首页 新高考押题答案
  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    11.Why did the woman change her job?A.She didn't get a high salary.B.Her workplace was too far from her new houseC.She wanted to work in her husband's company.12.Where is the man moving to?A.England.B.AmericaC.Finland.听第9段材料,回答第13至16题。13.What did the man plan to do next Saturday?A.Have a party with his friends.B.See the house with the woman.选项中选出C.Play basketball.小题。14.What does the woman think of the man at first?A.He is lazy.B.He is selfish.C.He is hard-working.15.When will the woman move at last?A.On Sunday.B.On Saturday.C.On Friday.16.Which of the following surprises the man?A.Moving early in the morning.B.Borrowing his car for the whole day.C.Working on Saturday.听第10段材料,回答第17至20题。17.What do we know about the film?A.It's a children's film.B.It's about nature.ow.C.It has won an international prize.18.What can children do at the basement?A.Draw pictures on computers.、C三B.Watch a working steam engine.页5秒C.See a life-sized model of a spaceship19.On which floor a life-sized model of a spaceship can be seen?A.The first floor.B.The second floor.C.The third floor.20.How will the listeners get free tickets?A.By letter.B.By e-mailC.By phone.第二部分:阅读(共两节,满分50分)第-节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe new year always brings predictions.You know who gets them right?BLUETOOTHIn his futuristic 1953 novel Fahrenheit 451,Ray Bradbury anticipated Bluetooth,describing wireless earphones that allowed for "an electronic ocean of sound,of musicand talk"to be transferred through the air.Imagine how thrilled he would have beenwith a Bluetooth toaster!That was the idea behind Griffin's Connected Toaster,whichwarned you via smartphone when your toast was done.At $100,this baby cost a lot ofbread,which may be why it was discontinued just two years after launch.SMART WATCHThe Apple Watch lets you chat,play games,and watch videos on a devicefastened to your wrist.Cool,huh?The Jetsons thought so...in 1962-when StevJobs was still in second grade!·2022相约高考三轮冲刺猜题卷(四)·第1页·圆

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    办来的。25.B推理判断题.根据文章"a high schooler,Callari described hmsea being heki.Whe it cmme53.B考察动词。根据上文taking geting可知我示意要放弃轮到我的机会,并计给他。theovrookd.dream of payng baseblquicky aded54.D考察动词.在这位不体面的家伙走向收音机展台时,N0man走向他(接待他)。时,Clan骨瘦如柴,在体育方面被大家忽视,可推断他的健康状况不好.5.A考察介词词组。根据下文“there wer心six in sore可知,他问他要的货物是吞有六件的叶26.B句义疗测题。根据上下文可知,Park的母亲很感微Callari,她认为是他的努力让儿子进步了.1 Callari不56.C考察副词.顾客衣着贫寒,但是却要这么多的商品,所以Norman难以置信地看向了我。57.C考察动词。根据上文“went into the storeroom”他去了储藏室可知,他立刻回来告诉了倾客结果认为自己应居首功58.C考察名词.既然他买了商品,自然要收据。27.C主旨大意题。恨据上下文可知,本文主要讲述了一个身患唐氏症的孩子与他的培训师之间感人的友的故59.B考察动词。顾客让我帮忙把那六个盒子放到在附近停放的汽车后座上。事。60.D考察动词.在那以后的68年里,我小心翼翼地避免以貌取人28.A推理判断题.根据文章第一段先对伊万卡的成功进行描述:She is deseribed on We Chat as an extremely61.in 62.what 63.morc 64.was needed 65.to changeinfluential role model with stunning beauty,a successful career,and a happy family.She leads ih66.had discovered 67.seasons 68.making 69.the 70.totallyamillion girls would kill for.Yes,she was born with a silver spoon in her mouth.f和第-段最斤-句所谒:But71.before-一ago考查时间副词的用法。几天前用ago。she got where she is by hersclf..可推知。72.while-whcn考查时间状语从句的引导词。Be about to...when..是固定搭配.29.B讨义理题。根据第一段She is described on We Chat as an extremely influential role model with stnnning73.去掉the.考查周定搭配。Out of control“失控”。beauty.a sucesul career,and a happy family.She leads a dream life that a million girls would kill for.Ys,74.react后加0考查动词介词的搭配。React to“对…做出反应”.she was horu with a silver spoon in her mouth。可推知。75.So-Neither/Nor考查倒装句型.前文是否定意义,所以要用neither/nor.30.A理解判断题,根据最后-段As long as you lead a happy and comfortable life,why bother to chase after76.tcar一tears考察名词。Tear作泪水之意时用复数形式.other people's shadows?Choose your own life path and go'for it..可知。77,asked-一asking考查非谓语动词。Keep doing“一直做…”。3L.D文章主片题.根据最后-段Don'tlet the idea of elitism get to you..Everybody has a right to live the life78.heartbreaking-一heartbroken考查非谓语动词作形容词。情绪类非谓语动词中过去分词修饰人,现在分词修饰they want.Iluman beings should not be judged as a success or failure based on whether they are a part of the物。cliteoro.As long as you lead a happy and comfortable life,why bother to chase after other people's shadows?T9.adopted--adopt考查虚拟语气。建议后的名词性从句谓语动词用(should)do。Choose your own life path and go for it..可推知。80.what一who/that考在定语从句。后句为定语从句,不能用what.2.C推理y判li灿。根据文章第三段“Perhaps some bacteria are even on their way to..extinction,although we don'iPossible Version:really have enough information to be certain yet”可知,一些细菌在全世界的传播过程中可能会灭绝。Dear Tim,33.A细节理解题。根据文章第五段可知,氨原子在进入人体内循环的第一步是被细菌分解。How's everything going?I regret to tell you that the Yue Opera performance,originally scheduled at 7:30pm34.A细节理解题。根据文章第五段可知,我们所呼吸的氧气大部分来自海洋而不是雨林。next Saturday,has been cancelled.35.D推理判断题。本义上要讲述了人类活动对微生物种群的影响以及可能造成的后果。故本文应选于科学According to the announcement made by the organizer,the money will be refunded to us with a letter offering与技术版面.their heartfelt apology.36~40 FECDANow that the show is called off,why not join me to pay a visit to the Art Museum of Yue Opera?It'sa perfect4l.B考察名词.根据下文“music-rclated accessories(与音乐有关的配件)”可知,作者在一个音乐中心兼职做推alternative,which can offer you an upclose look at the history and development of Yue (pera as well.What do you think of the plan?Please write me back at your earliest convenicncc销员。12,A考张名间。根据下文“a base salary plus commissions(佣金)”基本工资加上佣金可知,此处指一份不太高Yours,滚五I.i Hua的收人。43.C考察动训.戊每周的薪水是由基本工资与佣金组合在一起的。y参考答案44.D考察名词。根据上文I worked part time as a salesman”可知,嫌取佣金是靠出售收音机和与音乐相关的配1~5 CACAC 6~10 ACBCB 11~15 AABBC 16~20 CBBAB45.C考察名词,为了最大化公的获取佣金,尤其是价格昂贵的物件。2】.D细节理解题.根据文章第-段最后一句“.,what isa very special environment to stay in with every modem6.B.考察名词,我和分外两名年轻的推销员轮流招呼进店的顾客。convenience but dipped in history and the atmosphere of one of Europe's oldest and most highly regarded4?.D考察形容词.根据成后一段“since that notable afternoon”可知,那个下午是令人难忘的。universities”可知,校内住宿的环境的特殊之处在于它是现代设施与历史环境的完美结合。18.A考察形容词.-位高高的胡子邋通的人走了进来,他穿的衣服更适合工厂工作而不像是来购物的。22.A细节理解题根据文章第二段“Thisisaerymical and safemmodation option and particularly welsuited to first year students”"可知,推荐给大一新生的住宿方式是租房,因为既经济又安全。9.B考絮名问,这位製双的,衣着破H的家伙正好轮到我来招待。0.D考黎名叫.根据上文“after glancing at his appearance'"可知,在扫了一眼他的外貌之后,我快速的得出了结23,C推理判断题。根据上下文可知,住宿办给学生提供各种各样的住房信息。根据第一段和第二段可知,住宿办会与房东协商租金问题,所以A项错误。住宿办为学生服务,但未提及要获取报酬。所以B项不正确。住宿办本来就是学校的一个部门,所以D项表述不正确。1,A考察名词,我的努力更适合花费在另外一位看起来像是有钱的顾客身上。24.C细节理解题.根据文章第二段可知,Callari被要求服务于Parker是因为他的同事来不了,他是代替他的同2.A考察形容问。参见上一解析。【22单科液动卷·英语参考答案第19页(共24页)QG】【红单年孩动卷·英香参青茶票6香1以页失以页》Q5

