第33期练题参考答案第1版THEME READING【Self-check】1.She poured a freshly boiled cup of tea over herself.2.The author took off her daughter's top and her husband used cold water to cool the burn.3.The doctor wrapped Tamzin's arm in cling film and later bandaged her up.【Project】略第2版READING ACTIVITIESThink and discuss略Understand the textI.1.rays2.temperature3.water4.Warning5.touchⅡ.1.mild2.minor3.hot liquids4.electric5.petrol1.dry,red,and mildly swollen;turn white when pressed;mildly painful2.watery surface;blisters;red and swollen;extremely painful3.may be painful around the edges of the burn;swollen;the tissue underneath can often be seen;black and white;little or no pain if nerves are damagedIV.1.cool running water2.the first ten minutes3.a clean cloth4.scissors5.sticking to6.a loose clean cloth7.oil8.breathe9.second or third-degree burnsComplete the summary1.organ2.rays3.losing4.serious5.millimetres 6.layer7.gently8.remove9.breatheProject略LEXICAL CHUNKS4.使你拥有触觉6.cause infection8.滑倒在地板上14.reduce swelling16.help sb to one's feet18.面朝上(朝下)21.sleep in22.out of shape
M:Well,I thought of that.You know we weren't able to take a vacation together this summer.How would you liketo come with me?W:That sounds great,but what about school?I have exams just before Christmas.M:I thought about that,too.I can arrange to start the trip the day your school vacation begins.W:That's December 20th.M:Yes.We can leave on the twenty-first of December and come back home on the second or third of January.Whendo your classes start again after Christmas?W:On January 4th.M:Then that's settled.I'll make our travel reservations tomorrow.(Text 10)Do you need a preparation course for undergraduate study at the University of Manchester?We offer foundationcourses to progress to the first year of undergraduate courses and one of our foundation courses might be the right thingfor you.This is a one-year university preparation course designed for international students.During the foundationyear you will learn about your chosen subject,which will give you the knowledge that you need to progress to moreadvanced study after your course.You will also develop your study skills and get used to university life.Aftersuccessfully completing your foundation year,you will be ready to progress to the first year of your degree course.Thefees are lower than university fees,and not only that,but because the courses aren't full time,you can work for twoor three days a week,so you can earn and study at the same time.The other good thing is that you can get realexperience in the workplace where you can develop your employability skills.The teaching is also a lot more personal,with smaller class sizes,which means you get more attention.As a foundation year student,you will be a full studentof the university and part of our community.You will have access to all our campus facilities and support.英语试题参考答案第6页
