4l.C。战争的经历是令人心碎的“heartbreaking”。“embarrassing”表示令人尴尬的,“interesting”表示有趣的,“fascinating”表示迷人的。42.D。这对姐妹让Tracy想起了自己的女儿“remind sb of”。“warned”表示警告,“informed”表示通知,“convinced”表示使相信。43.B。下文中“Peck had no idea then how much that envelope would mean to both girls.”提到了信封对这两个女孩的意义,说明此处拿出的是一个信封“envelope”。44.A。下文中“With the help of social media”以及“Peck and the sisters reunited”说明AydaZugay一直在寻找“search for”当初帮助过她们的好心人。45.C。在社交媒体的帮助和亲朋好友的支持“support”下,姐妹俩终于和Peck在电话上联系。“honour”表示荣誉,“influence”表示影响,“permission”表示准许。46.B。Peck仍然清楚地“vividly”记得她第一次见到姐妹俩的情形。47.C。破折号后面的“why the gift had meant so much”以及“how they had spent the money”等都是Zugay想与帮助过她的人分享“share”的事。48.D。前后并列句中的“why the gift had meant so much”以及“how they had spent the money”等都体现了Zugay的感激之情“grateful'”。“peaceful'”表示心情和的,“wonderful”表示精彩的,“successful'”表示成功的。49.D。当初Pck在飞机上给姐妹俩写了便条鼓励他们,这些话对她们来说十分珍贵。“encouraging”表示鼓舞人心的,“puzzling”表示令人困惑的,“amusing”表示有趣的,“satisfying”表示令人满意的。50.A。Peck给她们的l00美金让她们整个夏天都吃喝不愁。“consuming”表示吃喝,“preparing”表示准备,“assuming”表示假定,“imagining”表示想象。51.A。上文都是Zugay都是她过去十年生活和心情的描述“description”。“information”表示信息,“admiration”表示钦佩,“suggestion”表示建议。52.B。53.B。因为世界上有太多的痛苦和苦难“suffering”,Peck希望其他人也能花更多时间去帮助有困难的人“in need”。54.C。55.A。他们谈论了未来有一天见面的可能性,Peck承诺了到时候会给她们做最好吃的煎饼。语法填空【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了福建的传统戏剧一南音。56.comprised。考查非谓语动词。传统的南音由五名成员表演,由一名歌手和四名乐器演奏者组成。根据固定短语“be comprised of”,故用过去分词形式作后置定语。57.was added.。考查谓语动词。南音在2019年被加入了联合国教科文组织的非物质文化遗产的名单当中。“I2009”表明时态为一般过去时,语意为被动语态,主语为第三人称单数。58.Wandering.。考查非谓语动词。在泉州的街头漫步时,人们经常会听到来自街角的报摊、市场上的杂货店或开门的住宅里飘扬出的缓慢、柔和且令人愉快的旋律。故用现在分词做时间状语。59.o。考查并列连词。街角的报摊、市场上的杂货店或开门的住宅里都可能传出南音的声音,故用并列连词o连接这三个地点。60.an。考查不定冠词。南音是一种古代的闽南音乐风格,这里表泛指,故用不定冠词an。61.which。考查连词。设空处前面有逗号且空后有谓语动词,先行词为南音,故应用which引高二英语答案第6页(共9页)
数学周刊参考答案第5期华师大八年级3版题报第⑦期期末自我评估(一)参考答案答案速览(3)这个三角形是等边三角形.理由如下:因为a2-2ab+2b2-2bc+c2=a2-2ab+b2+b2-2bc+c2=0,所以(a--、1.C2.A3.C4.A5.B6.B7.C8.Db)2+(b-)2=0.9.B10.A所以a-b=0,b-c=0.所以a=b=c.二、11.x(x+y+1)12.√213.3a+1614.0.96所以这个三角形是等边三角形15.616.1022.解:(1)275解析:a=1000-150-450-125=275.三、解答题见“答案详解”(2)①扇形统计图答案详解②C459%解析:1000450100%=45%.10.A解析:由线段垂直分线和角分线的性质,得(3)小明分析数据的方法不合理.理由如下:BN=CN,BD=CD,DE=DF,利用“H.L.”可证Rt△BDF≌Rt△CDE,在调查的学生中,开展“双师课堂”后A等级的学生所占百150所以BF=CE,故①正确;因为BF=CE,AC=AE+CE,所以AE+BF=:分比为150+375+750+225×100%=10%,开展“双师课堂”AC,故②正确;由Rt△BDF≌Rt△CDE,得∠CDE=∠BDF,所以∠CDE+∠BDE=∠BDF+∠BDE,即LBDC=∠EDE.因为∠EDF+前A等级的学牛后古百分比为60100%=15∠CAM=360°-90°-90°=180°,所以∠BDC+∠CAM=180°,故③正因为10%
填Seen。57.literally。考查副词。设空处修饰谓语动词,故填literal的副词形式,意为“确实地”。58.s。考查连词。此处意为“随着年龄的增长,大脑需要不同的营养”,故填as。59.things。考查名词复数。根据like protein,folate,vitamin A,vitamin D and vitamin B6可知,此处应用复数形式,表达“像…之类的东西”。60.to make。考查动词不定式。be likely to do sth是固定搭配,意为“可能做某事”,故填to make。61.that/which。考查关系词。设空处引导限制性定语从句修饰foods.,且在从句中作主语,故填that或which。62.adding。考查动词-ing形式。consider doing sth是固定搭配,意为“考虑做某事”,故填adding。63.helpful。考查形容词。设空处作表语,且意为“有用的”,故填helpful。64.possibility。考查名词。设空处前有little修饰,且意为“可能性”,故填possibility。65.from。考查介词。此处意为“孩子们观察他们的父母并向他们学”,故填from。【知识链接】Weill Cornell Women's Brain Initiative是一项旨在降低阿尔茨海默病风险的研究项目。
综合能力评估试题(13)参考答案及部分解析参考答案1-5 CACAC6-10 ABAAB11-15 BCCAB16-20 BCBAC21-25 DABAD 26-30 BBACB31-35 DCACA36-40 EAGCF41-45 ACDBD46-50 ABDBC51-55 ACBDC56.the57.how58.publicly59.To find60.in61.choosing62.was thrown63.expected
-
2版湘教七年级参考答案第4期数学周刊第12期参考答案第4课时角与角的大小比较因为BP分∠ABD.所以LABP--ARD-122-61自主学:1.C11.解:(1)因为∠B0C=40°,所以∠A0C=180°-40°=140°2.(1)>(2)>(3)10.60°11.20°或80°12.130自主学:C13.59.27514.45°或120课堂探究:因为∠ABC=90°,∠CBD=30°,BP分∠ABD,所三、解答题(共44分)以∠PRD-2ZARD--X(90+30)-60.所以∠CP=∠PBD-15.(每小题4分,共12分)解:(1)原式=80°74=81°14'(2)原式=89°5960"-79°18'6"=10°41'54".∠CBD=60°-30°=30°.(3)原式=115°70'-10625'=9°45'即学即练:1.A2.B3.C4.C5.A1116.(10分)解:因为OM分∠B0C,所以∠C0M=2∠B0C.6.15012247.>8.67.5°9.6512
