24.A.valuesB.rightsC.habits25.A.identityD.skills26.A.intelligenceB.beginningC.activityD.greetingB.freedom27.A.defenceC.humourD.heartB.goal28.A.remindC.researchD.score多29.A.amazingB.permitC.expectD.forceB.thrilling30.A.upC.embarrassingD.fascinatingB.backC.out81.A.careful aboutD.awayB.safe from32.A.changesC.doubtful aboutD.responsible forB.stylesC.plans33.A.droppedD.benefitsB.realizedC.copied34.A.associationD.reviewedB.committeeC.class35.A.punishedD.familyB.raised6.A.FortunatelyC.surroundedD.mentionedB.Strangely37.A.educationC.SeriouslyD.BadlyB.travel38.A.connectingC.supportD.controlB.addingC.pointing39.A.nurseD.adapting VB.housekeeperC.cleaner40 A.abroadD.womanB.apartC.alone第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)D.away阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Du Wei,co-founder of Zeblaze,a company a variety of smartwatches are made inShenzhen,Guangdong province,sent a new batch of these products to the warehouses()before Spring Festival."We prepared 10,000 watches in advance for Chinese New Year.To my surprise,all ofthem sold out via online marketplaces during the weeklong holiday,and our sales increaseda more than 200 percent year-on-year,"Du said,adding that most of the company'scustomers come from Europe,North America,Latin America and Southeast Asia.Increasing sales were also reported by Chinese home appliance giant Midea Group for itsfloor-cleaning robots,with orders 43(receive)more often this year from Spain,Franceand Russia through AliExpress,Alibaba Group's business-to-customer platform.Like Zeblaze and Midea,tens of thousands of vendors()based in China now selltheir products 44 (globals through cross-border e-commerce platforms.Meanwhile,moreChinese 45 (brand)Sare gaining popularity among overseas consumers,which experts saidis an affirmation()of the country's manufacturing and supply chain capabilities.Cui Lili,director of Shanghai University of Finance and Economics'Institute ofE-commerce,said the popularity in overseas markets of products made in China shows thesecost-effective commodities have gained wide 46(recognizd raised brand reputationabroad in recent years."In the past Chinese consumers usually 47 (tend)in buy importedand foreign-branded produetsbwdays,China'smoie shoppin festivals havebecome more international,48(fave)a greater influence on overseas shoppers who areincreasingly willing to buy Chinese brands via cross-border e-commerce platforms,"Cui said.Faced with emerging opportunities,Cui said Chinese companies should make full use of cross-border e-commerce platforms to quickly grasp demands from overseas markets,learn more【高三诊断考试·英语第7页(共8页)】
If your town or city has a local library,you can even visit it toreading magazines and without any distraction ()AfterThe United States Geological Survey (USGS)has mapped anumber of areas of the moon with information from the Apollocheck out books.comparing their diets,the team discovered that eating with adistraction increased caloric ingestion(热量摄人)by about 15Project."It did put maps of different areas of the moon together toYou should complete as many reading activities as possibleThink of it as a game of BINGO!You can do as many as you canpercent.When eating with the "digital pickles",our attention cancomplete a moon map at a scale(比例尺)of1:5,000,000in2020,”be distracted,which leads to eating more than expected.It may hurtsaid researchers."That map,however,is less exact compared toand mark them off as you go.our stomach.China's map at a 1:2,500,000 scale."Since reading and writing go hand-in-hand,This works not only for eating meals but other hard tasks asThe most exact map provides a lot of information about theyou can also do some writing activities,such aswell.A