八has made China more popular all over the world.China is able to export 69 full range ofrailway technology to other countries.Now,70 (base)on the initiatives of the Silk Road Economic Belt and the 21st-Century Maritime Silk Road,China is planning to export even more high-speed trains and rail-way technology to countries along the routes of the Belt and Road.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(八)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Last week,our school organized a Traditional Culture Festival.Upon hearing this news,my classmates and I were exciting and decided to make Hanfu with newspapers.First wesurfed Internet for Hanfu's original culture and different style.With much information collec-edcuttuelting,we started to design our own Hanfu and got down to work.We cut the newspapers,stick the pieces together and even coloured it.Finally,when our showtime came,we walkedalong the runway wear our beautiful Hanfu and the audience cheered and applauded wildly.This activity gave to us a strong sense of achievement.More important,we developed a lot ofproud for our traditional culture.7第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你校最近开展了建设和谐校园的活动。你的外国朋友Ec想了解你校的变化,请你给他写封邮件,内容包括:1.写信目的;2.活动后学校的变化;3.你的变化注意:1.词数100左右;W2.可以适当增加细节,以使行文连贯。【高三英语第10页(共10页)】·23-210C·心后第8页(共10页)】.oniy old.Here's your$4!”·23-210C·
当遇到困境时,向家人和朋友倾诉很有帮助,但有时候对陌生人敞开心扉才正是你所需要的。42.A。43.D。根据文中的Sue Evans was diagnosed with cancer and found the.she put onherself to be positive for others meant she kept her.to herself可知,Sue被诊断出患有癌症之后,得在面对其他人时保持积极的状态,这让她倍感压力,意味着她必须独自面对恐惧。44.B。根据文中的Sue had heard of the Marie Curie Information and Support Line和The ladyon the line listened.可知,Sue拨打了热线电话。45.D。根据文中的The lady on the line listened without.and helped me learn more about mydiagnosis可知,接听热线电话的女子安慰Sue,不做任何评价地倾听她,帮她了解自己的诊断结果。46.A。47.C。根据文中的Your family want you to be..and only have positive thoughts,.andthat's ..as they're trying to boost your confidence可知,你的家人想让你保持积极的心态,只抱有积极的想法,这是可以理解的,因为他们试图提升你的信心。48.B。49.A。根据文中的.they only want the best for you but that's not how you always.可知,很自然,他们只想让你呈现最好的一面,但那并不是你真实的感受。50.C。51.D。根据上文中的Speaking to a stranger made me feel much better可知,Sue坦言自己和陌生人倾诉之后感觉轻松多了。52.B。根据文中的|felt I got exactly what I was worried about off my可知,“我”感觉“我”把“我”担忧的都说出来了,“我”担忧的情绪得到了排解。get sth off one's chest意为“说出积存已久的话;倾吐心中的话;一吐为快”。53.D。根据文中的As soon as you hear the word cancer.arise like,what if the cancer hasspread?可知,一听到“癌症”这个词,你就会有不好的感觉,就会有诸如“要是癌细胞扩散了怎么办?”的想法冒出来。54.A。根据文中的.for Sue the cancer hadn't spread可知,幸运的是,Sue的癌细胞没有扩散。55.C。根据文中的It was so nice to talk to somebody and not,You've got to stay positive;you mustn't be negative'可知,和别人倾诉自己的感受,而不是听别人说“你得保持积极的心态,你一定不能消极”的感觉太好了。第二节主题语境:人与社会一一艺术本文是新闻报道。广州美术学院毕业生用1,400斤钢铁制作雕塑致敬建筑工父亲。56.it。考查it的用法。it takes sb.some time to do sth.为固定句型,表示“做某事花费某人多少时间”,故填t。57.difficulties。考查名词复数。difficulty意为“困难”,且其前有many修饰,应用复数形式,故填difficulties。58.forcing.。考查动词-ing形式。设空处与him to tear it down and re-doit一起作结果状语,表示自然而然的结果,应用动词-ing形式,故填forcing。59.significant。考查形容词。设空处作定语,修饰work,应用形容词,表示“重要的,意义重大的”,故填significant。60.who/that。考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰my father and all thebuilders,且在从句中作主语,故填who或that。61.understood。考查一般过去时。根据文中的语境及For the first time可知,设空处所在句描述的是发生在过去的事情,应用一般过去时,故填understood。
