-
100 dollars o活学活用3】Pay a winter visit to Nor1.advocates expanding2.It is advocated thatto miss the rows of headlessir names to avoid3.advocacy of上期参考答案the snaking road and you'l1-5 ACCBB6-10ACABCI visited,a group of kids with11-15AABBA16-20 BACCB21-25 DADBD26-30 CBCAChad just ended,and they werames to31-35 DACDB36-40 CFBGDThe kids are tongue41-45 BDACB46-50 ADCDA51-55 BCDAC56.was listedlocal speciality.For as lon57.reopened58.challenging59.which/that60.toresponsible for the local cod61.convenience62.promotingthey would otherwise get f63.to study64.the65.andchildren and teenagers.The写作第一节industry,which seems to m选做题1What strikes you first when paintingor two."Fishing is the most
外多手台闪HC1H,0=10:1第一第二层第三层得更忙碌”顺承上文,进一步说明假期期间的压力。的行17.C【命题意图】本题考查考生理解上下文逻辑关系、还原信息的能力。设冰的密度【解题分析】C项“有时候自我照顾是你能做的最好的事情”对应下文“当你感到压力减轻时,其他人也会受益”。数18.G+C1【命题意图】本题考查考生理解上下文逻辑关系、还原信息的能力。A的K=1【解题分析】该段主要说明了做志愿者活动帮助他人以应对压力。G项“帮助别人可以提升你力变化曲线的情绪并且帮助你正确看待自己的困境”与本段内容一致,符合此处语境。个19.D据【命题意图】本题考查考生理解上下文逻辑关系、还原信息的能力。【解题分析】D项“感谢你们所拥有的一切,包括彼此”进一步说明上文“让你的家人知道节日是表达感邀之情的时刻”,符合此处语境。20.E【命题意图】本题考查考生理解上下文逻辑关系、还原信息的能力。【解题分析】E项“与朋友和家人谈论你的担忧和顾虑”呼应主题句“寻求支持”。【完形填空】作者在富士山附近的公交站赶往机场,却发现站台的ATM机没法取出现金支付公交车费。作者幸得一女士帮忙,摆脱了尴尬,并感受到了他人的爱心。21.A【命题意图】考查形容词。【解题分析】这个景点海拔高,让作者心生畏惧。22.B汇作时M【命题意图】考查名词。创说法佛【解题分析】根据下文作者没有现金支付公交车费可知,作者遇到了困难。23.B【命题意图考查副词。【解题分析】因为身上没有现金,所以作者紧张地低头看了看手里的借记卡。24.C【命题意图】考查动词。【解题分析】作者希望能有办法说服公交司机让他上车,然后一到机场就付钱给他。还可25.C【命题意图】考查副词。E成N【解题分析】见上题解析。26.D【命题意图】考查动词短语。外电【解题分析】车停了下来,门打开了。27.C【命题意图】考查介词短语【解题分析】作者排在一位女士和她的女儿后面。全国100所名校最新高考冲刺卷·参考答案第3页(共6页)【23·高考样卷·英语(无听)(二)】
-
到国家礼剂秧序浙中。一场王史饮《妈祖拜与佛绵逍的融伦》驾材料三妈祖信仰起源于北宋时期的祸班渐四湄酬岛,大晰移民棉并传入台虏后,:品内各地进行了广泛传播,初步形成“福建祖庙、白湾开基庙、台湾分哭庙的三A关系网络”,典龙岸妈祖信仰的谱系结构。一湖红魔《妈祖信仲协牢两岸中华民族共同体意识的社余基础与实晚机,例材料四妈祖文化在图外传播的主耍有三种途径:一是古代海上贸易,主头是猕上么绸之路沿绒。二是福遮、广乐等地去海外的格民传淅。三是曲地纯侨年人团休的机拟报功。孙你仙池《济代的天后宫与会馆》中的资料统计,总共159座天后宫会馆,其中间商所旅占105所,分布在广东、广西、云贵川、湖北、湖南、江西、山东、安撇等地。资料显示,企球有妈扭庙纸千座,分布在40多个国家和地区,追及南极洲外的所有大洲,信众超3亿人。一描编自林明太《妈机文化在海上丝纲之路沿战图家的传摇与发展》(1)根据材料一中的史料探究妈祖信仰的历史,指出其史料价值。(4分)(2)根据材料二并结合所学知识,分析两来时期妈祖信仰兴起的背登。(6分)(3)根据材料三四并结合所学知识,分析妈祖信仰传播的现实意义。(4分)19.(12分)中国人民大学经济学院教授高德步曾这样评价无锡荣氏家族:“从近代开始,荣家三代对中昌经济的发展做出了巨大贡献”。阅读材料,完成下列问题。阶段代表性事仲1896年,荣宗敞、荣德生兄弟在上海创办广生线庄。1902年,在无锡创建保兴面粉厂,开始转向实业。两江总督刘坤一是侣导办破土而出实业的官员,一述下了八道批示要求地方官支持实业,最终才保证了保兴西粉厂、振兴纱厂等全业的创办。1912年后,(荣氏兄弟)陆续在上海、无级、汉口开设申新纺织厂、福新而粉黄金时期厂、茂新面粉厂。…从1914年至1922年8年间成长迅速,其产量占到当时全国面粉产量的29%。1956年1月20日,拥护公私合营的荣毅仁陪同毛泽东、陈毅视察公私合营申新第九棉纺织厂,该厂公私合营前为荣毅仁的私营企业。1993年,上海棉纺22厂(原中浙九户)与香港南洋集团(荣宗放幼子荣鸿庆重生与辉煌创办)合资,建成上海中南纺织有限公司,荣鸿庆出任董事长。迄今为止,它是上海棉纺织投资规摸最大的中外合资企业,拥有最先进的设备与技术,产品95%外销。高三历史第5页(共6页)
Li Hua第二节参考范文:Jacob and his parents ran there and found the key.Once they opened the door,theyheard a weak "help...".It led them to the living room,where they saw Mrs Jacobson lyingon the couch.She looked frail as if she had not eaten anything for days.Having been told thatshe fell down three days before and could hardly move,the family immediately helped warmand feed the shaking and starving lady.They then called an ambulance and accompanied her tothe hospital until Adam's arrival.As soon as Mrs Jacobson felt better,she came up to Jacob's trailer with Adam.MrsJacobson conveyed her appreciation for their timely help.She said that she had decided to【高二英语·参考答案第5页(共6页)】·23-506B·spend the rest of her days together with her son in New York.Jacob and his parents weredelighted with Mrs Jacobson's decision.However,what Mrs Jacobson said in the followingminutes did shock the poor family.Mrs Jacobson announced to gift her big house to them sothat they didn't have to live in the trailer any more.Happily,Jacob and his parents were morethan grateful for Mrs Jacobson's kindness.0【高二英语·参考答案第6页(共6页)】·23-506B
