第三部分语言运用第一节【语篇导读】本文是一篇记叙文。讲述作者的孩子在医院插着鼻饲管时,作者非常绝望。但是一个护士告诉她“明天是新的一天”,这给了她极大的希望,并最终坚持到孩子康复的那一天。4l.考查形容词词义辨析。根据前文中的hate和后文中描述的鼻饲的情境可知,“我”讨厌这样悲惨的情境。故选C。42.考查动词词义辨析。根据前文语境“孩子插着鼻饲管”可知,我抱着孩子喂孩子吃奶的梦想被毁灭了。故选A。43.考查动词词义辨析。根据后文“saying I wanted to feed him with a bottle'”可知,我提出了抗议,想要用瓶子来喂孩子。故选B。44.考查动词词义辨析。根据下一段第一句“The next morning,when I saw the tube reset in histiny nose”可知,医生最初是同意了我的请求的。故选D。45.考查形容词词义辨析。根据后文“18 hours later,the doctors commanded the tube to be resetimmediately.”可知,医生录像是为了看孩子能否自主摄入足够牛奶。故选A。46.考查名词词义辨析。根据前文“I saw the tube reset in his tiny nose”可推知,这是孩子没有好转的迹象。故选A。47.考查动词短语词义辨析。根据后文I started crying可知,看到这种情况,我崩溃了。故选B。48.考查形容词词义辨析。根据I started crying desperately可知,形势很黯茨的。故选C。49.考查名词词义辨析。根据前文“the doctors commanded the tube to be reset immediately.”可知,重新插管是医生的指令,护士不能推翻。故选C。50.考查动词词义辨析。根据前文“I couldn't help asking again”可知,这个护士是回答我的问题。故选D。51.考查形容词词义辨析。根据后文可知,我认为她说的是对的。故选D。52.考查名词词义辨析。根据下一段中“from the challenges to see the promises tomorrow mightbring”可知,我认为今天可能会有心碎,但是明天是有希望的,有鼻饲管触碰不到的希望的。故选B。53.考查名词词义辨析。根据后文的内容from focusing on the challenges to seeing the promisestomorrow might bring可知,护士的建议改变了我的观,点。故选A。54.考查动词词义辨析。根据后文“tomorrow”came可知,医生同意移除鼻饲管。故选B。55.考查副词词义辨析。历经折磨后,终于“明天”来了。故选C。湖北省2023届高三5月国都省考模拟测试英语参考答案第6页共6页
41~45 CABCA 46~50 CDDAB 51~55 CABCB 56~60 DBADD完形填空:本文是一篇记叙文。Peralta出生时,他的右手没有完全发育。在他进入一所新的高中后,他的老师Wilkins和同学为他制作了一只假手,这一举动改变了他的生话。41.C【解析】考查动词。当他出生时,他的右手没有发育完全。42.A【解析】考查动词。在他进入一所新的高中后,他把它藏在袖子里。43.B【解析】考查动词。从小时候起,同学们就问起他的手,有些人还嘲笑他。44.C【解析】考查动词。开学几周后,计算机科学老师Wilkins注意到Peralta是唯一将鼠标移到键盘左侧的学生。45.A【解析】考查动词。当Wilkins向Peralta提出给他制作假手时,他表示有兴趣,但知道制作假手对一个高中班级来说可能是一个挑战。46.C【解析】考查名词。参见上一题解析。47.D【解析】考查形容词。参见第45题解析。48.D【解析】考查副词。11月初,Wilkins秘密地将他的三名学生安排到这个项目中。49.A【解析】考查动词。他们购买了3D打印设备,并在一些设计软件上找到了一只假手的模型图像50.B【解析】考查名词。我不想让他抱有太大希望,我宁愿少承诺多兑现也不愿在这种事情上多承诺少兑现。51.C【解析】考查名词。该小组在这样做的同时,对他们的进展进行了保密。52.A【解析】考查形容词。他们测量了同学们的手,以计算出Peralta的理想尺寸。53.B【解析】考查动词。在对这只手进行了大约一周的研究后,学生们使用学校的3D打印机制作了一个模型。54.C【解析】考查动词。学生们说,他们担心Peralta不会喜欢或使用这只假手。55.B【解析】考查动词短语。但他一戴上模型,就可以弯曲手指。56.D【解析】考查动词。Peralta在前几次投掷中未能接住球。然而,当他终于接住球时,学生们兴奋地大叫起来。57.B【解析】考查名词。参见上一题解析。58.A【解析】考查动词。Peralta说,他只有在睡觉时才会取下假手。59.D【解析】考查动词。参与该班级项目的高年级学生Jaramillo说:“这件事向我展示了一种帮助社会的不同方式,甚至还用上了我在学校学到的技能。”60.D【解析】考查名词。参见上一题解析。61.with 62.to limit 63.golden 64.the 65.opening66.took 67.transformation 68.economically 69.who 70.its语法填空:6l.with【解析】考查介词。be satisfied with...是固定词组,意为“对…满意”。【高三英语·参考答案第7页(共10页)】·23-372C·
20.(12分)日知丽数)-1og经当是奇函数(1)求实数a的值;(2)当x∈[-1,一号]时,fx)-3一m
听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 9)M:Welcome back to class,everyone!Well,today we are going to talk about life in the fu-ture.W:What do you think we'll eat in the future,Mr Brown?What will the food be like in youropinion?M:Well,in my opinion,foods like vegetables and meat in the future will be almost the sameas they are now.But,unbelievable as it may sound,in the future we could be eating in-sects-insects are rich in protein,low in fat,which can help to build up our body.W:How about work in the future?M:Well,it does seem that humans will no longer be operating machines.For example,taxiswill most likely be replaced by self-driving cars.There will also probably be a number ofnew kinds of jobs,such as workers repairing self-driving cars and space tour guides.I'msure that as long as you study hard,you needn't worry about being fired:W:What do you think the space will be like in the future?M:Well,I think I don't have enough knowledge to talk on that topic-and you all are a bityoung to be worrying about that!Why don't we let someone else in the class ask a question?