research project led by the University of Sussex,UK,pointedgeology of the moon and its changes.It is expected to make a greatkeeping a diary about each reading activity.Thisout that activities which require lots of attention trick()manydifference to scientific research.It can also help choose the landingnot only helps keep the reading skills fresh,butparticipants(参加者)into overeating.The team invited 120sites(站,点)on the moon for future exploration programs.also improves the writing skills.participants to do tasks while providing them with drinks and63.When did Chinese scientists start to draw the geologic map ofYou can share this reading challenge in the following ways:snacks."Our study suggests that if you're eating or drinking whilethe moon probably?Print it out and include it in a hard paper bag.Then give ityour attention is distracted by a highly focused task,you're lessA.In2000.B.In2004.C.In2012.D.In2020to your classmate.likely to feel full,"one of the researchers,Martin Yeomans explained.64.Which of the following can describe China's geologic map of theShare it through e-mail,QQ,WeChat or any other learning59.What are "digital pickled vegetables"?moon?platform(台).A.A common pickle.A.The biggest.B.The most exact.56.How many reading ways are mentioned in the text?B.A kind of snack.C.The simplest.D.The most expensiveA.Two.B.Three.C.Four.D.FiveC.Videos people watch while eating.65.What can we know from the passage?57.Why are students advised to keep a diary about each readingD.An unusual technology.A.The information of China's new moon map mainly comes fromactivity?60.What does the underlined word"unconsciously"mean in Chinese?the Chang'e ProjectA.To improve the creating skillsA.无意识地B.自由地C.激动地D.有害地B.China's new moon map is drawn at a scale of 1:5,000,000.B.To mark what they have read.61.Why do people eat more with the "digital pickles"?C.The Apollo of the United States is probably still on the moon.C.To keep the reading skills freshA.Because people are really hungry.D.America's moon map is better than China'sD.To develop new writing habits.B.Because the“digital pickles'”are tastier.66.What's the best title for the passage?58.How can a student share the reading challenge?C.Because people's attention is distracted by the"digital pickles"A.China's Moon-landing ProjectA.By putting it up on the blackboard.D.Because people think eating with the "digital pickles"isB.Chang'e and Apollo ProjectsB.By playing BINGO.healthy.C.The Shape and Size of the MoonC.By sharing it on the Internet.62.What can we learn from the passage?D.A New Geologic Map of the MoonD.By going to a local library.A.Young people always eat with familyB.The participants did tasks with snacks being providedRecently,a new kind of pickle (is being discussed-C.Only "digital pickles"will influence people's diets.Whoobie was the smartest dog that I have ever known.He was"digital pickled vegetables",the videos people watch while eatingD.Caloric ingestion may be reduced with a distractionquick to learn skills like sitting,lying down,and staying.Then helearned to shut doors.If I told him we were having a visitor soon,hethat make their food more delicious.Instead of eating with friends and family,many young people inChinese scientists finished drawing a new geologic(地质的)would sit at the window and wait.Then he would bark (withChina are kept company by TV shows or short videos.Many believemap of the moon in 2022.They said,"It is the world's most exact mapexcitement when he heard the car pull up.In the dog park,he wasthat their food is tastier with the "digital pickles".of the moon's surface so far."The mapping project took the researchersthe leader.When he heard dogs fighting,Whoobie would run toCan this habit