为2023年2月和3月,为期5天,花费为1,295英镑。B篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是记叙文。Juli和丈夫醒来后在他们的床上发现了一只陌生的狗。二人通过社交媒体找到了狗的主人,两个家庭也因此结识。24.C。理解具体信息。根据第一段中的Julie Thornton Johnson woke up at4a.m.one night in May.She couldfeel one of the dogs sleeping between her and her husband,Jimmy可知,凌晨四点,Julie发觉自己的床上有一只狗。25.C。理解具体信息。根据第三段中的Julie posted on Facebook at8:30a.m.以及“This is the strangest postI have ever had to make,”.on local Facebook pages可知,Julie在她的床上发现一只陌生的狗,早晨的时候在社交媒体上发布了一则失物招领,寻找狗的主人。26.B。推断。根据第四段中的Nala got inside when the couple let their dogs out for the last time that night..Itwas after 2 a.m.on a stormy night.Jimmy didn't lock the door.High winds must have blown it open,Julie分析了Nala可能是如何出现在她家中的。27.D。推断。根据第五段中的The couple's three dogs are named Zeppelin,Mollis,and Jupiter.didn't seem tomind her being there at all以及I guess they had a secret pact to have a spend-the-night party可知,Julie家的三只狗似乎接受了Nala,对Nala十分友好。C篇主题语境:人与社会一一社会本文是论说文。维修权运动在美国开始受到政府支持。28D。理解具体信息。第二段指出许多大的设备制造商不出售维修所需的专用工具和零件,而且也不提供如何维修产品的说明;另外,去授权维修店通常费事且花费高。由此可知,本段主要讨论了消费者的设备坏了之后很难维修的问题。29.C。理解观点、态度。根据第三段中的Last week,the“Right to Repair”movement heard good news fromthe White House The FTC was asked to make rules preventing producers from limiting independent device repairshops and DIY repairs可知,美国政府对维修权运动持支持态度,鼓励人们自行维修产品。30.C。理解目的。根据第四段内容并分析文章结构可知,本段的目的是提供与维修权运动相关的背景信息,帮助读者理解文章。31.A。推断。根据最后一段内容可知,维修限制使有色人种和穷人的负担更重,因为许多维修店由有色人种经营,而且高昂的维修费对低收入者打击更大。由此可推知,维修权运动可能会尤其让贫困人群受益。【补充说明】Federal Trade Commission:联邦贸易委员会,是美国负责确保公商业竞争的政府机构。D篇主题语境:人与自然一一环境保护本文是说明文。数据显示,美国大部分地区将会面临野火风险。32.C。理解具体信息。根据第一段中的Last year,wildfire spread through Boulder,Colorado可知,去年Boulder市野火肆虐。33.B。推断。根据第二段中的Large parts of the country that don't have wildfires are now at risk.They includenearly80 million homes and buildings可知,新的数据显示,过去没有发生野火的区域现在也面临着野火风险。由此可推断,在美国,面临野火风险的区域正在增加。34.C。理解具体信息。根据第三段中的California will likely suffer a lot from wildfire.That's partly because itis so big and partly because of its weather.So California will be on the top of the at-.risk list可知,由于面积和气候因素,到2052年,加利福尼亚州面临野火的风险最大。35.A。理解主旨要义。作者在第四段分析了加剧野火风险的原因:不合理的人类活动和气候变化。【补充说明】
28.What does the new study show?A.Hummingbirds torpor could be flexible.B.Thermoregulation is common among birds.C.Body temperature is vital to hummingbirds'sleep.D.Hummingbirds are sensitive to change in temperature.29.What would happen to a hummingbird if its body temperature drops by 50 F at night?A.It would suffer a lot in winter.B.It would be in a state of hibernation.C.It would be in a state of hypothermia.D.It would regain normal body temperature without help.30.What does paragraph 5 tell us about the deep torpor of a hummingbird?A.It may consume plenty of energy.B.It ensures the bird gets enough sleep.C.It does great harm to its immune system.D.It can greatly threaten its welfare and safety.31.Which of the following statements shows the researchers'opinion?A.Their research is far from complete.B.Their research method is much too complex.C.It is easy to understand thermoregulation in birds.D.It is difficult to distinguish hibernation from daily torpor.DAfter eight years of construction,the Padma Multipurpose Bridge in Bangladesh openedto the public on June 26,reducing travel time from parts of the southwest of the country tothe capital Dhaka from seven to eight hours to as little as just 10 minutes.The 21.5-meter-wide,6.15-kilometer-long bridge built over the Padma River,the mainbranch of the Ganges,has two levels with the upper tier having a four-lanc highway and thelower tier a single-track railway,according to Wuhan-based