12.When did Mr.Right see John Foster last time?m与A.Five years ago.B.Six years ago.C.Ten years ago.28.Recently,the government has done whatever it cant the disease.t13.What does that man look like?A.controlB.to controlC.controlledD.controllingA.He is very fat.B.He has thick hair.C.He is wearing a pair of29.Tom,why do you look so excited?glasses.-Because our class has just won the basketball gameD.inClass Five.14.What did Mr.Right and John Foster like to do together in the past?A.againstB.withC.forA.Drink tea.30.-Would you mind my turning on the air conditioner )It's so hot today.B.Play basketball.C.Watch movies.Just go ahead.15.What can we learn from the story?A.Please don't B.Better notD.Of course notA.John Foster forgot Mr.Right.C I'm afraid notVL完形填空(共10小题;每小题1.5分,满务15分)B.John Foster changed his nameMa Li is a dessert shop owner in Yinchuan,Ningxia.On a cool morning,she received anC.That man is not John Foster.online3L_but it took an hour for her to wait for the deliveryman(外卖送餐员),V.信息转换(共5小题,每小题1分,满分5分)When the deliveryman came,Ma was a little 32"It is too cold outside and my motorbike你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文didn't work,"explained the deliveryman.After she heard his words,her anger was 33.She读两遍。invited him to sit for a while and offered him a cup of hot water.At that moment,Ma noticed the deliveryman's face and hands were dark purple 34 heA trip to Anhui Radio and Television Centerwas working outside for too long.She felt sorry for him.While they were talking,Ma knew thatthe deliveryman wanted to buy her daughter a 35,but he thought it was a little expensive.WhereAt the16 gate of the center.After the deliveryman left,Ma36what happened just now on her WeChat Moments(微信朋友圈)with two photos of the deliveryman.How high17hundred meters highHeartwarming comments (poured in,such as"life is not easy but 37 of us giveThe outside shows the 18culture of Anhui.On the top floor,you can enjoyup!",“Thumbs up(点赞)for hard-working people”and“Showing understanding to deliverymen..”Whatthe beautiful 19 of Hefei.Some 38 offered money for a cake.Different kinds of programs can 20 people of all ages.The next day,Ma got in touch with the deliveryman and invited him to her shop.When theymet,Ma expressed people's kindness to him and gave him a cake for his daughter's birthday.The第二部分英语知识运用(满分80分)deliveryman was39Ma received more than 600 yuan in donations()40 her friends and customers.SheV.单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分)said she would use the money to offer some help to people in need.从每小题所给的人B、C、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。D.invitation31.0.gifB.orderC.ticket21.-What ispopulation of China?32.A.excitedB.sadC.happy⊙.angy®.stoppedC.lostD.broken-It haspopulation of more than 1.4 billion.33.A.goneD.a;theC.whenD.thoughB.soA.the;aB.the;theC.a;a34.(A)because-Which of the two shirts do you want to take?35.A.schoolbag.birthday cakeC.new coatD.computer22.DheardOne is a little big,and the other is a little small.36.A.foundB.rememberedC.sharedC.NeitherD.Both37.A.allB.eachC.most包noneA.None(B.EitherhardlyD.everfrom a piece of paper just now38.A.evenB.never23.