V.阅读理解(共10小题,计20分)第一节(共10小题,计15分)41~43CCA44~46BAC47~50DABD第二节(共5小题,计5分)51~55 CGDEFV.完成句子(共5小题,计10分)56.Pandas 57.fell in love with 58.a long journey 59.so far 60.in needI.短文填空(共10小题,计10分)61.helping 62.education 63.at 64.students 65.Slowly66.set 67.worked 68.happier 69.sent 70.herⅢ.任务型阅读(共5小题,计10分)71.粒粒皆辛苦72.studying some vegetables/they studied some vegetables73.educational special...74.leeks75.the names of the vegetables/the vegetables'namesⅧ.补全对话(共5小题,计5分)76.Where have you been77.Who did you go there with78.What did you do there79.How were the people there80.OK/Certainly/Of course/...X.书面表达(15分)Dear Tom,I'm happy to hear from you.I know many young people like playing computer games,and as a result they have little time to study.I don't think you are right.You have made yourparents angry.As a student,studying is the most important thing for us.It is bad for you toplay computer games for a long time.And it is also bad for your eyes.Maybe you should havea good talk with your parents and tell them your mistakes.You should spend more time doingsomething useful for your study.If you work hard,your parents will be pleased with you.Yours,Lily【心八年级英语·参考答案第3页(共3页)心】
BAr you sen wll these days?Some pople fal asleepo their heads fall on thepllobutafe lying hoursin bed.According to sienti yoctrain youlasleep 42Your brain likes doing something at a certain 43 If your bedtime and wake-up time ofe4nbiooca()k Forthisebad get up at the same time every day.6you go to bed,but you can't fall asleep in 20r 30 minutes,get up and do something else.It mayonly take you five mnes to getr it may take you n hour.Bat don't spend that timengerdand again.Or your brain will conect your bed withof worry.It's also important to change your attitude()about sleep.Many people think that sleep is the leastimportant thing on their to-do list.They may 49late to read a novel or watch a TV show.This,however,can leave them feeling 50 the next day.Always remember:Only a good night's sleep will makeyou feel relaxed and active and get you ready for tomorrow.()41.A.aloneB.awakeC.afraidD.alive()42.A.slowlyB.clearlyC.badlyD.quickly()43.A.timeB.wayC.planD.step()44.A.keepB.workC.spendD.change()45.A.habitB.decisionC.reasonD.result()46.A.IfB.SinceC.TillD.So()47.A.weakB.sleepyC.normalD.happy)48.A.beginningB.feelingC.meaningD.opening)49.A.talk backB.turn downC.stay upD.come out)50.A.boredB.excitedC.pleasedD.tired第三部分阅读理解(共两大题,满分45分)M.补全对话(共5小题:每小题1分,满分5分)根据对话内容,从方框内的选项中选出能填人空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A:Good morning,young man.51B:Good morning,doctor!My leg is painful and I have trouble walking now.A:52A.What else should I do?B:For a weekB.Could you lift your leg?A:Well,let me see.53C.What's the matter with you?B:Yes,but it hurts too much.54D.How long has the pain lasted?A:There's no need for you to take an X-ray.I'm sureE.I wonder if I need to get an X-raythat your bone isn't broken.F.I want to know if my leg is brokenB:That's too good.Do I need to take some medicine?G.But you'll have to rest for a few days.A:No.55B:I see.Thanks,doctor.A:You're welcome.
2版沪科八年级参考答案第4期数学周刊第12期参考答案即学即练:1.C2.D3.A4.615.1第1课时轴对称图形5.证明:在△ABD和△ACD中,∠ABD=∠ACD,∠BAD=∠CAD,课堂探究:例1A例2②AD=AD,所以△ABD≌△ACD(AAS).所以DB=DC,AB=AC.即学即练:1.D2.D3.C4.D5.B6.B7.丁所以点A和点D都在线段BC的垂直分线上,所以AD是8.解:画出的对称轴如图所示:·线段BC的垂直分线,第15章轴对称图形与等腰三角形(15.1~15.2)同步诊断一、选择题1.A2.B3.B4.A5.D6.B7.D8.D15.1第2课时轴对称的性质二、填空题课堂探究:①③④9.②③④10.13011.0
绝密★启用前2022学年第二学期温州十校联合体期末联考高二年级英语学科试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt'?A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.答案是C。1.What day is it today?A.SaturdayB.Sunday.C.Monday.2.What is Michael?A.A teacher.B.A lawyer.C.An accountant.3.What does the man mean?A.Ask Sally for the address.B.Send the mail to Sally.C.Call Linda directly.4.What are the speakers probably talking about?A.A photograph.B.A textbook.C.ATV set.5.Where will the speakers meet?A.At the station.B.At the cinemaC.At the church第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.When will the woman have a class?A.At3:00B.At3:15C.At5:00,7.What will the woman do first after lunch?A.Go to workB.Play soccerC.Study in the library.听第7段材料,回答第8至9题。8.What's the probable relationship between the speakers?
