第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Back in the day when I wasn't sure what I wanted to do with my life,I was studying tobecome a firefighter.I was a volunteer fire aide in New York,and was studying at MissionCollege.As a firefighter,you should always think of other people and try to help otherpeople.One night after going to class,I was walking home and decided to stop off at a fast foodrestaurant.I lived in an apartment alone near my college so most of the time I used to get atake-out.I got my food and started to head home when a homeless man walked to me.Helooked 20 or so.He was very dirty and obviously very hungry.He asked me for some changeto buy a little food.As I was pulling some change out,I had an idea.I decided to see if he wanted to eat a real dinner,so I asked him to follow me back intothe restaurant to order food together.For someone who had been on the fringes (of so-ciety it seemed like he was very surprised at my generosity ()But to me,it was whatany "human being"should do or at least offer.He was afraid to go into the restaurant becauseof shame.But I insisted.When he finally followed me and walked into the restaurant,thepeople behind the counter refused to let him in,but I told them that I was buying him dinnerand he had a right to be there.After some arguments,they finally let him in and he sat downat the table.It seemed like he was relieved a bit to be sitting at a table.I asked him to orderwhatever he wanted.He only ordered a hamburg,so I had to encourage him to order whateverhe wanted.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Finally he ordered three hamburgers and we began to talk.He stood up and looked at me,open-mouthed.【高一英语第10页(共10页)】·23-HB01A·
-
a lot of fun cooking from this book as did Re and I可知,Re的第一本烹饪书My learn to cookbook是作者从二手书店买来的,原来的主人是一名叫Sherry的女孩,这本书见证了Sherry和家人、作者和儿子Re一起烹饪的欢乐时光。26.A。推断。根据第四段中Vachhani谈及阅读Embers的感受之词:I picked up a copy ofEmbers...notes and thoughts written in green ink...It was a great experience,one I still rememberfondly可知,此书之前的读者在书中留下了许多笔记,阅读这些笔记仿佛是在和这位读者进行对话,这一美好的体验让Vachhani至今记忆犹新。由此可推知,Vachhani非常喜欢读之前的读者在这本书中留下的笔记。27.C。理解主旨要义。作者从一开始点题到最后深化主题都是围绕热爱阅读二手书展开的。小时候作者爱逛二手书店,常常在书店流连忘返;后来与儿子共读二手书的经历加强了亲子关系;同时,她借同样热爱二手书籍的第三者的语言道出了阅读二手书带来的美好体验:最后阅读二手书的家庭传统在儿子这一代开始延续。C项作标题最能概括文意。C篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是新闻报道。美国科技公司Toi Labs为老年群体开发了一款智能马桶。该马桶能自动收集用户如厕数据,并将数据信息即时传输给医护人员,在保障老年人健康的同时还维护了他们的自尊心。28.B。理解具体信息。根据第二段中的The TrueLoo smart toilet provides early detection ofoncoming health complications before they become serious可知,这款智能马桶能够在早期发现用户将来的健康隐患。29.C。推断。根据第三段的内容可知,Kashyap说道,这款马桶能够避免用户与医疗人员就如厕惯进行尴尬的对话,保障提供有尊严的医护服务。也就是说,Kashyap所说的内容聚焦于该智能马桶是非常注重用户隐私的。30.D。理解词汇。根据划线词前一句及划线词所在句可知,这两家社区的老年健康中心提供的人工监测数据会作为对照信息,以供The Legacy“测量”该智能马桶的性能。31.A。理解观点、态度。根据最后一段中的Walshe believes that artificial intelligencefreeing up valuable time for clinical team members to provide more person-centric care,Walshe认为人工智能有望以较低成本提高老年护理工作的水,同时为医疗人员节省出宝贵的时间,为老年人提供更以人为本的护理。本文中的智能马桶即为人工智能的一种应用,由此可推知,Walshe对该智能马桶满怀希望。【词汇链接】complication(para.2:并发症D篇主题语境:人与自然一一自然生态本文是说明文。美国阿拉斯加州的卡特迈国家公园和自然保护区举办的“棕熊比胖周”去年吸引了近80万网民参与其中。该活动不仅将阿拉斯加的原始野性美展现给了更多的人,也增强了人们对棕熊的保护意识。32.C。理解具体信息。根据第二段中的Fans use before and after photos to vote for the bearthey think has gained the most weight over summer to prepare for hibernation可知,棕熊迷通过棕熊的前后对比照片,投票选出增重最多的棕熊为该比赛的冠军。33.B。理解具体信息。根据第三段中的attracted just1,700 votes in2014及Last year''sweek-long contest got nearly800,000可知,这项比赛的关注度越来越高。34.C。理解具体信息。根据第四段中的America's national parks.to fans''computer screens可知,美国的国家公园都建在偏远、未经开发的区域,到那里旅游不仅费力而且很昂贵。
