world.C.strongD.wideC.fix第三部分阅读理解(共两大题,满分45分)】D.createC.message+9D.ideaMI.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)C.untilD.when根据对话内容,从方框内的选项中选出能填人空白处的最佳C.work outD.pull out选项,其中有两个为多余选项。C.realisedD.suggestedA:Hi,Kate!5l.C.protectD.changeB:Yes.Is it a special day?C.ForD.WithA:Of course.The Mid-Autumn Festival falls on the day every year.C.factoriesD.townsB:Oh,I see.52.Dgather aC.anotherD.otherA:On the Mid-Autumn Festival,we Chinese people usuallyBhome.ple are touched by a short video onB:Do you eat something special?1young man was riding a bike soA:Yes.53.ng Yonghai.He lost one of his 42B:What do you usually eat in the evening?A:Mooncakes!54.答案标准village in Zhucheng,Shandong.But aB:I hear the round moon means“tuan yuan'”可做样本when he was 19.The accident took hisA:Yes.Pleasecome over and enjoy the round moon with me tonight.解折详will 44.Later,he fell in 45B:55.答疑bike all year round 46 he had soA.Thanks.I will.e 47 and across the deserts andB.Sorry,I don't know.ompleted the 200 thousand kilometresC.Who will you think of?cling competitions and won many goldD.How do you celebrate it?E.We usually eat a big lunch.e 50 Bicycles help me find theF.We also chat and enjoy the round moon.of my body,”said Wang.G.Today is the 15th day of the eighth lunar montheasily are able to make somethingm.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)十①少阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出C.disabledD.foolish个最佳选项。C.earsD.eyesAC.discovered D.happenedTourists can get to the top of the mountain by lift forskiinginC.solvedD.stoppedminutes.Here is the price table of the lift tickets.C.wallD.hateTouristsWeekdaysWeekendsNight (6 pm to 10 pm)C.becauseD.sinceYoung men(Aged18&$37$41$34C.hillsD.riversunderC.picnicD.journeyChildren (120 em tallD fell offFREEFREEFREEC.cared aboutunderC.seriousD.meaningful第5页(共12页)英语押题卷(三)第6页(共12页)
What are the speakers mainly talkingabouA.The store.B.Their dormitory第二节(共15小题:每小题15分,满分225分)C.The weather.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。owdoes the woman suggest the man get home?AA.By bus.B.By car.C.By taxi.7.Where are the speakers?A.At home.B.At a bus stationC.At a restaurant.听第7段材料,回答第8、9题。hy is the man at the supermarket today?A.To do some shopping.B.To carry out a survey.C.To meet the owner.What change did the owner make to the supermarket last year?了A.The location.VB.The name.G.The manager.听第8段材料,回答第10至12题。16 What is the woman doing?A.Borrowing a tent.B.Returning a tent.C.Packing a tent.What is the woman's motivation for climbing?JA.To get close to nature.B.To have fun.C.To improve her fitness.Where will the speakers climb together?√A.In the wild..B.At a climbing center.C.At a gym.听第9段材料,回答第13至16题。What is the man's opinion about the woman's idea of the online business?B.It's unique.C.It's challenging.A.It's practical.v14.Why will the woman contact artists?A.To see their works.B.To look for inspiration.C.To do business with them.5What will the woman do for large orders?A.Offer free delivery.B.Charge a small fee.C.Give a discount.英语试卷第2页(共10页)