)40.It's a long time.I don't remember when this pictureA.tookB.will takeC.was takenD.will be taken得分评卷人I.完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。Tony and George were painting freely.Each of them had a bottle of blue paint and abottle of 41 paint.Suddenly George said,"Look,Tony,I made green!容42 did you do it?"asked Tony."I put yellow paint on top of my blue paint,yellow and blue together make green!"shouted George 43.Other children came around to watch and wanted to havea 44.They made orange with red and yellow...This is a (n)45 of discovery learning or hands-on learning.People rememberthings better when they learn them by 46.Here is another example.How will youlearn to play football?Buy a book and read about how to play football or watch a videoabout football?Or go to the 47 and ask a person to teach you?Which way will helpyou learn the game best?Learning on the playground is the best way for most peoplebecause they try the game and learn the rules 48 they play.They learn in a hands-on必way.Hands-on learning is good for children.The learner 49 it instead of just sittingand listening.This is the 50 that we want our children to learn.In order to learn best,children must take an active role in hands-on activities every day.Some good examples ofhands-on activities are working puzzles )painting,playing simple board games:together and so on.)41.A.greenB.yellowC.whiteD.red)42.A.HowB.WhenC.WhyD.Where()43.A.angrilyB.sadlyC.excitedlyD.seriously)44.A.tasteB.lookC.wishD.try)45.A.suggestionB.exampleC.exerciseD.answer)46.A.doingB.listeningC.readingD.speaking()47.A.bookstoreB.classroomC.playgroundD.Internet()48.A.beforeB.sinceC.thoughD.as()49.A.takes part inB.takes pride inD.looks forward to..C.keeps away from()50.A.wordB.factC.ruleD.way英语模拟试卷(十四)第4页(共12页)
Welfare (IFAW)thanks to his three decades of protecting the natural habitats of iconicspecies like elephants and rhinoceros.Leturesh has actively engaged communities to preserve wildlife habitats over the pastthree decades."Conservation is hard work,there are many challenges I have faced towin space for animals.Even now we are in a period of drought but I am happy we havemanaged to get 40 percent of public land for wildlife in the Amboseli region,"Letureshsaid in a statement released by IFAW in Nairobi,the Kenyan capital.According to IFAW,Leturesh has been engaging local communities to preserve theirlands and allow the free movement of wildlife in the Amboseli ecosystem.In addition,Leturesh has secured 26,000 acres for wildlife habitation by persuading 2,600landowners to rent out their land through international and local conservation groups.Thanks to his