-Look at the paper rabbits.LilyC.thankfulD.wonderful-How nice they are!She is really good at paper-cutting.39.A.helpfulB.careful(C cuts it outD.cuts out them40.A.toB.fromC.withD.forA.cut them outB.cut it out24.Shenzhou XIV spaceship was sent upon June 5th,2022.VL补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)D.succeededA.successB.successfulC.successfully根据对话内容,从下面选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A:Congratulations!You've won the firstA.I've learned it for nine years25.I'm sorry.I am late.theKongzhuPlayB.Which club are you in?It doesn't matter.The movie has justfor a few minutes.prize inC.beganD.been onCompetition.C.What do you want to be in the future?beginsB.begunJack,how was your trip to the Great Wall yesterday?B:Thank you very much.D.When did you start learning to play Kongzhu?26.A:41B:At the age of five.4E.How often do you go there for lessons?-Wonderful!I have never hadone before.F.Who taught you to play it?B.betterC.a worseworstA.a betterA:43I don't like living in the city all the time.B:My mother did.But she doesn't teachG.How do you like it?27.-Really?Maybe you can move to the countryside and stay there for a while.me now,because she is very busy.To be honestD.Once upon a timeA.In that wayB.At the same time埔桥区教育集团2022-一2023学年度第二学期期末学业质量检测八年级英语试题卷第3页共6页2022—2023学年度第二学期期末学业质量检测八年级英语试题卷第2页共6页
45.A。根据上文中的wisdom和下文中祖母教导作者的内容可知,祖母经常与作者分享人生的智慧。46.B。根据下文中的our first harvest和we sat under the tree eating可知,作者和祖母一起品尝收获的果实。47.C。根据上文中的as a result of crossing a plum tree with an apricot tree和下文中的Of course,they will be wonderful和they were fruits I'd never seen before可知,作者担心收获的水果会不好吃。cross此处作动词,意为"使杂交”;plum tree李子树;apricot tree杏树。48.D。根据上文中的内容和下文中的and take care of them可知,作者和祖母一起种了这棵果树。49.A。根据下文中的even though they were fruits'I d never seen before可知,尽管收获的水果是全新的品种,但是它们很美味。50.D。根据下文中的what you put in和Plant apple seeds...and you will harvestweeds可知,祖母告诉作者"种瓜得瓜,种豆得豆”的道理。get out意为"得到”,符合语境。51.C。根据上文中的our first harvest可知,作者和祖母坐在树下品尝自己摘的水果。pick意为“采;摘”,符合语境。52.B。根据下文中的you will get greatness可知,祖母告诉作者要想收获成功,就必须播种成功。greatness意为"伟大;杰出”,符合语境。53.B。根据下文中的I nodded可知,祖母问作者是否听懂了她的话。54.A。55.D。根据上文中的I nodded可知,和祖母一起种植果树的经历让作者明白了如果希望收获一个美好的人生,首先要种下美好的种子。
DIn most parts of theorld,storm cloudswould be greeted with afrown.But inndit'ssaid thatwhen the monsoon rains com,abillion pope smile.Monsoonoasthe rainy season,iscytied o ndia'sm Theabdtnsbnifeondfamand,which provideshundreds of millions of jobs to farm workers and helps feed its vast population.While mons is traditionally a joyful and imporant time for Indianagetthe touris industry in a very different way.During this time,the numberof raveerstondidropby half Understandably,very few tourists want to spend ther holiday in the rain.But there has beeagoverment push over the past few years to convince them otherwise:that India's rain is to becelebrated and not avoided.Various states have risen to the challenge.Goa (a popular holiday destination near Mumbai)andKerala in the south have begun offering"monsoon packages".They say the monsoon brings otherbenefits besides low off-season prices.For one,the rain brings with it lush,green landscapes.Goa hasbeautiful islands,waterfalls,lakes,dams and wildlife sanctuaries that can be enjoyed during themonsoons.Travel writer Alexander Frater spent one monsoon season following the rains