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    20.C【命题意图】考查名词。【解题分析】见上题解析。21.A【命题意图考查名词。【解题分析】我劝他放弃那份会带来坐牢风险的工作,但他认为我对他的评判不公。22.C【命题意图】考查副词。【解题分析】见上题解析。23.C【命题意图】考查名词。【解题分析】这是我们最后一次对话,已经是三十年前的事了。24.B【命题意图】考查形容词。【解题分析】我知道我需要现实一点,但我内心还是有一丝希望。25.D【命题意图】考查形容词。【解题分析】Anne知道我这段痛苦的家庭历史。26.D【命题意图】考查动词。【解题分析】第二天早上Anne在我家门口递给我一些打印资料。27.B【命题意图】考查名词。【解题分析】我应该是那个打电话的人。28.D【命题意图】考查名词。【解题分析】我逐个地打电话,几乎试了所有的电话,结果都一样。29.A【命题意图】考查动词。【解题分析】我躺在床上以为我们没希望了。hit a dead end“陷入绝境”。30.B【命题意图】考查名词。【解题分析】我鼓起勇气,重新看了一遍名单。get up the courage“鼓起勇气”。31.B【命题意图】考查动词。【解题分析】最后一页上唯一的号码在白纸上盯着我。32.A【命题意图】考查名词。【解题分析】电话响了又响。没人接。33.C【命题意图】考查代词。【解题分析】再拨一次,有个声音告诉我。34.B【命题意图】考查动词【解题分析IJohnny没有任何犹豫,答应帮忙。35.D【命题意图】考查名词。全国100所名校最新高考模拟示范卷·参考答案第2页(共4页)【22·(新高考)ZX·NJ·英语(九)·TJ】

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    英语·新高考参考答案及解析what her mother had taught her.She could get good in M:How long have you had this problem?return for having done a good turn.W:Three days.听力录音文稿M:Have you taken any medicine?Text 1W:I tried some sleeping pills,but they have done nothingW:I'm sorry.I don't want to go to the folk concert.I'dfor me.like to go to the cinema.But the tickets are sold out.M:Do you have headaches?M:How about visiting an exhibition?There is one at theW:Sometimes and I have no appetite.Xinghai Exhibition Hall tomorrow.M:Let me take your blood pressure.Well,there isW:That's a good idea.nothing wrong with your blood pressure.You are justText 2too tired from overwork.M:Does it often rain like this in April?W:What should I do then?W:Seldom.It's usually pretty dry and cold.M:I think you need more rest.Try to do more outdoorText 3sports.M:Excuse me.How much is the chocolate bar?W:Thank you.I'll do as you say.W:One dollar.Text 8M:So,I can have five for five dollars?W:I'm thinking about buying a pet.Could you give meW:Actually,you can only have four.some advice?M:Oh.I forgot tax.Give me four then,please.M:Certainly!The first thing is to be honest about howText 4much time you can devote to your pet.Dogs are veryW:I can't stand waiting in long lines to fill in the forms atdemanding.You need to take them for walks and theythe beginning of the new term of the new school.love to play.Cats are more independent.M:I think it's fun seeing all of our classmates.W:I'm fairly busy,so I really need an animal that I don'tW:I guess you're right.I like to know who are going to beneed to take care of very much.Actually,I'd like a petin our class.that's a little unusual.I don't really want a typical pet,Text 5like a cat or dog.W:I do wish I could lose weight.M:How about a rabbit?They are not aggressive,and areM:Perhaps you should go on a diet.Meanwhile,you alsoeasy to feed and look after.need to go to an exercise class.W:That sounds good.But I'll find out more online andW:Do you do exercise every day?drop by next time.M:Yes,I go running in the park every morning.M:That's fine.W:OK.I'll join you from now on.Text 9Text 6M:Do you like cooking?W:What can I do for you?W:I love it.I really enjoy creating a meal from variousM:I'd like to do some sightseeing.materials and watching my friends enjoy it.It gives meW:We have morning,afternoon,and all-day tours.a real sense of satisfaction.Do you enjoy cooking?M:Is the Eiffel Tower included in the half-day tours?M:I don't like it.I really hate having to clean up after theW:No,sir.That's in the all-day tour.meal.M:Well,I'll take the one including the Eiffel Tower.W:You can ask the guests to help.My guests usuallyW:OK.insist on doing the washing up.I just have to remindText 7them where everything goes.M:Good morning.What seems to be the trouble?M:So,what kind of food do you make,Indian,Italian orW:I've remained awake until the morning recently.Chinese?·8

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    C珍汉核灰系轻设文处石的5kdml国s第二节a并体合含议可起共处鱼人示,他仲晨开自己体被设明文题材,社全文化主题分字自已和的温等者家重的双骨,贤着双题:自由自在地漂浮在大空片能提升常据盘中,m意为子臂,荐合格境:8e时意为“子指,【语葛导图本文主要产格路是,健康帝太的一美而克度hnd意为“子”shoulder意为“肩静”、见,每天特飘并在网上分享吃怡始夏的人带表恒感,正D海说拉年,板设文处后的加oul her61mhed手老我清活动特,自多为-质人在s hearbeat并陆合客汉可知,光处应表原,在位静中总只能听到自己的心亮和手吸,mc0意为拉特,《健康)杂志上的斯研党发现,每天拍瓢(任何照片新合语境。puce意为“大空”,um0 phere意为广大气可以)并在阿上分享花增袋你的幸福感,分析为子点s”:darkness意为”漆黑”.分可加,{ound是句于的可语动词,与设空处之同无连见A舍汉填断,根据空前的ecoy并结合调连热,故北处应为非谓语动调,Istody和pbl动雪议可知,周为网因很较静,所以他听到的自己的手之间是辽料上的放动关系,盘周过去分号作之语,此厦声应是很粗重的,故heavy符合语境。塘published.3C语境粮断,根据设空处后一句可知,所有星里都62.d考查连问,勺意见上一题解析。根据语境可没有网总。由此可如,此处应表示天空是泰黑的为,aking a phot1o(iny photo)every day和sharing可online是并列线颜承美系,旋填nd,mbk多为”本黑的”,符合语境.0whie意63.mpy考克调社转提。白意为研究人美发现拍为“雪白的”blue遮为“蓝色的”cear意为“清澈的并分事的过程根本不是一个自多的行为…此处在升B语境推断,根扬设空处后的he had visited nts匀中作欢语,应用副网,故填s1mply5 doensof tmes可推知,他对黑海非常了解.64 interaction考查鸿过特换,自意为:拍惑促建T关:wl符合语境注,而分享促进了社会文往,分析句子结构可如,此5点.D含识掉断。极据空前的v1sd和常识可如,光处处在白中作套语,且其前有形这词ol修饰,应用君a指他去过黑海的海序很多火。shore意为“(海年、词,放填nteraction,南溢等大水域的)岸”,符合语境。hbor意为“卷65,sng考查非训语动词,向意为:我会停下泉婚停湾”:port意为“港口”bnk意为“河岸,堤"。落在我电脑上的这只泥出拍张照片什么的。分析句56.D常识维断。结合常识订知,阿列克谢·列吊诺夫于结构可知·太句中已有谓语动词sOp和ake,设堂从天空中红下看黑海中的一放船,只能看到板小的一处与其之间无连词连接,应用非词语动词形式:设空个点,my意为“板小的”,符合语境。处在句中作nect的后置定语:且与net之间为亚57,A语境掉断,根据设空处前的O0和空后的难gran样上的主动关系,应用现在分切形式,故填9mg,cfsd可知,在法常的星空和太阳效目的光线里,他66,t0/o考壶介词。句意为:我觉得只是占朋这一会也是-个微小的点,do意为“点”,符合语境,lght儿(的时间)对我很有用.be beneficial to/or.表承查为“光”lme意为”钱”:cirele意为“图”。“对一有益”,是固定搭配。址填o/fr.5阻C语境断,根搭空前的the earth revolves可知,67.a考查是河.句意为,所究人员称,看画片能始拍须此处应表示体了他自己,地球是他看到的电一在移动对象一种日标感,而打算拍限是一种动力。a5n的东吾,故mOmg符合语境。.,意为”一种的感凳”北处表示廷指,应用不59B语境差斯,根据空前的What struck him可知,光定冠可修饰可数名河scn心,故填处表示.今他印泉没深时的是地球是那么的圆,你么68,another考查限定初,根据上文中的oeP网rip的席亮.那么的直,故m01特合语境。可知,北处应表示另一个参与者,another意为“另0A辽号推断:根据设空处前一句中的Howe0r和一,义一”,枚填another.后支的en小hpobe可知,北处表系,69mmma:考查名调学复:有意为在文方,他的这次太空行走差点儿流以突难钻来。cndn许论使人们与朋友和家人保持联系,业至还轮春助意为以…结表”,符合语境。a龙为“开始”n些人应对孤独.此处comment为可数名可,且根据空re意为激影”motivate意为教发”后的kep可知,此处应用复数影式故填comments135