of a type of electric motor-the Synchronous Reluctance Motor(SynRM)-that doesn't usethese rare-.earth materials可知,Sansone想要为电动汽车寻找一条可持续之路。25.A。理解主旨要义。根据第三段中的Sansone created a model of a novel SynRM.Themodel was made from 3-D printed plastic,copper wires and a steel rotor His work earned himfirst prize,and$75,000 in winnings可知,本段主要介绍了Sanson制作的新型同步磁阻电动机及他所获得的奖励,也就是他所取得的成绩。26.A。推断。根据倒数第二段中的the materials for SynRMs are cheap,.but the machines arecomplex and difficult to create,which can be a major limiting factor to Sansone's invention弄清楚这款同步磁阻电动机的相关细节是当下Sansone所面临的主要障碍。27.D。推断。根据第一段中的he's completed at least60 engineering projects和第三段中的Sansone created a model of a novel SynRM that had greater force and efficiency than existingones可知,Sansone非常聪明;再根据第三段中的Over the course of a year,,Sansone createda model of a novel SynRM和最后一段中的Sansone is now working on calculations and3-Dmodeling for version16 of his motor可知,Sansone很有决心。C篇主题语境:人与自然一一自然生态本文是说明文。最新研究发现,一些动物因长期遭受天敌的追杀而会出现创伤后应激障碍。28.B。理解具体信息。根据第二段中的Long-lasting stress from living surrounded by killerscauses mother hares to eat less food and bear fewer babies可知,研究人员最近发现:白靴兔数量下降的部分原因是由于压力。29.A。理解具体信息。根据第三段中的They've found that fear of predators can cause otherwild mammals and songbirds to bear and raise fewer young These findings add to a growingbody of evidence...suggesting that post-traumatic stress disorder(PTSD)is not only unique tohumans,,but shared among other creatures可知,Zanette和Clinchy都认为创伤后应激障碍在野生动物中也很常见。30.A。推断。根据最后一段中Diamond所说的There is no biological measure一you can'tget a blood test that says someone has PTSD.This is a psychological disease,and that's why I callit a human disorder..Because a rat can't tell you how it feels可知,Diamond认为创伤后应激障碍是人类特有的问题,而动物并不会出现这样的问题。31.C。理解目的。总览全文可知,作者通过本文主要谈论了恐惧给动物带来的伤害,即:由于天敌的追杀,它们长期生活在压力之下并由此导致雌性生育率下降,进而使种群数量减少。D篇主题语境:人与社会一一人际沟通本文是说明文。英文邮件的结尾部分看似简单,其实大有讲究。32.D。理解词汇。根据第一段中的referring to pants一a word referring to a piece ofunderwear in British English一rather than trousers可知,作者在本应使用trousers的场合却使用了pants,因为pants在英式英语中是指内裤,所以faux pas应该是指“尴尬的错误”。33.B。推断。根据第二段中的“Regards”sounds cold in the UK和Stoddart所说的I think of'Kind regards'as fairly standard in my mother country Leeanne Stoddart...was born in theUK可知,Stoddart认为,对英国人来说,Kind regards是温和的、可接受的。34.C。理解观点、态度。根据第三段中的She assumed that the Nigerian professor's email
-
6。已知a,b是单位向量,2a+b1=5,则a与6的夹角为0A.6B号D.567,知图,在三棱锥P-BC中,B=4C=2,S1,4为锐角,PA=PB=PC=2,一只小虫从A点出发,沿侧面绕棱锥爬行一周后回到A点,则小虫爬行的最短距离为A.2N2C.6-2B.2W5D.6+28.已知点0是△4BC的内心,AB=4,4C=3,C丽=2C+C⑦,则1+L=A月C.2D.3二、选择题:本题共4小题,每小题5分,共20分。在每小题给出的四个选项中,有名项符合题目要求;全部选对的得5分,选对但不全的得2分,有选错的得09.如图,已知圆锥S0母线长1=5,底面半径r=4,则下列结论中正确的有A.圆锥的表面积为36πB.圆锥侧面展开图的图心角为5C.圆锥的体积为16元D.圆锥的轴截面是锐角三角形10.已知函数∫)=sinrcosx+√5cosx,则下列结论中正确的有A.函数解析武化简后为:f=s加2x+爱+气豆四的紧结为:言受e2+tc.四的对斯中心为受受小,e1D.四的单调莲清区同为机一音点音+因k21l.在△4BC中,角A,B,C所对的边分别为a,b,c,下列命题中正确的有A.若c=2 asinC,则A=30°B.若A>90°,则tanBtanC