up both the east andwest coasts of India.In his book he describes the unique energy and traditions surrounding themonsoons in different regions and cities.Frater noticed that many people travel to western India duringthe monsoons seeking physical and spiritual healing.He quotes a local from Mumbai who describesthe monsoon as a metaphor for cleansing and rebirth."The wind drops,it gets very dark,there isterrific thunder and lightning...Suddenly,the air is very cool and perfumed with flowers.It is a timefor rejoicing and renewal."32.Where is this article most likely to occur?A.In a free magazine offered on an airplane.B.In a yearly review book concerning geography.C.In the autobiography of an international travel agent.D.In a literature criticism book on India religions.33.Who does"a billion people"refer to in Line 2?A.The farm workers in India.B.World travellers to India.C.People in countries affected by the monsoon.D.Religious people in India that worship the monsoon.34.What do we know about Alexander Frater?A.He writes about living in Mumbai for a whole year.B.He writes about how he got"healed"by monsoons.C.He interviews people in India about their feelings on the monsoon.D.He proves rains do not bother locals as much as they do on tourists35.What do religious locals in India view the monsoon as?A.Blessing for farmland and farm workers.B.Time for honor and tradition.C.Terrifying bad luck that has passed away.D.Cleansing and renewing force.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。赣州市期末考试高二英语试卷第5页(共8页)
2023-2024学年上学期高考阅读综合(B)(新高考)第17-20期参考答案及解析综合能力提升检测(13)参考答案及部分解析参考答案1-5 BCABC6-10 ABCAB11-15 BCAAC 16-20 ABCBC 21-25 DCAAC 26-30 BDDAB31-35 CBADC36-40 FDCBG 41-45 DBDAC46-50 DCAAC51-55 BADCB56.injuries57.which58.solution59.the60.of61.dramatically62.is coated63.treating64.promising65.to expand写作(划线部分为精彩表达)第一节One possible version:Dear Evans,I hope this email finds you well.As a Chinese student,I've been studying English for a long timeand have developed a high level of proficiency in spoken English.However,I'm facing a challengewith my handwriting and would greatly appreciate your guidance on it.Your beautiful blackboardwriting has left a deep impression on me.I believe your effective approach will help me improvemy handwriting and enhance my confidence in presenting my written compositions to others.Thank you for your time and consideration.Yours sincerely,LiHua第二节One possible version:Two years after finding Benjamin online,Holly finally messaged him on his 20th birthday.It was aday Benjamin would never forget."I can remember the exact place that I was at when I got themessage.I replied it in doubt."But when Holly texted him back and revealed who she was,Benjamin said the words hit him "like a load of bricks.""I was crying.This was a day I had beenwaiting the past 20 years of my life for.It was a lot to take in,"he said.Upon meeting each other,the mother and son shared a tearful hug.During the conversation,Holly and Benjamin surprisingly found out that they had both beenworking at the same hospital for the past year.Holly worked in the hospital as a medical assistantwhile Benjamin volunteered there."We parked on the same floor,but had no idea that we wereso close,"Holly said.Benjamin has since tried to meet with Holly at least once a week."Meetingmy biological mom was very healing for me,Benjamin said."There was a little hole in me that Ididn't know about,and finding her really filled that in.I feel very whole and complete."Even after20 years apart,their love has always been there.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自我一一学