influence your diet?According to a research10 years to complete.break them up.I would shout,"Whoobie!This is not yourpaper published in 2019,you may eat more unconsciously and don'tThe mapping work mainly used information from the Chang'ebusiness !feel how much you eat.An international research team asked 62Project.It also used high-level information from internationalWhoobie was my perfect friend,but I was not his only friend.volunteers to follow different eating patterns on four different days.exploration projects in 2004.Since then,China has sent differentOne day,Whoobie and I were playing together when a little dogThe patterns included eating while looking at the mobile phone,rovers(探测器)to the moon in order to collect information,barked outside the window.I looked out of the window.The gate wasZF1英语试卷第7页(共12页)ZF1英语试卷第8页(共12页)ZF1英语试卷第9页(共12页)
well-roasted coffee bean.But the Starbucks Coffee Co.leader was undoubtedly the first to turn thatdream into a billion dollar retail business.Schultz's adventure started in 1981 when he traveled from New York to Seattle to check out apopular coffee bean store called "Starbucks".It had been buying many of the Hammarplast Swedishdrip coffeemakers(滴滤式煮咖啡壶)he was selling.There was that great smell,sure,but what caused him to fall in love with the business was thecare the Starbucks owners put into choosing and roasting the beans.He was also impressed with theowners'devotion to educating the public about the wonders of the coffee.It took Schultz a year to convince the Starbucks owners to hire him.When they finally madehim director of marketing and operations in 1982,he had another idea.This one occurred in Italy,when Schultz noticed the coffee bars that existed on almost every block.He learned that they notonly served excellent espressos(蒸馏咖啡),they also served as meeting places or public squares,and there were 200,000 of them in the country.But when he came back to Seattle,the Starbucks owners resisted Schultz's plans to serve coffeein the stores,saying the restaurant business was competitive,and it was costly to hire waiters.Afterall,economic benefits were their primary motivator.Frustrated,Schultz quit and started his owncoffee-bar business in 1985,named"II Giornale".It was successful,and two years later,the originalStarbucks management sold its Starbucks retail unit to Schultz for $3.8 million.As the company began to expand rapidly in the 1990s,Schultz always said that the main goalwas "to serve a great cup of coffee".Asked about the secret of his success,Schultz told us theprinciples:"Don't be threatened by people smarter than you.Compromise anything but your corevalues.”24.What caused Schultz to join the Starbucks?A.The pleasant smell of its coffee bean.B His strong desire to improve himself.C.The owners'impressive work attitude.D.His eagerness to sell more coffeemakers.25.Which of the following can best describe Schultz's personality?A.Committed and generous.B.Sociable and helpful.C.Motivated and considerate.D.Determined and creative.26.Why did the Starbucks owners refuse to serve coffee in the stores?A.Many coffee bars had existed in SeattleB.People preferred tasting coffee at home.C.Workforce was insufficient in the market.D.They tried to avoid high cost of labor force.27.What does Schultz think contributes to his success?A.Learning from smarter people.B.Sticking to his own core values.C.Keeping his business a secret.D.Remembering a set of principles.《新高考学科基地秘卷》命题高三英语·共10页,第4页
