat, walk and see. A new life has emerged, but it's still not a butterflyThe next stage is known as the “pupa (蜘帕) stage". After growing big, the caterpillar covers itself in a nice"home" and goes to sleep.In the last stage, the *“home” breaks, and a wet, weak butterfly appears. It looks quite different from a pupa. Itnow has six legs, a mouth, eyes and wings.After a few weeks, this adult butterfly lays her eggs, and the cycle begins again. This is just one example ofthe wonders of nature.66. What's the writer's purpose in writing paragraph 1?A. To introduce colorful butterflies.B. To introduce the topic of the textC. To tell us the flying skills of butterflies.D. To show us how amazing butterflies are第19页/共25页
本文标签:
