首页 衡水金卷先享题答案
  • 2024届百师联盟 高三开学摸底联考数学f试卷答案

    山东省高三十月百校联考数学注意事项:1答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上:口答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答卡上对应题目的答案标号涂县。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。4本试卷主要考试内容:集合与常用逻辑用语,函数与导数,不等式,三角函数。圜一选择题:本题共8小题,每小题5分,共40分.在每小题给出的四个选项中,只有一项是符合题目要求的扣命题“3x∈Q,√x2+x+14Q”的否定是部A.Hx∈Q,W√x2十x+14QB.Vx4Q,WJx2+x+1∈QC.3x∈Q,√x2+x+1∈QD.Hx∈Q,√x2+x+1∈Q长2.已知集合A={x|x≤√3x},B={x|x2+x-6≥0},则A∩B=A.☑B.{xW3≤x≤3}☒C.{x2≤x≤3}D.{3)新用a的终边经过点(-2,1十tana)A-3Bcn.含和4.用一架两臂不等长的天称黄金,先将5g的砝码放在天左盘中,取出一些黄金放在天蜜C右盘中使天衡,再将5g的砝码放在天右盘中,取出一些黄金放在天左盘中使天粗衡,则两次共称得的黄金A.小于10g曲世仪())点容(B.等于10gC.大于10gD.无法确定5.在四面体ABCD中,“AD⊥BC”是“AB=AC且BD=CD”的A.充要条件B.必要不充分条件C.充分不必要条件D.既不充分也不必要条件6.若pg≠0,直线y=x十1与曲线y=e-3相切于点(xo,yo),则xo=A.1-3B.11CiD.11q p茶)2.某化工厂生产一种溶质,按市场要求,杂质含量不能超过0.1%.若该溶质的半成品含杂膜1%,且每过滤一次杂质含量减少3,则要使产品达到市场要求,该溶质的半成品至少应过滤A.5次B.6次C.7次D.8次【高三数学第1页(共4页)】·23-54C·

  • 2023-2024学年安徽省九年级上学期阶段性练习(一)数学试题

    化为十进制数,为3.第二类:由两个“一一”组成,二进制数为00,转化为十进制数,为0.第三类:由一个“一”和一个66”组成,二进制数为10,01,转化为十进制数,为2,1.所以从两类符号中任取2个符号排列,可以组成的不同的十进制数为0,1,2,3,故选ABCD.21.315解析:从一组中任选两条直线与另一组中任选两条直线,就可以构成一个行四边形,因此共能构成C名C号=15×21=315个行四边形.22.10解析:设停车位有个,这3辆共享汽车都不相邻的停法相当于先将(一3)个停车位排放好,再将这3辆共享汽车插入到所形成的(n一2)个间隔中,故有A2种停法,对于恰有2辆相邻的停法,可先把其中2辆捆绑在一起看成一个复合元素,再和另一个插入到将(一3)个停车位排放好所形成的(n一2)个间隔中,有AA22种.因为这3辆共享汽车都不相邻的停法与这3辆共享汽车恰有2辆相邻的停法相等,所以A2=AA号2,解得n=10,故答案为10.23.32解析:根据题意知,α,b,c的取值范围都是区间[7,14]中的8个整数,故公差d的范围是区间[一3,3]中的整数.①当公差d=0时,有C8=8种;②当公差d=士1时,b不取7和14,有2×C6=12种;③当公差d=士2时,b不取7,8,13,14,有2×C=8种;④当公差d=士3时,b只能取10或11,有2×C=4种.综上,共有8十12十8十4=32种不同的分珠计数法共占5一

  • (二)物理试题

    全国100所名校高考专顶强化卷·物理卷八参芳答案1.D解析:本题考查带电粒子在复合场中的运动。水滴与左金属板带同种电荷,由于同种电荷相互排斥,异种电荷相互吸引,故水滴会往右偏,A项错误;水滴带电荷量不同,受到的电场力不同,偏离原轨道的程度不同,B项错误;由于水滴在竖直方向受力不变,其竖直方向的运动情况不变,所以水滴在金属板间运动的时间是一定的,C项错误;由于速度不可能突变,所以水滴的运动轨迹是一条滑的曲线,不可能是折线,D项正确。2.B解析:本题考查发电机原理。由左手定则知,正离子向B金属板偏转,负离子向A金属板偏转,正离子受到的洛伦兹力向下,所以B金属板带正电.即B金属板为正极。稳定后有Q一B,解得E一dB,根据闭合电路的欧姆定律得1一,RB项正确。3.C解析:本题考查带电质点在复合场中的运动。画出带电质点的运动轨迹图如图所示,由题意可知,重方占电场力衡,有g一mg,洛伦兹力提供质点做圆周运动的向心力,有gB=m卡R根据几何知识得(2R)=(L)2+(L),联立以上各式解得B=产,C项正确。4.C解析:本题考查带电体在复合场中的运动。根据题意可知甲球只有重力做功,在竖直方向上做自由落体运动;乙球除重力之外还受到洛伦兹力作用,但乙球受的洛伦兹力总是水方向的,不影响竖白方向的分运动,所以乙球在竖直方向也做自由落体运动,但洛伦兹力不做功,也只有重力做功,两个小球在竖直方向都做自由落体运动,下落的高度又相同,故下落时间相同,甲、乙同时着地,A、B项错误;根据动能定理可知,甲、乙两球合力做的功相等,初速度又相同,所以落地时速度大小相等,甲、乙两球落地时的动量大小也相等,C项正确、D项错误。5.D解析:本题考查带电粒子在复合场中的运动。电场力与重力大小相等,则二者的合力指向左下方45°,由于合力是恒力,类似于新的重力,所以αd弧的中点相当于时竖直面圆环的“最高点”。关于圆心对称的位置(bc弧的中点)就是“最低点”,小球在该点速度最大。由于a、d两点关于新的最高点对称,若小球从a点由静止释放,最高能到达d点,A项错误;由于bc弧的中点相当于“最低点”,因而小球在该点速度最大,所受洛伦兹力最大,B项错误;从α点到b点,重力和电场力都做正功,小球的重力势能和电势能都减小,C项错误;从b点到c点,电场力做负功,小球的电势能增大,因为小球在bc弧的中点速度最大,所以小球的动能先增大后减小,D项正确。6.A解析:本题考查带电小球在复合场中的运动。小球在P点受电场力、洛伦兹力和重力的作用,因为其在P点的加速度恰为重力加速度g,所以电场力与洛伦兹力大小相等、方向相反,有号9=90。由机械能守恒定律可得msh-?m,联立解得A=2B因小球做加速运动,洛伦兹力大于电场力,小球从左侧金属板U的下边缘离开,由动能定理得2m”=mgM+L)-号g,所以d√+2g,A项正确。/Um全国100所名校高考专项强化卷·物理卷八参考答案第1页(共4页)【Y)