China Railway Major BridgeEngincering Group,or MBEC,one of China's biggest bridge makers.Before that,travelersand goods were transported via boat or ship because of the vast width and fast-flowing natureof the river,and the tendency of the area to flood.In 2014,the Bangladeshi government awarded MBEC a $1.54-billion contract to buildthe core structure of the bridge,making it the country s largest infrastructure(基础建设)project as well as the largest foreign bridge project undertaken by Chinese companies in termsof total cost."The construction was much harder than expected as the complex geological conditionsbrought multiple challenges to us,"said Shen Tao,deputy general manager of the project."The bridge is located above a river with banks on loose soil,and downpours in the rainyseason often caused flooding,bringing us numerous difficulties we had never experiencedbefore.During the construction,we had to adjust the design plan to adapt to environmentalchanges whenever necessary,"he added."However,through continuous learning and adaptation,construction teams have greatlyimproved their abilities including technology,communication and adaptability,said WenWusong,chairman of MBEC."They demonstrated the strength of China's road bridgeconstruction to the whole world and the bridge is a model of international cooperation."Over the past eight years,the project has created over 50,000 jobs for local residents,according to MBEC.32.What do we know about the bridge?A.It is over the Ganges.B.It is across the Padma River.C.The upper tier has a single-track railway.D.The lower tier has a four-lane highway.23031A
高三年级联合考试听第英语6.w考生注意:Yang1.本试卷共150分,考试时间120分钟。7.2.请将各题答案填写在答题卡上。第一部分听力(共两节,满分30分】一做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试起上。涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)所下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B,C三个选项中选出处项,听宽段对话后,你都有0秒钟的时间来回客有关小题和阅送下一小酒,每夏雅一遍。例:How much is the shirt?B.£9.18.C.£9.15.A.£19.15.J答案是C。1.What is the mandoing?A.Booking a room.B.Looking for his key.Checking into the hotel.2.Where is the woman going?A.To the dorm.B.To the bookstore.C.To the reading room.3.What program comes first on TV?C.A football matchA.A puzzle show.B.A film.4.What does the manmean?A.He has just five pounds.B.He will make a phone call.C He hasn't got any change now.5.Where is the butter?A.In the bowl.B.In the cupboard.C.In the fridge.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分225分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选巧中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。【高三英语第1页(共10页)】·23-2600拳,用品牌拓市场,炉党员按照从为狗山沉水衣学
56.central57.which58.was used59.a60.expansion61.established62.remains63.in64.variously65.attractions写作第一节One possible version:Dear Sam,I'm very willing to tell you something about my hometown.I live in Pingyao,a county in ShanxiProvince,which attracts a large number of tourists from all over the world every year.The ancientcity of Pingyao has been described as an exceptionally well-preserved example of a traditionalChinese historical and cultural city and its well-preserved city walls are one of the city's mostimpressive structures.I hope you can come here one day.I'm sure you will be impressed by it.Yours,Li Hua第二节One possible version:A week later,the team gathered at the lot,carrying tools purchased with their earnings or donatedby neighbors.Staring at the unused field of dirt,rocks,and weeds,Mariana