Depot coupon codes(折扣码).Urban Stems$155Unlike other flower delivery services,you can't customize your Urban Stems bouquets,but with somany options available,you won't want to.Along with same-day and next-day delivery,the company alsolets you pre-order up to four weeks in advance.Real Simple readers can save up to 15 percent using theseUrban Stems coupon codes.Amazon Curated Flower Collection$43These days,pretty much everything imaginable is available on Amazon,and that includes flowerdeliveries.The Amazon Curated Flower Collection has arrangements to choose from that are available forsame-day and next-day delivery.Flowers are shipped when they are still in their bud period to ensure theywill last as long as possible.White Flower Farm$49If you have a green thumb,you've probably heard of White Flower Farm.The family-owned nurseryis known for growing a wide variety of plants and delivering them all over the country.But the gardeningretailer also has an expansive (range of high-quality house plants and fresh-cut bouquets availablefor purchase as well.21.How much can a customer spend at least with Home Depot?A.About $43.2.B.Around 28.8.C.Just 72.D.About 10.8.22.How long can customers order ahead of schedule?A.About four fortnights.B.Within two fortnights.C.More than a month.D.Less than two months.23.Which is likely to be known to a person good at gardening?A.Urban Stems.B.Home Depot.C.Amazon Curated Flower Collection.D.White Flower Farm.BEight endangered giraffes trapped on a shrinking island in the middle of a flooding lake are dangerousenough,but the water was crowded with crocodiles.Racing into action were conservationists,governmentofficials,and local community members of Ruko Community Wildlife Conservancy in Kenya to try andconstruct a“giraffe-raft(救生艇)”in order to ferry them across the lake to safety on higher ground,Longicharo Island in Lake Baringo wasn't always an island,but rather a peninsula (that splitapart after years of intense flooding.The giraffes arrived in 2011,brought by park guarders who believed itwas a danger-free place.They kept them fed and healthy,traveling the river by boat.Finally,with moreflooding on the horizon,authorities agreed that,with the island continuing to shrink,the threat of losing thevaluable animals was too great.One of the tallest and widest of their species,building the giraffe-raftrequired imagination and planning.It would have to be a strong and balanced one.For several months,the workers familiarized the giraffes with the rescue craft on land until recentlywhen the team calmed Asiwa,an adult female,and covered her eyes to make the trip successfully.Gizmodohad an email exchange with David O'Connor,President of Save Giraffes Now,the non-profit thatparticipated in the daring rescue.He described the special pen (that was designed specifically for the
客想购买旅行纪念品,可以来猫街市场逛一逛。故选D。【语篇解读】这是一篇记叙文。一场毁灭性的野火过后,资深的棒球卡收集者阿什福德抓住机会做好事,帮助了一名棒球爱好者里斯。24.A细节理解题。根据第二段the diehard San Francisco Giants fan.When she watched the Giants on TV,she wouldlay out each player's card on the floor in his corresponding field position.可知,里斯是I旧金山巨人棒球队的铁杆球迷,她在电视上看巨人队比赛时,她会把每个球员的卡片放在地板上相应的场位上。故选A。25.D细节理解题。由倒数第二、三段细节可知,阿什福德的车库里有大量的棒球卡藏品,他本打算卖掉,直到他看到消防部门的海报,便把卡片送给了里斯。故选D。26.B推理判断题。由倒数第二段可知,阿什福德把棒球卡送给了里斯,里斯又将她从阿什福德和全国各地的捐赠者那里收到的数千张棒球卡分享给了其他加州克里克大火中受灾的孩子们。由此可见,两人共同具备的品质是“慷慨”。故选B。27.A主旨大意题。一场毁灭性的野火过后,资深的棒球卡收集者阿什福德抓住机会帮助了一名棒球爱好者里斯,把自己收藏的棒球卡送给了她。A项中step up to the plate这句语源于棒球运动,“the plate'”指的是棒球的起始位置,即“本垒板”。当球员击球时,会踏上本垒板,也就表示他要开始击球了。随着时间的发展,人们将“step up to the plate”引申为了如今的含义“to take action when something needs to be done,even though this is difficult'”,即“开始行动”。本文围绕棒球运动展开,且赞扬了阿什福德在他人需要帮助时挺身而出开始行动的精神。故A项最佳。【语篇解读】这是一篇说明文。讲述了可回收标志下的“猫腻”,是时候该在塑料垃圾回收的糟糕状况下借助法律手段停止误导消费者的行为了。28.B细节理解题。根据文中第三段The truth is that many of the plastic products bearing the symbol aren't being recycled though in recycling bins.In fact,.less than 10%of all the single-use plastic ever made has been recycled.可知,事实是,许多带有可回收标志的塑料产品尽管被投入了回收箱也没有被回收,只有不到10%的一次性塑料被回收。