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    二22.What do we know about Science Museum DualDPower Solar System?32.What benefit does kelp bring?A.It can release some energy.A.It releases nutrients into seawater.阅读理解B.It is only available outdoorsB.It absorbs pollutants in the ocean.C.It makes other plants grow faster.C.It must be charged before use.It helps to reduce greenhouse gases.It involves some knowledge of the planets.理33.How did the first set of kelp differ from the23.What do the four toys have in common?second set?A.They all need parents'assistance.A.It included more kelp chains.B.They are all equipped with batteries.B.It kept moving on the seafloor..They all focus on kids'hands-on skills.It grew at a fixed depth underwater.D.They are all targeted at kids of the same age.gD.It absorbed more sunlight and nutrientsB34.What conclusion can be drawn from the last24.What is the purpose of L'Imperfetta modelingparagraph?A.Kelp grows much faster in shallow waters.阅读agency?Depth-cycling makes kelp farming possibleA.To promote the fashion business.B.To improve Italy's model industry.C.Kelp growing in darkness produces betterbiofuel.C.To attract people's attention to modeling.理D.Farmed kelp must be kept away from its naturalhabitat.解To change people's traditional idea of beauty.25.What is special about the models in L'Imperfetta?35.Which is the most suitable title for the text?A.They have mental problems.Kelp will be used to produce biofuelThey are not physically perfect.B.Kelp is friendly to the environmentC.They are older than other models.C.Seaweed farming is becoming popularD.They have received higher educationD.The growth of seaweed is accelerating26.What do we know about Della Ratta now?The air we breathe leaves much to be desired industrial activities据短文A.She has been cured of her albinism.内容B.She pretends to be like everyone else.短文后的makevoid the outdoors阅读理She has accepted her own particularity.选项中选air pollution.Why?Contained areD.She likes to use all kinds of cosmetics.读出能填入build up more than oper空白处的th27.To whom is Desiree D'Angelo most likely to oweour a gaoninto youathtubin thvill be释)within the much water.Thatt same oil irher success?最佳选bathtub will stay for a long time because it has nowhere else to.Her dance teacher.解项。选项中有两项A So why not stav indoors?B.Her makeup artist.为多余选B.Add indoor plants to purify the airC.Her classmates.项。C.Hoever what is inside may be even worseD.Her parents.D.The sources of indoor air pollution are variedE Therefore we mustn't ignore indoor air pollutionF.Agricultural activities also contribute to air pollutionG.And you don't smoke or bu wood to cook indoorWell you may think indoor air pollution doesn'tapplytoyouall,you live nowhere near a highway,farm or factory.28.What can we learn from the text?air pollution comes from some sources you wouldn't normally think of forexample your everyday obiects Moreover.people spend most of their timeA.People used to wear flowers to pray for peace.阅indoorsso indoor air pollution isa big issue读B.Oriel has changed people's lives on the island.C.Children learn sponge diving skills at an earlySome of the side effects caused by indoor air pollution are a littleworse than those of the common cold.But long-term expoure can causeage.Sponge diving cost many ancient people their lives.people to be dizzy.It can even lead to lung cancer or death.解29.What do young people today think of sponge diving?解A So why not stay indoors?B.Add indoor plants to purify the airA.It is out of date.C.However,what is inside may be even worse.B.It will make money.D.The sourees of indoor air pollution are varied.It symbolizes heroism.E.Therefore,we mustn't ignore indoor air pollution.D.It will disappear soon.F.Agricultural activities also contribute to air pollutioG.And you don't smoke or burn wood to cook indoors30.What does the underlined word "lucrative"inHere are some ways to reduce indoor air pollution.Ensure properthe last paragraph mean?ventilation (in your home by opening windows and doors.RegularlyA.Dangerous.remove dust.irand other pollutants in your home BAnd use natural阅读理Profitable.阅读理cleaning products instead of harsh(刺激性强的)chemicals that can sendC.Traditional.out harmful gases.In the future,indoor air pollution may also be controlledD.Entertaining.in more effective ways31.What is the text?A.So why not stay indoors?A book review.B.Add indoor plants to purify the air.B.A travel brochure.C.However,what is inside may be even worse.C.A diary entry.D.The sources of indoor air pollution are variedD.A scientific report.E.Therefore,we mustn't ignore indoor air pollutionF.Agricultural activities also contribute to air pollutionG.And you don't smoke or burn wood to cook indoors