35.What inspiration can you get from this passage?A.It is essential to interact with robots.B.It is acceptable to abuse robots.C.It is forbidden to attack robots.D.It is urgent to name robots.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Staying stable on the iceMusic and sports become borderless with figure skating perfectly blending()the two together.As they follow the rhythm,the athletes spin(快速旋转)and jump gracefully on the ice..But when youare watching the performance,have you ever wondered why figure skaters don't get dizzy when theyspin?36However,how can figure skaters often do more than 10 rotations()in a routineand still look fine?Scientists may have found the secret behind it.When we move our head during a spin,our eyes start to move in the opposite direction but reachtheir limit before our head completes a full 360-degree turn.So our eyes turn back to a new startingposition before our head completes a rotation,and the motion repeats as we rotate.37Continuous rotation is not for most people.Athletes overcome the body's natural response throughconstant training from an early age.38 Apparently,mastering some skills does a lot of help tothe skaters.There's a method that skaters learn over years of training.They train their eyes to use an opposingmotion to avoid dizziness as much as possible.39 For example,when watching a moving objectpassing in front of us,such as a train,our head remains in place to avoid dizziness.As the first few carsof the train move out of view,our eyes jump back to their initial position to follow the next few,andthe motion repeats.Nevertheless,skaters do still get dizzy sometimes,although long-term training can help stop itaffecting their performance.40Therefore,many figure skaters will maintain a steady speedand include a dance move at the end of a long spin.This is designed to provide a break while thedizziness passes.A.This repetitive eye movement makes us dizzy.B.Professional skaters will avoid their eye motions.C.Spins at the professional level involve multiple rotations.D.Their body becomes more adapted to the constant spinning.E.We perform the spin very slowly so as not to become dizzy.F.Ordinary people often feel dizzy after spinning several times.G.This is similar to the eye movements we use in some situations2023届高三高考模拟测试英语试卷(二)第7页(共10页)
注意事项:1,本试卷由四个部分组成。满分150分,考试时间120分钟。2,考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用B铅笔把答题卡910应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的区城内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。3.本卷命题范围:高考范围。第一部听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的笔涂到答题卡上。第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B、C三个选项中选出项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对一遍例:How much is the shirt?A.£19.15.B.£9.18.0o1C.£9.15.答案是C。1291.What is in the brown envelope?e2 naioC.A schoolrepoA.A bill.B.A birthday card.2.When will the man probably get up?A.At 8:30 am.B.At 8 am.C.At 5 am.3.What is Paul doing?A.Trying on clothes.B.Having an interview.Jort go Ji bosilss vov iadsiw-28C.Tasting some food.4.Where is the nearest supermarket?A.On Green Street.B.Next to a flower store.C.Opposite the traffic light.5.What is Ben usually like?A.Noisy.B.Quiet.C.Tough.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒年小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。【高三5月联考英语卷第1页(共8页)】OIeA【(页8共)页果学箭英郑日己三高】
:.DE∥BC,DE=BC,:CF=BC,DE=CF,且DE∥CF,∴.四边形DCFE是行四边形;…3分(2)解:由(1)可知,四边形DCFE为行四边形,.EF=DC,.△ABC是等边三角形,∴.AB=BC=4,D为AB的中点,:BD=AB=2,CD1AB,:∠BDC=90°,2.DC=BC2-BD2=42-22=23,.EF=2V33分16解:(1)如图,点Q即为所求作.…1分(2)如图,点Q即为所求作.…2分图①图②…6分17.解:(1)△ABC是等腰三角形,理由::x=1是方程的根,∴.(a+b-2c+(a-b)=0,.a+b-2c+a-b=0,.一C=0,∴.☑=C,,△ABC是等腰三角形…3分(2)如果△ABC是等边三角形,则a=b=c,原方程可化为:2ax2-2=0,x2-X=0,解得:x=0,X2=1.……6分四、解答题(本大题共3小题,每小题8分,共24分)18.解:B型玩具的单价;A型玩具的数量;4分(2)设可购进A型玩具a个,则B型玩具(200-☑)个,26根据题意得:8a+5(200-a,1350,a,1162,∴整数a最大值是116,3答:最多可购进A型玩具116个.…8分19.解:(1)分别将(0,4),(2,0)代入y=+b得:4=bb=4(0=2k+6'解得…4分k=-2(2)X>1,0
厦门市2023届高三毕业班第四次质量检测英语试题答案2023.05.12C.It disturbs the underground operation.D.Its development may be hard tocontrol.6Jeremiah Thoronka was born in the fighting of the Sierra Leone civil war andgrew up in the gutter (on the suburbs of the capital Freetown,having tobum wood for lighting and heating.Jeremiah saw with his own eyes how,inaddition to the smog making breathing problems common,his youngcontemporaries fell behind in their schoolwork because of a lack of decentlighting,Energy poverty is a major issue in Sierra Leone-with just 26%of thepopulation having access to electricity.In rural parts of the country,only 6%ofpeople have electricity access,most of whom turn to solar lanterns and dry cellbatteries.As a result,it's led to the destruction of forests as people cut downtrees for firewood,which leaves Sierra Leone highly sensitive to extreme eventslike flooding and landslides.Families'reliance on firewood also leads to frequenthouse fires.These life-threatening disadvantages and hardships fuelled Jeremiah's passionfor renewable energy and climate change advocacy.At 17,when studying at theAfrican Leadership University in Rwanda,he launched a start-up called OptimEnergy that transforms vibrations (from vehicles and footfall on roads intoan electric current.It is different from established renewable energy sourcesincluding wind or solar because it generates power without relying on changeableweather.Optim Energy ran a successful pilot program in Jeremiah's neighbourhoods,Makawo in the northern part of Sierra Leone and Kuntoluh east of Freetown.Withjust two devices,the start-up provided free electricity to 150 householdscomprising around 1,500 citizens,as well as 15 schools where more than 9,000students attend.Jeremiah is currently developing plans to expand into the healthcare field,which needs power to cool medicines and create enough light for treating patientsafter dark.24.What affected the young fellows'academic performance?A.The war.B.The smog.C.The poor lighting.D.The breathing problem.25.What can we learn about "energy poverty"from paragraph 2?A.It is caused by solar lanterns and dry-cell batteries.B.It has a worse impact on the city area.C.It brings about the destruction of forests.D.It increases the risk of forest fires.26.What is special about Optim Energy?A.It draws on vibrations to make electricity.B.It upgrades the use of solar energy.C.It runs a pilot program throughout the city.D.It helps 9,000 students return to school.
60001牌Y每7图89围mF中情米直69809199-8680009原参老答案费用非常昂贵。文中还提到他创建GoFundMe页面38.G。本段主要讲的是凭空的想象能造成恐慌。分析选LS ACACB6-10 ABCBA1-15 BCCBB是为了帮助这些动物筹集资金。因此C项表述正项可知,只有G项中出现了Imagination,且句意符10BBC21-25 CCDCD26-30 CBCAB合语境,故选G项。36-40 FCGEB41-45 DACBA27,B。观点态度题。根据第五段的Some of the pets】39.E。根据下文的内容可知,所填空处应是有关陌生46-50 BCCDB51-55 DADCD56-60 DBBAAcome across need treatment (life-saving in some cases)63.followsthat can be very costly可知,一些治疗是很贵的。根也会造成恐慌的句子,故E项正确40.B。所填空处的下一句中出现了one experience和3,000,分析选项可知,B项中提到了这样小历61.foreigners62.attractive65.producing66.im据第二的“A quick check-up,maybe some4 to ensure69.existedmedication or food...it isn't a lot but sometimes givinga little can make all the difference,"said Stewart.故选B项67.that68.the后一段的"t's been life-changing and trulyinspiring."可以看出,Stewart认为自己的工作是有【语篇导读】作者出生后便和祖父母一起生活。虽然祖完形填空父性格暴躁,但是却给了她温暖和疼爱,他们互相保第一,dep→deeply意义且值得的。故选B项恋,度过了三年的美好时光。第二句Much→ManwC篇41.D。我父亲几乎不记得祖父对他表达过任何慈爱第句,入→The【语篇导读】大学教育是一段自我完善的经历。人们接受大学装育往往是图为他们想要改善生活,或者取得(affection)之情。第回句,friend→friends42.A。但是最终(eventually),当他走向幕年的时候,他第五句,去掉ws更好的工作机会。但在大学微志愿者帮助别人也是另变成了一个很好的人第大句now→then一种形式的成功43.C。在他第一个孙女我出生后,他变得更加温柔第七have→had28.C。如节理解题。根据第一段的内容可知,高等教育(gentler)和亲切第八向,And→But是一种自我服务的经历,但大学教育的目的并非是为了花得生活技能的培训,A项错误;文中提到有44.B。我祖母和父亲惊讶于这些变化(changes)第九parents AI一→did45.A。我人生的最初三年远离父母(parents),是和祖父第十句,what→that些人上大学是为了改善自己的生活,,并不是别人本面表达(One possible version的,B项错误;人们为了获得高薪、有趣和有意义的母一起度过的46.B。对于我祖父母来说,我是一份礼物(g)Dear Bob.Last week I made a survey in my class about what工作机会而上大学也就是为了在找工作方面有更多的选择,C项正确:帮助别人解决问题,文中没有47.C。我祖父背着(carried)我到处走university my classmates want to choose.I'm writing to48.C。