2023年湖北省新高考协作体高二3月联考高二英语试卷新高考联考协作体试题研究巾心命制考试时间:2023年3月17日上午8:00-10:00试卷满分:150分注意事项:1、答卷前,考生务必将自己的姓名、考号等填写在答题卡和试卷指定的位置上。2、回答选择题时,选出每题答案后,用2B铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需要改动,先用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在试卷上无效。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How does the woman feel?A.Nervous.B.Sleepy.C.Confident.2.What does the man suggest the woman do?A.Clean her shoes.B.Buy some shoes now.C.Wait for the sales.3.What docs the man normally have for breakfast?A.EggsB.Cheese.C.Toast.4.What are the speakers talking about?A.A computer game.B.An imaginary situation.C.A vacation plan.5.When does the man's train leave?A.At3:10B.At3:15.C.At3:30.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6.Where are the speakers?A.On a hillB.On a snow mountainC.On a volcano.7.When did the bad earthquake happen?1
And with its worldwide fame,the renovation of the Buddha has received extensive attention both at home andabroad.Then in 1963 the Chinese government began the repairing work under the instructions of experts fromUNESCO.And at present,the maintenance work is still in progress.24.What was Hai Tong's purpose to build the statue?A.To gain fame.B.To spread Buddhism.C.To respect the water spirit.D.To protect local people.25.How did Hai Tong fund the project?A.By begging for money.B.By working on the river.C.By asking the government.D.By building businesses.26.Which word can best describe Hai Tong?A.Gencrous.B.SocialC.Devoted.D.Cruel.27.Which column of a newspaper does this passage belong to?A.Innovation.C.Policy watch.B.Art and culture.D.Forum trends.CFrom checking social media every minute to being lost in computer games,we tend to overuse technology."For many people,a moment without your phone or laptop in sight can feel like a lifetime,"the Daily Mailcommented.A computer model called Mindy may persuade many people to think twice.A team from the US-basedcompany Toll Free Forwarding built a three-dimensional model to uncover the negative effects technology canhave on human bodies in less than 800 years."Spending hours looking down at your phone strains your neck and throws your spine (offbalance,"explained Caleb Backe,a health and wellness expert in the US.Then,the muscles in our neckneed to spend extra effort to support the head,making our back hunched and neck wide."The way we hold our phones can cause pressure in certain points of contact-causing text clawF),"Nikola Djordjevic,a practicing physician in Serbia told the team.It affects the elbows too,causing painin the arm.Scientifically,.it is called cubital tunnel syndrome(肘管综合征).That's why Mindy has a 90-degree elbow,and her hands look like she's always holding a mobile phone.Some people also commented that human evolution may not work this way.They believe that only featureswith actual benefits would be kept throughout the years.For example,features that can increase the rate ofsurvival,instead of the negative impact of technology.However,current human lifestyles still raise concerns.A model called Emma was built by researchers in theUK in 2019 to show how the way people work at their desks could change them in 20 years.The research team built Emma based on the health issues mentioned by over 3,000 workers in France,Germany and the UK.Emma's back stays bent,and her legs are swollen due to the time people spent in front ofcomputers.With little time spent outdoors and in the sun,her skin is pale,too.28.What is the purpose of building the model Mindy?A.To encourage better use of electric devices.B.To discourage people from overusing phones.C.To prove the immediate effects of using phones.