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    4.-How/What about having milk and bread for breakfast?-Sounds great5.-Does Anna like ice-cream?-Yes,she does.第3版Section A1.hb a n anamp e a rbPu1regst r a w berII.1.How /What about e-mailing Amy2.thinks about 3.your birthday dinner4.two fruit salads 5.next weekGrammar FocusI.1.a ping-pong bat and some/three ping-pong balls2.some rice and tomatoes /a bag of rice and some tomatoes3.milk and bread4.two watches and two dictionariesII.1.doesn't like 2.but I don't3.Does;like;Yes;he does 4.What do;have5.What fruit(s)does;likeIII.1.brothers 2.wants 3.goes 4.is5.doesn't like 6.comes 7.classmates8.parents 9.thinks 10.don't wantSection BI.1.fat 2.really 3.lunch 4.chicken 5.starII.1.One/The last question2.your eating habit(s)3.doesn't want to have;for breakfast4.ask them about 5.eats wellIII.1-5 EFGDASelf CheckI.1.sure 2.healthy 3.carrots 4.food(s)5.well6.eat 7.sports 8.me 9.but 10.thinkII.1.Eat healthy food(s)2.Fruit,some vegetables 3.Play sports often

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    体观。l.D。理解主旨要义。根据第一段.still show a very unrealistic standard...impossible to achievefor most men..可推知,本段主要介绍了社交媒体上推崇的理想形象,女性以瘦为美,男性肌肉健壮,然而这些标准很难达到、脱离现实。2.A.推断。根据第二段deepen the view of a gap between one’s own appearance and thesocially accepted standard.可推知,社交媒体凸显出年轻人自身外表与理想标准的差距,从而导致他们作对比后对自身形象感到不满意。3.D。理解具体信息。根据第三段.they are not provided with the tools to filter it..They findsomething difficult to recognize.可知,年轻人在社交媒体上接触了大量的信息,但他们没有工具去过滤这些信息,很难对这些信息做出判断。4.C。推断。根据最后一段.social media have the power to encourage people to feel good abouttheir bodies.develop a healthier outlook.可推知,作者认为社交媒体应该鼓励并帮助年轻人对自己的身体形象形成更健康、更积极的看法。B导语:本文是一篇说明文,属于“人与自然”主题语境。瑞士科学家能够利用激光改变闪电的路径,这一科学进步能够弥补避雷针的不足。在不久的将来,它也许能保护大型建筑物免受雷击。5.B。理解具体信息。根据第二段But lightning rods can only protect a small area.are so largethat it's difficult to protect the whole building using lightning rods.可知避雷针的缺点是覆盖范围有限。6.A。理解词汇。根据第三段Scientists have been working on it for over20 years and havesuccessfully guided lightning with lasers inside a laboratory.可知,利用激光防雷的方法早已出现,并不“新奇”。7.B。理解具体信息。根据第三段Using a powerful laser.were able to guide lightning strikes.creates a path of air...The lightning can follow this path almost as if it were a lightning rod.,科学家们利用激光改变闪电的路径,以达到防雷击的目的。8.B。推断。根据末段可知,激光防雷的方法仍存在很多问题亟待解决,这种技术还有待完善。第二节阅读七选五导语:本文是一篇记叙文,属于“人与社会”主题语境。作者陪丈夫出院回家过圣诞节时,他们惊喜地发现朋友们提前帮他们装饰了房子。1.A。此空设于段中,承接上文并引出下文。作者的丈夫接受了最后一次治疗,该治疗进展非常顺利,故他们被允许回家过节。2.D。此空设于段中,下文与其存在指代关系。下文中的It指代该选项中的something flyingin the wind.3.G。此空设于段中,和上下文存在并列关系。该项和上下文分别陈述了房子室外被装饰的情况。4.F。此空设于段首,是本段的主旨句。通读第四段可知,本段旨在告诉读者为了庆祝圣诞节,房子内部的装饰情况,故选“我们发现圣诞节在屋里等着我们”。5.B。此空设于段尾,与上文存在对比关系。作者用其它的礼物和朋友们的礼物(他们的时间和爱)做对比,来衬托朋友们礼物的珍贵和贴心。PatIⅡ语言运用第一节完形填空导语:本文是一篇记叙文,属于“人与自我”主题语境。主要讲述了作者将赞美的话语

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    阅读理解A导语:本文是一篇应用文,属于“人与自我”。本文是为了解决澳大利亚语言学校英语教师缺乏问题发布的一则招聘英语老师的广告。36.D。推断。根据第二段Tasmania...is a fantastic spot to get out into the great outdoors.可推知,Tasmania是进行户外活动的合适地方。37.B。理解具体信息。根据第四段中的Due to visa limitations and a continuous flow of teachingstaf.可知,澳大利亚非常需要英语老师是因为有护照限制和教师员工的持续流动。38.B。理解具体信息。根据第五段.international students.可知,来自移民家庭的青少年可以上Department of Technical and Further Education举办的英语课程。39.A。理解具体信息。根据表格最后一行内容可知,如果被雇用,每个月最多能赚3100英镑。40.C。理解目的。根据全文内容可知,本文是一则英语教师招聘广告,目的是号召教师去澳大利亚教英语。B导语:本文是一篇夹叙夹议文,属于“人与社会”主题语境。学生们在老师的鼓励下,在设计课程中改进现有的设备设施,从而为需要帮助的人提供便利。41.A.推断。根据第一段.students were tasked with adapting existing products to make daily lifeeasier可推知,这门课程是以改进现有设备为任务。因此,改进轮椅可能会成为完成任务的一项策略。42.A。理解具体信息。根据第二段.different sizes so that they could match common bottle capsizs.可知,大小不一的圆孔是为了让开瓶器能更广泛地运用到不同规格的容器上。43.B。理解具体信息。根据第三段“.Engineers need to put themselves in their product users'shoes to build effective solutions.”It was empathy.可知,Mark Bolt认为学生们应该具有同理心,考虑得更周到。44.D。理解具体信息。根据第四段.separate small sections of text while reading可知,Michael的设备能让注意力只集中在当前阅读区域。45.B。推断。根据末段Bolt preferred to leave students'creative paths open..we have to havea chance to fail可推知,Mark Bolt鼓励他们试错、创新,从而调动出学生的创造力。导语:本文是一篇说明文,属于“人与自然”主题语境。蝴蝶数量骤减,厄瓜多尔国家公园请护林员监测蝴蝶数量、种类等,这一监督计划切实有效,研究者考虑将其推广。46.B。推断。根据第一段In the US alone..a drop of80%.in Germany.decreased by morethan70%.可推断,多项数据是为了表明全球多地蝴蝶数量锐减。47.A。理解具体信息。根据第二段.the big headache.training locals..requires significant andcontinued funding.可知,困扰蝴蝶监测保护的一个问题是培训员工的高费用。48.C。推断。根据第三段..identify butterflies to species with impressive accuracy.which waskey...to be successful.可推知,护林员对蝴蝶的精准检测是这个项目的一大成功。49.D。理解词汇。根据第四段..employ individuals.to act as citizen biologists,which usually.when funding dries up,this study represents a long-term solution.可推断,其他项目会因为资金的缺乏而被“中止”,不同于这些项目,厄瓜多尔的方案是长期的、系统的。50.A。理解具体信息。根据末段Furthermore.the researchers hope to expand their efforts toother parks..可知,研究人员未来会推广这次实验的理论,分享他们的经验。