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    enforcement for Ne-类的川声中辨别出对方的心tralia from their migrationgs must come to an情,所以本义应该属于报纸along their flight path.的自然知识板央It's assumed that bDinnesota?【素养导读】the small floating pumi语篇类型:说明效sion provided by the r主题语境:人与社会语境内容:本文主要介绍烟草中change,marine pollutic的尼古丁的特性,人们摄入的方contributors impacting式,以及对人体的危害,尤其对青少年的大脑发育产生的严重32.Why did so many危害。A.They were kiler.32.D词义推测题。根据第1B.They ate non-段中的poisoning insects thatears.try to eat the plant可知,它是ported here.种杀死虫子的毒药。第二节(共5小题of her.33.A主旨大意题。根据第2段中的People take in nico-l Park?There are matine in many ways可知答案。34.B细节理解题。根据最后which way we tra段中的That nicotine candown for us.harm the developing brain]知答案。Parkour pra35.C推理判断题。根据最后段的内容可知,青少年摄pletely differenter.入尼古丁会产生很多危害,一旦摄人就可能成瘾,尼古jump,climb,ro丁会对青少年的大脑发育产obstacles that thcess.生严重危害,由此推断作者对此感到很担忧。It36~40 CAFGByour heart thathaving a heart41~45 ADCBC46~50 ADBDAalso brings phy51~55 BDACBdiets might beand full-body56~60 ADDBCdoesn't matter61.where62.its63.regularly(FIG)is thinkg to you,”says64.bored65.the 66.To getto the Olympidiet”67.is called 68.living69.things70.offollowed删made后的outfollowing

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    W:Well.The house is in a mess.Now I have to tidy it forM:A 10000 spending limit.several hours.W:Alright.We'll give you one gold card with a $10 000Text 5spending limit.Now you need to save a minimum ofW:Sir,are you sure this is the right size for your wife?250 into it.M:I'm not sure,it's just a guess!I just want to give her aM:OK,here you are.Now I need the formsurprising birthday gift.Text 9W:OK.I can print a present receipt so she can bring itM:Anne,how old were you when you got your first job?back to change the size if she needs to.W:I was 16 but actually the manager,my father's friend,Text 6wouldn't hire me because I was under legal working ageW:Jack,the life is very different from it was in my countryin California.So I just stayed there for learning in hisAmerica and my grandmother's living place,England.factory.How about you?M:The same in New Zealand.M:15.I'm from North Carolina in the States.And here,youW:One thing that's really obvious is bottled water.When Ican legally work at 14.I worked as a DJ.grew up,there was no such thing as bottled water.YouW:Amazing.What's your most interesting job during thegot water from a tap.years?M:Yeah.M:Once I did test drive for a company.I had to ride aroundW:When bottled water first appeared in my country,Iwith people telling them about the vehicles.It's difficultwas 14.to memorize information about cars.But it's fun going toM:A bit later in New Zealand.different cities in the US.W:I remember when people were first drinking bottledW:Nice.I worked as a book shop assistant when I was inwater,how strange they seemed!college.Staying there,I read all books I'm interested inM:Well,the water was very clean,also the tap water wasand shared opinions with customers.That's reallyclean.So,there's no reason for that.interesting.W:The rivers used to be clean,but they're not now.Mm...M:Sounds it occupied much time.it's a bit sad.W:Yeah,if you don't control time.But when I came backText 7to the campus,I focused on my major.W:Adam,how is your usual life in the morning?Text 10M:Well,I usually get up at 6:00 a.m.,then take the busHow many hours of sleep do health experts recommendat 7:00.I have a meeting at 8:30,which will lastthat teenagers should get every night?To function their best,40 minutes,to discuss how to design better computerexperts say teenagers need at least nine hours of sleep everyprograms.W:Wonderful.What about the life after work?night.But your kids don't have so much.Right?A numberM:Oh,returning home around 5:30,I cook while my wife,of surveys have found that a relatively small percentage ofJulia,plays with the kids.After dinner we tell themteenagers,between 13 and 15 percent,are getting eight andstories.a half to nine hours of sleep every night.Most of them getW:Do you work on your website at home?less.That's not good for their grades,athletic performance,M:Yeah,after the kids go to bed,I work on my website.and how they look and feel.So,what's keeping all of themW:Well,it sounds it's important to live a balanced life.awake at night?Dr.Dhani Jones helps us answer it with theM:Yeah.I enjoy what I do,also set aside time for thelight.According to their introduction,electric lights havefamilyText 8driven people awake when we live,work and play in theW:Welcome to the Grammar Bank.How can I help you?brightness.But is all of this light a good thing?Or is itM:I'd like to open a bank account.actually causing us to lose sleep?Dr.Bazil from New YorkW:What kind of account would you like to open?A savingsPresbyterian Hospital thinks it absolutely makes us lessaccount or a checking account?sleep.When homework is there,light is right there,andM:No idea.I just need a credit card.they'll work with the light on.Besides,phones are theW:OK.That's a checking account.We will have you fillbiggest problem.Our phones and computers give off light,out an application form.M:No problem.mainly blue light and we think that light can also affect ourW:How much of a credit limit are you looking for?children's ability to sleep.一英语·答60

