• [智慧上进]2025届名校学术联盟·高考模拟信息卷&冲刺卷&预测卷(十)10历史·AH答案

    调动农民生产积极性,解放农村生产力;在城市进行国有企业改革,建立社会主义市场经济体制,推动社会主义现代化取得巨大成就;走出一条中国特色社会主义道路等。评分说明:答出上述任意一点得1分,共2分。(4)实现民族独立;完成国家统一;进行制度创新;完善民主与法治;科技创新的推动等。评分说明:答出符合题意的任意一点得1分,共2分。19.(1)示例:一组:《韩非子》是战国时期法家学说的代表著作;法家反对空谈仁义,强调以法治国,树立君主权威,建立中央集权专制统治;推动了战国时期的社会变革,对后世产生了深远影响。《十二铜表法》反映了民在政治、经济、法律地位上的要求,体现了民对法律明确性和公正性的要求;标志着罗马法从惯法向成文法的转变,是西方法律史上重要的里程碑,对后世的法律体系建设产生了深远的影响。二组:《共产党宣言》的发表标志着马克思主义的诞生;它号召全世界无产者联合起来,共同对抗资本主义势力,是全球无产阶级争取解放的理论武器和行动指南;对中国的新民主义革命和社会主义建设发挥了重要作用等。《新青年》是新文化运动期间宣传民主与科学,反对封建主义的重要阵地,大大推动了文学革命和思想解放;1920年后的《新青年》成为中国共产党的理论刊物,推动了马克思主义的传播,对中国近代社会文化、政治思想产生了深远影响等。评分说明:任选一组作答,分别答出符合题意的两例史事的进步性各得2分,共4分。(2)背景:雅尔塔会议是第二次世界大战后期,法西斯德国面临东西夹击的败局下召开的国际会议;(1分)世界贸易组织是在经济全球化浪潮下,为了协调国际市场,促进国际合作,保证全球贸易的公性的背景下成立的;(1分)共同影响:面对共同的发展障碍,通过团结合作共同战胜困难;促进了合作协商,共同发展;通过建立国际组织维护了世界和与发展等。(答出任意一点得1分,共2分)(3)示例:观点1:革命与改革是促进国家发展的重要动力。论述:日本明治维新在面临内外交困的情况下,通过自上而下的改革,实行“殖产兴业”,学西方先进技术,发展近代经济;提倡“文明开化”,重视教育,使日本很快走上资本主义道路;俄国十月革命的成功,建立起第一个无产阶级政权,建立起世界历史上第一个社会主义国家;工业革命是对生产技术流域的一次变革,新发明运用于生产流域,创造了巨大的生产力,使英国迅速成为资本主义工业强国等。总之,在世界历史的发展进程中,革命于改革成为哦推动国家发展的重要手段。观点2:科技创新推动国家发展与社会进步。观点3:面对危机,走近代化道路是实现民族独立的重要途径。(论述略)评分说明:本题总分为7分,是开放性试题,对学生作答具有思维层级水的要求,故采用分层分要素评价,共分三个水层级赋分。评分量表如下:评价要求评价要点分值观点正确,紧扣主题,有一定思想深度。1拟定观点观点模糊,或不准确、脱离主题。0观点论述与3个事件建立联系,论证合乎逻辑,且阐释5—6充分,论证严密,表达清晰。观点论述与2个事件建立联系,能够运用史实围绕观点史实运用与3-4论述,论证较严密,表达较清晰。论述观点论述与事件能够建立联系,有论述但史实不充分,解读角度单一,表达不够清晰。0—2观点论述与史实不符或没有作答。2

