• 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    附:听力部分录音材料(Text 1)M:What do we need at the shop?W:Well,we've got cnough bread and chcesc,but we need more cggs.(Text 2)M:How about my fish?W:It couldn't be better.Cooking is really your field.(Text 3)W:Mike,don't waste water like that.If you leave the water running while you brush your teeth,you'll waste alot of water.Besides,water is more expensive than before.M:Sorry,Mom.I didn't mean to.I just forgot to turn off the tap.(Text 4)W:Seems like you're in low spirits.What's wrong?M:Nothing.I'm just sleepy.I've been staying up late watching movies every night this week.(Text 5)W:You will be away for a long time.I can't help being worried.Do watch the food you take and take care.M:You know I like Mexican food.W:Yeah,but it does not like you.(Text 6)M:How's your week going,Jane?W:So far,so good.But we still have four and a half days to mess it up.M:Don't be so negative.We're going to have a great week.Monday is just the opportunity for a new round ofsuccess.W:I guess,Mike.So far,I've just answered emails and avoided angry customers.M:That sounds difficult.Maybe we should change desks,if they walk in and see me first,I'll get the com-plaints first.W:Oh,Mike.I can't thank you enough!What a great team player you are!(Text 7)M:Sit down.I made you some breakfast.W:Thanks.M:You're going to love this.Taylor Swift showed up at a wedding in New Jersey and sang a song.W:Wow!M:A family friend of the couple sent a letter to Taylor Swift,asking her to come to the wedding.The groom'smother had recently passed away,and her favorite singer was Taylor Swift.When Taylor heard the story,she decided to come to the wedding.W:That is so amazing.I love it when famous people are able to bring happiness to others.(Text 8)W:Hi,Michael.You look so handsome in that red coat!经·11·【22新教材老高考.DY·英语·参考答案一WYB一必修第三册一QG)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AYou have distinct opinions on where the best coffee is in your local area.But if the entire cityhad a high chance of providing a tasty cup,it could be the personal heaven for coffee lovers.Rome,ItalyItaly is known for its love of quality food,and the same applies to the coffee.Rome is packedwith cafes that keep the city running.Coffee brewers take their business very seriously,so that yourarely meet a watered-down cup.Melbourne,AustraliaMelbourne loves coffee so much that they hold an annual coffee festival and have their owncoffee-related publication,the Melbourne Coffee Review.What makes Melbourne coffee shopsunique is the way the city is divided:the city is divided into several villages,each with its own specificculture.The most recommended drinks to get in Melbourne are typically lattes or other coffee drinkswith milk.Vienna,AustriaWhen it comes to coffee,Vienna goes hard:the city had its coffee shops listed as "intangibleheritage(非物质文化遗产)"by UNESCO in20l1.Vienna cafes pride themselves on theiratmosphere,taking the furnishings and decoration of shops quite seriously.These spaces are greatsocial or people-watching atmospheres.Viennese particularly enjoy cappuccinos and the localWiener Melange.Addis Ababa,EthiopiaConsidered the "birthplace of coffee",and one of the world's top coffee bean producers today,it's no surprise that coffee is an important part of Ethiopian culture.If you have friends or relativesthere,expect to be invited to a coffee ceremony.You'll enjoy roasting and grinding (thebeans,then brewing them in a clay pot before finally enjoying the final product with your hosts.21.Which city hosts a coffee festival every year?A.Rome.B.Melbourne.C.ViennaD.Addis Ababa.22.What do we know about Vienna cafes?A.Their atmosphere is unique.B.They are hardly decorated.C.Their signature coffee is the latte.D.They divide the city intoblocks.23.What will you be invited to do in Addis Ababa?A.Produce coffee beans.B.Buy hand-made cups.C.Enjoy self-made coffee.D.Decorate coffee shops.BIt's hard to overstate just how much Writer 3 Digest has survived to make it to its centennial.TheGreat Depression.World War ll.The many wars and societal revolutions of the '50s,'60s,and '70s.The technological revolution and the creation of the internet.The shift from being a family-ownedbusiness to a corporation with investors.And most recently,a global pandemic ()It is because WD survived all that,that I view this anniversary issue as a love letter to everysingle person who has contributed to keeping WD alive over these amazing,and tough,and change-filled 100 years.Thank you to the Rosenthal family for starting a magazine-a community-like this.To the publishers,editors,and all the other behind-the-scenes folks who made sure each issue overthe many decades was the best it could be,thank you for your hard work and long hours.To theabsolutely incomparable list of writers who shared their wisdom,insights,and encouragement:Thismagazine was made better by your contributions.