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    第第二节One possible version:【写作提示】第四部Don打算为社区的孩子们建一个溜冰场,作者的丈But the next evening,Don came with a walking夫Jerrvi前去帮忙。一天晚上,意外发生了。Don泼水时期stick,saying he could continue working.Jerry smiled摔了一跤,左腿受伤,Jerry也得了重感冒,这意味着冰and said he could,too.Both of them wanted the kids场完工日将会推迟。根据续写第一段的首句可知,第二版to enjoy skating as soon as possible.When they were天晚上,Don拄着拐杖来到冰场,坚持工作。Jerry也在struggling to work that evening,they were surprised冰场吗?他们为何不肯多休息几天?续写第二段的首句参that many neighbors came up with barrels.They写暗示邻居们前来帮忙了,故第一段应体现此内容。根据explained that they had just heard Don and Jerry续写第二段的首句可知,在大家的共同努力下,冰场完工了。看到冰场建成后,孩子们有何感受?Don、Je灯were in poor health.And they regretted not coming和邻居们看到孩子们开心的笑容有什么感触?案to help earlier.Then,they busied themselves,guidee原by Don and Jerry.One possible version:第第But the next evening,Don came with a walkingFinally,through the efforts of Don,Jerry andstick,saying he could continue working.Jerry smiledalso neighbors,the rink was finished.It was ready部分and said he could,too.Both of them wanted the kidsBfor use and soon it became an instant hit.As soon asto enjoy skating as soon as possible.When they wereschool was over,children in the neighborhoodstruggling to work that evening,they were surprisedrushed to the rink,skating and chatting.Seeingthat many neighbors came up with barrels.Theythem have so much fun,we were so happy,写explained that they had just heard Don and Jerry考especially Don and Jerry,who were proud of whatwere in poor health.And they regretted not comingthey had done.And the neighbors thanked them forto help earlier.Then,they busied themselves,guided案their leading role in building the rink.by Don and Jerry.详见答案解析页第四部Finally,through the efforts of Don,Jerry andalso neighbors,the rink was finished.It was readyfor use and soon it became an instant hit.As soon asschool was over,children in the neighborhoodrushed to the rink,skating and chatting.Seeing写them have so much fun,we were so happy,especially Don and Jerry,who were proud of whatthey had done.And the neighbors thanked them fortheir leading role in building the rink.第B1-B4版1-5 CBCBA56.living期6-10 ACBAC57.was included11-15 CABAB58.the版16-20 CACBA59.and21-25 ADACA60.colorful26-30 DBABC61.which考31-35 CDBDB62.to wash36-40 CEGFB63.joyfully案41-45 CADBO64.within/in46-50 ACDAB65.expression⑧51-55 DCBAD写作第一节One possible version:第14A lecture on how to develop scientific thinkingAn inspiring lecture,which meant to help students thinkscientifically,was delivered by Mr Brown,a foreign teacherBfrom Zhejiang University,from 9:00 am to 11:00 am lastSaturday in our school hall.Mr Brown began his lecture with daily life examples to参explain the importance of applying scientific thinking.Then hedetailed a set of principles that we should obey to develop考scientific thinking.Lastly,he stressed the importance ofpracticing these principles in our daily life案The two-hour lecture was so successful that many studesaid with great excitement that they had benefited a lot.(范文中的画线句子可作为佳句背诵)8

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    traditional culture and customstudy group in your school.I'm glad that you are so fascinated by our traditional culture and customs and I'd be trulythrilled if you could share some insights into the topics and the activities that your study groupwill explore.Are you focusing on some specific aspects,such as Chinese calligraphy,festivalcustoms,or ancient literature?I'm eager to hear about your reflections and the valuable lessonsyou've gained from studying Chinese traditional culture and customs.Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua第二节Paragraph 1:Then Dad gestured and used some easy English words.The farmers seemed to understand andDad took a container out of our car.The next thing I knew was that Mom and I were sitting insidethe truck next to the driver,and Dad was in the back with another two men.They sang us songs allthe way to the nearest town and pulled into a gas station.We got off.Dad thanked them andoffered to give them some money.But they all laughed and refused without hesitation.Dad thenfollowed a worker to fill the container.Paragraph 2:When the container got full,Dad came back to us and he heard the truck driver say somethingto him.Dad showed a puzzled look.Soon,the worker who knew Spanish laughed,"It's dark.Theywant to make sure you get back to your car safely,so they offer to drive you back."When wearrived,we expressed our gratitude for their kindness and waved goodbye to them.Then,theydrove away into the night,singing merrily.This was really a memorable trip for my family,fromwhich we learned a valuable lesson-there are good souls everywhere,even if they comedisguised in a worn-out truck.