  • [智慧上进]2025届名校学术联盟·高考模拟信息卷&冲刺卷&预测卷(十)10历史·HN试题

    23:19 ①59历史濮阳高三二模答案.pdfdrive.weixin.qq.com历史濮阳高三二模答案.pdf十八的列十个伙下销明下,不八时八而节、屠妖节,以及印度人的万灯节等,都是新加坡文化的重要组成部分。政府通过举办各种艺术节、音乐会、戏剧演出等活动,为市民和游客提供了丰富的艺术享受。政府还通过一系列措施保护和传承文化遗产。国家是文明传承和发展载体的重要体现,因此,国家的强弱对自身文明的发展进程及影响力有着深远的44影响,因此国家在发展过程中应注重多方面的均衡发展,以实现文明的可持续发展和国际影响力的提升。(12分,言之成理即可)示例3:文明交流推动国家间的互动与合作近现代中国,积极与世界各国进行文明交流。从洋务运动时期引进西方的技术和设备,到戊戌变法时期学西方的政治制度,再到新文化运动时期倡导西方的民主与科学思想,中国不断吸收和借鉴外来文明的优秀成果,推动了中国的现代化进程。同时,中国的传统文化也在不断走向世界,如中医、茶文化等在世界范围内受到越来越多人的喜爱和关注,促进了中国与世界各国的文化交流和友好合作。“一带一路”倡议更是以文明交流为纽带,加强了中国与沿线国家在经济、文化等多个领域的合作,推动了各国的共同发展。欧洲文艺复兴与启蒙运动时期,欧洲各国之间的文化交流和互动,推动了欧洲思想文化的繁荣和社会的进步。当今世界,在国际的学术交流、体育赛事等活动中,各国相互学、借鉴,促进了文明的交流与融合,也推动了国家间的政治经济合作。如联合国教科文组织等国际组织通过举办各种文化交流活动,促进了不同国家和民族之间的相互理解和尊重,为世界和与发展作出了重要贡献。文明的交流互鉴是历史进步的动力,也是世界和的纽带,为全球文明注人了强大动能,推动人类社会稳步朝着建设共同体、实现共同繁荣的伟大目标不断迈进。(12分,言之成理即可)(“示例”仅作阅卷参考,不作为唯一标准答案)天一文化TIANYICULTURE5有更多內容了

  • [智慧上进]2025届名校学术联盟·高考模拟信息卷&冲刺卷&预测卷(十)10历史·HN答案

    18.阅读材料,回答问题。(20分)材料一由于国内没有一个较好的金融体系支撑,法国只能长期依赖荷兰的金融市场,在接受高利率和苛刻的条件下,波旁王朝也无法筹措到足够的资金支持法国军队。拿破仑于1800年创立法兰西银行,旨在稳定货币流通、规范信贷体系,这一举措缓解了革命后法国混乱的金融局面,但也因战争需求导致后期过度依赖纸币发行,引发通货膨胀。·(光荣革命)保证议会在分配资金与监督财政资金的作用,并保护了商人阶层的利益。这些制度变革促使政府增强了承诺可信度,并极大完善了产权,随之发生一系列改变传统经济运行的“金融革命”,逐渐造就了繁荣的金融市场。随着英国议会制度的巩固,金融市场利率大幅下降,这不仅为英国开辟了广阔的、持久的财源,重点在于,英国的借款成本远低于对手。—摘编自丁骋骋《金融市场:英法百年争霸的决胜关键》材料二近年来,各种不确定性因素导致各国之间货币战、贸易战和关税战愈演愈烈。2018年3月9日,特朗普正式签署关税法令,决定于3月23日起,对进口中国的钢铁和铝产品加征关税(即232调整),中美贸易战正式开始。2018年4月16日,美国商务部宣布美国企业7年内不得向中国最大的通信设备上市公司中兴通讯销售元器件。7月6日,美国对第一轮价值340亿美元的中国商品正式征收25%的关税。针对美方发起的贸易战,2018年4月4日,经国务院批准,国务院关税税则委员会决定对原产于美国的大豆、汽车、化工品等14类106项商品加征25%的关税。9月24日,国务院新闻办公室发布《关于中美经贸摩擦的事实与中方立场》白皮书,旨在澄清中美经贸关系事实,阐明中国对中美经贸摩擦的政策立场,推动问题合理解决。摘编自央视新闻(1)根据材料一并结合所学知识,指出“金融市场是英法百年争霸的决胜关键”这一观点的合理性和局限性。(8分)历史试题(雅礼版)第5页(共7页)