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    C.No other young cats kept him company.D.I didn't mind whether he was blind.25.What does the underlined word "issues"in the 3rd paragraph mean?A.Difficulty.B.Fun.C.Luck.D.Business.26.Which of the following statements is TRUE?A.Jack likes to play with a new eyeless cat.B.Jack is good at talking and playing with peopleC.Jack quickly adapts to the new environment.D.Jack and Bear lie down on the sofa together when tired.27.What can we learn from the passage?A.A cat has nine lives.B.All is well that ends well.C.A good beginning makes a good ending.D.God helps those who help themselves.CKielder Forest in Northumberland,England,is home to birds of gray and redsquirrels.Around 90 years ago,it was also home to the pine marten().The0.5 meters animal was driven to dying out in England by 1926 becausegamekeepers wanted to secure the safety of their game birds,according to TheGuardian.However,the martens thrived in Scotland,and the animals appear to becrossing back into England.A pine marten was spotted in Kielder Forest by JohnHartshorne,a volunteer who monitors the red squurel population in the forest,part of an effort to stop gray squirrels from further invading (the redsquirrels'territory.The pine marten is one of the animals receiving a helping hand from Backfrom the Brink,one of the conservation groups working together to help save 20species from dying out in England.Their efforts aim at helping the pine martenand other at-risk species.Red squirrels are threatened by invasive gray squirrels,which out-competethe native squirrels for food and pass on a deadly virus.Martens keep gray高三英语,共(12)页,第5页

  • 衡中同卷调研卷2023届新高考/新教材(二)2英语答案 趣对答案

    March,April.March is the best of all sincen refusedit's one of the ideal months to visit allmom and her son after strangers learned abouthe camethese destinations.her ingenuity(心灵手巧)in the face of poverty.ed in the第15期A版测试题参考答案That inspired a whole community.1-5 CBAAD6-10 DACABTiffany Holloway wrote a post on Reddit11-15 BDAAD16-20 BEAFG21-25 ABCDA26-30 CBBACabout how her son Jonas wanted a stuffed manta31-35 BDCDAray(魔鬼鱼)for his5 Sth birthday.She couldn't或独白C.The bouncy houses.36-45(One possible version)36.harmful37.aafford to buy one,so she crafted one and made三个选听第9段材料,回答第13至16题。38.sold39.ofit out of his old baby blanket.前,你13.Why does the woman want to join the team?40.suggesting41.to containThe photo of the blue ray with button eyes42.be added;听完A.To earn extra credits.43.graduallybecame the No.1 post on Reddit.Soon,hundreds44.which45.wearers每段对B.To make more friends.写作(One possible version)of readers sent toy manta rays and other oceanC.To obtain debating skills.第一节creatures.But the fun didn't stop there.14.What activity will the team organize?Dear Chris,Jennifer Prokop bought Tiffany and her sonI'm sorry to hear that you failed to get atickets to the Oklahoma City Zoo,as well assuper-A.Training for new members.part-time job as a salesman in a supermarkettickets to feed the real sting rays."Jonas got toB.Lectures on literacy classes.because of shyness.But in my opinion,thatdoesn't mean you're not excellent.see,touch and even feed his favorite animal,"C.Competitions with other schools'teamsTo begin with,you have many strengthssaid Tiffany."Jennifer and I have become fast15.How can students apply for the team?such as being hard-working and helpful,which makes you a good example to me.friends.She is a kind person with a big heart."A.Fill in a form.B.Send an emailBesides,some changes like participating in"My son's favorite part is having a bunch oftweenC.Write an application.school activities actively and looking forsea friends.He has so many sea animals thatother part-time jobs can not only help you16.What day is it today?there is barely any room for him on his bed,become outgoing but also help you developA.Tuesday.B.Thursday.social skills.but he insists on sleeping with all of them,"C.Saturday.I hope my advice will be helpful to you.added Tiffany.Best wishes!Kell听第10段材料,回答第17至20题。Yours,友情提示:加波浪线部分建议记诵。17.Who is the school mainly targeted at?LiHuaeek?A.Children of the rich.第二节Paragraph 1:ek.B.International students.So of course I asked for a demonstrationBuzzwordsC.Children of the working-class.He agreed,tying a perfect bow within seconds.热词快递When I asked how he had ever regained then's18.What was Mr.Smith's attitude toward hisability to independently tie a perfect bow“反目”比喻由和睦变为students?he said proudly,.“y wife did it..”Hiswifetold me she had been extremely shocked不和睦,翻脸变成仇敌,用英A.He treated them devotedlyand sad about the news of his injury.But语可以翻译为“fall out”。B.He thought poorly of themshe decided to give him something to prove例句:C.He had mixed feelinhe could still be independent.She spent adon't want to fall out witl