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    ZSDFGHJKLMA X CV B N RRemington made several adjustments,and launched the Sholes and Glidden typewriterJuly 1,1874.Its keyboard layout was almost the same QWERTY keyboard layout we use todwith a few minor differences.I and 0 were left out to help shave down production costs,on tbasis that these numerals gould be produced using other keys,such as a capital I and a capitalRemington also swapped the R and.keys.The 0 was added fairly early on,but some keyboards well into the 1970s were still missirthe number 1.The first Remington typewriter sold poorly (it could only type in upper-case letters,waexpensive at $125 per unit,and often broke).The updated Remingtgn 2 typewriter,introducein 1878,changed this.Not only did it correct some of the defects of the Sholes and Gliddemachine,but the launch allowed Remington to sell the typewriter business to three formeemployees.IBringing in marketing expertis he new Remington Standard TypewriteCompany was able to bring the typewriter to commercial success.32.Which of the following is true about the Remington typewriter?A.Its earliest keyboard layout is still used today.B.Its keyboard layout is arranged alphabetically.C.It reduced the typist's typing efficiency.D.Its first generation of products sold surprisingly233.What is the problem with the original key layou?A.Its keys are fixed on metal arms.B.Its key metal arms always get stuck.C.Its key design has no capital I and O.D.It was patented in October 1867.34.What is the reason for the success of the Remington typewriter?A.Expensive price.B.Considerate service.C.Professional marketing knowledge.D.Gorgeous appearance design.35.Which of the following is the main idea of this article?A.The marketing history of keyboardB.The value of ancient typewriters.C.The development and change of keyboard.D.The improvement of typist efficiency.第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。英语试卷第8页(共12页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    land to wander."That's not even hunting to me.says Ritter,who 52 it to shooting fish1可什词数应为$0左右,:时按1下格式在答题卡的应位置作答。"It's expensive grocery shopping.An Unforgettnble ExperienceWild pig meat is also 53in markets and online.It just won't be meat from FloridaFor that,you'll need a gun,or a friend willing to use one and shore the54.-The hunts here really do help the 55says Ritter."And the pig tastes delicious onthe spit.41.A.originatingB.describingC.involvingD.confirming42.A.pointedB.limitedC.referredD.linked43.A.for sureB.on averageC.by accidentD.in fact44.A.findsB.meetsC.hostsD.helpsm二书(洲分25分)对读下面材料、根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一箱完整的短文。45.A.foodB.folksC.waterD.pigsely girl who always wore smiles.One day.she was very46.A.harmfulB.wildC.invasiveD.numerous47.A.visitingB.ruiningC.enjoyingD.tearinghewas inviced to a big birthday party on Sunday night.There would be music,dancing,food48.A.rooting upB.clearing awayC.searching forD.keeping offlors of new people to meet.Betty knew she would enjoy herself,but she was upsct about49.A.unbelievablyB.traditionallyC.unhesitatinglyD.naturallywhat she was going to wear.All her friends at school were talking about it.So Betty had an idea of having something50.A.longerB.harder●.betterD.busier51.A.permittedB.demandedC.challengedD.guaranteedew and special to surprise everyone.So she rushed to the kitchen,"Mom,can you give mo52.A.leadsB.comparesC.attachesD.devotes'much uyh Yoe you gy orhel53.A.availableB.expensiveC.deliciousD.nationwideated.Honey.I'm much too busy right now.You could ask your granny for help and54.A.decisionsB.commentsC.experiencesD.gameshere is the money you need.deBeyloedngAfterammt55.A.environmentB.financeC.wildlifeD.customBetty's granny drove her to the shopping mall."Now,said granny,"here we are!We're第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)reto get you what you want.Detty ounced into the mall,looking around curiously.In阅读下面短文,在空白处填人】个适当的单词或括号内单词的正确形式。rs hptyiling there anything eherDuring the 2019-2020 winter season,the NationalOceanicand AtmosphericaswagBshook her headwhAdministration (NOAA)recorded 56unprecedented(空前的)rise in remperatures in theworry."No.The dress was quite eeny special want somethingEurasian Arctic,resulting in the region's lowest snow cover since records began in 1967.special,granny.Granny comforted gently,"I know you do,my love.It's a special party!Throughout the rest of the Arctic,the May snow cover 57 (decrease)at a rate of 3.7%Don't worry-this is just the first shop.There are plenty of others.Come on!"each decade between 1981 and 2020:numbers were even 58 (bad)in June of the sameBettdhergrany went into from shop to shoponoor1.Betty found nothing.Soperiod,up to 15%per decade.hey took the lift up to Floor 2 and began again.but failed.Then they took the lift to Floor 3,The Arctic is getting warmer;in fact,it's warming faster than any other region on thestarting to check again.But bad luck for Betty,she still didn't find her special thing.planet.Arctic animals are switching their hunting 59 (pattern),while melting ice isGndualy,theinitialexcitementWasreplhcdbysorowandfrustraionexposing landscapes that had 60 (previous)been frozen for thousands of years.Arcticqzed Betty's hand.ake your time,love.Youfind somethingsheclimate change is also moving oil drilling further north,threatening a whole host of extremede fivefrin this mall.Wewill keepwe indrbiological changes.注意Although we tend 61 (associate)a warming Arctic with issues like disappearing.续写词数应为150左右:glaciers and sea level rise,the area characterized by polar bears and icy oceans is actually2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。facing another 62 (amaze)threat:wildfires.Arctic fires are setting new records each year.They're growing larger,faster,andBetty had searched all the five floors.becoming more frequent 63 temperatures continue to rise.64 (hid),dry conditionsmake the unique landscape more easily affected,while carbon stored in its extensive peat-land(泥炭地)ecosystems give65massive amounts of CO:as they burn."Sweetie,in fact,fancy clothes are not what you need.A smile is on the opposite,"第四部分写作(共两节,满分40分第一节·(满分15分)Granny explained.我们的学校生活非富多彩,请你以“An Unforgettable Experience”为题写一篇英文日记,内容包括:1.经历的过程:2.你的感妥。【仿真模拟卷(五)·英语第7页(共8页)】XGK【仿真模拟卷(五)·英语第8页(共8页)】XGK

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    全国100所名校最新高考楼秋示花卷Tht'hyhaving to maketo many deciso feehWhat cn be known about"analysis paralysis"?TheA.It often appears when people are under great pressure.some paB.It stresses a balance between time spent on solutions and analysis.public trC.It refers to the inability to make decisions for analyzing too much.ing the4D.It suggests creating several practicable options based on relevant information.33.Why is an example given in paragraph 3?through(食州公斯行两共)中有心暗四A.To introduce a new topic.doors.B.To make a further explanation.N门/T阳米0幸Wm(杂物箱A.C.To make the finding more convincing.减西溶相油回地B.D.To show another strange phenomenon.妆装C.ere34.Why do we feel painful when facing too many choices?内用部DiceA.We are afraid to make wrong decisions.EorB.We cannot identify our most important needs.司飞问是F.C.Our brain tends to be affected by previous experiences.G.enD.Our brain is not designed to deal with too many options.第三部of35.Which statement agrees with the main idea of the text?第一节utA.Less is more.阅B.Take things as they come.FC.One cannot be in two places at once.DaddyssD.Too much of anything is good for nothing.Yesteren第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)lastingre阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余T选项。venueAn emergency hammer is a small tool commonly kept in cars,trains,and buses.36AntiqdThe hammers are designed to be compact enough to place in a glove box or underneath a seatLee(842but strong enough to break through glass.Medies and emergency care providers usually recommend that injured people remain in6,00(their vehicles in case of an acident,but this is not always practicable.Passengers trapped ina43bus that has caught fire,adriver whosecr is sinking into the water may not have anytimeall thto wait.37laneIn many places,loca lasrequre aertain number of emergency hammers tobeboard(摊贩y vehice used for public transportation.The presence of emergency hammers igenrally understood to beetranspor sfetyprec【23·(新高考)ZX·MN·英语·】英语卷(四)第8页(共12页)一

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    status可知这部纪录片以这四种动物为主要描述对象的原因是它们能反映出当地的生态状况,故选C。25.D推理判断题。根据第四段We want to help rebuild mankind's reverence for life,for animals,and restore our ability to communicate with nature可知纪录片旨在重建人类对生命,对动物的尊重以及与大自然的和谐相处,故选D。26.D细节理解题。根据关键词unique定位到第五段This is the difference between Eastern andWestern thinking。结合后文Zeng brings the audience a typical Chinese way of recording the scene:nature and humanity as one,in other words,one story integrating animals,mankind and nature,纪录片以大自然和人类和谐共处为主线,故选D。27.A推理判断题。最后一段纪录片导演说到“Observing these animals is like looking in amirror for humans,”该纪录片以动物为切入点,旨在呼吁人们通过动物的行为来反思人类自己的行为,故选A。C篇文章出处:本文选自NASA官网,有删减网址:https://mars.nasa.gov/news/8923/nasas-ingenuity-mars-helicopter-succeeds-in-historic-first-flight/主题语境:人与社会语篇类型:说明文词数难度:353+150中主旨大意:美国国家航空航天局(NASA)研发的直升机“机智号”(Ingenuity)在火星起飞,成为了历史上第一架在另一个星球上进行动力控制飞行的飞机。28.C细节理解题。根据文章第三段“the gravity on Mars is only one-third as strong as Earth's,and the atmosphere is extremely thin,at just one percent the density compared to the Earth.Combined with the extreme cold and a lengthy radio delay..”可知,导致“机智号”飞行困难的原因有火星的重力只有地球的1/3、大气层稀薄、<极寒以及冗长的无线电延迟,故选C。29.A词义猜测题。根据文章第四段but a software error during a high-speed spin test of itsrotors()on April 9 threw a spanner in the works.After troubleshooting the issue,NASAdeveloped a fix and beamed a software update to the Red Planet.可知软件的错误导致故障,故选30.D推理判断题。根据文章最后一段NASA's Ingenuity helicopter has succeeded inperforming this amazing footprint of success on another world""in recognition of theingenuity and innovation that continue to encourage exploration'”可知Thomas Zurbuchen肯定此次机智号试飞的意义,相当于莱特兄弟首次在地球上驾驶人造飞机试飞的意义,故选D。31.D主旨大意题。本文主要讲机智号火星首飞成功,具有重要的历史意义,故选D。D篇文章出处:

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 9)M:Amy,are you all right?W:I'm OK.And you,Jack?M:I'm fine too.The big storm came suddenly yesterday.W:Yes.It was a terrible night.M:We had stayed on the roof for eight hours before we were rescued.And the power wentoff.It was extremely dark.I had my laptop with me and kept posting cries for help.W:We left our house without phones and computers.M:How about your family?W:I'm grateful that my family is alive.My house roof was blown away.Luckily,we are bothalive.But I'm sorry to hear some of my neighbors lost their lives.M:My family are also safe.But my house was completely destroyed.The insurance companyis expected to come,take some photos and cover our losses.Is it good news?W:Yes,but I'm particularly upset that my university projects were lost.I'm due to graduatein July but I will graduate in two months after that.M:What a poor girl!Where do you live now?W:We are staying in a friend's house.We'll return to my home in a month.M:I have to stay in the tent provided by the government.I believe everything will be fine.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 10)M:I really enjoy going to the movies with my friends on weekend nights.I usually checkthe movie listings in the newspaper or online to see what is playing.I also usually try to checkthe movie reviews because I don't want to see a bad movie.I like to arrive early at the movietheater so I don't have to stand in a long line to buy tickets.Sometimes,the ticket of themovie we want to see is sold out,so we may buy a ticket for a later showing.At the theater,I sometimes buy a drink.The price is sometimes high,but I like drinking something during amovie.I usually like to sit in a seat in the middle of the theater.I think you can see the moviebetter but you should hold your head up a little bit if you happen to sit in the front rows.Onething I don't like is when other people talk during the movie,or put their feet up on the backof my seat.Everyone should be able to enjoy the movie.第二节到此结束。现在,你有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。听力部分到此结束。【高三英语·参考答案第4页(共10页)】517C·HUN·

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    四【写作指导】本篇写作要求用英语写一篇征友启事。根据题干及图片提示内容,应先进行自我介绍,详细介绍自己的姓名、英文名、年龄、学校、班级、年级、写电话号码等信息;最后表明交友需求。☆主题:人与自我之生活与学☆子主题:丰富、充实、积极向上的生活☆时态:一般现在时☆人称:第一、三人称☆行文布局:®①开篇问候→Helo!【写作指导】四②自我介绍I'm Wu Yue.My English name is Suzy.T'm13.写I'm in BYS Middle School.I'm in Class Two,Grade Seven.My telephone number is 276-35820230018 is my student ID card number.③结束语→Can I be your friend?☆必备句型:I am a student of BYS Middle School.总*It's a good school and I love it.四【写作指导】*You can call me at 276-358.Are you an English boy girl?*Do you want to be my friend?写【参考范文】Friends wantedHello!My name is Wu Yue.My English name isSuzy.I'm 13.Now I'm in a middle school,and itsname is BYS Middle School.I'm in Class 2,Grade7.My phone number is 276-358.My student IDcard number is 20230018.I like English.And I'magood student at school.Can I be your friend?8

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    Dear Mr Brown,Having known that you plan to take a series of photos to show the conditions and customs of myhometown,I can't wait to recommend Mr Liu as your driver and guide.For one thing,Liu is the most experienced guide I know.Being familiar with every corner of thiscity allows him to take you to any place you want to go.For another,outgoing,sociable and fluentin both English and Chinese,he is certainly capable of taking on this responsibility.Additionally,he has 10 years of driving experience,which can guarantee your traffic safety.If possible,could you talk to him in person at your convenience?Yours,Li Hua。

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    M:No,it's an e-mail from a Chinese friend.He tells me about his high school life.And he wantsto know how to improve his English grammar.W:In this case,why not recommend an English website to help with his learning?I know awebsite called English at Home.M:Are you sure it's suitable for him?W:Yes.The website offers English grammar lessons that are taught through videos.My Spanishfriends are also using it.M:That sounds great!I'll introduce it to my friend.By the way,do you speak Spanish?W:Yes,it is easy for English speakers like us.Besides,I can also speak German and FrenchM:Wow!You really have a talent for language learning.Text 9W:Hi,Bruce.Long time no see.Are you still working at the hospital?M:No.I quit my work there two months ago.As you know,doctors always need to work overtimeand I just don't like that.Now I'm considering furthering my education,hoping to find another jobin the future.W:Oh,that's a good idea.Have you decided what to study?M:Not yet.But I've e-mailed our college Professor Zheng Hai to ask for some advice.And areyou still working as a guide?W:No.I've also quit my job.Now I travel to different places and explore the cultures and foods.Iwrite about them on a travel website.M:Do you do that full-time to support yourself now?W:Yes.It brings me great fun.M:I'm glad to hear that.I'll meet a friend at the cinema in about fifteen minutes,so I need to go.W:Oh,I also need to go shopping in the market.Then I'll talk to you some other day.M:OK.Bye!Text 10W:Beijing is one of the most popular places for traveling with children.It is home to a largenumber of kid-friendly hotels that are specifically designed for families.Last month I took a tripto Beijing with my parents.During our time there we stayed in a great hotel.We chose it mainlybecause it sits in the heart of Beijing.This lovely hotel lies within 5 km away from Beihai Park.The city center is just a 10-minute walk away.And the Palace Museum is within a 10-minute rideaway.So it was very convenient for us to travel around after we checked in.The hotel offered awide range of things like play areas and kid-friendly food.In the hotel,there was a fitness centerfor all the guests.There was also a swimming pool,which made my father really happy becausehe is a big fan of swimming.But I liked the tennis court better because I prefer to play tennis.第11期测试题参考答案1-5 CCAAB6-10 ACBAB11-15 CAABA16-20 ACCBA21-25 DBCBD26-30 AACAD31-35 ACCAD36-40 CAFGD41-45 CABDC46-50 ADABC51-55 DACDB56-65(One possible version)56.choice57.largest58.is sent59.for60.properly61.them62.getting63.which64.excites65.readers写作(One possible version)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    GLOBALREA ENGLS4.While the two men are only days apart in age,词汇综they seem to belong tototally学美花报社different generations.EARNING ENGLISH5.Wanting to get onin life is not onlynatural but also healthy.6.Teenagers who drop outof high新课程高二(B)第13期合复school have trouble finding jobs.综合复(选择性必修)7.What sets Lucy apart from otherplayers is that she has a strong passion for thisBook 1sport.I.用括号内所给单词的适当形式填空。1.When he was in the countryside,he went to the词8.All houses within 100 metres of the seas areatrisk of flooding.汇woods occasionally (occasional),but mostly hestayed in the room writing his novel.9.Without the help of rabbits,many of these2.The process is demanding(demand),challengingand repeated until the dog has mastered the most综species would have to leave the area or mightessential skills of all.even die out10.About 66 million years ago,one such crash复3.When people do things to increase their life复is thought to have wiped out thesatisfaction,they also make themselves moredinosaurs.effective (effect)at work.4.After Jenny finished her speech,praise spreadaround the classroom and even Miss Greennodded her_approval_(approve).gⅢ根据括号内的汉语提示,完成下列句子,每空词5.Doing labor can encourage students to developpractical skills and get other good qualities like词一词。strong wills,unity and cooperation(cooperate).1.Almost 40 years later,David returned to Beirut综6.Although he was in his fifties,he spentforthefirst timecountless (count)hours training hard to综(第一次)and donated$4.5 million to all28highprepare himself for the big game.schools in Lebanon.复7.You'd better write down the phone number of复2.On behalfof(代表)thethat restaurant for future reference_(refer).Students'Union of our school,I'm writing to8.Daria doesn't like to talk about herself andexpress our heartfelt thanks for your wonderfulwhat she does,but she calls on everyone to payspeech on AI.attention to endangered(endanger)species.9.Expecting teens to live without phones is词3.Incontrastto/with(和...对汇not realistic (real),but we can limit theirscreen time.)the previous four months,August was drierthan usual.10.He was quiteannoyed (annoy)at the综4.Net zero-emission targets only makeway she tried to take over the wholesense(有意义)if every country is moving合复meeting合复in the same direction.5.It is difficult to decide which car to buy,but inthe end it usuallyboils downto(归结为)the price.Ⅱ.用适当的介词或副词填空。6.Every studenthasa词1.When she was appointed as the leader of theroletoplay(有作用要project,she poured lots of time and effort汇in making our campus more beautiful.Sointo finding the cure for the deadlylet's act together.disease.7.Each person,onstage or backstage,is essential2.To change the fate of pangolins(穿山甲),in the theatre.Without everyone doing合复Nguyen set out to raise public合复theirpart(尽自己的职责),theawareness of the importance of pangolinplay would be as dull as dirtconservation.8.Tosumup(总之),13.Looking after the flowers and vegetables inconsider myself fortunate to be born here and Ithe yard takes up most of his time,am very proud of my hometown for its history,and he now lives a peaceful life.food,scenery,people and more.