儿礼记高三第一轮夏周测卷数、高三第一轮复周测卷·化学扎记【解题分析】由Fe+H2SO,FeS0,+H3Fe十4H,O(g离FO,十H可知,1mo Fe分别与稻酸和水周测卷三物质的量落气反应时,产生氢气的物质的量分别为1mol,专mol,故氢气的物质的量之比为1mal:义m0l=3:4,B项正确。(40分钟100分)【答案1B6.H、O、C、N等已被发现,下列有关说法不正确的是考情分析,A.Cg的摩尔质量为216g·mol-B.H3、O,、CB均属于新型化合物有关微粒效目和物质的量本度的计算、基本实验操作是高考频考点,在高考中常》高考对接点C.等物质的量的O2与O,所含的分子数相等谜择题或填空题的形式考查D.等质量的N与N2所含的原子数相等学疑难点微粒致目的计算【解题分析】H,O,、C均属于单质而不是化合物.B项不正确滚动知识点氧化还原反应中的电子转移观看微课视易【答案】B课外题常行中活典型情境题1,4,6,8、10、12下载复课件二、选择题:本题共4小题,每小题6分,共24分,在每小题给出的四个选项中,只有一项或两项符合可能用到的相对原子质量:H1Be9C12N14O16Na23}Mg24A27S32Cl35.5题目要求。若正确答案只包括一个选项,多选时,该小题得0分:若正确答案包括两个选项,只选一个且正确的得3分,选两个且都正确的得6分,但只要选错一个,该小题得0分。Mn55Cu6411277.乙基陕化镁(C2H;IMg,沸点为158℃)可月作有机化学合成中的碘试剂,下列有关说法正确的是第I卷(选择题共48分)A乙基碘化镁的睡尔质量是180g·molB.36g乙基碘化镁中碳原子数为0.4N题席123456?8910C.0.5mol乙基映化镁的质量为90g·mol-1答案D CD C BBAB BBCDD.0.1mo乙基碘化镁在标准状况下的体积约为2.24L、选择题:本题共6小题,每小题4分,共24分。每小题只有一个选项符合题意。【解题分析】乙基碘化的牵尔质量是180g·mol1,A项正确:0.5mol乙基碘化镁的质量为90g,C项提:乙1.孙思邈《丹经内伏硫黄法》中记载了火药配方,现代科学证明黑火药爆炸反应为2KNO,十3C+S基碘化铁在标准状况下不是气体,D项错误。【答案】AB点磁K,S+N,◆+3C0,↑。现代常说的”一疏二硝三木炭”配方,指的是8.在硫酸铜、氯化铁、硝酸钠组成的混合溶液中,已知铜离子、铁离子、硝酸根离子、钠离子、氯离子浓A质量之比B.体积之比度如图所示,则硫酸根离子浓度为C.原子数之比D.物质的量之比【解题分析】化学反应按化学计量数之此进行,化学计量数之比等于物质的量之比,“一玩二硝三木炭”指(S)03KNO):n(C)=1:2:3,D项正确0.4【答案D2.下列物质中,所含分子数最多的是A.18g H2OB.0.5 mol CO0C.3.01×1024个02D.标准状况下33.6LC1z【解题分析】18g水的物质的量是1m0l,所含分子数为N:0.5 nol CO所含分子数为0.5NA:3.01X10个02NO即分子数为5A;标准状况下33.6LCk的物质的量是1.5mol,所含分子数为1.5N,C项符合题意。A.0.2mol·L-B.0.25 mol.L-!【答案CC.0.3mol·L-1D.0.35mol·L-13.相同条件下,等质量的下列气体中体积最小的是【解题分析】c(Cu+)×2十r(N+)+c(Fe-)X3-c(NO5)十c(C1)+c(SO)X2,得c(S-)=0.25mol·L1A.CHB.OzC.COzD.ClaB项符合题意。【解题分析】在相同条件,等质量的气体摩尔质量越大,其质的量越小,体积越小,D项符合题意。【答案】B【答案D9.用18mol·L-1的浓硫酸配制100mL0.1mol·L-1稀疏酸,下列图示操作正确的是4.下列溶液与20mL1mol·L1NaNO溶液中NO,的物质的量浓度相等的是A.10mL1mol·LMg(NO)2溶液B.5mL0.8mol·L-1Al(NO)3溶液C.10mL1mol·L-1AgNO,溶液D.10mL0.25mol·L-1Cu(NO)2溶液【解题分析】愿干中NO方的物质的量浓度是1mol·L1,与溶液的体积无关,A,B、C,D四个选项中NO的物厌的量效度的数值分别是2、2.41、0.5。旅馏水【答案CA量取B.稀释C.转移D定容5.等质量的两份铁汾分别与足量稀硫酸、足量高温水蒸气充分反应,产生的H:的物质的量之比为【解题分析】量取操作和读数均不正,A项错误:浓苑破慢便加入水中稀释,B项正确;应该用玻璃焯引商,C项错A.1:1B.3:4C.4:3D.3:810【24G3ZCJ〔新高考)化学-R-必考-QGA-Y】【24G3ZC新高考)化学-R-必考-0GA-Y】
How's your new school life?Write and tell me.Yours,Li Hua第二节One possible version:Then,I noticed a man standing in front of a store.He looked at the dogs,looked at me,and thentook off after the dogs.He ran to them and stopped them just as they were about to cross a busyroad.I slowed down to catch my breath as I saw he had the dogs under control.Then a thoughtsprang to mind:How was I going to get the table back to the restaurant while controlling twolarge dogs?By the time I walked up to the man and the dogs,he had untied them and had the table up onone of his shoulders.I thanked him while he passed Zoe and Tyler's leashes to me and walked offto the restaurant.By the time Tyler,Zoe,and I got back to the coffee shop,the man had just puteverything in the outside dining area in place.It looked as if nothing had ever happened.Iwanted to show him my thanks with more than just words.So,I bought a cup of tea for him.Theman thanked me for the tea,saying it was the best he had ever had.