听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Teat 10)W:Welcome to Student Life!Today we're going to talk about setting up a project ofstudent jobs in our school.Having students do different jobs around the school is a great wayto prepare them for life in the real world.It encourages them to be responsible and also helpsthem learn new skills and gain experience.However,to get students excited about the pro-ject,the first thing we should do is let students know this project.Get the headmaster tomake an announcement explaining the project,OK?Then decide on the jobs we want andwrite out the descriptions of the skills and responsibilities needed for each position.Some typ-ical jobs are classroom assistants,recycling officers and computer assistants.Next,askstudents to apply for the jobs.Students should be.encouraged to write letters of applicationfor the job they are interested in.This is a great way to practice letter writing skills.Anddon't forget we should make sure students are guided by a teacher.A committee then reviewsall the applications and gives jobs to the most suitable applicants.Finally,it's important toget opinions from students about the project,to find out which jobs are successful and whichdon't go well.第二节到此结束。现在,你有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。听力部分到此结束。【⑧高三英语·参考答案第4页(共5页)公】
kindness ns ending the chat too soon may hurt the other's feelings_38Saying you only have a certain amount of time to talk at the start of the chat is agood place to start."Remember conversations don't end because pcople don't know when theother person wunts to go,"Adam Mastroianni who led the study told the Inverse website.39 For甜州example,clcarly communicate that you had a nice time and would like to talk againHowever,in some ways,this may not be a bad thing.40 Conversation is a goodway to make these connections happen.A.After all,people need social connections.It's difficult to run away from a conversation.So what is the best way to end a conversation?D.Scientists have proved that you might not be alone.E.And some participants felt trapped in the conversation.You should make your partner feel good about the end of the chat.G.Also,more participants believed they wanted to end the conversation first.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)然阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Something interesting happened at my home recently.In a hillside suburb,I amlucky to be41 by a lot of trees,and even luckier that those trees are home toa of birds.One of those birds is called the laughing kookaburra,a big kingfisher,which certainly does like to43 snakes and lizards in its strong and powerful beak ()The kookaburra's head and chest are white 4 its wings and back are brown.What Ilove most is that the kookaburras laugh at sunset.My bird book 45 their call as a"loudchuckling laugh."Often they laugh in 46 with each other so that their laugh 47 around thetrees a bit like the "wave".How wonderful it would be.I was inside my home when there was a loud48_against a window one day.I49 out the door and around the veranda (to see what had happened.Akookaburra was50 on the wooden floorboards of the veranda,looking extremelyscared.As I51.back a little distance,wondering what to do,the 52 kookaburrashook its head,raised its beak in the air,opened its mouth,and 53 into a loud,hearty laugh.I thought what a 54 thing it would be to learn how to 55 your head up and laughafter such a frightening surprise.高三英语试题第9页共12页