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    四五meaningin really ablewhenwhereperson writeon engineerthey become短"I'm interested in many things.I liked DIY阅读理(A)61.Andy is good at playing Chinese kung fu.best at first,so I wanted to be a(n)(69)engineerat that time.However,after I took a trip to JordanMany of his friends say he can be a good kung fua different idea came to my mind.I found theactor in the future.空(70)meaning of being a doctor.Doctors play an(D)62.Tina has great talent for music.She can playimportant role (71)in saving people's lives,"the piano and the violin.She wants to be aAlena said."I decided to (72)become a doctormusician when she grows up.and help people in bad health.I believe(相信)I'比③be (73)ableto do that in the future."四五(G)63.Zhang Li likes traveling by train.Whenmeaninginreally ablewhenwhereshe goes to a place,she loves to learn about itsperson write on engineer they become阅读理解history and culture.(F)64.Science is John's favorite subject.He plansto study science at college and work on it in thefuture.文填空There are many kids trying to make(74)theirdreams come true.Alena gave(B)65.Steven is from a small village.Now he isthem her(75)personal idea,"Always believestudying at a university.He wants to teach thein yourself,and you can do anything!"children in his village after he finishes school.g四六A.回答问题A.I hope to be an actor one day.I dream of playing a role in action76.What is Cassie's dream?阅读movies.And I think it's cool to jump off tall buildings,run through读写She wants to be a great artist and help peoplefires or drive a race car on busy streets in the movies.in need with her paintings.B.I know some children in my village can't get good education.So I want77.When did Cassie start painting?to work as a teacher there to help them live a better lifeC.I plan to work as a computer programmer in an IT company().I'mAt the age of three.When she解going to create a game for people to have fun.It will be an interesting合was three years old.job for me78.What was Cassie like when she was little?D.When I grow up,I'm going to write good music and have my ownShe was outgoing and lively.concerts(音乐会).I think good music can bring people together andgive them hope.g四六E.I hope to be a reporter in the future.I'm going to visit different places79.How did Cassie's mother feel when she first阅读理and talk with people.Then I'm going to write articles about what'ssaw Cassie's paintings?happening in the world.She felt surprised.F.Yuan Longping is famous for helping people around the world get away写from hunger ()I hope to be a scientist like him and help morepeople.G.I'm going to be a tour guide.I want to show foreign visitors what综合80.What is Cassie famous for?China is like.I can take them to wonderful places and tell them aboutShe is famous for her wonderful swirl paintingsour history and culture.⑧请从方框内选择适当的词并用其正确形式填空,使文章五完整连贯。注意每空一词,每词仅用一次,有两词为多六B.书面表达余项。81.梦想点亮未来,奋斗成就人生。假如你是李明,短meaning in really ablewhen whereperson write on engineerthey become读你打算向某中学生英文网站投稿,分享你的梦想。Alena Analeigh Wicker is 14 years old.She will begin请你根据以下思维导图内容提示用英语写一篇短文。her study at the University of Alabama at Birminghamnext year.我的梦想空When Alena got the news,she was very surprised.合She(66)wrote down her feelings on the Internet,梦想是什么?为什么会有这个梦打算怎么做?“I'm lucky to enter(进入)the great university at such a我想成为一名医生想?1.努力考上医科大学young age.I (67)really want to thank my mom.She1.想帮助病人2.多读一些医学类书籍often took me to the library(68)when I was a litt2.3kid.And she was always there when I needed her."8

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自我—生活与学本文是应用文。文章是关于一个博客比赛的相关信息。21.B。理解具体信息。根据How does it work?部分中的Register as a parent onNexSchools;this gives you an opportunity to experience all the features ofNexSchools可知,参赛者可以在NexSchools的官网上以家长的身份注册,这样就可以体验NexSchools的所有功能了。22.D。推断。根据Internet Smart Kid中的Award for writing about Happier&SaferInternet Experiences可知,每个类别前三名的获胜者其文章如果是关于更快乐和更安全的互联网体验的,则有可能被授予Internet Smart Kid奖项。23.A。理解具体信息。根据What will the winners get?部分中的Winners of the Blogcontest will own a blog space with an author bio for a lifetime可知,博客比赛的获胜者将拥有一个永久的、带有作者简介的博客空间。B篇主题语境:人与社会一人际沟通本文是记叙文。学会拒绝,也是一种提升。24.B。理解具体信息。根据第一段中的For some reason,I have always had a hard timesaying noI was frustrated about my never-say-no trap,but I didn't know howto get out可知,作者不会拒绝别人。

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    and international event.Try outfor this marathon.Head over toacupofenglish.com and click on thesuper-cute baby elephant to apply.(20)un期参考答案1-5 ACBBC6-10AABCA11-15 CCACB16-20ABBCAth21-25 BBACB26-30 ABCBA31-35 DDCAB36-40ADEBC41-45 BCACA46-50 CDDBA51-55 BCDAB56.appreciation(57.wearing58.as59.the60.creativege61.which62.To develop63.was launched64.printedco65.typically0写作te10第一节One possible version:beAn interesting lectureLast Friday,an interestinghlecture on body language differencesbetween China and America wasbydelivered by Mr Smith,a teacherfrom the USA,in our school.hHe began his lecture with hispast embarrassing experiences whenhe first came to China five years ago.Then he explained several differencesSwith examples in simple English.Atthe end of the lecture,he answeredlots of questions from us.The two-hour lecture was veryinteresting and we learned more aboutthe diversity of cultures in the world.(范文中的画线句子可作为佳句背诵)第二节nOne possible version:At that moment I found the babycow wasreally coming.Then,Irushed over to help.In an instant,ababy cow weighing about 60 poundswas born right into my arms!Butrealizing its head was still underwater,I anxiously cried for help,"Be quick!Be quick!"Soon anotherpair of arms arrived to help.We gotits head out of the water together.Because the bottom of the stream wasmuddy and it was difficult to walk,weneeded more help.So a third personjumped in,and finally,we carriedthe baby cow to safety.Just then,thetractor arrived.We began warming up the babycow while others began'getting itsmother out of the river.The babycow was in real danger.John's fathertook off his T-shirt and handed it tome.I began drying the newborn withit to warm it up.At the same time,others managed to rope the mothercow and were pulling her up with thetractor.Eventually,the mother cowwas safe,and the baby cow survived.The mother cow smiled happily at thebaby cow.

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    阅读理解(B)14.Which is Coop's family tree?④Coop-SadieCoopA.Roof CJC.Roof CJ Sadie(C)1.Aaron may want to be a(n)Coop-RoofCoopA.doctorB.driverSadieB.Sadie CJD.Roof CJC.actorD.cookD)l5.What's the best title of the passage(文章的最(B)2.Bobby can tell us a lot about佳题目)?A.booksB.carsC.foodD.playsA.Julia and her dogs(C 3.Who can cook nice food?B.A dog lives with catsA.Aaron.B:Bobby.C.Coop and his family treeC.Lisa.D.Annie.⑧D.A girl helps stray cats任务型阅读(D)4.Annie's family name isL.根据材料内容,判断正误(正确“T”,错误A.BrownB.Potter“F”)。C.JonesD.Best④Hello.I'm Nancy.HereD 5.We can know thats a photo of larry and meis my twin brother.We(T)1.Larry is Nancy's brother.A.Lisa comes from Canadaook the same.but we like (F)2.Nancy has milk and eggs for breakfast.B.Bobby is eleven years old nowdifferent foods(T)3.Larry likes vegetables.In the moming,I have milk and bread forC.the four kids know each other very well(F)4.Nancy doesn't think hamburgerbreakfast.But Larry only has eggs.For lunch.I like rice with chicken.I don't like vegetables.healthy.D.Aaron and Annie can speak Chinese wellBut Larry likes them.He likes to have (T)5.Larry has an apple and milk for dinnervegetable salad and he thinks it's healt康的).What about diner??I have hambout Larry says they're not healthy.Whathe have?An apple and milkBBDear Tony.I'm glad to be your pen pal.I'd like to tell(A)6.Who is Li Lan?you something about me and my family.I'm from Yunan,ChinaA.She is Rafael's sister..I have a happyF)6.Tony and Wang Li are new classmatesB.She is Rafael's aunt.me.My grandfather teaches English inF)7.Wang Li has a brother and a sister.C.She is Rafael's mother.unior high school.We c(T)8.Wang Li's grandfather is a teacher.ogether my motherD.She is Rafael's cousin.What about(F)9.Wang Li's mother cooks Yunnancook.Hecuisine well.C7.people are in Rafael's familyuisine(镇米)el.My sister(T)10.Wang Li wants to know about Tony.A.TwoB.Threebout you.C.FourD.Fiveg(C)8.What color is the dog?A.White.B.Black.I'm Sara and I'm at a bigC.White and black.mall(购物中心)with my momD.Brown and black.We often go shopping on(T)11.Sara often goes shopping with herB9.The word“subject'”means“”inSundays.momWe go to a clothes shop."This red T-shirt(T)12.Sara buys a red T-shirt.Chinese.looks nice!Nould you like to try it on?”Mom(F)13.Sara has lunch at 11:20.A.歌曲B.科目C.电影D.国家asks."Yes.I like this T-shirt.It is just my siz(F)14.Sara has fish with vegetables for(D)10.Who can be Rafael's friend?(尺码),”Isay.“Then let's take it..It's twentylunch.to twelve.I see a restaurant next to this shop()15.Sara and her mom are happy todayHow about having lunch there?"Mom says.OK,I say.It's a nice restaurant.We have some fishB.Taiyuan C.Shanghai D.Kunminand chicken.They are delicious.After lunchwe go home.It's a happy day todayⅡ.根据短文内容,从短文后所给的选项中,选出能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余(D)11.Julia meetsfirst.选项。CI④SadiCoopI'm Mary Jones (1)DA.Who is she?And Jones is my family nameB.What color is it?(A)12.What color is CJ?Look at this photo!We canC.Is she your sister?see a girl in it.(2)AD.Mary is my given nameA.White.B.Brown.E.Yifei's English is good.C.Black.D.Gray.(3)F She is flying a kite there.E.She is in a park(公园).B)13.cats are in Julia's family now.G.Yifei has two red pens.A.FourB.FiveC.SixD.Seven