  • [智慧上进]2025届名校学术联盟·高考模拟信息卷&冲刺卷&预测卷(十)10英语ⅠA试题

    18:18 HD554白卷·英语试题(安徽)第10页(共15页)This may keep you awake when you should be sleeping.11/15Often, people don't devote enough time to relaxing before bed.G.We will accumulate a sleep debt when regularly getting inadequate slep.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。Eclipses(日食)can be predicted centuries in advance,so many people havebeen waiting for them their whole lives. This was the 41for Patrick Moriarty, aretired science teacher from New York.In 1978,he told his 42to save the dateof April 8,2024, as he would 43_a party when the solar eclipse took placethere.Back in the day,during one of his44,Moriarty shared a list of all the totalsolar eclipses that would take place through 2030.“Hey,why don't you 45thisApril 8,2024 eclipse—and you know what?We're going to 46it together,”Moriarty told his class."Aware that this event would be meaningful and 47 _, Moriarty continued totell his students to mark the date on their calendars for the next 16 years,48them not to miss his 2024 watch party. To make everyone know that he 49 it,he posted an online 50 to his former students ahead of the eclipse.Now 68 years old, Moriarty 51 the gathering. Much to his delight, about100 of his students showed up with their families, wearing “ Moriarty EclipseGathering” shirts. “To see my schoolmates join together was, to me,a true52," said one of Moriarty's students.As breathtaking as the eclipse was, the 53 meant something more to theformer teacher.Moriarty said to the students 54,“It's not about the eclipse.It'sabout you guys being here to 55 the time with my family and me and eachother."白卷·英语试题(安徽)第11页(共15页)41. A. challengeC. mysteryD.timeB. case42. A. neighborsB. colleaguesC. friendsD. students43. A. attendB. recordC.throwD. recallC.weekendsD. shows44.A.visitsB. lessons45. A. circleB. analyseC. pictureD. predict46. A. studyC.witnessD. displayB.review47. A. valuableB. formalC. familiarD.creative48. A. comfortingB. persuadingC. warningD.reminding49. A. knewB. meantC. heardD.improved

  • [智慧上进]2025届名校学术联盟·高考模拟信息卷&冲刺卷&预测卷(十)10英语ⅠA答案

    注意:(1)续写词数应为150个左右:(2)请按如下格式在答题纸的相应位置作答。With the help of the villagers,Ava was quickly taken to a nearby cottage

  • [智慧上进]2025届名校学术联盟·高考模拟信息卷&冲刺卷&预测卷(十)10英语Ⅱ试题

    13:13Most modermn cities have taken action to reduce traffc jams(交通阻塞)and improve air quality.But if they want to become more livable,they should think about more goals.Amsterdam,the Dutch capital,has set a good example.It has planned to ban(禁止)gasoline anddieselvehicle(柴油车),leaving onlyelectric nesby2030.Thebanispart of theCleanAirActionPlan.Theplanstartedin2020whenalldselcarsbuiltbefore2005werebaedfromenterngtheityenterplataebadallhlatnpowered by gasoline and diesel will no longer be allowed into the city by 2030.英语样卷试题卷(187The advantagesofsuchbansareclear.Trafic jamswaste largeamounts of fueland timeeachyear.Pollution from cars makes climate(气候) change more serious.It is also bad for people'shealth.Amsterdams government says car pollution reduces the life expectancy(预期寿命)of its citizens(市民)by more than a year.But will everyone support sucha plan?Formost people,giving updriving means lifewillbecomeless convenient.Perhaps Amsterdam can help make this change to electric cars easier.For example,itcan think about improving public transportation.It canalso create alarger number of attractive publicspaces for pedestrians.People who drive electric cars may be given discounts(折扣)on parking fees.And it can be more open to new ways of getting around, such as bike-sharing.Sayingnotonon-electric vehiclesishard.But let'sthink seriously aboutour well-being and that four planet.Making our citiesmore livablehastobecome animportant goal.63.Which of the following have already been banned in Amsterdam?A.Electric cars.B. Gasoline cars built before 2005.C.Non-electric cars.D.Public buses that cause pollution.64.How does the writer suggest Amsterdam help its citizens to accept the plan?① By improving bus and subway services.②By giving electric car buyers some discounts.③By allowing electric car drivers to park for free.By introducingbike-sharing and other new ways to get around.A.①③B.①④C.②④D.②③65.What can we infer from the passage?A.Amsterdam is banning non-electric vehicles step by step.C.Life expectancy of citizens in Amsterdam is shorter than that in 2020.D.There are fewer public spaces for pedestrians in Amsterdam than before.66.Which of the following best shows the structure of the passage?A.①②③④B.C.D.①②L厂#②③#67.What can be the best title for the passage?A.Take Actions to Reduce Traffc Jams.B.The Advantages of Reducing Traffic Jams.C.Ways of Banning Non-electric Vehicles.D.Say No to Non-electric Vehicles.DHave you ever seen drones(无人机)in the sky?What can they be used for?Can they only be usedfortakingntstitaallroufroemaerawaysfndatmerailway companies save money?That is the very likely future of applying today’s“eyes in the sky” tech-nology to make sure that railways are safe for trains.Drones arealready being used to check powerlines.They could do exactly the same thing to checkrailwayliandothrmprtantthinssuhasthecretpsitiofthrailwayandtingpinthmore regularly theycanbe checked,themore railway safety,reliability(可靠性)and on-time perfom-ance will be improved.Costs would be cut and operations would be more eficient(有效的)across theboard.That includeshuge savingsinmaintenancecosts and better protectionofrailwayworkerssafety.It八)第3页(共4页)188is said thatEuropeanrailwaysalone spend around30billion dollarsayear onmaintenance for sendingmaintenance workers,often at night,to check and repair the railway.That can be dangerous work thatcould be avoided with the help of drones.Byusingthelatsttechnologiesdonescouldalsostart providinghigher-value servicesforrailway,exploringmistakesintherailway bfore theycancauseany safetyproblemsToperformthesetasks,drones dontneed tobeflying overhead.Engineers arenowworkingonanewidea.Very smalldroneswithAlwill travelaheadof the train andguideitwithout drivers.With theirability tosee ahead,thy三口