-
天一大联考“顶尖计划”2023届高中毕业班第四次考试英语·答案听力原文Text 1M:What kind of sports do you do?W:I like to play golf and badminton.What's your favorite hobby?M:My favorite hobby is tennis.Text 2W:Hi,John,it's so nice to see you again.M:Me too.This winter holiday was especially long.What did you do?W:Nothing special.I read a couple of books which I have been longing for.Text 3M:I haven't the slightest idea where it is!Have you looked upstairs?W:Yes.And downstairs and in the basement.I've even looked in the car.M:Well,the last time I saw it,it was on the table in the living room.Text 4W:I don't think the lecture is very interesting.M:The lecturer is dull,too.W:I feel he's like a talking machine.M:I feel the same way.Text 5W:What do you think of his behavior yesterday?M:He's impolite.He came to the wedding in jeans!W:I don't think so.He only had no common sense.Text 6W:Let's take a coffee break,shall we?M:I wish I could,but I can't.W:What keeps you so busy?You've been sitting there for hours.You've got to walk around.You can't just stay oncomputer forever.M:Well,I'm really very busy with my work.I've got to finish this report.Mr Smith needs it by noon.I don't want tobe punished because I can't finish my work on time.W:I understand that,but you'd feel better if you took a break,even for just a short while.Text 7W:Her dress looks funny.M:I wouldn't say that.It looks fine to me.W:Are you kidding?She's behind the times.That style went out last year.M:Oh,come on,as long as it looks good on her.W:Wow,you're really as out-dated as she is.1一1
英语冲刺试卷(六)参考答案第一部分听力1-5 CBBCA6-10 CABCB 111-15 BBAAB16-20 CACAB第二部分阅读金是以第一节州本文是一篇应用文。介绍了宠物的日常表现与内心世界。21.A细节理解题。根据第一段第三行“A desperately bored pet may resort to“bad'”behaviors to trigger a reaction-even a negative one!"可以得知答案为A。22.C细节理解题。根据第五段第三行,得知答案为C。23.D细节理解题。根据最后一段最后一句,得知答案为D。本文为一篇记叙文,介绍David在修理后院时意外发现158个保龄球的故事。24.C细节理解题。根据第一段第-二句“ondecided to start the demo jobhimself..”可得知本题答案为C。厨赞关文处25.A细节理解题。根据第二段第三行“homeowners would take deserted balls to useas filler for their backyards,”关键词为deserted,丢弃的。再根据上文只有bowlingperfectly round and dense才在赛场上使用。26.B词义猜测题。根据上文,David心情是兴奋开心,但是又觉得有点不可思议的,意外的惊喜。27.D主旨大意题。根据首尾段,“不人虎穴焉得虎子”。不亲自动手,就不会有保龄球的故事。所以答案为D。本文为一篇说明文。讲述了全球塑料合约应该重新定义它为复杂的化学混合物。28.A细节理解题。从本句第一段第一句“establish a legally binding treaty to endplastic pollution.”故此选A。29.A细节推断题。题干的意思是“为什么人类易受塑料化学物品的影响?”根据第二段第二句“Such mixtures release across the plastics life cycle”可推断出答案为A.30.B细节理解题。根据第四段第三行“An effective,fair,and safe circular economycannly be achieved by phasing out toxicchemicals from plastic production.”得知答案为B.3l.D细节推断题。根据最后一段最后一句“iisessential to redefine plastics ascompex chemical mixtures and tointegrate chemical issuesacrossthe life cyce within thescpeandreobliations of the legannt”“必须将塑料重新定义为复杂的化学混合物,并将整个生命周期的化学问题纳人法律文书的范围和核心义务。”得知答案为D。。本文为一篇说明文。介绍了酸菜的发展以及制作原理。32.A细节理解题。根据第一段和第二段最后两句“As for the name,that does comefrom Germany..It means,simply,“sour cabbage..”所以答案为A。。17·