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    noe加rnvoice,t reminded Lily that last school year,Tim's teacher who sent home easy-tod that s readvdesomeexua belp,but Tim complained about books"for babies"and "boringents.It was really a headache for Dad to teach Tim to rethougt of these.t smd that Tm'dragon issue had swept away her concem for a present for Dad.注意:olbbim ai aidan io d密】续写词数应为150左右:0b他2.请按如下格式在相应位置作答。。Lildecided tohelpkingdragrnd havingTmead oDad.封After what seemed to be a century,Dad's birthday finally came.线S型错误(技能型错误)区型错误(知识型错误)涉及题序失分错误内容涉及题序失分错误类型B试卷分析审题错误理解错误推断错误表达错误增分策略

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    them to make use of seasonal flooding to preserve a stable supply of produce. Some of the oldest sections are 6,600 years old-predating the Egyptian pyramids,Stonehenge and the Great Wall of China. "It is not only the world's oldest known stone-walled fish trap, but it is also the longest-used fish trap in the world,"said Ian J. McNiven,a professor of native archeology at Monash Universi- ty.The landscape was declared a World Heritage Site in July 2019. Denis Rose,project manager for the Gunditj Mirring TOAC,told ABC he was not too worried about the impact the fire could have on the system,which has withstood bushfires in the past.However,the team were surprised by what they found

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    【答案】41.asking42.blankets43.was infected 44.to cut 45.who 46.when 47.operation 48.the 49.was 50.on

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    ARNINGNGLISH芳并淫本期参考答案B1版芳美译LEARNINGENGLISHMIND MAP下载本期配套教学PPT)1.three2.ink3.brushwork4.buildings5.pr


    2、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    ARNINGNGLISH芳并淫本期参考答


    3、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    week,we both felt upset and decided to make a change.On Sunday morning,we gathered outside theallrai


    4、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    W:Oh,Mr.James.I'm pleased to meet you.Sandra is settling in well.She was a little shy at first,but s


    5、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1


    48sailor carried on his jourey in hopes that he'd get to se his dad,unsure ofwhat to49 as the world


  • 2024届衡中同卷 调研卷 新高考版A 数学(一)1答案

  • 2024届衡中同卷[调研卷](二)2数学(新高考版A)试题

    1、2024届衡中同卷[调研卷](一)1数学(新高考版A)试题


    1、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版A 数学(一)1试题



    2、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版B 数学(一)1试题



    2、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版B 数学(一)1试题



    3、2024届衡中同卷[调研卷](一)1数学(新高考版B)试题


    1、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版B 数学(一)1试题



    2、2024届衡中同卷[调研卷](一)1数学(新高考版A)试题



    4、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版A 数学(一)1答案



    5、2024届衡中同卷[调研卷](一)1数学(新高考版B)答案


    1、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版B 数学(一)1答案



    2、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版A 数学(一)1答案



  • 2024届衡中同卷[调研卷](三)3数学(新高考版A)试题

    1、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版A 数学(一)1试题



    2、2024届衡中同卷[调研卷](一)1数学(新高考版A)试题


    1、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版A 数学(一)1试题



    2、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版B 数学(一)1试题



    3、2024届衡中同卷[调研卷](一)1数学(新高考版A)答案


    1、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版A 数学(一)1答案



    2、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版B 数学(一)1答案



    4、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版B 数学(一)1答案



    5、2024届衡中同卷[调研卷](一)1数学(新高考版B)答案


    1、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版B 数学(一)1答案



    2、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版A 数学(一)1答案



  • 衡中同卷 2024届 信息卷 新高考版A 数学(一)1答案

    1、衡中同卷 2024届 信息卷 新高考版B 数学(一)1答案


    1、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版B 数学(一)1答案



    2、[衡中同卷]2024届 信息卷[新高考版B]数学(一)1试题



    2、2024届衡中同卷[调研卷](三)3数学(新高考版A)答案


    1、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版A 数学(一)1答案



    2、2024届衡中同卷[调研卷](一)1数学(新高考版A)答案



    3、2024届衡中同卷[调研卷](一)1数学(新高考版A)试题


    1、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版A 数学(一)1试题



    2、2024届衡中同卷 调研卷 新高考版B 数学(一)1试题



    4、[衡中同卷]2023-2024学年度下学期高三年级一调考试数学(新)(新高考版)答案


    1、[衡中同卷]2023-2024学年度下学期高三年级一调考试数学(新)(新高考版B)答案


    1、[衡中同卷]2023-2024学年度上学期高三年级六调考试生物(新教材版


    5、衡中同卷 2023-2024学年度上学期高三年级六调考试(新高考版B)数学答案


    1、衡中同卷·2023-2024学年度上学期高三年级一调考试 物理(新教材版)试题


    物理冲刺卷(五)参考答案1.A【解析】牛顿指出“…一个物体可以超越距高通过真空对另一个物体


  • 高三2024年湖北省新高考信息卷(二)2答案(化学)

    全国100所名校高考冲刺卷。3利用下列实验装置进行实验,能达到实验目的的是浓硫酸Na.CO(aqA.除去CO2中少量B比较Fe、Cu的金C,利用铜与浓硫酸D.加热AICL,·6H,O制无水AIC,的SO属活动性反应制SO,4醛和胺在过量的甲酸条件下进行还原胺化反应,2一甲基丙醛可发生此类反应,如:HCHO+HCOOH 50、了夕+C0,个+H0。下列说法错误的是A在上述反应中,甲酸作催化剂B.2一甲基丙醛既能发生氧化反应,又能发生还原反应H分子中所有原子不可能共面D人了○的核磁共振氢谱有5组峰5.下列过程对应的离子方程式正确的是A.向次氯酸钠溶液中通入少量CO2:2CIO十CO2+H,O一CO+2HC1OB向浓氨水中加入少量AgC1粉末:AgCI十NH,HO一AgOH+NH+CIC同浓度同体积的明矾[KA1(SO,)2·12H2O]溶液与Ba(OH)2溶液混合:2A+3SO-+3Ba2++60H--2Al(OH)3+3BaSOD.用醋酸和淀粉一K1溶液检验加碘盐中的IO:IO。+5IF+6H一3L2十3H06.白磷(P)与过量烧碱溶液混合反应生成次磷酸钠(NaH2PO2)和PH,反应的化学方程式为P,十3NaOH+3H,O一3NaH,PO2+PH,↑。设NA为阿伏加德罗常数的值,下列说法正确的是L上述反应中,当消耗1 mol NaOH时,转移的电子数为3NA8常温常压下,33.6LPH的分子数为1.5NAC62gP,分子中的。键数目为2NAD.常温下,1LpH=9NaH2PO2溶液中,由水电离出的OH数目为10-5NA【24·(新高考)CC·化学·CQ※⊙化学卷()第2页(共8页