上午11:24米R令61□英语(二)答案.pdf。●●文件预览65,satisfied过去分词satisfied在句子中作表语,表示“感到满意的”。第四部分第一节One possible version:To raise students'awareness of traditional Chinese culture,it's of great importance toobserve traditional Chinese festivals.Followings are activities schools can hold to promotetraditional Chinese festivals.For one thing,a great variety of activities can be organized,ranging from an exhibitionof traditional clothing displaying han fu and gipao,to typical food collection where studentswill be given a chance to have a bite of glutinous rice balls,mooncakes and so on.Foranother,lectures themed on promoting Chinese traditional festivals can be scheduled as well.With such abundance of activities,students will know more about fine Chinese valuesand shape their national identity.第二节【文本大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者刚上大学时由于想家经历了些心理上的挑战。入学那天,父亲给了作者一个建议:享受。作者牢记着父亲的建议,让自己的大学生活丰富多彩。在完成在纽约的项目活动后,负责人告诉他们夏季项目活动的安排。于是作者询问另一位成员詹姆斯是否会报名参加…2023届高三“一起考”大联考(模拟二)·英语参考答案1.阅读续写部分所给段落的提示句,推断故事发展的结果。续写部分第一段首句提示:“我”在他的问题中听出了些许的犹豫。第二段首句提示:那年夏天成了“我”生活中的转折点。2.根据所给段落的提示句,联系上下文展开联想,串联成文。联想的内容可以通过相应的心理、动作、语言等细节描写和叙述等表达方式表现出来。第一段:作者在詹姆斯的问题中听出了些许的犹豫。我们可以这样展开联想:“我”和詹姆斯说明了自己的想法,虽然知道参加暑期项目会遇到许多困难,但“我”决心要尝试。因为父亲给“我”的建议是要享受,而不是退缩。不幸的是,“我”没能说服詹姆斯一起参加。不过多亏了这次夏季服务项目,“我”学会了如何和陌生人相处。回顾过去,如果没有这次暑假的经历,“我”是不可能提高自己的人际交往能力的。第二段:那年夏天成了“我”生活中的转折点。我们可以这样展开联想:“我”一开始的时候十分想家,但是通过参加夏季活动项目,“我”交了许多朋友,他们在“我”遇到问题时会鼓励“我”、安慰“我”。有一次,“我”在活动中曾帮助过的小男孩向“我”表示感谢。也正是这些人和事教给“我”一些在大学里学不到的东西。从那时起,“我”不再哭泣,而是决定参加更多有意义的活动。在续写的过程中要注意续写段落与所给材料及段落提示句之间的衔接。思路要清晰,情节要合理、完整。同时要注意语法、句型及所用连接词的准确性。One possible version:I heard a slight hesitation in that question.Though I knew joining the summer programmight experience difficulty,I was determined that I would try because of my father's advice:"enjoy".Unluckily,I failed to persuade James to join the program.But thanks to the servicetrip,I learned how to get along with someone I hadn't talked to or worked with before.Looking back on it,I realized that I would not have improved my interpersonal skills withoutthis summer experience.It was actually a turning point in my life.Through the program,I made many friends,who encouraged and comforted me whenever I had problems.I could still remember one daya little boy I once helped in the summer program came up to me,expressing his thanks witht通过「QQ浏览器」使用以下文档功能?全屏播放☑标注/填写☒转为图片去使用).donly be another five minutes or so.And try to lower your voice.
第六套Unit5 The value of money听力1~5 CBABA 6~10 ACCAC 11~15 BCCAB 16~20 CBCCA阅读本文介绍了黄石国家公园的开放时间、门票价格、主要景点和其他重要提醒。21.D根据2023 Opening Dates部分可知,如果游客在冬季参观黄石国家公园,有4个入口可以进入公园,即东入口、南入口、东北入口及全年开放的北入口。22.B根据The Entrance Fee分可知,老年游客的年票价格是20美元。23.D根据文章最后一句可知,该指南提醒游客在参观前先了解最新的公园政策。B作者通过自己的经历介绍了语言差异在日常交往中带来的问题。24.B根据第1、2段可知,作者原以为Eic对他无礼,所以才气愤地用自认为有伤害性的语言回击Eric。25.D根据第3段第1句可知,作为一个刚到美国的人,作者的词汇量有限,因此他没能正确地理解Eric。26.A根据画线词上文可知,作者认为Ec不想和他玩,是因为他没有礼貌,因此作者生气地冲进家里27.D根据第4段第2句和最后一段第2句可知,虽然两种语言在理论上是相同的,但是单词的隐含意思是不同的。因此,作者认为,即使是同一种语言的使用者之间也存在语言障碍。C孩子通过观察成年人的财务行为来获取金融知识,形成自己的理财惯。在培养积极的财务态度和行为方面,父母对孩子的影响最大。28.A根据第1段最后一句和第2段第2句可知,在培养积极的财务态度和行为方面,父母对孩子的影响最大。29.C通读第2段可知,作者主要介绍了孩子形成自己的理财惯的两种方法:一种是通过观察监护人如何讨论和做出财务决策,另一种是监护人清晰直接的关于金钱的教育。30.B根据第3段最后一句可知,父母之间关于金钱的争论的记忆已被证明与大学生的信用卡债务较高有关。因此,父母之间关于金钱的争执会让他们的孩子做出错误的财务决策。31.C根据文章最后一句可知,鼓励和支持家长与孩子在家中进行有关金钱方面的健康的对话是至关重要的,这有利于年轻人更好地掌控个人财务。D研究发现,睡眠不足不但会导致情绪问题,而且还有可能影响人的行为方式。32.A根据第2段第2句可知,ABCD研究对一万多名美国孩子进行跟踪研究,直到他们成年。故该研究持续多年。33.D根据第2段第1句和第3段第1句可判断,他们分析了ABCD收集的数据。34.B作者在末段说明了睡眠不足如何导致情绪问题,最后据此提出建议。·26·【23新教材·DY·英语·参考答案一R一必修第三册一Y】