continuing efforts,there has not been harmful development of wildlifespreading habitats within the Amboseli ecosystem,said IFAW.Other achievementsinclude the establishment of Kitenden Conservancy which connects Amboseli and WestKilimanjaro wildlife shelters,added IFAW.He represented a local community thatsigned an agreement that will see landowners benefit from annual rent and ecotourismincome,according to IFAW.James Sawyer,the UK director for IFAW,said that Leturesh's devotion topreserving his native lands for wildlife paved the way for iconic species to boom underthreats like habitat loss and climate change.Sawyer added that Leturesh's wildlifeconservation model will help stop the decrease of iconic species that are key to sustaining(维持)rural livelihoods through tourism.28.What is the text?A.A news report.B.A diary entry.C.A biography.D.A science article.29.What have Leturesh's efforts brought to the local communities?A.The National Park has attracted more visitors.B.The population of the local wildlife is booming.C.The local wildlife living habitats have been well protected.D.The lands have been kept undisturbed.30.Which of the following words best describe Leturesh?A.Devoted and ambitious.B.Tough and cautiousC.Cooperative and easy-going.D.Honest and determined.高二英试·第6页(共12页)
后作者和同学们送给老师精心准备的礼物《福尔摩斯全集》,老1.D随着9月9日他20岁生日的临近,她发现自己越来越孤师对大家表示感激并且告别的故事。僻,越来越担心她和她的家人会如何纪念他的生命。1.段落续写:A.appeared出现;B.ended结束;C.began开始;①由第一段首句内容“学生们立即拿出饮料和食物。”可知,第D.approached接近。由第7空后的“would honor her son'”一段可描写Mr Read在看到同学们精心准备的饮料和食物时的可知,此处是表示“他的生日临近”,故选D。反应。2.C随着9月9日他20岁生日的临近,她发现自己越来越孤②由第二段首句内容“Mr Read演讲后,我荣幸地向他赠送了僻,越来越担心她和她的家人会如何纪念他的生命。我们的告别礼物。”可知,第二段可描写作者他们送了《福尔摩A,passionate热诚的;B.active活跃的;C.withdrawn沉默斯全集》这个礼物后老师表示感激并且告别的过程。寡言的;D.pessimistic悲观的。由“found herself2.续写线索:学生拿出饮料和食物一老师品尝后表示感increasingly”和前面的“lost her 19-year-old son Ben”可知,谢——老师发表演讲—作者赠送告别礼物—老师感动,同她儿子死了,她越来越孤僻,沉默寡言,故选C。学们深情告别3.C随着9月9日他20岁生日的临近,她发现自已越来越孤训练21僻,越来越担心她和她的家人会如何纪念他的生命。A.waste浪费;B.protect保护;C.honor纪念;D.saveI.阅读理解救。由上文的“As his20 th birthday on the9 th of September语篇导读:本文是一篇说明文。文章主要解释了《巴黎协1”可知,在儿子20岁生日临近时,她是担心她和她的定》中提到的控制全球气温升高的目标及其真正含义和实现的家人会如何纪念他的生命,故选C。难度。4.B然后,她看到一个写着“Evansvillerocks!”的帖子,那1.C细节理解题。根据第二段“1.5℃is just a political是印第安纳州埃文斯维尔镇的一群人,他们在石头上作画,suggestion.”(1.5℃只是一个政治建议。)可知,在《巴黎协然后把石头藏起来,以给别人带来快乐。A.put out熄灭;定》中,1.5℃只是与会者的政治宣示而已,意在安抚一些岛B.came across无意中发现;C.drew up草拟;国。故选C。D.marked down记下。由后面的“a post for2.B推理判断题。根据第三段“The2℃was chosen because it‘Evansvillerocks!'”可知,她是偶然看到了那个帖子,空格is the warmest temperature that the planet has ever seen in the处是“偶然发现”,故选B。last million years..”(之所以选择2℃,是因为这是地球在过5.A然后,她看到一个写着“Evansvillerocks!”的帖子,那去100万年中所见过的最高温度。)