  • 高三2024新高考单科综合卷(一)1历史(新教材)答案

    14C菲材料“蒙古族的马奶酒为中原所接受”“北方传来的5.B从材料中唐宋时期“士”的精英的身份属性和社会成分胡萝卜、洋葱成为南方餐桌上的必备之物”可知,在元朝时的变迁可知,“士”的身份越来越开放,体现了唐宋时期社会期,民族之间的交融现象得到了进一步加强,故选C项;材阶层的流动性增强,故选B项;唐宋时期科举制度的发展完料所述现象为民族交融,与经济发展水无关,排除A项;善推动社会阶层的流动,排除A项;C项属于因果倒置,排材料述及了有关中原的一些生活俗,但是并没有述及统除;D项材料未体现,排除。治者对这些俗的态度如何,排除B项:“持续上升”表述6.A据材料并结合所学知识可知,雇人代役现象的出现是商属于“过程”的范畴,而材料仅是述及元朝这一个时期,排品经济发展在赋税制度上的表现,对于保障农民生产时间除D项。增加政府收入及促进商品经济发展发挥较大作用,故选15.(1)材料中宋太祖最初怒,因为皇权受到限制,行政效A项;B、C两项与材料无关,排除;在小农经济的影响下,广率低。大农民被束缚在土地上,人口向城市流动的可能性较小,排经赵普解释后,认识到权力分散、逐级审批,可以避免特权除D项。滥用,有助于政治清明,因此转怒为喜。7.B据材料可知,宋代土地买卖契约的格式趋向成熟,对于透过其态度转变,可以看出宋太祖注重中央官职对维护其土地买卖有系统规范的规定,结合所学宋代不抑制土地兼统治的功能,从长远看不利于行政效率的提高并的史实可知土地流转频繁,故选B项;材料反映的是土地(2)答案一:相对真实。买卖,即土地所有权发生变化,与土地经营权,即租佃无关,理由:撰写人及叙述人皆为宋代官员,且叙述者以直谏闻排除A项;材料反映宋代由于不抑制土地兼并导致土地流名;上述史料反映出,宋朝中央权力机构分工明显,行政审转颜繁,这与政府政策有关,并不能得出商品经济繁荣的结论,排除C项;订立契约的目的是规范市场交易,不能说批程序繁琐,皇权及官吏职权受到一定限制。史料叙述内容与宋初政治特点以及宋太祖作为皇帝的身份相吻合。明社会缺乏诚信,排除D项。8.D据材料“个人的行为好坏无法影响‘天理’的变化”“人伦答案二:真实度需要进一步考证。者,天理也”可知,二程的主张是借助提高天理的地位来宣理由:两位皆为宋代官员难免带有一定立场;上述史料来传和强化封建伦理教化,故选D项;材料强调封建伦理的地源为刘安世口头叙述,刘安世并未亲历谈话现场;史料实位和作用,而不是为皇权专制提供辩护,排除A项;二程的证过程中,孤证不立,需进一步寻求史料加以佐证。理论有利于儒学的进一步发展和维护封建统治,而不仅仅解析:第(1)问,据材料“数日不至,帝责怒”可得宋太祖最是复兴,排除B项;二程强调“天理”的地位,目的是强化封初怒,因为皇权受到限制,行政效率低。据材料“普曰:此建伦理教化,与自然科学的发展无直接关联,排除C项。是自来条贯,不为陛下设,乃为陛下子孙设。使后代子孙9.D据材料“徒知而不行”“多阙于践履”“既致知,又须力若非理制造奢侈之物,破坏钱物,以经诸处行遣,须又台觐行”,可知朱熹主张学术为现实服务,故选D项;蔑视权威和理会”“太祖大喜日:此条贯极妙”可得经赵普解释后,认识教条是李贽的思想,且材料设有体现,排除A项;唤醒内心到权力分散、逐级审批,可以避免特权滥用,有助于政治清的良知,属于心学的内容,排除B项;C项材料未体现明,因此转怒为喜。透过其态度转变,可以看出宋太祖注排除。重中夹官职对维护其统治的功能,从长远看不利于行政效10.A据材料“积极进取、豁达乐观”“救治天下的责任意识”率的提高。第(2)问,史料记载内容的真实度可以答真实,“追问生命内核的终极关怀”可知,唐宋诗词体现了儒家乐也可以答需要进一步考证,然后结合材料和所学知识说明观进取、兼济天下、友善的价值观念,改选A项;随着理学理由。的形成,宋以后儒家思想才实现社会化,加速了士人和民第9讲辽宋夏金元的经济、社会与文化众情感的融合,排除B项;材料体现的是儒家思想观念,未体现多元的思想观念,排除C项;材料强调的是唐宋诗词1.C据材料信息可知,两宋时期江南地区稻麦复种制出现并的思想内容,与文学体裁无关,排除D项。推广,结合所学知识可知,经济重心南移使江南地区得到进11.D据材料可知,宋代的文学作品中,很多普通人都能成为一步开发,故选C项据材料不能得出经济重心的南移已经小说主角,结合所学知识可知,宋代商业繁荣,商品经济发完成的结论,排除A项;耕作方式变革与政局动荡无关,排展,城市生活丰富,市民阶层兴起,文学受众群体发生变除B项;材料与饮食惯无关,排除D项。化,故选D项;宋明理学从南宋后期起受到官方推崇,北宋2.C据材料可知,宋代制瓷工匠既关注釉色纯粹之美,又追时期对民众价值观念的影响有限,且宋明理学强调的儒家求装饰技法的多样化,使瓷器更美观,寓意更好,以迎合市伦理道德和重义轻利的观念与小说中“小市民、工匠、商民的审美情趣,改选C项;A项与材料无关,排除;釉色纯粹贾”成为主角不相符,排除A项;门第观念的淡化主要体现之美与“绘画艺术的发展”无关,排除B项;没有与其他行业在选官制度和人们的婚姻择偶上,出现“取士不问家世,婚比较,得不出D项结论,排除。姻不问阀阅”的情况,这与此时期小说主角的变化没有直3.B据材料可知两宋时期政府推出的“宅税”逐渐成为独立接关系,排除B项;宋代印刷术的发展能够推动小说印刷的、适用于全国的房产税,结合所学可知宋朝政府增收房产数量的增加,但不会影响小说主角的变化,#除C项。税主要是为了增加税收、抑制土地兼并等,建立在城市经济12.D根据所学知识可知,端午节和重阳节及马球都是汉族的发展、百姓富裕的基础之上,故远B项;材料“唐朝之前,的传统节日和节目,而材料中元朝建立后“端午节和重阳没有单独的房产税种”表明唐朝之前没有单独的房产税种,节都会举行大规模的马球比赛”,这反映出不同文化相互交融,故选D项;举办马球比赛一般是在重大节日,主要目所以不是有序传承,排除A项;宋朝政府增收房产税仅是税收体系中的一种,无法得出税收体系完备,排除C项;材料的是娱乐,与疆域辽阔无关,排除A项;马球比赛与军事活动有关,也有娱乐的目的,并不单是彰显军事活动的兴盛“将各类房产分等进行征税”“适用于全国的房产税”表明宋材料的目的是凸显不同文化的交融,排除B项;文人画的朝政府增收房产税适用全国,并且增收有序,并非混乱,排特点是集文学、书法篆刻、绘画等多种艺术于一体,而元代除D项。壁画《马球图》反映了当时打马球的场景,因此是写实画,4.B据材料可知,南宋政权因担心宋金边境的民间贸易纠纷排滁C项。会破坏双方友好局面而设置椎场,其主要目的是加强对边13.B据材料“由攻击入球变为击球入洞,由双方队员直接对境贸易的管理以维持与金政权友好的政治局面,B项正确;抗转变为间接的方式”“收放心,怡神情,畅四肢”可知,捶南宋侧重的是政治目的,而非经济目的,排除A、D两项;材丸运动有助于运动参与者身心愉悦,促进身心健康发展,料信息表明南宋设置椎场最初的目的是处理与金政权的关故选B项;材料“由双方队员直接对抗转变为间接的方式”系,并非稳定国内和局劳,排除C项。“收放心,怡神情,畅四肢”说明锤丸运动一定程度上符合高中总复·历史541参考答案与详解

  • ‹‹ 203 ››
扫码二维码