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    口■■■口口二第二节(满分25分)【参考范文】On the same day,a staff member contacted Andy.The staff said that they would be happy tohelp.An hour later,they brought and dumped their snow in front of Andy's house.A special winterappeared in August.Brooke was excited when she saw the cool snow.She was supported by Andy toclimb over the snow,and slowly rolled on the snow.Her black hair was stained with snow,and itwas shining in the sun.Brooke would not leave this little pile of snow and played until all the snowdisappeared.A few hours later,Brooke died.Andy thought Brooke would have two weeks to stay with him,but instead there were only three days.Luckily,he got the best three days for Brooke.Rememberingthe helpful suggestions and enthusiastic responses he received,Andy then posted Brooke's life storyon the forum and thanked all the people.He was especially grateful to Power Sport.With their help,Brooke enjoyed a little pile of snow on a hot summer day."Rest well Brooke,I won't forgetyou,”wrote Andy.【解析】第二部分阅读第一节21.A细节理解题。根据“Autumn Tiger”部分中的“Although Start of Autumn indicates thebeginning of autumn,hot weather will not come to an end.”可知这一部分谈论的是“天气”,故选A。22.C细节理解题。根据“Fleshing out in autumn”部分中的“If one has lost weight during thesummer,then at the beginning of autumn,he or she needs to flesh out by eating manydifferent kinds of delicious food,.especially meat..”可知,秋天要通过美食来增加重量,故选C。23.D细节理解题。根据“Eating peaches”部分中的“People believed that in this way,plagues(瘟疫)could be prevented for the whole year.”可知,把桃核留到新年是为了祈求来年健健康康,故选D。B24.B细节理解题。根据文章第一段“The left lane of traffic was almost at a standstill as the rightone crept(缓慢移动)steadily ahead,.filtering(汇入)into the left at the last possible英语参考答案·第2页(共8页)

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    W:I doubt we have the money for that.Text3“周末爬山”M:If you're going mountain climbing this weekend,.be prepared for some difficultconditions.The weather report says it will be windy.W:I know,Dad.Bob and I will be very careful.We won't do anything dangerous.Text4“上夜课学设计”W:I would like to study fashion design,but I can't afford it right now.M:I suppose you're talking about a full-time course,but you can take evening classes after work.W:Good idea.Text5“开网店”W:I heard that you used to be in a construction business.M:Yes.I spent 33 years on the job.I've been running an online clothes shop since last year.W:Wow!Sounds like you'll never stop workingText6“跨文化交际”W:Oh no!I don't have Amanda's phone number.M:What's wrong,Miyako?W:6Amanda said we should get together again and that I should call her.But I don't have her phone number.M:I see.7Well,don't worry about it.For Americans,thats usually a friendly way to say goodbye.Its like whenAmericans say Hello,how are you?,but they dont want you to tell them how you are.Its just a friendly greeting.W:So saying Lets get together sometime!is similar to that?M:Yeah,thats right.Text7“英国之旅”M:Maria.what do you want to see in London tomorrow?W:I'd like to go to the zoo tomorrow morning.And then.I'll go to the British Museum in the afternoon.M:Well,you know.there's a lot to see in the museum.W:Oh,yes,indeed.8After that,I'd like to go to the Tower of London.M:8But I don't think you have enough time.Probably you can go there the day after tomorrow.W:8OK,Ben.I just wanted to make the most of my stay in Britain.9I'll stay in London for three days.And I'llgo to Oxford to see a friend.That will take me two days.I'll also go to Manchester and stay there for one day.That's what I planned.M:(10Your sister is studying in Edinburgh,right?W:10Yes.That's why I'll stay there most of my days.Text8(第13题为总结题)“医生给出的饮食建议”M:The doctor just told me I have to be careful about things I eat.W:Like what?M:Well,for example,he told me to eat fish.No more hamburgers or fried chicken.W:Yuck!11I hardly eat fish.I don't like it at all.M:I don't,either.He wants me to eat a lot of vegetables,too,especially green ones.But that's okay.I like them.W:Oh,vegetables.I often have carrots and tomatoes.They're my favorite.M:12He also told me not to drink any coffee.That's difficult.I love my coffee in the morning.W:I know what you mean.I do,too.But I drink too much,six or eight cups a day.Coffee with cake or pie after agood meal is...M:Cake or pie?The doctor said no to them,too.W:I almost always have them in my house.You know,I don't think I'd like your doctor very much.Text9“拜访老同学”W:Marc,come on in.M:Hi,Betty.Haven't seen you for ages.How are you?W:Fine.14It has been ten years since we graduated.And you haven't changed much.Did you have any trouble

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    7.What does the man say about the new job?A.It's challenging.听第7段材料,回答第8、9题。B.It's well-paidC.It's creative.8.What does the woman want to do?A.Travel along the Silk Road.B.Organize trips along the Silk RoadC.Read more books about the Silk Road9.What does the woman probably like about Iran?A.Its history.·B.Its climate.C.Its art.听第8段材料,回答第10至13题。10.What does the woman use to make the soup?多码粘A.Fresh tomatoes.B.Canned tomatoesC.Roast tomatoes11.Who taught the woman how to make the soup?A.Her aunt.如B.Her friend.C.Her mother.12.Why does the woman replace cream with milk?题卡A.It is much cheaper.B.It makes the soup taste better.C.It was recommended by a friend.13.How long should the soup be boiled?A.For about 5 minutes.B.For about 10 minutes.C.For about 30 minutes.听第9段材料,回答第14至17题。答案14.What does the woman offer to do for the man?A.Clean up his room.B.Make a call to a hotelC.Change travelers'checks.15.What does the man think of the town?最佳A.Large.B.ModernC.Beautiful.对话16.When was the town founded?A.In the 7th century.B.In the 13th centuryC.In the 17th century.17.Where are the speakers probably?A.Near a square.B.In a hotel.C.At a travel agency.听第10段材料,回答第18至20题。18.What will the government do for the trip?A.Make travel plans.B.Guarantee securityC.Offer financial support19.What can be known about Leanne?A.She is fluent in Chinese.B.She hasn't been abroad.C.She will organize the trip.20.What is Leanne going to do later?A.Teach kids Chinese.B.Raise questions about trips.C.Share her experiences.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A个选With over 600 castles,unique cultural traditions and dramatic coastline,it's shocking that听完only a small percentage of visitors to the United Kingdom set foot in Wales.Here's what to knowfor planning your trip to Wales.Planning Your TripBest Time to Visit:Wales is at its best from the late spring through early summer.You canexpect a fair bit of rain,but also beautiful flowers then.Wales's mild,damp climate means that英语试题第2页(共8页)