34.A根据最后一段可知,作者建议我们在嘈杂的场所戴上耳塞给耳朵提供一些保护。35.C根据第1段第2句可知,本文主要介绍保护我们听力的方法。补全短文36~40 FGCDB完形填空作者当初一来到香港就被这座城市吸引住了,从而定居此地;现在,作者一家虽即将离开,但仍对香港怀有感恩之情。41.B set up“建立”。根据上文可知,作者喜欢香港这座城市,并在这里安了家。42.D根据语境可知,此处指作者与丈夫第一次来香港。43.A在今后的几年里,作者将把这座城市称之为“家”。44.C作者对香港这座富有活力的城市印象很深。45.A作者意识到来香港的决定是对的。46.D作者已经对香港有了很多了解,觉得待在香港很自在。comfortable“舒服的;自在的”。47.B根据上文的home可知,作者后来到香港定居了。48.C根据句意可知,有太多事情可以去体验。49.C根据下文的gave me plenty of that可知,作者对此很感激。文章末句也给了暗示。50.D作者以及家人见证并更好地理解了这座城市。51.B根据下文的profound可知,此处指高深的智慧。52.C根据上下文推测,作者一家将再次搬迁。53.C根据adventure判断,此处应选excitement'“兴奋”。54.B兴奋中夹杂着失落,作者无法描述自己的感受。55.B根据上下文可知,作者感激能有机会帮助儿子拓宽视野和丰富经历。语法填空56.born 57.universal 58.is believed 59.which 60.their 61.with 62.than63.politics 64.Growing 65.to let写作第一节One possible version:Dear Mr Smith,I'm writing to invite you to the Traditional Chinese Culture Fair to be held by our schoolat the Art Center this Friday afternoon,from 2 pm to 5 pm.Since this event aims to help more people learn about the traditional Chinese culture,thestaff,all the students and their parents as well as anyone else interested in it are welcome.Atthe fair,related books,pictures,videos and other objects will be exhibited,through whichvisitors will not only understand traditional Chinese culture much better but definitely feel the、12【23新教材·DY·英语·参考答案一R一必修第三册一Y】
基础题与中考新考法·八年级·上·数学章末复自主构建思维导图请将下面思维导图补充完整:同底数幂的乘法:a”a=am+"(m,n都是正整数)思维导图参考样例幂的乘方:(a)=am“(m,n都是正整数)织幂的运算积的乘方:(ab)”=ab"(n是正整数)同底数幂的除法:a"÷a”=am-"(a≠0,m,n都是正整数,并且m>n)零指数幂:a°=1(a≠0)单项式乘单项式:整式的乘法单项式乘多项式:多项式乘多项式:整式单项式除以单项式:因式整式的除法分多项式除以单项式:方差公式:乘法公式完全方公式:因式分解的概念:提公因式法因式分解:因式分解公式法因式分解因式分解的一般步骤:102
【物选丨版权所有,未经许可禁止外传,一经发现追究法律责任】Text 4M:Ray,are you going straight home after school today?W:No.I have a class until twelve o'clock,after that I'm going to spend a couple of hours at the librarybefore going home.Text 5M:I thought the plot was too long and boring.And the acting was disappointing too.W:Anyway it had a lot of big stars in it.M:Yes.But on the whole,it is awful.Text 6M:Hey,Maddie.Do you want to take this quiz from my science magazines?W:Sure,I'll give it a try.M:OK.Here's question number one.What is the coldest time of the day?Is it midnight,three a.m.,orsix a.m.W:I'll guess the coldest time is three a.m.M:Sorry.The answer is six a.m.Think about it:With no sunlight,things have been cooling off all nightlong,so...W:I guess that makes sense.Text 7M:What did you think of the new Inspector Lawson book?W:I've only just finished it.It took me quite a while to read this one.M:It's not that long,is it?W:No,it's a fairly short book,but I found the plot very difficult to follow,so I had to keep going backand reading things again to work out what was going on.M:It had a great ending,though,didn't it?W:To be