综合能力测试(3)参考答案及部分解析参考答案1-5 CABCC6-10 ACBCB11-15 BCAAC16-20 ABBAA21-25 DBCCD26-30 BDABA31-35 DABCA36-40 BDFCA41-45 BDCCA46-50 BDBAC51-55 DABCA56.lessons57.to58.her59.tasting60.to swim61.financially62.who63.the64.amazing65.started写作第一节One possible version:Dear Mr.George,I'm Li Hua from Class 8,Grade 1.Knowing that you are recruiting new members for the Englishdrama club,I'm writing to apply for admission.I love acting and have been taking acting lessons for years.I've taken part in several Chinese dramaperformances on campus,which are well received by students and teachers.Besides,I'm fluent in
a small town of pigs.As Teressa finished her poem,the kids in the crowd burst out laughing andeveryone in the hall cheered for her.Teressa couldn't believe that her writings were beingappreciated.Brian praised her as they were exiting the hall.Suddenly,a journalist from behindstopped Teressa.He wanted to write an article about Teressa.After the interview,Teressa was offered an opportunity to write for the local newspaper.Herpoems,often about the town's residents and animals,were soon favorites among the locals.Teressa was amazed,and she couldn't believe her dreams were coming true at the age of 81Today,Teressa is in a happy place,penning poems with all her heart.Like her,many daughters,wives,mothers,and grandmothers have left their dreams behind for their families.But remember,there's no age limit to realizing your dreams.You can start today.Teressa is a brilliant example ofthat.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自我一一生活本文是应用文。文章是一封家用电器故障的投诉信。2I.A。理解具体信息。根据第二段中的The machine was delivered and installed several dayslater,,but since that time has failed to work可知,这台机器自从送到并安装上之后就无法使用。22.B。理解具体信息。根据第二段中的another technician actually came to my home to try tofigure out what was wrong可知,第二位工人到现场检查了机器。23.A。理解目的。根据最后一段中的The machine needs to be replaced immediately可知,作者写这封信是为了快速替换掉这台有故障的洗衣机,得到一台新洗衣机。【补充解释】to the letter(para.2):doing following exactly what sb/sth says,paying attention to everydetail丝毫不差;不折不扣;精确地have a head for sth(para.2:to be good at sth擅长某事a pain in the neck(last paragraph):a person or thing that is very annoying极讨厌的人或事物B篇主题语境:人与社会一一历史本文是说明文。文章介绍了航海钟的发明。24.D。理解具体信息。根据第三段中的Sailors knew they would be able to determinelongitude accurately by comparing Greenwich Mean Time to the local time based on the sun'sposition on the horizon可知,船员们通过太阳在海面上的位置来确定经度。25.C。推断。根据第四段中的As the years went by,.the board received many absurd solutions..The phrase "finding the longitude"became an idiom for the pursuit of a fool.Many peoplebelieved the problem was beyond solution可知,很多年过去了,经度委员会收到了很多荒谬的解决方案。“finding the longitude”这个语就成为了一个表示“傻瓜的追求”的语。很多人都认为经度问题没有办法解决。26.D。理解具体信息。根据最后一段中的Harrison's work also made possible two othertimepieces that we've used for centuries:the pocket watch and the wristwatch,Harrison发明的钟表为现代钟表的发明奠定了基础,使怀表和腕表的发明成为可能。27.D。理解主旨要义。通读全文可知,文章主要讲述了航海钟的发明,故D项作标题最
which she uses as much more than just a setting,sometimes they dance可知,Limon的诗歌将自然作为关注的焦点而非背景,并以自然为中心去创作。C篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是论说文。语音助手为何总“犯傻”?本该助力我们生活的新科技为何让我们抓狂?28.C。推断。Compton给Alexa发出两条指令让它播放音乐,但是它非但没播放音乐,反而自以为是地给Compton推荐订阅信息等,它所做的已经超出了自己的职责范围,而这并非Compton所期望的。29.A。推断。根据第三段中的Each time he asked Alexa to add a product一like toilet paper一it would read back a long product description.'m getting upset just thinking about it可知,Gck在用语音助手购物时,它并没有为主人直接下单而是在津津有味地介绍产品信息,有听它说话的功夫,Gick早买完东西了。所以Gick认为语音助手在购物方面没有用处。30.B。理解具体信息。