• 通函的拼音_通函的读音_通函的英文

    话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将15.What's山he woman'sresponse to the pres'opinio给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍A.She is very angry.听第6段材料,回答第6至7题。B.She doesn't bother to argue.考卷6.Where is the woman from?C.She totally agrees.A.Spain.16.Who actually invented the toy?三)·模拟卷B.Italy.A.Jill Meanley.C.Finland.力中心英通研完宝B.Catherine Hettinger7.Why is the woman at the conference?C.Scott MeCoskery.0分考试时间120分钟)A.To do some research.听第10段材料,回答第17至20题四总分合分人复分人B.To represent her company.17.What can be affected certainly if teenagers laek sleep?C.To look for some service providers.A.Their spirits.听第7段材料,回答第8至9题。B.Their long-term health.8.Why does the woman call the man?C.Their academie performance斯力(共两节,满分30分)A.To ask him to help her study18.What is to blame for teenagers not getting enough sleep?B.To invite him for boating.5分,满分7.5分)A.Too much entertainment.?5后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项C.To confirm the holiday time.B.Lack of exercise.相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时9.What does the woman promise the man to do in the end?C.Poor diet.A.Help him rent a car.题。每段对话仅读一遍。19.What advice does the speaker give to teenagers having sleep trouble?B.Bring something for him.A.Listening to music.C.Call him soon.B.Reading a book.听第8段材料,回答第10至12题。C.Drinking hot chocolate.10.How much does the man have to pay in total?20.What does the speaker suggest schools do?A.$20.A.Start and end the school day later.robably take place?B.$25B.Shorten the school day.C.845.C.Offer art classes.11.How did the man get his shirt dirty?得分评卷人第二部分:阅读理解(共20小题;第-节15小题,第A.By doing some cooking.二节5小题,每小题2分;满分40分)B.By eating noodles.第一节阅读下面的短文,从每题所给的四个选项(A,B.C和D)中,C.By washing the dishes.选出最佳选项12.When can the man get his shirt back at the earliest?A.On Sunday.B.On Monday.C.On Tuesday.听第9段材料,回答第13至16题。13.What's the probable relationship between the speakers?A.TV host and guest.B.Teacher and student.When characters fly or fall through the sky in caroons,they ofen et,C.Boss and secretary.14.Why do many schools ban the toy?grab or even wear clouds as if the sky poofs()were made of cottoballs.But what would it feel like to touch a cloud in real life?Blee5分)A.It makes students lose focus.not,NASA research scientist Kristina Pistone said many ofushaveeady后有几个小题,从题中所给B.It leads to violence.的相应位置。听每段对C.It occupies too much time.【群力模拟卷·2023届高三第三次·英语试题·第1页(共4页)】