()9.A.protectB.avoidC.countD.walk()10.A.practicalB.comfortableC.positiveD.famous八年级(上)Units1-8能力提升参考答案-、I-5 DDBAC6-10 BBCAA11-15 CDCBB二、16-20 CBCDA21-25 CBBDC三、第一节26-29 ABCB30-33 ADBA34-36DDA37-40 ABBB第二节41-45 CAEDB四、(One possible version)第一节46.popular47.enter48.improved49.opinions50.However第二节51.keep in touch with52.If;dying out53.How interesting;treasure hunt54.was challenged to55.have learned;so far第三节Nowadays,computers play a more and more important part in our daily life.We can use themto do different kinds of things.Here is how my friends and I use computers.My friend Nick only uses his computer on Friday night.He usually listens to music and watchesmovies on the computer.Jenny uses her computer almost every night to search for informationand do her homework.Tom usually uses the computer on Tuesday and Saturday nights in order tolearn English.As for me,I use the computer only on Sunday.I use it to watch movies and chatwith my friends.Computers make our life more and more convenient.However,as students,we should use computerswisely and pay more attention to our study.【书面表达写作指导】本次写作要求介绍自己和朋友的电脑使用情况。写作时,要根据表格中的提示信息进行写作,先说明朋友们的电脑使用情况,再根据自身情况,对自己的电脑使用情况进行发挥最后谈谈自己的感想。注意行文符合逻辑,语言通顺。本版内容均由Linda提供(特别提示:参考答案见下期西安市长安国际企业总部A8栋42号楼401室邮编:710118电子信箱:syxxb123@126.c0印刷:广州蓝海印刷有限公司地址:广州市花都区花东镇兴贵路2号邮编:5108
28.Why did Edward Tian create GPTZero?A.To predict abuse of ChatGPT.B.To analyse properties of texts.C.To relieve educators of anxiety.D.To recognize AI-generated texts.29.What features do human-written texts share?A.They are random and varied.B.They are plain and unfamiliar.C.They are common and diverseD.They are uniform and complex.30.What does the public think of Tian's invention?A.It is safely guarded.B.It is highly anticipated.C.It is quickly updatedD.It is thoroughly developed.31.What can be inferred from the last paragraph?A.Human will win the competition against AI.B.Most people will benefit from AI in the future.C.Writing will become more common than before.D.There is incomparable charm in Human writings.DThe number of seabirds killed by colliding()with wind turbinescould be cut by painting black-and-white stripes on the blades(H)andpoles,say researchers.Graham Martin at the University of Birmingham,UK,and Alex Banks at Natural England,a public organization that has a say inplanning applications for offshore wind farms in England,wanted to design apattern that could be easily painted onto turbines to reduce their impact onbird life.a stripy wind turbineBetween 140,000 and 328,000 birds are killed each year by onshore wind turbines in theUS,according to one estimate.It is harder to tell how many birds are killed by offshore turbineseach year,says Martin,as they fall into the ocean.A previous study,published in 2020,looked at the effect of painting a single blade black onfour onshore turbines in Norway.Bird collisions were reduced by 70 percent compared withall-white turbines nearby.Martin believes that further improvements could have an even greaterimpact.Based on analysis of previous studies into bird vision and bird collisions with windturbines,the two researchers came up with a series of guiding principles to aid their design of aturbine that would harm fewer birds."Most birds do not see too much fine detail in their vision -especially compared tohumans,"says Martin,so any design shouldn't be too complex.Many collisions occur in lowlight,so the design should be easy to decipher in the dark,while high internal contrast wouldhelp the turbine stand out against different backgrounds,such as a cloudy or sunny sky.In lowlevels of light,black-and-white patterns are best,says Martin."In the dark,a red-and-whitepattern would rapidly look like shades of grey,"he says.2023届高三模拟考试英语试题第4页共8页

2英语答案)



答案)
/化学(1-7)答案)
2英语答案)