全国©的所名校高三单元测试示范卷教学is much more rural,and offers some great backcountry options.札记Petrified Forest National Park,ArizonaArizona has excellent examples of some of the ancient history of America.One place to learnabout this and see it in person is at Petrified Forest National Park.This park has an amazing concen-tration of petrified wood.It also has beautiful scenery,archaeological sites and a collection offossils.Saguaro National Park,ArizonaSaguaro National Park is dedicated to the preservation of the stunning saguaro cactus ()The amazing,towering cactus only grows in a select part of the world.Visitors will have the oppor-tunity to see much more than just the saguaro.There are guided programs and many opportunitiesfor recreation within the park.The park is an especially good location for wilderness hiking.Arches National Park,UtahThe park preserves many sandstone arches,created through millions of years of exposure to theelements.A car tour of Arches National Park is a great way to enjoy many of the parks amazing vis-tas and arches.Visitors can even hike out and stand beneath the Delicate Arch.21.In which park can visitors enjoy deep valleys?A.Grand Canyon National Park.B.Petrified Forest National Park.C.Saguaro National Park.D.Arches National Park.22.What can visitors do at Petrified Forest National Park?A.Learn some archaeology.B.Study the towering cactus.C.Appreciate sandstone arches.D.Take a boat along the canyon.23.What does Saguaro National Park feature?A.Some great backcountry options.B.A collection of fossils.C.The towering cactus.D.Many sandstone arches.【答案与解析】本文主要介绍了美国西南部的四个国家公园。21.A根据Grand Canyon National Park,Arizona介绍中的第2句“The enormous canyon..deep.”可知,在这里游客可以欣赏到很深的峡谷。22.A根据Petrified Forest National Park,Arizona介绍中的最后一句可知,Petrified Forest National Park还有美丽的风景、考古遗址和化石。23.C根据Saguaro National Park,Arizona介绍中的第l、2句可知,Saguaro National Park致力于保护令人惊叹的Saguaro仙人掌。这种令人惊叹的、高耸的仙人掌只生长在世界上特定的地方。BUsain Bolt is a superstar in the world of sports and athleticism,due to his power and skills.And he has also claimed the title of "The Fastest Man Alive".The Jamaican athlete was born onAugust 21,1986,and his parents were grocers in Jamaica.Usain Bolt is known as the greatestsprinter of all time,and this is mainly due to his performance in the Olympics,especially in the 100and 200-meter races.From early childhood,Bolt adored the world of sports and always wanted to be a part of it.Heused to excel in cricket and other sports when he was only a teenager and afterward he developed adeep affection for European football teams,namely-Manchester United and Real Madrid.He knewright then he belonged only in the kingdom of sports.Usain Bolt had humble beginnings.How did Bolt become so famous?He started his legend as a【24G3DY(新高考)·英语-BSD-必考-FJ】


英语试题及答案)
2英语答案)


生物试题及答案)
2英语答案)