  • 译林版(三起)五年级英语下册 Unit 1- Unit 2 月考重难点突破卷 (含答案)考试试卷

    Canadian Roekies.Past visitors recommended bringing a camera to capturephotos of the beautiful scenery.Athabasca Glacierstreets of Istanbul on herowkin word of Turkish,withDuration:Half Day to Full Daykowledgc of the-it was out of the ques-tion!hckhn LVSC)oThis glacier is part of the massive Columbia icefield,which dividespaid no atteWhen she ad barely spent Bool fr N Elabesouthern Jasper and northern Banff.Although hiking trails and guided tourseayme alone,after hiring As ither around Istanbul for somooget ner the edge of the lacierff o noeyHetk herePhilipne Metal ancmwhiehmaking the trek because tourists have died due to hidden crevasses in the(新型吸附剂),山mibotlesnpast.He intodueed he一fellow,mlps(透水)的eLake Annettesome blankets er detaiMand again.Duration:6 hours to Half Daythem to Canada.They would be ari in three or four weeks.My motherbeamed(眉开眼笑)ashe told tory.The blanket seller and myOrganized by theWorld Federation of Engineerebee,ake Anocte。是地”eleisurely outing or a full-fledged adventure.Travelers can spend a dayengineers when it comes to rel-life problempicnicking,grilling,and hiking the various trails.Recent travelers alsoTo our great shock,heriiveweksaterngcodever in Canada.recommended packing a camera for snapping photos along the area's primarywith a lovely note from the seller Mafa.To our even greater surprise,thefrom six countries making it through to the firhiking trail.following year Mustafa himself arrived i Canada.He called our mother toAustralia,Canada,China,India,Kenya and theparticipants were engineering students.Athbabasca FallsDuration:I to 2 hoursnve orof t.Theynkinform her be was in Ottawa.During the first round of the hackathon,Close to the leefelds Parkway arid about 20 mils sout of downtown of tea iedto come up with a sustainable engineering soluJasper,this is an easy option for travelers searching for a stress-free hiking.ertpfineebe hlaedonoThese solutions display the resourcefulnessRecent visitors described the Athbabasca Falls as a Falls as a must-see spotthat liteo be lived.f th ifomhehhAll nine finalists have produced shorthour live streaming event on 4 March,Win Jasper National Park and suggest spending time viewing the falls from allRedemption:“Cet busy living or get busy dying”streaming will begin in Sydney,Australiaof the available advantaged points.4.Why did the authmoter tkeylone?and conclude 24 hours later at 7 pm lohh of he llngthe leastteA.To make the author and the bother sisedCosta Rica.A.Maligne LakeB.Lake AnnetteB.To celebrate her 80th birthday independently.The competition was judged by 40C.Athbabasca falls.D.Athabasca GlacierC.To prepare herself to enter het ninth decade.preliminary round and,in the finalWhat isamjor coem if you o to Athabasca Gcier?D.To inform the author that she needed independence.(25.Which of the following best describes the mother's trip to Turkey onEngineers Without Borders,the IntA.Personal safety.B.Guided tours.Education Societies,the InternatioD.Hiking trailsthe whole?Scientists,the Global EngineerinC.Viewing points.B.Boring.23.What can travelers do when visiting Maligne lake and Lake Annette?A.Colorful.Engineering Alliance.D.Challenging.B.Take pictures.C.DangerousWorld Engineering Day wA.Go hiking.D.Admire falls.26.What do we know about the blanket seller?UNESCO celebration was estabC.Have a picnic.A.He is poor but generous.B.He is reliable and cautious.BC.He is rich but selfish.D.He is friendly and trustworthy.that engineering plays in cuttiMy mother enters her ninth decade.Thankfully,she is blessed withadvancing sustainable develo27.What can we learn from the text?28.What has made a great corgood health.I still remember ten years ago when she turned 80,she surprised myA.It's never too old to learn.A.They are of great ereaB.East or West,home is best.brother and me with what she described as "independent birthday".B.They are all women stC.Life deserves to be well lived.One day she informed us she'd booked a seven-night trip to Turkey.C.They come from theD.Time and tide wait for no man.Alone.Because she had never been.Of course,that was absurd.There wasD.They remove a typeno way my brother and I could allow that.A weak,little old lady wandering【群力模拟卷2023届高三第二次·英语试题·第2页(共4页)】

  • 小升初完形填空过关练习-小学英语六年级下册译林版(三起)(含答案)考试试卷

    KEY CORNER第2版上期练题参考答案3.Spring FestivalREADING ACTIVITIES4.jiaoziThink and speak略Think and share略Understand the textLEXICAL CHUNKS1.Spring FestivalI.1.foreigner's 2.trip 3.gathering2.Mid-Autumn Festival3.端午节4.燃放烟花II.1-3 DBD5.light up the night sky6.gather around the tableΠ.7.他们脸上充满期待的表情1.To sweep away the dirt of the past year and get ready8.为他们回家做准备for the new year.9.大家相互祝福新年快乐10.putp2.Because train tickets or flights have to be booked as11.sweep away the dirt of the past yearearly as possible.12.the joy of a family gathering3.He thinks being back together with his family is13.倒置地,颠倒地4.把…吓跑important.15.in general16.as far as"IV.1.the house being cleaned from top to bottom17.make an effort2.letting off fireworks18.告诉某人关于某事的消息

  • 2022-2023学年安徽省安庆重点中学高二(下)期中物理试卷()