  • [智慧上进]2025届名校学术联盟·高考模拟信息卷&冲刺卷&预测卷(十)10英语Ⅱ试题

    13:13Most modermn cities have taken action to reduce traffc jams(交通阻塞)and improve air quality.But if they want to become more livable,they should think about more goals.Amsterdam,the Dutch capital,has set a good example.It has planned to ban(禁止)gasoline anddieselvehicle(柴油车),leaving onlyelectric nesby2030.Thebanispart of theCleanAirActionPlan.Theplanstartedin2020whenalldselcarsbuiltbefore2005werebaedfromenterngtheityenterplataebadallhlatnpowered by gasoline and diesel will no longer be allowed into the city by 2030.英语样卷试题卷(187The advantagesofsuchbansareclear.Trafic jamswaste largeamounts of fueland timeeachyear.Pollution from cars makes climate(气候) change more serious.It is also bad for people'shealth.Amsterdams government says car pollution reduces the life expectancy(预期寿命)of its citizens(市民)by more than a year.But will everyone support sucha plan?Formost people,giving updriving means lifewillbecomeless convenient.Perhaps Amsterdam can help make this change to electric cars easier.For example,itcan think about improving public transportation.It canalso create alarger number of attractive publicspaces for pedestrians.People who drive electric cars may be given discounts(折扣)on parking fees.And it can be more open to new ways of getting around, such as bike-sharing.Sayingnotonon-electric vehiclesishard.But let'sthink seriously aboutour well-being and that four planet.Making our citiesmore livablehastobecome animportant goal.63.Which of the following have already been banned in Amsterdam?A.Electric cars.B. Gasoline cars built before 2005.C.Non-electric cars.D.Public buses that cause pollution.64.How does the writer suggest Amsterdam help its citizens to accept the plan?① By improving bus and subway services.②By giving electric car buyers some discounts.③By allowing electric car drivers to park for free.By introducingbike-sharing and other new ways to get around.A.①③B.①④C.②④D.②③65.What can we infer from the passage?A.Amsterdam is banning non-electric vehicles step by step.C.Life expectancy of citizens in Amsterdam is shorter than that in 2020.D.There are fewer public spaces for pedestrians in Amsterdam than before.66.Which of the following best shows the structure of the passage?A.①②③④B.C.D.①②L厂#②③#67.What can be the best title for the passage?A.Take Actions to Reduce Traffc Jams.B.The Advantages of Reducing Traffic Jams.C.Ways of Banning Non-electric Vehicles.D.Say No to Non-electric Vehicles.DHave you ever seen drones(无人机)in the sky?What can they be used for?Can they only be usedfortakingntstitaallroufroemaerawaysfndatmerailway companies save money?That is the very likely future of applying today’s“eyes in the sky” tech-nology to make sure that railways are safe for trains.Drones arealready being used to check powerlines.They could do exactly the same thing to checkrailwayliandothrmprtantthinssuhasthecretpsitiofthrailwayandtingpinthmore regularly theycanbe checked,themore railway safety,reliability(可靠性)and on-time perfom-ance will be improved.Costs would be cut and operations would be more eficient(有效的)across theboard.That includeshuge savingsinmaintenancecosts and better protectionofrailwayworkerssafety.It八)第3页(共4页)188is said thatEuropeanrailwaysalone spend around30billion dollarsayear onmaintenance for sendingmaintenance workers,often at night,to check and repair the railway.That can be dangerous work thatcould be avoided with the help of drones.Byusingthelatsttechnologiesdonescouldalsostart providinghigher-value servicesforrailway,exploringmistakesintherailway bfore theycancauseany safetyproblemsToperformthesetasks,drones dontneed tobeflying overhead.Engineers arenowworkingonanewidea.Very smalldroneswithAlwill travelaheadof the train andguideitwithout drivers.With theirability tosee ahead,thy三口