  • 2024年100所名校高考模拟金典卷 24新高考·JD·英语-Y 英语答案

    周测卷二单句填空1.annoyed 2.to tell 3.woven 4.safety 5.Criticized 6.taking 7.tears 8.embarrassment 9.to deceive10.frankly阅读A研究发现,睡眠不足会导致肥胖及其他健康问题。11.A根据第3段可知,研究发现周末补充睡眠并不能弥补工作日睡眠不足带来的负面影响。所以这个发现粉碎了一些人的希望。12.D根据第4段第3、4句可知,睡眠不足对健康的负面影响需要很长时间才能显现。l3.B根据最后一段第1句可知,Kenneth Wright建议人们睡前不要看屏幕以保障每天足够的睡眠。14.C研究发现,睡眠不足会导致肥胖及其他健康问题。因此文章的写作目的是提倡健康的生活方式。B文章介绍了手机使用礼仪,如在使用手机时不大声喊叫,尽量不在医院、飞机上使用手机等。l5.C根据第2段画线词下文的“Yes,there are some dos and don'ts of cell phone use..”可知,使用手机有一些礼仪要求。16.D根据第4段可知,在飞机上使用手机会干扰其他电子设备的正常运行。17.A通读第3、4段可知,在超市人们可以使用手机通话。18.B根据最后一段可知,作者希望人们使用手机时要为周围的人考虑。七选五19~23 DACFG语法填空24.interesting 25.gradually 26.that 27.the 28.but 29.making 30.satisfied 31.Compared32.simple 33.it·2·【22新教材·zC.英语·参考答案一WYB一必修第三册一QG)