    11:17回⊙A术0始mll☑0小为B质A振源的虑振方向为y轴负方向为45的方R当质点Q位于波峰时,质点P位于波谷C该波的波速为12m/D1=0,9s时,质点Q第一次位于波峰10如图所示,半轻为R的圆形区域内有磁感应强度大小为B,方向垂直于圆面向里的匀强磁场,A,C,D,E是圆的四个等分点,在A点的粒子源沿与AC成45°斜向上且垂直磁场的方尚射出各种不同速率的带负电粒子,粒子的质量均为m,电荷量均为?。不计粒子受到的重力。下列说法正确的是桃跃的过A若粒子从C点射出,则粒子在磁场中运动的时间为器0.8m.B若粒子从E,C两点间的圆弧射出,则粒子的速率应满足的条件为C若粒子从C、D两点间的圆弧射出,则粒子的速率应满足的条件为gBR.-v12gBR2m17D当速度足够大时,粒子可能从A、E两点间的圆弧射出符合题三、非选择题:本题共5小题,共56分。11.(6分)某同学用如图所示的装置测量木块与木板间的动摩擦因数。该同学首先将木板倾斜斗面向固定,木板的倾角(木板与水面间的夹角)为37°,在木板底端固定一打点计时器,然后将纸带一端固定在木块上,另一端穿过打点计时器;用一跨过定滑轮的细绳将木块与重物连接。改变重物的质量,直至竖直向下推动重物后打点计时器在纸带上打出一系列均匀分布的点取sin37°=0.6,cos37°=0.8。(1)本实验需要测量的物理量有A.重物下落前距水面的高度h木块一重物均绕B.木块的质量M打点计时器之为月C.重物的质量m(2)木块与木板间的动摩擦因数μ=(用需要测量的物理量表示)。(3)改变木板的倾角0和重物的质量m,直至竖直向下推动重物后打点计时器在纸带上打出系列均匀分布的点,获得多组0和m的数据,以0)为纵坐标、am0为横坐标,作出)an0图像。若图线的斜率为k,图线在纵轴上的截距为b,则木块与木板间的动摩擦因数μ=(用k,b表示)。12.(9分)某学小组用如图甲所示的装置验证动能定理。滑块A上固定有遮光条,滑块A与光电门B均放在水气垫导轨上,滑块A用细线绕过气垫导轨左端的定滑轮与力传感器相【高三物理第3页(共6页)】·23-128C·

  • 2022-2023学年山西省朔州市怀仁重点中学高二(下)期末英语试卷()

    2022年湖北省荆荆宜三校高三上学期11月联考高三英语答案及解析听力1-5 BBCBA6-10 ACACB11-15 CBCBC16-20 ACABA阅读21-23:ABC24-27:CABD28-30:ADCB32-35:CDBD36-40:DCFEG完形填空41-45:ADBCA46-50:BCADB41-55:CBDACA篇【解析】【导语】这是一篇应用文。文章介绍了四种大学校内俱乐部,为不同兴趣爱好的学生做了推荐。2l.细节理解题。第二段中提到because they allow you to connect with other students in thesame major and often even to network with professionals from industries in which you plan toseek employment after graduation.”Academic Club可以让你同专业的学生们联系,甚至还能让你和毕业后打算从事的行业内专业人士建立联系,因此能有机会和潜在的同事们一起工作。故选A。22.推理判断题。第五段中提到.but you have chances to travel to other colleges in order tocompete..”你有机会去其他大学参加比赛,因此该俱乐部提供了比赛的机会。故选B。23.推理判断提。文章开头提到“Getting involved in after-class club could be one of yourhighlights.”参加课后俱乐部对学生有好处,以及通篇第二人称you可看出该文章针对学生。故选C。B篇【解析】【导语】这是一篇记叙文。主人公我通过对妈妈热心地给陌生老人打电话这件事情的看法的描述,从不理解到最后理解,意识到了妈妈的这一行为给无数居家老人的孤独生活带来了慰藉。【24题详解】细节理解题。根据第一段中What's important is that I listen''(重要的是我在倾听)可知,当作者我质疑妈妈这一行为时,妈妈回答自己的倾听是对于那些老年人是非常重要的,能够推出妈妈的目的是缓解老年人的孤独感。故选C。【25题详解】猜测句意题。根据划线句子后的一句Some people didn't even stop to catch breath.”(有些人都不会停下来喘口气)可知,作者我想给妈妈表达那些老年人在电话里会唠叨个不停,故选A。talk one's ear off喋喋不休【26题详解】推理判断题。根据最后一段的倒数第二句'I realize that my mother's calls were life lines thatensured housebound seniors remained connected to the world..”(我意识到妈妈的电话是生命线,能够确保那些居家的老人依旧和这个世界保持着联系/被关心着)可推断出作者意识到了妈妈的努力是有价值的。故选B。【27题详解】选择标题题。根据文章内容可以推出核心内容是妈妈给老年人打的电话(clls)以及这些电话对老年人的意义,并且作者在最后一段也提到了life lines(生命线)”故选D。C篇【解析】湖北省新高考联考体*英语答案(共7页)第1页