写作选做题1.She helps in a local school as a volunteer every Wednesday.2.There was a big change in our lifestyle after we moved to the city.3.She spends two hours on the phone chatting to her friends every Sunday.4.We should play the game according to rules.5.I can't go to a movie tonight.I have to revise for my English exam tomorrow.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与社会一一社会服务本文是应用文。文章介绍了一个图书展览会。2l.D。理解具体信息。根据第三段中的But it's not only books that people are searching for;the Book Fair is also a great place to find records,,CDs,and DVDs可知,该图书展览会不仅展销图书,还有唱片、光盘和数码光碟。22.C。理解具体信息。根据第四段中的The Book Fair opens at4p.m.on Thursday,May4.Onthat day only,,aSl5 admission is required可知,该图书展览会于星期四下午四点开始,只有这天的门票是15美元。23.D。推断。根据第四段中的all remaining books are half--price from10a.m.to6p.m.onSunday可知,星期天,该图书展览会从上午十点开始到下午六点结束,所有图书半价销售。B篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是记叙文。作者讲述了自己抉择大学专业的过程和感受。24.D。理解具体信息。根据第二段中的I came into college thinking that I would major inCommunications.It had been my dream to be a sportswriter That was my dream until I got theacceptance letter that stated I was not qualified for that major可知,作者的梦想是成为一名体育记者,所以,上大学时她以为自己会学传播学专业。然而,录取通知书上说她不符合传播学专业所要求的条件,所以她只好放弃当一名体育记者的梦想。25.C。推断。根据第三段的内容及第四段“What are you going to do with a degree in History?
2版华师大中考版(河南)参考答案第4期数学周刊第11期参考答案26.3.2二次函数与一元二次方程情境导入:5米,课堂探究:例1>名且m0例2C26.3.1实际问题与二次函数即学即练:1.B2.A3.C4.B5.D课堂探究:例18解析:当喷头高2.5m时,可设抛物线6.87.x1=-2,x2=6的表达式为y=ax2+bx+2.5.将(2.5,0)代入,得6.25a+2.5b+2.5=8.解:(1)令y=0,得-x2+4x-3=0,解得x=1,x=3,则A(1,0.①0),B(3,0).因为y=-x2+4x-3=-(x-2)2+1,所以抛物线顶点P的当喷头高4m时,可设y=ax2+bx+4.将(3,0)代入,得9a+坐标为(2,1).(2)作出图象略,当1
-
衡水金卷光享题初高中知识衔接手册英语HENGSHUI JINJUANHainan while the patient was in Beijing.Ling could not fly to Beijing immediately when his patientneeded surgery.However,he was there "remotely",directing the robot to be his hands.This is what the future of healthcare will look like.l.What does the author mean by“The future of surgery is looking‘remote'.”?A.Surgeons can perform long-distance surgery quietly.B.Surgeons can perform long-distance surgery using 5G.C.Surgeons have the remotest interest in long-distance surgery.D.There is little chance to perform long-distance surgery with 5G.2.What is the advantage of 5G network over 4G network?A.It is much faster and more stable.B.It needs less power and is faster.C.It is more environment-friendly.D.It costs less money and is more safe.3.In what type of surgery is 5G network particularly important?A.Special surgery when surgeons insert a medical device into the brain.B.Ordinary operation when human doctors at both ends of a connection.C.Telesurgery when a doctor performs a long-distance operation with a robot.D.Live operation when a video conference is linked with the operating team.4.What can be a suitable title for the text?A.What is 5G wireless technology?B.Future life with 5G for Chinese doctorsC.Modern technology changes lives greatlyD.Doctors in China do surgery over 5G InternetBBackcountry for beginners:the best destinations in CanadaWhen carried out safely,your first backcountry trip will leave you lifelong memories,opening agetaway