根据最后一段中的a deeper emotional problem和companies ignoredthe often unspoken rules of human small talk...it's a quick way to signal可知,Compton认为语音助手在和人有效沟通方面还需要改进,比如语音助手不会闲聊,而闲聊在有效交流中发挥着很大的作用。31.D。理解主旨要义。根据文中使用者对于语音助手的评价可知,语音助手还是不够智能,它不仅不能正确理解使用者的意图还自作主张做起推销,说了不该说的话,这都让使用者很抓狂。由此可见,D项最能概括全文主旨大意,适合作标题。【补充解释】1.Alexa(para.1):亚马逊公司开发的语音助手2.walk sb through sth (para.1):to practise or learn something in a slow patient way,or showsomeone how to do something(耐心地)练,学,说明,教3.station(para.1:电台,频道4.paint sb/sth as sth(para.2:to give a particular impression of sb/sth把…描绘成5.be on the same wavelength (para.5):to have the same way of thinking or the same ideas orfeelings as sb else具有(与他人)相同的思路;与…所见略同D篇主题语境:人与社会一一文学本文是影评。作者对迪士尼制作的《海底两万里》电影作了评述。32.A。理解目的。根据第一段中的As brilliant and fantastic as anything he has ever done.和it should prove a sensation可知,作者在本段对影片《海底两万里》作出了高度评价。33.B。推断。根据第三段中的And they have likewise developed all the other interestingpotentials.in science fiction films可知,电影对小说中的某些情节做了夸张处理,使它们更好地呈现出趣味性,接着作者举了两个例子,鸟贼大战的场面即是其中之一,因此描写这一场面是为了证明该影片拍得引人入胜。34.A。理解具体信息。根据最后一段中的The Disney people have brought.only a minimumstandard variety of fishes and rays .who go to see this film with the expectation of viewingsome real sea life可知,一些想看到真实海底生物的成年人可能会对影片失望,因为该片仅呈现了最低标准数量的鱼类。35.D。推断。根据最后一段中的However,the film still..not feel it is appropriate for youngerchildren可知,尽管作者认为孩子们会很喜欢这部科幻电影,但他也提到了,影片中的打斗和沉船场景可能不适合儿童观看,因此他对儿童观看该影片持谨慎态度。【补充解释】
第三分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Kids are often stressed and scared when they break a bone,but Luis Ruiz makes getting acast(打石膏)fun at Children's Hospital Los Angeles.The doctor customizes(定制)casts ofyoung 41 with drawings of their favorite cartoon characters,sports teams,and more.About ten years ago,a little boy asked Ruiz to 42 a happy face on his cast.He toldthe 43 "You know what,I'm really not good at drawing.I'd rather not.I might 44it up."The boy 45 to insist on a smiley face,so Ruiz agreed 46.The little boy was47 with the results."It lit him up!"Ruiz remembers.That moment of joy 48 Ruiz to offer cast drawingsto all the kids who came into the hospital with 49 bones."I was not very good,"Ruizsays."But as time 50,little by little,I got better and better,to a 51 where now Ican almost do anything they ask for."Since that first 52 face,Ruiz has painted thousands of casts,and the best 53,hesays,is“bringing those smiles'”,"The kids just 54 me joy,"Ruiz adds."I'm kind of a fun guy and a little kid myselfinside,and I like having fun and making 55 smile,and they make me smile.41.A.patientsB.ladiesC.adultsD.partners42.A.reviseB.makeC.drawD.cancel43.A.nurseB.boyC.reporterD.doctor44.A.setB.mixC.cleanD.mess45.A.preferredB.attemptedC.continuedD.recommended46.A.finallyB.personallyC.confidentlyD.curiously47.A.disappointedB.preparedC.pleasedD.tired48.A.advisedB.inspiredC.enabledD.allowed49.A.brokenB.strongC.extraD.bad50.A.came alongB.got onC.let offD.went by51.A.sightB.distanceC.baseD.point52.A.uglyB.smileyC.lonelyD.smelly53.A.viewB.factC.partD.comment54.A.bringB.wishC.lendD.mail55.A.hostsB.kidsC.parentsD.myself第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Have you heard of community fridges?These are spaces 56 locals can share food withone another and save fresh food 57 going to waste.【高一英语第8页(共10页)】·23-198A·

B英语试卷试卷答案)
数学f试卷答案)




答案)
答案)