这远远低于消费者的预期。故选B。29.B词义猜测题。根据good intention、But与The result is that consumers are optimistically filling up recycling binswith things that have no hope of being recycled,and making it difficult and costly for recycling facilities to sort.息可知,可回收标志的出现初衷是好的,但结果并不尽如人意,可知在使用的过程中逐渐“失控、出现问题”。故选B。3O.C细节理解题。根据倒数第二段The main objective of the bill is to change behavior among package makers and pushthem toward using materials that have a high recycling rate,.一句可知,该法案的主要目的是改变包装制造商的行为,推动他们使用回收率高的材料。故选C。3l.C推理判断题。由最后一段Cracking down on the“chasing arrows'”symbol is a smart step in the right direction tostop misleading consumers about the sorry state of recycling.可知,打击可回收标志是向正确方向迈出的明智一步,它将停止误导消费者的行为。故作者对该法案持赞同态度。故选C。【语篇解读】这是一篇说明文。幸福来源于运气么?不。人人皆可创造幸福。本文中,作者向人们介绍了如何创造幸福。32.D推理判断题。根据第一段末句We are all capable of creating our own happiness.和第二段末句We're all capable ofdoing the same thing with our lives.可知,作者借米开朗基罗创造“大卫”的事例表达了“人人皆可创造幸福”的观点。故选D。33.A细节理解题。由第三段首句The first step of this is simply acknowledging the fact that we are all capable of creating our own happiness.可知,创造幸福的第一步是要承认自己有创造幸福的能力。故选A。34.B主旨大意题。文章第五段介绍了创造幸福的第二步,即“检查你一整天都在创作什么类型的雕塑”。人们在一天当中有很多做决定的机会…所有这些决定构成了一个更美丽的雕塑。因此,本段重点在说“选择的重要性”。故选B。35.C细节理解题。最后一段中作者说“对大多数人来说,唯一阻碍他们前进的就是他们自己。如果我们学会把我们的内心对话和我们如何度过我们的时间列一个清单,没有什么可以阻止我们塑造一种精致的生活。”故选C。36-40 CDAEF【语篇解读】这是一篇记叙文。William Carter从小患诵读困难和行动障碍,但因为没能及时诊断使得他的学生涯分外难熬,但在十三岁确诊之后,学的课程和材料能够适应他的实际情况,他在学上取得了重大的成就。英语第19页
第二节(满分25分)its阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文ofheAlicend her familywetmnUpon d caldannouneedThereare oofjobobe done.noliday if Mumandoheworkcome up with this pocket money chart.In this way,everyone has to do something.and you must do yourjoeveryayyjwll yo getmkmLooking at the chart,which had their nmes on it nexttolis ofjobs,the kids frownedthe ide.Uwy they begao her jdeike.heundried the dishes.in bothookther dog forkThe next day they went to the beach.After playing some time in the sea,they went to look for shellsalong the beach.Suddeny,lice foundastrange-looking rock.She picked it upand shwedad."You've found a fossil ()!wasshellish and hasednrokerofyearsDad said happily.Greatly inspired,liced her search,detenedoindabettern butefailed.Darkness fell.and Alice had to head back to the campsite with her family in disappoinmthe way back they stopped at a shop.where Alice spotted some amazing fossils!Buts she found theywere too expensive!Back at the camp,Alice was still thinking of the amazing fossils in the shop.Suddenly an ideaoccurred to her,'ll do everyone's jobs and then I can get all the extra pocket money to buy a fossil!"The next morning,Alice offered to dry the dishes and walk the dog,which greatly pleased Mike and JefBut things didn't go as Alice planned.注意:1.续写词数应为150左右:2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。When Dad saw Alice walking the dog,he was confused.Later that morning,Mike and Jeff approached Alice when they found she was unhappy2022~2023学年佛山市普通高中高三教学质量检测(二)英语试题第8页共8页
姓名准考证号2023年山西省中考信息冲刺卷·适应与模拟C英语注意事项:A1.本试卷分听力和笔试两部分。全卷共14页,满分120分,考试时间二、对话理解(每小题1分,共5分】120分钟(含听力测试20分钟)。2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷相应的位置上。本题共5个小题,每小题你将听到一组对话和一个问题。请你从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。3.答案全部在答题卡上完成,答在本试卷上无效。6.A.On SundayB.On Saturday.C.On Friday4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。)7.A.More homework.B.More sleepNcedC.A part---time job.N。.A.Torea Enih bk听力部分(共20分)B.To keep English diaries.C.To listen to English songs一、情景反应(每小题1分,共5分)(9.A.A bo and n fi@本题共5个小题,每小题你将听到一组对话。请你从每小题所给的A、B、B.A teacher and a student.C三幅图片中,选出与你所听到的信息相关联的一项,并在答题卡上将该项C.A father and a daughter.涂黑。)10.A.She thought the game was terrible.B.She regretted missing the score of the game.C.She believed the players played well in the game.三、语篇理解(每小题1分,共5分)西小汕B本题你将听到一篇短文。请你根据短文内容和所提出的5个问题,从每66小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。)11.What did the writer think of playing the drum one month later?C.Fun.A.Difficult.B.Easy.()12.Why did the riter n to ivep·SHOT ON MI MIX3A.Because he didn't like the teacher.AAI DUAL CAMERA英语第2页(共14页)英语第1页(共14页)