honest,I'm not really keen on endings that leave the reader guessing.I like the writer to tell meexactly what happened.Text 8W:Hi,Tom.We start our new school next week.M:Yes,how are you going to get there,Nadia?W:It's not far,so I don't need to take a bus.I'll cycle because I'll have too many heavy books to walkthere.M:I've got my new uniform.W:Me too!My jacket's fantastic!M:The blue shirt's best,I think.Not boring like the trousers!W:There are a lot of students in the new school.M:I know the number exactly.Mum told me:one thousand and fifty-five.Our old school only hadaround eight hundred.W:My first school only had about four hundred and seventy-five children.M:Chemistry is a new subject for us.W:Yes,I don't know if I'll like it,but I love maths,so I think I will.Will we study biology?M:I'm not sure.We'll find out on our first day.W:Oh yeah,we'll talk to all our teachers before we go to our class.In the second week,they'll show ushow to use the library.There'll be a quiz about it.M:Great!英语(五)·冲刺卷Ⅱ答案第7页(共8页)
23.D。理解具体信息。根据Please note部分中的All students must have a parent complete theParent Permission section before submitting可知,在提交参赛作品前,所有参赛者必须让父母填写“家长同意书”。B篇主题语境:人与自我一一生活本文是记叙文。从小到大,作者的姐姐从未缺席作者的篮球比赛,并以他为傲。渐渐地,作者也开始为拥有这样的姐姐而感到自豪。24.C。推断。根据第一段中的Throughout my childhood,I constantly dreamed of being an onlychild可推知,Brad从小就向往独生子女的生活。由此可推知,他认为成为独生子女是一件极好的事。25.C。理解具体信息。根据第二段中的My dad was the coach of my team...my sister,not oldenough to stay home alone,was forced to come to all my games可知,作者的父亲是校队教练,母亲是记分员,年幼的姐姐不能被单独留在家里,所以她必须跟随父母到学校去观赛。26.D。理解具体信息。根据第四段中的Suddenly I was embarrassed,,not for her presence,butfor my previous attitude to her praise,结合第三段中的Often,she would say,“Good game,Brad.”I would smile and thank her but never took it seriously可知,曾经Brad对于姐姐的表扬总是十分敷衍且不当回事;如今,当他看到姐姐依旧十分支持他时,他感到很不好意思。27.A。推断。根据第四段中的It wasn't until I reached high school that I realized how popular shewas,and I was referred to as "Christie's little brother."In the last game of the last season,shecame with a large group of friends以及最后一段可知,Christie的许多朋友都认识Brad,其中包括许多与他素未谋面的人。由此可推知,Christie经常会和朋友们谈起Brad。结合第四段中的Printed on her shirt,in big bright red letters,.were the words“BRAD'S SISTER”可推知,Christie为有Brad这样的弟弟而感到自豪。C篇主题语境:人与自然一一自然生态本文是说明文。巴西宽吻海豚与渔民一起捕鱼,实现了互惠互利、合作共赢。28.D。理解词汇。根据第一段中的But the humans get help from an unusual partner:wildbottlenose dolphins可知,巴西东南部的渔民只靠自已的努力是很难捕到鲻鱼的,划线词意为“困难的”。29.A。理解具体信息。根据第二段中的Now,in a new study published.suggest cetaceans thathunt with humans have increased survival rates over those that don't可知,研究发现,与人类合作捕鱼的海豚寿命更长。30.B。理解目的。根据第三段中的Humans have worked with other species to find food forthousands of years the practice has also been observed in Mauritania,Myanmar and India知,作者通过本段说明了人类与野生动物合作是常见之事。31.C。理解具体信息。根据倒数第二段中的Stil,the dolphin-human relationship could beprotected if Brazil declares it a cultural heritage可知,Virginia Morell认为巴西应将海豚与人类的关系列为文化遗产来对其进行保护。D篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是议论文。面对横空出世的ChatGPT,对未来生活人们喜忧参半。本文作者就人们应如何正确对待和应用科学技术发表了自已的看法。32.D。理解主旨要义。根据第一段中的Reading between its instantly generated,perfectgrammatical lines,people see wildly different visions of the future以及后面的内容可知,

答案)


2英语答案)

答案)