那个小村庄的所有地方都留下了这个三岁女孩提到,D项错误。29.A。加节理解题。根据第二段的centers help的足迹。miss错过ell you the result.55 percent of them choose universities within our49.D。全村都知道了这对形影不离的(inseparable)祖孙province.They say they will be more likely tot bestudents seeking an experience that may not bedirectly related to a student's academic progress.俩Nadmitted.35 percent of them choose universities that are50.B。三年之后,我的父母回来了,带着护照和答证,准not in our province.They think they will be more知C项错误;根据第三段的.the busy nature ofcollege life can create a lot of stress for students各带我离开(fly away)independent and that there are more universities for them51.D。祖父母非常犹豫(hesitant)和难过to choose from.Only 10 percent of my classmates chooseDoing something completely unrelated to a student'sstudies or other work can help calm them by focusing52.A。虽然这三年他们抚养过我,但是他们不得不接爱foreign universities.The renson why they want to goabroad is that they can bronden their horizons andtheir mind on other things..可知做志愿活动可以减轻(accept)我应该和父母一起走的这个事实,53.D。当我和祖父说再见的时候,我水远都没有想到从学生们的学业压力,A项正确。leamn more about different cultures.30.B。推理判断题。根据第五段的And having that kind此以后会和他天人水隔(pa)In my opinion.we shouldchoose universities54.C。他一直对祖母说他们不应该照顾(looked after)according to our own condition.of experience can make a student appealing toemployers in the years to come.可知这些志愿经历在我,那样他也许就不会像现在这么难过了Yours.55.D。一年之后的一个早上,我们接到了我祖父去世Li Hua学生们未来的就业中可能会吸引雇仰者,B项“这将有利于找工作”正确(death)的消息。(115 words)56.D。我是一个小女孩,死亡对我来说太复杂1b心ik©yo表示“有可能.3L.A。主旨大意题。本文重,点讲述了上大学不仅是为了(complex)以至于我不能理解2 the reason why.is that..表示“.的原因是获取知识,一些隐性福利如志愿活动也会对将来的3]broaden one's horizon表示“拓宽某人的眼界人生产生有益的影响,所以在大学权园做志愿者是57.B。但是成知道一些非常不好的(bd)事情发生了58.B。又过了一年,我才知道我祖父把服晴捐给了答案详解很有必要的,A项正确(donated)两位盲人D福59.A。他希塑他的眼晴能够活着(v©)看着他的小孙阅读理解A篇【语篇导读】人们通常认为左子的智商更高,但是研【语篇导读】本文简要介绍了四个伦敦最好的书店的究发现左搬子相对于使用右手的人在工作中处于劣势60.A。他让那两个人也看到(witnes5)了一个充满爱的地位世界信息2L.C。如节理解题。山Atlantis Bookshop的介绍可知32.A。词义猜测题。根据第四段中的The popular语法填空A项只是被一个读者所描述的,并不是所有读者。opinion that left-handers are more gifted is,he said,encouraged by anecdotal evidence including the fact【语篇导读】本文向我们介绍了一个专门研究中国传统项并不准确,只是被读者描述为很神秘的一个书烹饪和手工艺品的视频博主一一李子柒。她以一种创店。D项中提到书店是在1922年又重新开业不精that four of the last seven US presidents have been合原文。C项中提及书店实的是各种新书和二手left-handed.可知人们一般认为左撒子更具有天赋造性的方式展示中国文化,收获了世界各地观众的喜但是这篇文章对此提出了相反的观,点,认为左撇子书,符合题意。故选C项。在工作中处于劣势地位,故可推测dispel在这里的6l.foreigners。.考查名词复数。由空格前的Many可知此22.C。加节理解题。分析四个书店的开放信息可知,在处表示复数概念,故填foreigners星期六的下午六点半只有Daunt Books意思为,驱散:消除。33.C,推理判断题。根据第二段Lef-handed individuals62.attractive。考查词形变化。make sth.+a山.意为“使某Marylebone是开放的,可以买书。23.D。如节里解题。根据The European Bookshop提供show consistently lower cognitive skills and higher物.63.follows。考查动的时态及主谓一数。分析句子可的信息可知,在这个书店里不仅可以买到法语书rates of mental and behavioural disabilities.可知C项知本句为一般解释说明性文字,故此处要用一般见籍,还可以买到用其他主要欧洲语言写成的书籍正确34.C。细节理解题。