  • [智慧上进]2025届名校学术联盟·高考模拟信息卷&冲刺卷&预测卷(十)10英语Ⅱ答案

    25.21. Which hotel's design is inspired by nature?A. Tubo Hotel, La Tatacoa.B.Free Spirit Spheres.C. Skylodge Adventure Suites.D.De Bedstee Hotel.2622. What is special about Skylodge Adventure Suites?A.It requres superb climbing skills.B. It supplies comfortable double beds.C.It is equipped with air-conditioners.D. It offers a thrilling overlooking view.23. What do the four hotels have in common?27A Their rooms are small.B.They lie in remote areas.C.Their rooms are colorful.D. They suit extreme sports fans.making it larger and rougher than her- a witness to her commitment to the art.Carving is a particularly fespected art in/Lanzhou)quickly and strongly for over a thousand years. Favoring the thin-skinned eggourdg native topiece, especially for micro-carving on the tiny, egg-sized local gourds, which represents thepeak of Lanzhou's gourd carving skill Yet, unlike her ancestors who favored complexity,Ruan prefers the simplicity of drawing, reflecting her unique style and cultural philosophy."To truly preserve and stimulate traditional techniques, they must be integrated intoeveryday life, allowing people to enjoy thefr favorite art in their homes, not just in galleries,”she explained. Initially, Ruan struggled to sustain the weight of her family's craft, but thepopularity of the game “Travel Frog” among young people inspired her to create a utopian (乌托邦) world with the frog's image, engaging more young people.As culture becomes a part of daily life and gains/public appreciation,an increasing numberof people are learning Lanzhou gourd carving from Ruan. Since the beginning of this year, shehas welcomed over 1,000 visitors per week for study tours. Ruan Xiyue is now learning to use24.Why does the author mention Ruan Xiyue's yight hand?高三英语试卷第4页(共10页)