以及“It's actually only是印第安纳州埃文斯维尔镇的一群人,他们在石头上作画,0.4C from now because the world has warmed 1.1C since pre-然后把石头藏起来,以给别人带来快乐。A.painted画画;industrial times.”(实际上,从现在开始气温上升的空间只有B.cut切;C.threw扔;D.bought买。根据第8空后的0.4摄氏度,因为自前工业时代以来,全球气温上升了1.1“painted20 rocks'”可知,他们是在石头上作画,故选A。摄氏度。)可知,大气温度上升的实际空间只有2-l.1=0.96.C然后,她看到一个写着“Evansvillerocks!”的帖子,那(℃)。因为2℃是以工业化以前的大气温度为基线的;但是是印第安纳州埃文斯维尔镇的一群人,他们在石头上作画,从那时起,大气温度已经累计上升了1.1℃。故选B。然后把石头藏起来,以给别人带来快乐。A.confidence自3.C段落大意题。根据第四段中“The20l8 PCC report found信;B.disappointment失望;C.happiness快乐;that compared to2℃,stopping warming at 1.5℃would mean:D.curiosity好奇心。由后面的“seeing all the joy being1)Seas would rise nearly 0.1 meters less;2)Half as manyshared”可知,他们是在石头上作画,然后把石头藏起来,animals and plants would die out;3)There would be far fewer以给别人带来快乐,故选C。heat waves,.downpours and droughts;4)Half as many people7.D她加入了,几个星期后,看到所有的欢乐被分享,苏珊would suffer from diseases,heat and lack of water."IPCC决定这是她纪念她儿子的方式。A,recommended推荐;2018年的报告发现,与2摄氏度相比,在1.5摄氏度停止升B.imagined想象;C.suspected怀疑;D.decided决定。由温意味着:1)海面上升将减少近0.1米;2)比实际少一半后文的“On Ben's birthday my family and I got together,_8的动物和植物将会灭绝:3)将会有更少的热浪、暴雨和干stories,laughed,cried and painted20 rocks.”可知,她决旱;4)比实际少一半的人会遭受疾病、炎热和缺水的折磨。)》定采用这种方法来纪念她的儿子,故选D。及细节中的关键词less,fewer及Half as many可知,本段主8.C在本的生日那天,我和家人聚在一起,分享故事、欢笑、要是说明如果能把大气温升控制在1.5℃以内将可能减少的哭泣,还画了20块石头。A.wrote写;B.changed改变;灾害损失。故选C。C.shared分享;D.published出版。由“stories”可知,他4.D细节理解题。根据文章最后一段中的“If we don't hang们是分享故事,故选C。on to 1.5 while it is technically possible,we are almost9.A大多数都有特殊的含义,而且都被绘上了爱的色彩。criminals.”(如果我们在技术上可行的时候不坚持l.5,我A.love爱;B.silence安静;C.surprise惊讶;D.dignity们几乎就是罪犯。)可知,Elizabeth May认为,既然技术上可尊严。由“all were painted with”及画画是为了纪念她的儿行,如果我们不提高标准那将是犯罪行为。言外之意是我们子可知,石头都被绘上了爱的色彩,故选A。应该严格践行这一目标。故选D。l0.B苏珊没有想到“Rocks44Ben”-她这样称呼这些彩绘Ⅱ.完形填空岩石一会产生如此广泛的影响。A.llow允许;语篇导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位母亲B.expect预料;C.promise承诺;D.admit承认。由后文画石头纪念她去世的儿子的故事。"People from Evansville have taken the rocks on their以利勾·高考一轮复金卷英语234
22.(10分)如图,实践课上,乐乐要把一张长为8cm,宽为6cm的长方形纸板的四周各剪去一个边长为xcm的小正方形,再折叠成一个无盖的长方体盒子(纸板的厚度忽略不计).(1)要使长方体盒子的底面积为24cm2时,求所剪去的小正方形的边长;(2)设所折叠的长方体盒子的侧面积为S,求S与x的函数关系式;(3)长方体盒子的侧面积为S的值是否有最大值,若有,请求出x的值;若没有,请说明理由.23.(11分)已知:抛物线y=-x2+bx+c经过点A(0,1)和B(1,4),顶点为点P,抛物线的对称轴与x轴相交于点Q.(1)求抛物线的解析式;(2)求∠PAQ的度数.九年级数学试卷第5页(共6页)IWRJ】
21.(12分)在△1BC中,B-26,∠B-云4D是∠BAC的分线(1)若AD=2W2,求AC:(2)若AC=2√2,求AD2√62√2【解析】(I)在△ABD中,由正弦定理,得sin∠ADB sin’6所以sin∠ADB=2因为∠ADB∈O,),所以∠ADB=或,…2分3若2408-育则280=x-8骨员因为AD是∠BAC的分线,所以∠BAC=元,舍去.…3分若08兰则∠B0x君名所以∠B1C-号∠8CA-号AC=ABsin ZBAC=26x1=6.…5分22W62√2(2)在△ABC中,由正弦定理,得sin ZACBsin,6所以sin∠ACB=32因为∠1CB∈(0,),所以∠ACB-或2T…7分3若∠ACB=5,则∠BAC=5,因为AD是∠BAC的分线,所以怨=装=5,所以D=1B+54C,V3+1V3+1所以而-(j证+c州

答案)
1试题)


答案)
2英语答案)