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    Parents play a crucial role in the 57 of the curriculum.Students may ask for your help in58 what they are learning at home.We encourage you to take a look at the free 59 on thiswebsite,so you can 60 along with what your children are learning in the classroom!Sincerely yours,Linda41.A.continueB.decideC.promiseD.manage42.A.meansB.supportsC.requiresD.guides43.A.prohibitedB.welcomedC.repeatedD.ignored44.A.feelingsB.decisionsC.opinionsD.thoughts45.A.simplyB.properlyC.possiblyD.patiently46.A.takes backB.takes overC.takes placeD.take turns47.A.interactB.competeC.agreeD.quarrel48.A.selectB.saveC.controlD.develop49.A.unwillingB.likelyC.freeD.ready50.A.RatherB.ThusC.OtherwiseD.Then51.A.easierB.longerC.betterD.less52.A.attitudeB.reflectionC.energyD.behavior53.A.qualitiesB.purposesC.servicesD.suggestions54.A.challengeB.opportunityC.solutionD.honor55.A.dependB.holdC.actD.keep56.A.divideB.connectC.argueD.share57.A.successB.taskC.safetyD.problem58.A.findingB.endingC.introducingD.promoting59.A.ticketsB.lessonsC.mealsD.entries60.A.lookB.walkC.followD.grow第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chinese seal carving(印章雕刻)originated during the Shang Dynasty.In the beginning,the characters carved on seals were the same as 61 (that)used in writing,such asXiaozhuan of the Qin Dynasty.However,with Chinese writing 62 (become)increasinglystandardized and simplified,it became a tradition to use Xiaozhuan for seals.空·70【24·G3DY·英语(六)一R一必考-QG】

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    准备之后才能表达善意。38.D。根据下文positive interactions可知,此处指“友好的”话语。39.A。根据上文Low-effort”positive interactions可知,这会减少”孤独感。40.B。根据下文Hinking you to the people around you可知,一个善意的便利贴可以连接你和周围的人。

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    recognize your talent,your ability and your skill.Find out what you are good at or what make you happy and then work on it. Don't worry about why people will say or think.It's your life; you have to live it and be yourself.

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    【答案与解析】 作者曾因被暴雪被困在家中无法外出而情绪低落,可最后作 者悟出了重要的人生道理一身处困境时不轻言放弃,要积极 面对。 24.A根据第2段倒数第2句中的under house arrest可知,作者 觉得自己像被软禁了一样。由此可知,作者不开心。 25.C本文第1、2段介绍作者因暴雪被困家中无法外出,第3段 介绍人们在生活中总会遭遇一些困境,重要的是如何应对。第 4、5段列举了两个面对困境不屈服,积极面对的事例。因此,第 3段在本文中起着承上启下的作用。 26.D第4段列举了Hannah和Nelson Mandela的事例,讲述了 他们如何在困境中悟出了重要的人生道理。由此可知,作者提 及annah和Nelson Mandela是为了告诉读者身处困境时该

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    10.What will the woman probably do next? A.Hand her job over to Joe. B.Look for a babysitter. C.Phone her son at once. 听第8段材料,回答第11至13题。 11.What did the man think of the awards? A.Hard-earned. B.Boring. C.Exciting. 12.Who won an award for the achievement in sports? A.Mary. B.Chris. C.Paul.

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    22.Why are gondolas recommended? A.They represent the city of Venice best. B.Tourists will be clear about the total cost. C.They're the most economical means. D.Tourists can enjoy the city much faster. 23.If you take a water taxi with two bags for a quarter,how much should you pay? A.e17. B.e30. C.e48. D.e51.

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    【答案与解析】 2l.B细节题。根据第2部分可知,Jane Austen的《傲慢与偏见》 是Nisha Sharma最喜欢的一本书。 22.本题怎么考本题考查了英语学科核心素养之关键能力,体现 了高考评价体系之基础性考查要求。本题要求考生根据文中 信息做出合理判断。 答案 解题分析 推断题。根据Vesper Stamper所说的最后一句话 可知,该作者从《简·爱》中学到,变化有时发生在人们细小的 行为中,即细微之处见变化。 23.A细节题。根据四个部分中所分享的书的介绍可知,这些书 的主人公都是女性。

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    第一部分单句填空(共10小题;每小题2分,满分20分) 阅读下面句子,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的 正确形式。 滚动内容:英语1 Units1~2 1.I wonder they are prepared to share the cost of the flowers with you. 2.Organizations such as the United Nations (con- cern)about the rapid growth of commercial air travel. 3.He told me that he (teach)English since he came here. 4.Food in small pieces could be eaten easily with twigs ( which (gradual)turned into chopsticks. 5.He commanded that more roads (build)in order to improve the traffic flow.