  • 2022-2023学年黑龙江省哈尔滨重点中学高一(下)月考历史试卷(6月份)

    官员科举出身荫补出身其他尚书左选925138086尚书右选7721051684侍郎左选94586926622侍郎右选415117023484一据(宋)李心传《建炎以来朝野杂记》卷十四材料三太宗时,置榷署于京师,诏诸蕃香药宝货至广州、交肚、两浙、泉州,非出官库者,无得私相贸易。宋初制定的《私茶法》规定,“民茶折税外悉官买,民敢藏匿不送官及私贩鬻者没入之,计其直百钱以上者杖七十。”一以上两段材料均出自《宋史》“流动”是宋朝社会变化的典型特征,根据上述材料并结合所学知识,对“流动”的宋朝予以解读。(要求:解读合理,史实准确,逻辑清晰)【答案】示例:对宋朝社会“流动性”的解读(解读应该包含以下三部分:表现、成因及其认识)表现:一方面宋代经济流动性强,表现在水运交通网促进商品流通,榷场促进边境贸易,契约促进土地流转,海外贸易促进中外经济流动,北民南迁及经济重心南移促进南北经济流动:另一方面宋代社会阶层流动性增强,表现在随着科举制发展,门第观念淡化,婚姻不问家世,社会上士农工商四民结构进一步松动。宋朝在阶层、商品等方面的流动性不断发展,但是共流动性有限。成因:以上流动性的特点与宋代经济变动以及维护集权统治密切相关。一方面宋代商品经济的发展,科举制的发展,庶族地主壮大,推动社会流动性增强。另一方面政府为增加税收,继续推行官营专卖制度,同时为维护统治阶层的稳定,推行恩荫制度等又使得流动性有限。认识:宋代的流动使整个宋代社会呈现出一定程度的开放性、灵活性和民化特征,促进了社会的进步。同时,它仍然是封建社会下的局部变化,不应被夸大。【解析】【详解】【详解】本题属于开放型试题,要求学生根据材料并结合所学知识对“流动”的宋朝予以解读。此问题可以从宋朝流动的表现、成因及认识三个角度进行构思。免费下载公众号《高中僧试卷》关于表现,应先充分利用材料得出结论,在参照所学知识做适当的补充即可。根据材料一中“东京养甲兵数十万,居人百万家,天下转漕,仰给在此一渠水”、“汴水横亘,首承大河,漕引江湖,利尽南海”可以得出,汴河重要,它连接着四通八达的河(大运河)漕江湖运输,便利了商品的运输和流转,带来了商