  • 2024年全国100所名校AB测试示范卷高三24·G3AB·英语-R-必考-QG 英语(一)答案

    周测卷二单句填空1.absolutely 2.to respect 3.interesting 4.telling 5.to seeing 6.clapped 7.moving 8.washing9.fancied 10.was represented阅读理解1研究发现,睡眠不足会导致肥胖及其他健康问题。11.A根据第3段可知,研究发现周末补充睡眠并不能弥补工作日睡眠不足带来的负面影响。所以这个发现粉碎了一些人的希望。12.D根据第4段第3、4句可知,睡眠不足对健康的负面影响需要很长时间才能显现。l3.B根据最后一段第1句可知,Kenneth Wright建议人们睡前不要看屏幕以保障每天足够的睡眠。14.C研究发现,睡眠不足会导致肥胖及其他健康问题。因此文章的写作目的是提倡健康的生活方式。文章介绍了手机使用礼仪,如在使用手机时不大声喊叫,尽量不在医院、飞机上使用手机等。l5.C根据第2段画线词下文的“Yes,there are some dos and don'ts of cell phone use.”可知,使用手机有一些礼仪要求。16.D根据第4段可知,在飞机上使用手机会干扰其他电子设备的正常运行17.A通读第3、4段可知,在超市人们可以使用手机通话。18.B根据最后一段可知,作者希望人们使用手机时要为周围的人考虑。语法填空19.who/that 20.cities 21.looking 22.are located 23.themselves 24.can 25.wonderful 26.known27.to run 28.if短文改错Last weekend,our school organized a activity to welcome the foreign students from Zhongshan University.anIt last about 3 hours.We talked and laughed happy during the whole activity.Which impressed me most waslastedhappilyWhatthat they all were good at speaking both English or Chinese.They also told us that it was necessary to masterandsome social skills like how A deal with different people and difficult things.I benefit a lot from the activity,towhich makes me understood that if we want to be much more suitable for the modern society,you should beunderstandweexcellent enough.I like this kind of activity because of it gives us a chance to communicate with foreigner,foreignersknow their culture and enrich our experiences.·2·【22新教材老高考.zC·英语·参考答案一R一必修第三册一QG】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    卷行天下·英语参考答亲月考卷一试题答案听力1~5 BCAAB 6~10 CBABA 11~15 BCBAC 16~20 CACBA阅读理解A本文是一则招聘辅导老师的广告,文中介绍了薪资、福利和申请说明等信息。2l.D根据Job Description部分中最后一段可知,周一和周日下午需要更多的辅导老师上课。22.C根据What We Offer部分中第4点可知,每周工作超过30小时的辅导教师可以享受医保报销。23.A根据Job Description部分中第2段可知,应聘者应擅长一门或多门学科。B本文讲述一对姐妹通过努力改变乱扔烟头现象的故事。24.C根据第1段第3句可知,烟头让城市变得非常难看,她们决定成立一个组织,劝说人们不乱扔烟头。25.A根据第3段可知,作者找公司赞助买烟灰缸送给那些抽烟的人。26.B根据最后一段和倒数第2段可以推测出,作者相信通过这种活动可以为保护环境做出贡献。27.C根据第1段最后两句可知,本文主要讲述一对姐妹通过努力改变乱扔烟头这一现象的故事。本文介绍了灰鹤的体形特征、生活性等。28.A根据画线词前一句可知,灰鹤一年换两次羽毛,换一次羽毛需要6个星期。29.B根据第3段首句可知,本段主要介绍了灰鹤的团队协作能力。30.D根据第4段首句可知,灰鹤是杂食动物,能在水中和陆地寻找食物,这主要得益于它们的喙。31.C本文主要介绍了灰鹤的体形特征、生活性等,属于动物版块。D一项研究表明,海洋变暖会影响鲨鱼的行为。32.A根据第1段第2句可知,研究人员想弄清楚海洋变暖能否影响鲨鱼的行为。33.A根据第2、3、4段可知,研究人员在实验室里模拟海洋温度变化并观察鲨鱼行进的方向。34.D根据最后一段第1句可知,海洋温度变暖如何影响鲨鱼行为有待进一步研究。35.C根据第1段末句及第4段第1句可知答案。补全短文36~40 BFAEC完形填空作者在办公地点附近两次遇见同一位有困难之人。看到他神色疲惫,暑热之天坐在路上,作者主动上前询问,并付路费让他坐上黄包车回家。4l.C根据第3段第1句“I saw that he was tired and exhausted because of the heat..”可知,由于天气热老人才疲倦,故用hot.42.A根据下文I walked towards my office可知,作者先把车停好然后步行去办公室,所以此处用parked。43.C根据第2段倒数第2句中的I saw the same man seated on the road可知,这里填man。@·1·【22·ZCYK.英语·参考答案一WYB一英语3一QG