  • [智慧上进]2025届名校学术联盟·高考模拟信息卷&冲刺卷&预测卷(十)10英语ⅡA试题

    28.A【解析】细节理解题。根据第二段内容可知,草地被转为农田和城市(grasslands havebeen turned intofarms andcities)是这种鸟类数量下降的主因。故选A。29.C【解析】推理判断题。根据第二段描述“Scientists have put the species into a‘family’all by itself,sincethere are no other similar birds."可知,Plains-wanderers 独属一类。故选C。高三英语参考答案及解析第2页(共7页)30.A【解析】句意猜测题。根据文章可知ChrisHartnett在用“finding gold"比喻发现这些濒危鸟类极其罕见且对保护工作意义重大,与黄金的稀有性和价值相似。故选A。31.C【解析】细节理解题。文中提到录音设备收集了数万小时的数据(far more than humans couldanalyze),AI的作用是高效分析这些海量数据。故选C。D【语篇导读】本文是一篇说明文。介绍了一项睡眠研究。分析发现,小型非工业化社会的人均睡眠时长为6.4小时,低于工业化社会的7.1小时,且其睡眠效率也较低。研究表明,现代工业化社会中更安全、更稳定的睡眠环境可能是睡眠时长和效率更高的原因。32.D【解析】细节理解题。根据第二段中的“It is often assumed that the rise of electronic devices likesmartphones means that people today are sleeping less than in the recent past.”可知,人们普遍认为现代生活方式(尤其是电子设备的使用)导致睡眠时间减少。然而,文中接着指出,“Many studies that report adecrease in sleep in the past few decades are based on asking people how long they sleep, which is anunreliable measure. Research using more reliable assessment tools, such as physical activity monitors, hasnt有发现睡眠时间的减少。故选D。33.B【解析】细节理解题。根据第三段中的“McKinnon and her colleagueDavid Samson have now analyzed 54sleep studies, comparing sleeping habits in industrialized societies... with those in smaller,non-industrializedcommunities...”可知,他们通过比较工业化社会和非工业化社会的睡眠惯数据集来进行研究。故选B。34.D【解析】推理判断题。根据第四段可知,非工业化社会(如Tanna Island)的均睡眠时间为6.4小时,亚是工业化社会的例子。根据研究结果,Tanna Island的人均睡眠时间少于澳大利亚的人。故选 D。35.D【解析】观点态度题。最后一段的“.+he data set is the most comprehensive yet”表明 Samson 认为这些研究的数据集是迄今为止最全面的,说明他对这些研究持肯定态度。D项 Approving,赞成的。故选D。七选五【语篇导读】本文是一篇说明文。文章阐述了野生动物面临的困境、人类活动对野生动物和生态的影响,以及如何采取行动来改善这一问题。36.D【解析】上下文衔接。选项D“They are fed,raised and sold for human greed and exploitation.”(它们被饲养、培育并出售,以满足人类的贪婪和剥削。)说明了野生动物在农场中的遭遇,与上文提到的“野生动物被剥削"相呼应。故选 D。37.F【解析】上下文衔接。选项F“These poorly regulated industries are disastrous for animal welfare."(这些监管不力的行业对动物福利是灾难性的。)直接指出了缺乏监管的后果,即对动物福利的灾难性影响,与上文的“缺乏透明度或足够的监管”相呼应,同时也引出了下文提到的“改善动物福利”的重要性。故选F。38. G【解析】上下文衔接。选项 G“Human activities increase the risk of their appearing and spreading."(人类活动增加了这些疾病出现和传播的风险。)直接说明了人类活动对传染病的影响,与上文提到的“大多数新出现的人类传染病都起源于野生动物”相衔接,一起构成前文“The well being of animals,people andthe planet are all interconnected.”的具体实例。故选G。高三英语参考答案及解析第3页(共7页)

  • [智慧上进]2025届名校学术联盟·高考模拟信息卷&冲刺卷&预测卷(十)10英语ⅡA答案

    00:520 313 5BThough many things in life are set on autopilot, we thrive when we are choosing. I made thechoice to be an artist when I was around seven and realized I could copy Fred Flintstone prettyaccurately. It was a spark of magic that I wanted more of.As an only child, I was able to carve out cozy spaces where I could draw, paint, write, anddream. My mother and my grandmother were my biggest fans. I'd take the bus to my grandma'shouse after schoo every day, and we'd sit around her kitchen table while I copied her likeness. Mygrandmother was a tough critic, often being the first to laugh and say,“Is that what you think yourgrandma loks like?" Though it was hard, drawing made me happy. It was a challenge I alwayswelcomed.My mother was my greatest supporter and kept me supplied with paper and pencils. In middleschool, she enrlled me ina portraiture(画像技法) class at the communityart center. Learning howto draw facial features gave me a bit more magic to add to my bag. In high school, I made a littlemoney by drawing portraits of my classmates.When it was time to choose a college, my mom encouraged me to go where I wanted and to studywhat I loved even though we didn't have much money. She had wantedto be an entertainer when shewas young but didn't have the support she needed to pursue her deam. She traded in that dream andbecame a devoted mother and educator. She made sure wouldn't trade in mine.Now I am fully grown, without either of those guiding forces nudging(轻推) me along my path.Iam more practied, more insightful, and wiser. I understand that a choice that trails behind other choices makes it all possible.24. What initially inspired the author to become an artist?A. The support from her mother. B. The amazing imitation ability.C. The desire to make a challenge. D. The pleasure brought by drawing. 25. What was the grandmothe's atitude towards the autho's dawing? A. Supportive.B. Indifferent.C. Critical. D. Disapproving. 26. How did the author's mother support her?A. By being a role model.B. By giving up her own dreams.C. By teaching her to draw facial features.D. By instructing her to follow her heart.27. What can we infer from the last paragraph?A. Practice makes us insightful.B. One can't go further without guidance. C. Maturity depends on making right choices.D. Some choices open up new poibilities.6/14

  • ‹‹ 295 ››
扫码二维码