thought it was not thesoccer field in their dream.But she kicked into action with the others,cleaning up the mess.Therewas a huge rock in the middle of the field and the team moved it onto a rented truck.However,agaping hole immediately appeared.With everyone working together they moved enough soil fromthe field's edges to fill the hole.Opening day attracted a huge crowd of soccer fans,all amazed by the new field.Before the gamethe Rockers gathered together.They did it.Together they successfully turned an unseemly lot intotheir field of dreams.Everyone was excited and they decided to get out there hand in hand.Later,as the clock was running out on the 0-0 score,Mariana kicked the ball hard.When she saw it slipthrough the opposing goalie's hands,she realized that her dream had actually come true!部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是应用文。文章是一个体操夏令营的相关介绍。21.C。理解具体信息。根据文中的Siblings signed up for the same weeks will receive a10%discount可知,若有兄弟姐妹同时报名参加同一周或几周的夏令营,总费用可以打九折。因此,两个孩子参加第三周的夏令营(仅上午)应支付的费用为:5(259+259)×0.9=$466.2。22.A。理解具体信息。根据文中的If you enroll your child in both a morning and afternoonsession of camp in the same week,your child will need to bring lunch from home可知,若参加某一周的全天夏令营,报名人需自带午餐。23.B。理解具体信息。根据倒数第二段中的Your final camp payment is due no later than June
20.(12分)在,千b-±是.@29 Bacin B=r+-i,@Dain A+asin Cos B+sin Coos Absin B+csin A;这三个条件中任选一个(注:如果选择多个条件分别解答,按第一个解答计分)补充在下面问题中,并作答.在△ABC中,内角A,B,C的对边分别是a,b,c,且(1)求角B的大小;(2)若点D满足CD=3DA,BD=1,BC=3AB,求△ABC的面积.21.(12分)已知函数f(x)=3sin(wx+)-2cos2(2)+1(w>0,0女g
本文是应用文。文章是一个体操夏令营的相关介绍。21.C。理解具体信息。根据文中的Siblings signed up for the same weeks will receive a10%discount可知,若有兄弟姐妹同时报名参加同一周或几周的夏令营,总费用可以打九折。因此,两个孩子参加第三周的夏令营(仅上午)应支付的费用为:$(259+259)×0.9=$466.2。22.A。理解具体信息。根据文中的If you enroll your child in both a morning and afternoonsession of camp in the same week,your child will need to bring lunch from home可知,若参加某一周的全天夏令营,报名人需自带午餐。23.B。理解具体信息。根据倒数第二段中的Your final camp payment is due no later than June1st可知,参加夏令营的费用应在六月一日前结清。B篇主题语境:人与社会一一历史本文是记叙文。文章介绍了英国著名科学家洛夫洛克的杰出成就。24.C。理解主旨要义。根据第一段中的The device provided the scientific foundations ofRachel Carson's 1962 book,Silent Spring,a push for the environmental movement.It also helpedprovide the basis for regulations in the United States and in other nations that banned harmfulchemicals like DDT and PCBs可知,本段主要说明了James Lovelock发明的电子捕获检测器产生的影响。25.B。理解具体信息。根据第二段中的He also explained that they posed no possible dangerto the planet和Lovelock later called his conclusion a mistake可知,Lovelock曾认为CFCs对臭氧层不会造成太大的危害。26.A。理解具体信息。根据第三段中的Dr.Lovelock wondered why Earth's atmosphere was sostable.He hypothesized that something must control heat,oxygen,nitrogen,and otheringredients..He presented his theory in1967可知,Lovelock发现地球的大气层总是很稳定,这促使他提出了盖亚假说。27.C。理解具体信息。根据最后一段可知,在Margulis的支持下,盖亚假说被人们广泛接受。C篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。两名法国工程学学生研发了一款能够为有视力障碍的人精准导航的应用程序。28.B。理解具体信息。根据第二段中的but a young start-up aims to make it available nextyear可知,Nathan Daix预计这款应用程序将于明年上市。29.C。推断。根据第三段中的SonarVision's added value,he said,,is to guide users from point Ato Blike a“super-.high-precision GPS”可知,与其他类似的应用程序相比,SonarVision的应用程序定位更准确。30.A。理解具体信息。根据第四段中的To address this,SonarVision uses the phone's camerato scan buildings using AR technology for comparison with Apple's database of scanned buildingsfor a given city可知,为了解决定位精确度的问题,SonarVision先用手机相机扫描建筑物,然后把扫描到的照片与苹果数据库中建筑物的照片进行比较。31.C。理解词汇。根据最后一段中的However,the app does not do any real--time obstacledetection可知,这款应用程序还不能用于实时障碍物检测,它只能和导盲犬相配合,共同为有视力障碍的人导航。划线词意为“相配合的事物,补充物”,故选C项。D篇