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    周测卷八单句填空1.to demonstrate 2.vividly 3.carving/to carve 4.lacks 5.of 6.was sponsored 7.is being protected8.mostly 9.handing 10.cigarettes阅读理解1本文讲述了Doramise Moreau在教堂的厨房为众多食不果腹的人准备膳食的故事。11.B根据第2段第2句可知答案。12.D根据第3段可知,在星期四和星期五,Moreau在教堂的厨房里准备膳食。13.A根据画线词下文的描述可知,四千二百多万美国人正面临食物短缺问题,这说明饥饿问题非常普遍。l4.C根据文章内容可知,Doramise Moreau乐意牺牲自己的时间为别人准备食物,可见她是一个乐于助人的人。B音乐可以激励人们更努力、更持久地进行锻炼。但它不能改善你的整体表现一至少在某些运动上不能。15.C根据第2段第3句可知,在研究的第一阶段,参与者需要站在指定地点投篮,不能自己选择投篮的地方。16.B根据第3段可知,无论志愿者是用自己选择的音乐还是研究人员为他们选择的歌曲,这都不会影响他们投篮的精准度,但音乐确实能使参与者更有可能去冒险,并且更努力、更持久地进行锻炼。因此,这个发现对那些想坚持锻炼的人来说是条好消息。17.D根据下一句可知,画线部分意为“使你更愿意做某事”。18.A通读全文可知,文章主要讨论了音乐与锻炼的关系。语法填空19.a 20.ordered 21.was drunk 22.quietly 23.why 24.agreement 25.us 26.surprised 27.with/to28.drinking短文改错Tomorrow is Thanksgiving,and once again I am reminding of just how many things I am thankful of.I'veremindedforthought a lot about "echoes"from Thanksgiving celebration in the past few years but I have so many sweetcelebrationsandmemories.This year is going to be that I am calling a"quiet"Thanksgiving,as I will spend the day lonely.Forwhatalonesome people that might sound terribly and I would be upset too if anyone I knew have to spend Thanksgivingterriblehadalone.But,basically it was my decision.I had A invited to go to my niece's home.But she lives 5 hours farbeenaway,and I just didn't want to make the trip this year.·8·【22新教材老高考.zC.英语·参考答案一WYB一必修第三册一QG】

  • [国考1号15]第15套 高中2023届高考适应性考试理科数学答案

    六、(本题满分12分)】21.在庆祝中国共产党建党一百周年之际,某学校根据区教育局要求开展了“红心向党,爱我中华”演讲比赛。七年级、八年级根据初赛成绩各选出5名选手参加复赛。按照两个年级复赛成绩(满分100分)制成统计图如图所示。数1201001D0100600202号4号5号选手编号■七年级口八年领(1)根据上图填写下表均数(分)》中位数(分)众数(分)七年级8585八年级80100(2)结合两个年级选手复赛成绩的均数和中位数,分析哪个年级的复赛成绩较好。(3)如果从两个年级参加复赛成绩的前五名选手中选出2人代表学校参加区级比赛,求正好选出是同一个年级的选手的概率是多少?七、(本题满分12分)】22.某汽车公司为确定一种型号的新能源汽车在高速公路上紧急刹车后滑行的距离y(单位:m)与刹车时的速度大小x(单位:km/h)函数关系。测得该汽车在速度大小为40km/h时,紧急刹车后滑行的距离为4m:速度大小为80km/h时,紧急刹车后滑行的距离为12m。已知紧急刹车后滑行的距离y(单位:m)与刹车时的速度大小x(单位:km/h)函数关系满足y=a.x2十bx。(1)求a,b的值(2)若两次测量中,刹车时的速度大小之差为20,滑行距离之差为6,求两次测量中,刹车时的速度大小的均值。八、(本题满分14分)23.如图1,在△ABC中,AB=AC=5,BC=8,点P,Q分别在射线CB,AC上(点P不与C,B重合),且保持∠APQ=∠ABC。(1)若P在线段CB上,求证:△ABP∽△PCQ:(2)设BP=x,CQ=y,求y与x之间的函数关系式,并写出x的取值范围:(3)如图2,正方形ABCD的边长为5,点P,Q分别在直线CB,DC上(点P不与C,B重合),且保持∠APQ=90°。当CQ=1时,直接写出BP的长。D数学试题第4页(共4页)

  • [江西大联考]江西省2025届高二年级上学期11月联考数学f试卷答案

    /111,~11瓦E,F21.(本小题满分12分)已知斜率为的直线1与椭圆C:看+苦-1交于A,B两点,线段AB的中点为M(n,m).(1)若n=1,m=一1,求k的值;(2)若线段AB的垂直分线交y轴于点P(0,-3),且1AB-41PM1,求直线1的方程,〉D一个只,中面个出的醒小产个0,小222.(本小题满分12分)已知函数f(x)=ax-4lnx.(1)讨论函数f(x)的单调性;(2)若。一十>≥),求实数a的取值范同.数学试题第6页(共6页)

  • ‹‹ 10302 ››
扫码二维码