根据第四段中的The way the brain在时。主语She为第三人称单数,故此处填故选D项works is fundamentally connected with 'hemisphericfollowsB篇-the way different functions are associated with64.to ensure。考查非谓语动词。填to ensure,不定式表【语篇导读】本文记述了一位富有同情心的街头兽医bias'目的Stewart走遍加州,为无家可归者的宠物提供免费检查the left or right side of the brain.可知C项正确35.C。推理判断题。根据第六段内容可知,如果孩子和65,producing考查非谓语动间,spend time doing sth.意的故事为“花费时间做某事”24.C。推理判商题。根据第一段可知,Stewart经常在工妈妈都是左撇子的话,那么孩子不会有认知缺陷66.in。考查介词。填介词in,表示“以一种…的方式”,作结来后去帮助无家可归的人和他们的宠物:根据如果妈妈是左搬子而孩子不是左撇子,那么孩子有第五段可知,有些宠物的治疗费用很高,但是可能会有认知缺陷。正是因为跟父母不一致导致了定搭配问题的存在,故可判断一个有认知缺陷的左撇子孩67.hat。考查定语从句。句分析句子成分可知考查定语Stewart很难对正在遭受痛苦的宠物说不。山此可以子的妈妈可能不是左撒子。故C项正确从句。先行词analysis在从句中作主语,且被不定代看出,Stewart是一位富有同情心的兽医。故选C阅读七选五词any修饰,故填hat。68.hc。考查冠词。latter与定冠词the连用表示“(两者25.D。如节理解题。根据第四段的With his show The【语篇导读】本文主要说明了我们为何会害怕Street Vet,which is shown on Canada's Cottage TV,36.F。闳读全文可知,所填空处的下文中依次介绍了造中的)后者”,故填he。成害怕恐慌的几个固素,根据上下文之间的逻样关69.existed。考查动词的时态。由句子的后半邮分nowStewart hopes to "raise awareness and encourageappear before our eyes可知这里说的是过去的情况others to give a little back,too."可知,Stewart希望通系可知,所填空处应为提出本丈主题的句子,分析过这个节目来提高人们关爱无家可归的宠物的意选项可知F项最符合题意要用一般过去时。故填existed37.C。联系上下丈之同的关系可知此处需要一个承上70.effectively。考查词形变化。修饰动词用副词,故填,故选D项effective的副词形式26.C。朝节厘解题。第四段最后一句指山,Stewart面临启下的句子。C项表述反面例证了上文所说的疏离感会增加我们的恐惧,并很好地引出下文,故选C(听力原文见2-3版中缝)着一些桃战。紧接着第五役便说明一些宠物的治疗×遛4如议热荸最`举品条绿(¥)疆料解补哗中:条皇书乙0乙
48.参考答案B0考查目标考查形容词。Q思路点拨他总是一有时间就帮助邻居挖一条通道成设置围栏。49.参考答案AO考查目标考查形容词。⊙思路点拨但是Dan在逐渐变老。50.参考答案B⊙考查目标考查名词。⊙思路点拨虽然D肌永远不会寻求帮助,但社区意识到他可以用更好的方式把水送到家里。51.参考答案C0考查目标考查名词。⊙思路点拨参考上题解析。52.参考答案D⊙考查目标考查副词。⊙思路点拨根据语境可知,此处表示“尤其是在冬天”。53.参考答案A0考查目标考查名词。⊙思路点拨但他们不想改变Dan的生活方54.参考凳案B大联青0考查昌标考查动词短语。◇思路点拨子是,10月的一个下午,他的11个邻居来到Dan的家,挖了一条四英尺深的沟渠。55.参考答案C⊙考查目标考查动词。⊙思路点拨他们给他的木房子配备了一个手动系,因为Dn的家里没有电。56.参考答案D0考查目标考查名词。⊙思路点拨参考上题解析。57,参考答案D⊙考查目标考查名词。⊙思路点拨随着他身边的小镇不斯地现代化,D告诉人们水运不会改变的古老的价值观。S8,参考答案C0考查目标考查名词。⊙思略点拨对自己的生活负贵。只拿你自己需要的东西。59.参考答案A0考查目标考查词。⊙思略点拨在别人带要的时候提供帮助。23
4届高21考证号18.(本小题满分12分)在△ABC中,内角A,B,C的对边分别为a,b,c,且2 acosB+b=2c.(1)求A的大小;(2)若b=3,c=2,求BC边上高的长.19.(本小题满分12分)若数列。是等差数列,则称数列{a}为倒差数列.若实数a,6、c依次成倒差数列,则称b是a和c的倒差中项。(1)求和1的倒差中项;(2)已知倒差数列{an},a1=6,a3=3,求{an}的通项公式.20.(本小题满分12分)已知函数f(x)=(x+2)ln(x+2).(1)求函数f(x)的单调区间;②设数g@=z士2,若关于x的方程g(x)=Q有解,求实数Q的最小值
2022-2023学年度下学期双语学报第25期Student(TimesN广版七年级践行课程标准发展核心素养扫码听报2023年4月24日双语学报社编辑出版北京师范大学外国语言文学学院学术指导总主编刘兆义国内统一连续出版物号CN34-0030总第4229期主题:人与社会一文学、艺术与体育hia's“Sugar King”每周一词Word for this week被誉为“中国糖王”的shows fondant art中式翻糖手艺人周毅秉承A flying start着发扬中国传统及非物质with Chinese culfure文化遗产工艺面望的初心,结合翻糖艺术,让世界看见良好的开端东方之美。表达a flying start可以用来指“一个良好的开端,成功的开始”。该“中国糖王”为翻糖艺术注入国潮力量表达常用来描述“(在比赛或竞争中某人)迅速起步,抢得优势”。Examples:本文词数:222建议阅读用时:533”实际阅读用时:DD1.She got off to a flying start,gettingDo you know tangren(sugar people)?These years,Chinese cake artist Zhou Yi uses fondantseveral points in the first few minutes

2英语答案)

2英语答案)