into nature.But the leap from car camping to backcountry requires preparation andlearning.Here are some recommended trips for backcountry beginners.Grundy Lake Provincial ParkThe park's 9 backcountry sites are a 30-minute paddle ()away.Grundy Lake is motor-boat free.Your sites are quiet enough for a true backcountry trip.Each site comes equipped with afire pit(坑)and a picnic table.Bon Echo Provincial ParkMany visitors don't know about the 25 canoe-in campsites located on Joeperry and PearsonLakes.A short canoe ()trip of 30-minute will get you to your campsite.At each campsite,you will find a picnic table,tent space and a toilet nearby.Charleston Lake Provincial ParkExperience the best of the Canadian Shield,and hike or paddle your way to 10 backcountrycampsites.Travel time can range from 10 minutes to 2 hours.All sites come equipped with elevatedtent platforms,a picnic table,a fire grill,and a toilet.68
and rides on hiscustom skateboard.With such lovingare,the two-headed toroise will sureycontinue to break many more records for long life.24.Why is it hard for two-headed tortoises to surviven the wild?食C.They can't hide from their enemies.D.They can't run as fast as normal ones.25.Where was Janus born?ChB.In a pet store.D.In Bourgoin's home.26.What will be Janus's/biggestthrear if he's left alone on its back?A.Different decisions2☑c.The pain on his skiB.The death of thirst.D.Two halves of body.27.Which of the following can best describe Janus's life?如B.FrceB.Tough.C.Boring.D.Easy.敏Mounting evidence suggests that longtime sittinga main part of modern-day lifeisrisky to your health,even if you exercise regularly.Based on these findings,doctors advise alladults to sit less and move more.But how often do we need to get up from our chairs?And forhow long?☒Few studies have compared multiple options to come up with the answer most officeworkers want:What is the least amount of activity needed to counteract the health effects of a数workday filled with sitting?Now a study by Columbia University exercise physiologists has an answer.Unlike other南studies that test one or two activity options,the study tested five different exercise"snacks",or short bursts of activity after a period of time's sitting:one minute of walking after every 30阳minutes of sitting,one minute after 60 minutes,five minutes every 30,five minutes every 60and no walking.The proper amount of movement,the researchers found,was five minutes of walking ev-ery 30 minutes.This was the only amount that greatly lowered both blood sugar and bloodpressure.In addition,this walking routine had an impressive effect on how the participantsresponded to large meals,reducing blood sugar spikes (by 58%compared with sittingall day.Taking a walking break every 30 minutes for one minute also provided modest benefitsfor blood sugar levels throughout the day,while walking every 60 minutes,either for one mi-nute or five minutes,provided no benefit.What we know now is that for best health,you need to move regularly at work,in addi-tion to a daily exercise routine.While that may sound impractical,the findings show that evensmall amounts of walking spread through the work day can greatly lower your risk of heart【☆高一英语第5页(共10页)☆】





/化学(1-7)答案)
1试题)


答案)