be responsible for transferring the itch (feeling between the brain and the skin.However,whenresearchers blocked the GRP's function,the mice simply stopped scratching in response to seeingother mice scratching.This means that mice have no control over their scratching when seeing peersscratching.The mouse doesn't see another mouse scratching and then thinks it might need to scratch.Instead,its brain begins sending out itch signals using GRP as a messenger.…1It's not clear if the exact same pathway exists in humans.But the team believes the study couldhelp throw light on the neural mechanisms(神经机制)behind contagious behaviors in human beings.The next time you scratch in response to someone else doing it,remember it's really not a choice,nora psychological response;it's hardwired into your brain.32.What have the latest experiments foundA.Mice only imitate the act of their familiar peers.B.Mice prefer the mice on a computer screen to the live ones.C.Mice feel the need to scratch when seeing another scratching.D.Mice just have to scratch when seeing another scratching.33.What can we learri about GRP?A.The mouse decreased its GRP when seeing other mice scratching.B.GRP is meant to block the itching and scratching feeling.C/Without GRP's function,the mice wouldn't copy the scratch.D.GRP exists and functions the same in human brains.34.What does the underlined word "hardwired"in the last paragraph probably meanA.Changed.B.Mended.C.Stopped.D.Fixed.35.Which is the best title for the textAThe Contagious ScratchB.The Clever ImitationC.The Strange BehaviorD.The Common Response第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。36 Learn how to show them why it's important to save,how to avoid overspending,andwhat they can do to successfully manage their money.,161.Have deliberate conversations about moneyTalk openly with your kids about the money you make and what it pays for,such as home,food,clothing and transportation.A conversation like this will give them context and will help them graspearly on that it costs money to have the essentials.372.Give them a modest allowance.A child who is old enough to count is old enough to get allowance.The amount should be anage-appropriate amount where stuff they'll want will require at least a few weeks of saving to buy38 Normal chores (are part of being in a family;not about getting paid.3.39Your kids have "regular"chores,already.By all means feel free to provide those bigger,unpleasant tasks as optional paid jobs-weeding,shoveling snow,whatever they'll really have to workat to earn those extra buck-and kick back while they learn the value of a dollar.4.Be a good financial role model.,40So remember that you're constantly sending financial cues to the children in your lifein ways big and small.Be a good financial role model by using examples from your own'life to teach
Friends (3 persons)@Chen Jie @Sarah Tomorrow is Saturday.16C@Amy I have no idea.Amy I've planned to climb Mount Heng with my parents.But my mother hurt herself yesterday.@Sarah 17B Then what about having a yard sale?o@Amy Sounds great.I have some old toys,but Ino longer play with them.@Amy That's a good idea.18☑@Chen Jie @Sarah Let's go to my uncle's house.It's a house with a big yard@Amy What are you going to sell?@Chen Jie Storybooks.I like themvery much,but I have read them many times.Yes,I scc.20How about nine o'clock in the morning?OK.Let's make it nine.See you tomorrow morningOK.See you.@Chen Jie @Sarah See you then.A.When will we have it?B.I'm sorry to hear that.o过C.What are you going to do?D.You'd better see a doctor.个正研司文量器0至A文微四)黑的EI have lots of storybooks.F.The yard sae is popular inoGWhere shall we have the yard sale?