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    的老惯。 27.B作者用自己追逐“钢琴梦”并最终梦想成真的经历来鼓励人 们坚持自己的梦想。

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    year and I think you are fit to it.How about join us?The camp is at the foot of a small hill close to a river.So beautiful a place is that we were shocked!We can hear birds singing happy all around.Everybody sleeps in tents,which is very excited.We usually work only five hours a day,but we will have plenty of spare time to visit the area and have a fun.If you have interests in it,reply to me soon.

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

    试题答案 1~5 BACAB 6~10 BCCCB 11~15 CCBCA 16~20 ABBCA

  • 2024年衡水金卷分科综合卷 老高考英语三全国二卷

  • 金科大联考·2023~2024学年度高三年级12月质量检测地理C答案

    1、金科大联考·2023~2024学年度高一年级12月质量检测(24308A)生物A试题


    1、金科大联考·2023~2024学年度高一年级12月质量检测(24308A)生物A答案


    1、金科大联考·2023~2024学年度高一年级12月质量检测(24308A)


    2、金科大联考·2024届高三10月质量检测(24045C)数学答案


    2.已灯抛物线Cy=2x(P>0)的焦点为R准线为,点AB在1上直线F与抛物线C交于M,N,M到准线的距高为3,直线M.O.B三点共线,若NM=2NF,则NB=A.1B.4三、填空题:本题共4小题,每


    3、金科大联考·2023-2024学年高二上学期9月月考(24057B)数学答案


    四、解答题:本题共6小题,共70分。17.解:()在△MBC中,由正弦定理可得A品BsC,…1分b又2 bcos B-acos C=ccosA,所以2 sin Bcos B-sin Acos C=si


    4、金科大联考·2023-2024学年高二上学期9月月考(24057B)语文答案


    夏慧室(二)语言文字运用1(本题共2小题,8分)阅读下面的文字,完成21~2盟·、对《红艳梦》的研完,芳名专通浪红学家周洛马先生将“红学”界定为“作者学、版本学、脂学、探铁学”四个方向。周先生蒸为大家


    5、金科大联考·2023-2024学年高二上学期9月月考(24057B)政治答案核对


    山东省2022年普通高中学业水等级考试(冲刺卷思想政治本试惑共20题,共10分,考诚时间90分钟,考试结束后,将本诚卷和答题+一并交回。注意事项:答题前,考生先将自己的姓名、考生号、考场号和座位号填


  • 安徽鼎尖教育 2024届高一2月开学考语文答案

    叩之A以小者B则小鸣¢叩之D以大者E则大鸣F待其G从容寸然后尽其声下列对文中加点词语的相关内容的解说,不正确的一项是(3分君子,指有学问、有修养的人。与“君子坦荡荡”中的“君子”意义相同B.绳,木工用来取直的墨线。后引申为准则、法度之意,例如“绳之以法”。C金,古代金属的通称。文中指金属制的刀斧等。“金石可镂”的“金”也指金属。而,在句中表转折,与《劝学》中“吾尝终日而思矣”的“而”意义不同。2.下列对以上三则文段的理解与分析,不恰当的一项是(3分)女段一中,作者首先提出了全文的中心论点,进而论述学的作用。B文段二中,作者是从“问”与“答”两个角度来说明“此皆进学之道也”。个文段三中,作者用古谚语进行举例论证,强调有一技之长的重要性。D这三则文段围绕“学”的话题,从不同角度进行了阐发,都使用了比喻论证。:13.把文中画横线的句子翻译成现代汉语。·(8分)(1)君子博学而日参省乎己,则知明而行无过矣。(2)善问者如攻坚木,先其易者,后其节目,及其久也,相说以解14.以上三则材料都旨在勉励学,但侧重点各有不同,请分别概括。(二)古代诗歌阅读(本题共2小题,9分)产阅读下面这首宋词,完成15~16题。核服剪牡丹·舟中闻双琵售张先0野绿连空,天青垂水,素色溶漾都净。柳径无人,堕絮飞无影。汀洲日落人归,修巾薄状,撷香拾翠相竞。如解凌波,泊烟渚春暝。彩绦朱索”新整。宿绣屏、画船风定。金凤响双槽,弹出今古幽思谁省。玉盘大小乱珠迸。酒上妆面,花艳眉相并。重听。尽汉妃一曲,江空月静。【注】①张先,北宋婉约派代表人物。②彩绦朱索,指五颜六色的彩带,泛指美人身上的衣饰。③双槽,指双琵琶,槽是琵琶等乐器上弦的格子。15.下列对这首词上阕的理解和赏析,不正确的一项是(3分个A.词的前三句是环境描写,词人通过绿野、天空、江水等意象描绘了一幅明澈洁净的江上美景图。B.“天青垂水”句,一个“垂”字将天空、水面连接起来,水天一色,炼字精当。C.“柳径”二句写岸边柳荫小路空无一人,只有柳絮飘舞,写景率直,D.“汀洲”五句转向人物描写,船夫们竞相采香草、拾翠羽,用语实,却有妙趣踩水而行,泊船洲边。16.白居易的《琵琶行》以高超的技巧手法摹写音乐,这首词在写法上受白居易《琵琶行》的影响甚大。本词下阕是如何描写音乐的?请简要分析。(6分)(三)名篇名句默写(本题共1小题,6分)17.补写出下列句子中的空缺部分。)李白的(梦游天姥吟留别中,“凤现实的过渡句。”是表现梦境破灭,在惊恐中转入(2)在《赤壁赋》中,苏轼运用比喻的修辞手法来表达“人生短促,人类渺小”的感慨的两句是(3)叠词用得好,可将自然景色或人物描绘得生动形象。古代诗词中运用叠词而又能产生这种效果的有很多,如:“通,水多册三、语言文字运用(20分)(一)语言文字运用I(本题共3小题,13分)阅读下面的文字,完成18~20题。高一年级语文试卷第5页共6页