  • 2022-2023学年河北省沧州市重点中学高一(下)6月联考历史试卷

    材料一:隋唐的中国的是一个庞大国际网络的核心部分,中国以其文化与经济的优势支持了军事活动,一度将北边游牧民族压服,形成一个无可匹敌的大帝国。经由羁縻州府结合外族的帝国外围,经由册封制度吸纳邻近国家依附于帝国体制。然而,更外一层则是吐蕃一类独立的势力,时友时敌,和战不定。以中国为首的东亚世界,与先后由波斯、大食为核心的中亚及西亚,在中亚颇多接触,国际上也以远交近攻的策略,发展为多角的关系-一许倬云《万古江河-中国历史文化的转折与开展》材料二:(1816年)阿美士德担心如果拒绝行叩头礼,清廷会对小斯当东、对广州商馆留有不利印象,以至于产生不良后果。使团成员的小斯当东则坚决反对大使行跪拜礼。他认为,如果不考虑对中国仪式的反对意见,就会对先前马戛尔尼使团的声誉造成伤害,东印度公司的在华贸易利益也不可能会得到实现,抛开这些,行叩头礼也是对国家荣誉和尊严的牺牲,英国将不可能以任何方式来获得国家利益和商业利益。一巩树蓉《小斯当东与阿美士德使团访华》材料三:阿美士德访华使团结束后,阿美士德曾于1823年至1828年出任印度总督。他通过第一次英缅战争,迫使缅甸贡榜王朝割让了阿拉千,德林达依和阿萨姆。-一英亨利·埃利斯《阿美士德使团出使中国日志》(1)根据材料一回答隋唐民族关系的三种类型并分别举例说明。指出中国与大食国交往对世界文化的重要贡献。(2)请结合所学知识分析当时中国在与他国交往中,为何坚持要求他国行“跪拜、叩头礼”?根据材料二概括小斯当东为什么坚决反对“中国跪拜礼”?结合材料二和所学知识指出当时的欧洲国家已经建立起怎样的外交制度?(3)根据材料三并结合所学知识指出第一次英缅战争是在欧洲各国建立的何种国际关系体系背景下爆发的,该体系有何特征?根据材料二、三并结合所学知识从国际法应用角度分析西方国家有不同态度的原因。第8页/共8页

  • 2022-2023学年山东省济南重点中学高一(上)期末历史试卷

    (1)根据材料一并结合所学知识,分别概括唐代长安城与雅典卫城城市布局的特点。(6分)(2)根据材料二并结合所学知识,概括近代城市发生的重大变化。(6分)(3)综合上述材料并结合所学知识,指出影响城市发展的共性因素。(4分)得分评卷人27.阅读材料,完成下列要求。(12分)材料一拜占庭文化对14世纪以来的西欧文艺复兴运动有着深刻的影响。拜占庭人编纂、抄写和翻译了许多古典著作,这些著作又通过多条途径传到西欧。14、15世纪,由于奥斯曼土耳其不断向西扩张,许多优秀的拜占庭古典学者前往西欧避难,为西欧文化发展做出了重要贡献。拜占庭在实用科学如建筑、美术等方面成就突出,如文艺复兴时期的西欧交通采用了拜占庭式的穹顶。正当文艺复兴兴起时,拜占庭出现了与人文主义近似的倾向,即所谓“拜占庭文艺复兴”。这样,欧洲的人文主义者接触、交往,在东西方遥相呼应,把欧洲文化推向了另一个高峰。解素蔚《拜占庭文化及其对西欧文艺复兴的影响》高三历史第8页(共10页)

  • 2022-2023学年河南省南阳市六校高一(下)第二次联考历史试卷

    令67☐100%星期三22:06历史答案(1)护眼阅读H0070分)20.(1)特点:工业和外贸一直保持快速增长。(2分)原因:十一届三中全会做出改革开放伟大决策,城市经济体制改革和对外开放促进了工业、外贸快速发展:1982年党的十二大提出建设有中国特色的社会主义,1987年党的十三大提出初级阶段理论和“一个中心、两个基本点”,大大促进了社会主义现代化建设和对外开放;1992年党的十四大明确社会主义经济体制改革的目标是建立社会主义市场经济体制,改革开放加速,工业与外贸进一步加速发展;推动建立现代企业制度。(6分,每答1点记2分,共6分)(2)意义:突出教育优先发展地位,利于培养社会主义现代化建设所需人才;落实科教兴国战略,利于建设创新型国家:有利于提升中国的国际竞争力:有利于综合国力的提升和社会主义现代化建设。(4分,每答1点记1分,共4分)5/5(100%)

  • 2022-2023学年安徽省合肥市肥西县高二(下)期末历史试卷

    多加互助合作是走向共同富裕的道路图2A.积极投身土地改革B.支持社会主义改造C.踊跃加入人民公社D.加紧生产率先致富10.图3为我国1978~1992年城乡居民均收入比的变化情况。导致1978~1984年变化的主要因素是(倍数)3.532.521.510.5·(年份)1978图3A.对外开放格局逐渐形成B.社会主义市场经济体制确立

  • ‹‹ 11311 ››
扫码二维码