13当3时:M-N=3(+2)-1-3x+1=651当3下
5.The kind man gives out(分发)presents to13.说实话,吃太多垃圾食品对你的健康有害。people in need on Christmas Day each year.To be honest,it's bad for your health to eat too6.We should hurry up(快点)if we want to gomuch junk food.back home before dark.14.据我所知,许多外国人对中国文化感兴趣。7.After three days'hard work,MikeAs far as I know,many foreigners arefinally came up with(提出)a good solution(解interested in Chinese culture.决办法)to the problem.15.你的帮助使我们按时完成工作成为了可能。8.I love this hotel because it is close to (thebeach.Your help made it possible for us to finish the9.The room seemed warm enough so we let thework on time.fire die down(逐渐变弱).®10.Look:A couple of(几个)girls are talkinghappily under the tree.度句I,根据汉语意思,用单词或短语完成句子。Ⅱ,根据所给提示写出恰当的句子。1.刚才萨姆向他的朋友借了一辆自行车。(borrow)1.依你之见,谁最适合这份工作呢?子Sam borrowed a bike from his friend just now.In your opinion,who is the best for the job?2.如今,人们把喝茶当作是一种文化。(regard)2.越来越多的年轻老师自愿在贫困乡村教书。展Now people regard drinking tea as a culture.More and more young teachers volunteer3.这些照片经常让我想起我的学校生活。(remind)to teach in poor villages.These pictures often remind me of my school life.厅3.房子的主人杰克把我们介绍给了其他的客人。4.你应该多锻炼锻炼,而不是整天坐在那里。Jack,the owner of the house,introduced us to(instead of)the other guests.You should do more exercise instead of sittingthere all day long.4.你姐姐不在家。她已经去了图书馆吗?5.辛迪当时在拉小提琴吗?(be doing)Your sister isn't at home.Has she gone to theWas Cindy playing the violin at that time?library?6.面对困难,我们应该挑战自己。(in the face of)5.我们去看望住院的孩子们,让他们振奋起来吧。In the face of difficulties,we should challengeLet's visit the kids in hospital and cheer themourselves.up.7.从前,森林里有一只老虎。(once upon a time)6.为什么不考虑参观科学博物馆呢?Once upon a time,there was a tiger in the forest.Why not consider visiting the Science Museum?9⑧7.下公交车之前,确保你带上了所有的东西。Before getting off the bus,make sure you have8.那个表比这个表稍微贵一点点。(a little bit)all your things with you.That watch is a little bit more expensive than this8.过去苏珊常和她的朋友在公园里闲逛。one.Susan used to hang out in the park with her9.你是什么时候爱上游泳的?(fall in love with)friends.When did you fall in love with swimming?9.即使他错了,但你不应该嘲笑他。10.你能帮我倒垃圾吗?(take out the rubbish)Even though if he was wrong,you shouldn'tCould you help me take out the rubbish?have laughed at him.g度10.你可以根据天气预报选择穿什么衣服。You can choose your clothes according to the语I.按要求完成句子,每空一词。weather report.1.My daughter has a fever.(对画线部分提问)11.大多数婴儿出生时的体重在6到8磅之间。法What's the matter with your daughter?Most babies weigh between 6 and 8 pounds2.Whose ID card is this?(改为同义句)at birth.乐Who does this ID card belong to?12.丽莎非常外向,自从搬到这里以来她就很受欢3.Macau Tower is338 meters high.(对画线部分提迎。园问)Lisa is so outgoing that she has been popularHow high is Macau Tower?ever since she moved here
12.设f(x)是定义在R上的奇函数,且对任意实16.已知函数f(x)满足:①f(0)=0;②在[1,3]上数x,恒有f(x+2)=-f(x).当x∈[0,2]时,单调递减;③f(1+x)=f(1-x).请写出一个f(x)=2x-x2.满足以上条件的(x)=」(1)求证:f(x)是周期函数;2x2+sin(z+F)(2)当x∈[2,4]时,求f(x)的解析式.17.若关于x的函数f(x)2x2十cosx(t≠0)的最大值为a,最小值为b,且a十b=2,则t=】18.设f(x)是R上的奇函数,f(x十2)=一f(x),当0≤x≤1时,f(x)=x.(1)求f(π)的值;(2)当一4≤x≤4时,求f(x)的图象与x轴所围成图形的面积,。—《关键能力·素养整合》。13.已知定义在R上的偶函数f(x)在[0,十∞)上单调递增,f(3)=0,则关于x的不等式f(x十2)+f(一x一2)>0的解集为()A.(-5,-2)U(0,+∞)B.(-∞,-5)U(0,1)C.(-3,0)U(3,+∞)D.(-5,0)U(1,+∞)14设函数了)十,则下列函数为奇函数的是()A.f(x-1)-1B.f(x-1)+1C.f(x+1)-1D.f(x+1)+115.(多选题)函数f(x)的定义域为R,且f(x)与f(x十1)都为奇函数,则(。)A.f(x一1)为奇函数B.f(x)为周期函数C.f(x十3)为奇函数D.f(x十2)为偶函数4数学谎言尧不开藏信之花,虚伪结不出幸福之果晶



英语试题及答案)
2英语答案)

2英语答案)


英语试卷试卷答案)
数学f试卷答案)