  • 铭师文化 2023~2024学年第二学情安徽县中联盟高二3月联考(4331B)数学试题

    1、安徽金榜教育 2023-2024学年高二1月期末联考政治试题


    1、【热荐】安徽金榜教育 2023-2024学年高二11月期中联考化学x试卷


    1、2024届全国100所名校单元测试示范卷·化学[24·G3DY·化学-LKB-必考-H


    2、2023-2024学年云学名校联盟高二年级期末联考数学试题


    1、2022-2023学年辽宁省名校协作体高二(下)期末联考物理试卷


    解四职雨2设磁场区Ⅱ的磁感应强度大小为B,据牛顿第二定律有qvB,=m解得B,=2m3gL(2分)第二种


    3、安徽省2023~2024学年高二第一学期期末联考生物答案


    1、衡水金卷·湖南省2022-2023学年高二下学期期末联考化学答案试卷答案答案


    1、衡水金卷·湖南省2022-2023学年高二下学期期末联考政治答案试卷答案答案

    4、百师联盟 2023~2024学年高二12月大联考生物答案


    1、[百师联盟]2023~2024学年高二12月大联考生物(90分卷)答案


    1、[百师联盟]2023~2024学年高二12月大联考地理(90分卷)答案


    <


    5、[百师联盟]2023~2024学年高二1月大联考生物答案


    1、天一大联考 顶尖联盟 2023-2024学年高二秋季期中检测(11月)语文试卷答案


    1、天一大联考 顶尖联盟 2023-2024学年高二秋季期中检测(11月)英语试


  • 百师联盟 2023-2024学年高二期末联考(6月)答案(数学)

    1、天一大联考 焦作市普通高中2023-2024学年(上)高二期末考试数学试题


    1、天一大联考 2023-2024学年安徽高二(上)期末质量检测生物(专版)试题


    1、天一大联考 安徽省2023-2024学年(上)高二冬季阶段性检测化学试题

    <


    2、河南省开封五校2023~2024学年高二上学期期末联考物理答案



    3、河南省开封五校2023~2024学年高二上学期期末联考生物试题



    4、天一大联考 2023-2024学年安徽高二(上)期末质量检测英语试题


    1、2022-2023学年西藏拉萨市高二(下)期末联考物理试卷


    湘豫名校联考2022年11月高三一轮复诊断考试(二)物理参考答案题号123456789101112答案00力


    5、衡水金卷·湖南省2022-2023学年高二下学期期末联考政治答案试卷答案答案


    1、衡水金卷·湖南省2022-2023学年高二下学期期末联考政治试题试卷答案答案


    1、甘肃省白银市2022-2023学年高二下学期开学考(上学期期末)联考语文试题答案<


  • [绵阳一诊]绵阳市高中2022级第一次诊断性考试地理试题

    1、[绵阳一诊]2024届绵阳市高中2021级第一次诊断性考试数学f试卷答案


    2.如图所示,站在地面上的某人通过滑轮将质量为a的物块以速度竖直匀速提升时,人拉绳的力与水面的夹角为0。不计绳与滑轮间的摩擦,重力加m速度为g,则人对绳的拉力做功的功率为2A.mgv1B.mgoC.


    2、河北省2024-2025学年第一学期八年级学业水检测一历史答案


    1、河北省2025届高三年级大数据应用调研联合测评(I)语文试题


    1、河北省2025届高三年级大数据应用调研联合测评(I)物理答案


    不发光,电流表的


    3、临汾一中2023-2024学年第二学期高三年级保温考试(6月)答案(政治)


    1、2023~2024学年怀仁一中高三年级摸底考试(24010C)英语试题及答案


    33.D。细节理解题。根据文章第二段the child,.apparently,disobe


    4、辽宁省铁岭市六校2022-2023学年下学期高二期末考试(24-05B)化学试卷答案


    1、甘肃省白银市2022-2023学年高二下学期开学考(上学期期末)联考语文试题答案


    绝密★启用前高一语文考试注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位


    5、邕衡金卷·名校联盟 柳州高中、南宁三中2024届一轮复诊断性联考数学试题


    1、邕衡金卷·名校联盟 柳州高中、南宁三中2024届一轮复诊断性联考生物试题


    1、邕衡金卷·名校联盟 柳州高中、南宁三中2024届一轮复诊断性联考生物答案

    <


  • 金太阳大联考南阳地区204年秋季高一年级期中适应性考试卷(25-123A)地理答案

    1、[湖南大联考]湖南省2025届高三年级阶段检测联合考试(10月)数学试题


    1、[三重教育]2024-2025学年高三年级8月联考化学试题


    1、[高三总复]2025届名师原创模拟卷(十)10英语(XS5)试题


    1、[


    2、湖南省2024年九年级(上)月考试卷(一)物理试题


    1、安徽2024年“江南十校”高一年级5月份阶段联考试题(语文)


    1、衡水金卷 广东省2024届高三年级5月份大联考试题(物理)


    1、[衡水金


    3、金太阳2023-2024学年广东高一第一学期期末教学质量检测(24-325A)地理答案


    1、金太阳大联考南阳地区2023年秋季期末热身摸底高一年级考试卷(24-273A)语文试题


    1、邢台市2023-2024学年高二(上)金太阳期末测试(24-223B)政


    4、豫智教育·2024年河南省中招权威预测模拟试卷(三)英语答案


    1、河南省驻马店市2023年秋季九年级中招第一次适应性测试语文x试卷


    1、河南省驻马店市2023年秋季九年级中招第一次适应性测试生物


    1、20


    5、余江一中2025届高三年级第二次模拟考试(25-T-116C)地理答案


    1、[鹰潭二模]江西省鹰潭市2024届高三第二次模拟考试试题(地理)


    18.阅读图文材料,完成下列要求。(18分)0本四4巴西利亚依托帕拉诺阿湖而建,该市行政区、中心商务区、


  • ‹‹ 226 ››
扫码二维码