-
段可就心续写第二的首句可根据I.What time is it?听第7段材料一aleb侵数作雷辰奋、点A.7:50.8.How does the决定C.810.B.8:00不放弃钉篮球。工inda有后holding a part成受?他带Caeb去篮球增川机构报名了马?Caeb最2.What is the probable relationship betweenA.Surprised.the two speakers?9.Why does the农的篮球技艺怎么样?术a garden part段可就此展开食达A.Co-workers.B.Boss and secretaryA.The cost is0Oneposiblrenion:C.Salesman and customer.3.Who is the little girl?B.GrandmaLindr looked o the baskethallA.Anna's niece.C.The weatlthinking about how to comfortC.Anna's daughter.B.Anna's sister.10.What gift wA.A watch.nd encourage Caleb.Soon4.What are the speakers talking about?A.What to do on Sunday.听第8段材she knelt next to him,saying.NobodyvoB.Where to see old movies.11.How long haC.How to go to the museum.A.For aboutpursuing your dream.Let'skeep practicing!"She handed5.Where is the man going?B.For abouhim the ball and askedA.To Sky Street.C.For abouhouse,Billy encouraged Gordy andhim toowC.To King Street.B.To Green Street12.What doesthe ringae didn“Don't give up!"第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)his first sclA.Tough.respond.听第6段材料,回答第6、7题。C.BeneficLindaddvon6.What does the woman suggest doing?13.What doebefore,and you doA.Playing table tennis.A.TeachNoticing that groupB.Visiting Jack's grandparents.B.Set upof boysoed igoringC.Going for a walk in the East Park.C.Becomthem and not troublingthem,Caleb gathered up his第二部分courage and tried again.He第-节(供15小题;每小题2.5分,满分37.5分)scored a basket successfully!阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选Caleb finally becamecheerful and decided nogive up practicing basketball.Four Special European Hotels“Great!”Linda cried andAristi Mountain Resort &Villashugged him.Five days afterIt's built of locally available materials,such as stone andits 173 rooms,waste water is recycled through a hi-tech cleathat day,Caleb signed up forThe hotel's award-winning Salvia restaurant uses fruit and vea basketball training club,its own gardens and greenhouse.During the summer therewhere the coach was verypool in perfect harmony with the green mountains.Other actfriendly and patient.Withhiking,horse-riding and bird-watching.time going by,Caleb showedDoubles from E178(breakfast included)a great talent for basketball,Hotel Fljotshlid及参考答案见下期第4版)which made him try harder toLocated in South Iceland,Hotel Fljotshlid has 14 roompractice.His skills graduallyhave heated floors and private bathrooms,all powered by rerimproved a lot and his bodyGuests can plant trees to offset (their carbon foo56.57.also became much stronger.hotel is aiming for zero food waste.There are views of theFinally,he received avolcano,and guests can go horse-riding or tour the working58.59.scholarship and attended aDoubles from 108(breakfast included)法填well-known olfeaturingMontimerso SkyScape Country House60.61sports.He wished somedayIt has 15 rooms,all with contemporary Portugue6263he'd attend the lympics.balconies(阳台),Rainwater is collected and processed for阅读理上期第3版of its dark sky location,light pollution has been reduced.T6465from the local Alentejo region.The biggest draw here is1-4 BBDAcan use telescopes to look at distant stars and planets fr娟芳责编常玥阅读填空本报文章大多选材于英美国家主流报刊和网站482777649激光排版本报激光照排中心1-5 FDGEB★新课程·高二课标基础为4开4版学期定价39.00元配套磁工作证”或直接向本报发行中心咨询以防假冒盗版行为(下转第23版中缝)10盘/张(含)以上包邮本报邮箱344478960@qq.c0m



答案)



2英语答案 趣对答案)