25.C情感态度题。根据文章三段第三句“When they got there,the doctors wereunwelcoming because they did not want to work with female nurses.”可知,医生们一开始并不愿意和女护士合作,故选C。26.D细节理解题。根据文章第三段第六句“Nightingale was known for carrying a lamp andchecking on the soldiers at night,so they gave her the nickname 'the Lady with theLmp'.”可知,南丁格尔因为晚上经常举着油灯去照料病人,所以得到了“煤灯女士”这个呢称,故选D。27.B推理判断题。文章最后一段介绍了南丁格尔于1910年去世,可推测下一段应该介绍南丁格尔去世后仍给我们带来的影响,故选B。体裁:记叙文主题语境:人与社会一英国的新的工作模式【语篇导读】本文是一篇记叙文。介绍了新冠后英国社会的工作模式的改变。28.A细节理解题。根据文章第一段最后一句,可知所有提到的这些变化都被新冠加速了,故选A。29.C词义猜测题。根据文章第三段最后一句句首的But提示,此处应与前句提到的city-centre shop有转折关系,且与small--town成并列关系,可知,此处画线词应为“城外”的意思,故选C。30.D推理判断题。根据文章最后一句“All this makes you wonder if the act of going to workand doing the nine-to-five will become a thing of the past.”可知,新的工作模式让我们不得不思考之前朝九晚五的工作模式,推测得知,它会使人们更加注重工作与生活的衡,故选D。31.B主旨大意题。文章介绍了新冠后英国社会出现的新的工作趋势,故选B。D体裁:说明文主题语境:人与自然一食物过敏及其成因【语篇导读】本文是一篇说明文。介绍了当今食物过敏的现象及其成因。32.B写作意图题。作者引用Alexandra Santos的话的原因是通过数据支持前面提到的食物过敏愈演愈烈这一现象,故选B。33.A主旨大意题。根据文章第四段第一句话可知,这一段探讨了食物过敏的成因,故选Ao34.D推理判断题。A选项未涉及;B选项太绝对;C选项未涉及,故选D。35.A文章出处题。文章主要介绍了当今食物过敏的现象及成因,应该属于食物与健康部分,故选A。英语参考答案·第3页(共9页)
7.What does the man's daughter probably like?A.Cakes.B.Ice creams.C.Chocolate.听第7段材料,回答第8、9题。8.What's the relationship between the speakers?A.Parent and kid.B.Husband and wife.C.Waitress and customer.9.What is the man going to do next?A.Go shopping.B.Have some pizza.C.Do sports practices.听第8段材料,回答第10至12题。10.How does the woman help other companies?A.By lending money to them.B.By offering nice designs to them.C.By changing the materials they use.11.How long has the man's business established?A.For 5 years.B.For 20 years.C.For 30 years.12.What does the man's company sell?A.Formal clothing.B.Bags.C.Sports shoes.听第9段材料,回答第13至16题。13.Where are the speakers?A.At a museum.B.At the man's house.C.At a hotel.14.Why does the man value these items?A.They were bought by his wife.B.They are worth a lot of money.C.They remind him of his travel.15.Which country does the woman want to visit?A.Brazil.B.China.C.Canada.16.What will the man probably do with these items in the future?A.Put them in boxes.B.Show them at home.C.Give them to relatives.听第10段材料,回答第17至20题。17.Who is the speaker?A.A boxing coach.B.A history teacher.C.A program host.18.When did the speaker first hear about Muhammad Ali?A.In1942.B.In1964.C.In1981.19.What inspired the speaker about Muhammad Ali?A.His skills.B.His passion.C.His confidence.20.What did Muhammad Ali do after retiring from boxing?A.He tried to promote peace in the world.B.He traveled to different countries.C.He became a boxing coach.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWHAT IS SCIENCE GAMES?With a focus on collaboration,connection,discovery,and fun,students in British Columbia will have an opportunity to participate in a 3-week science journey inJuly 2023!At Science Games,students from Grades 1-6 across BC explore science first-hand in anonline group led by engineers and geoscientists.This interactive event hosted online gives students the chance to investigate the ways scienceaffects their everyday lives.Diving deep into the world of innovation,participants will connect withother like-minded students and work together online to create their own solutions during eachSaturday activity session.【高二英语试题第2页(共8页)】








答案)