• 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    23.What do Green Street and Newmarket Road have in common?A.There are many large stores.B.They are far from the city center.C.There are all kinds of goods on sale.D.They are famous for fast food restaurants.BWhen tennis player Sam Bencheghib recognized the way the oceans in his home country,Indonesia,were polluted,in 2009 he and his older brother,Gary,co-founded Make a ChangeWorld,an organization supporting sustainability(可持续性)as well as helping to cut plastic(塑料)pollution.The company shares short videos encouraging eco-friendly actions.Bencheghib has worked on several projects overseas.But he wanted to do something in theUnited States on his own.In January,Bencheghib came up with the idea to run from Los Angeles toNew York,to make people pay attention to plastic pollution and its influence on oceans.Starting onJune 8,Bencheghib has kept running 20 miles a day for 140 days.Along the way,he plans to hosteducation speeches at schools,universities and town halls as well as organize street and city cleanupsto influence people.Bencheghib said he understands the difficulty of his task but recognizes that taking risks oftenhas advantages.Unsurprisingly,when he told his team and coaches about his plan,he was met withsurprise."We were all really excited but couldn't believe it,"teammate Christopher Auteri said."It'scrazy how long it is,but we know if there's anyone who's going to do it,it's going to be Sam."Since Bencheghib broke the news to the team,there have been no plastic water bottles in thelocker room,and teammates join Bencheghib on training runs.Coach Wouter Hendrix saidBencheghib's work shows his persistence (and courage,which he believes will serve asinvaluable qualities for completing his run.24.What encouraged Sam to set up his organization?A.A conversation with his brother.B.The sea pollution in Indonesia.C.The videos he watched.D.A match he played.25.What decision did Sam make to protect the oceans?A.Meeting local leaders.B.Running across America.C.Creating something to replace plastics.D.Inviting people to give speeches in schools.26.What did Sam's teammates do after they heard his decision?A.They gave him some money.B.They joined his organization.C.They refused to play tennis with him.D.They showed their support with their actions.2022一2023学年普通高中高二(上)期末教学质量检测英语试题第4页共10页

  • 衡水金卷先享题2024答案数学分科综合卷 新教材乙卷A

    仅当M,A,F,三点共线时,等号成立,所以|MA+即△F,F2M是直角三角形,故MF,P+|MF22=|AF2+|MF2|=3a+|MA-|MF,≤4a=8,解得a=|F,F2P=400,又1|MF,-|MF21|=2a=16,所以之即。4由椭两方程可约名-所以||MF,-|MF21P=400-2|MF,I|MF2,解得|MF,|·|MF2|=72.3,故2c=2√a-b=2.5.(1,+)易知渐近线为1:22x-y=0,l2:-22x-8-2+=1由题知c=1,F,(-1,0),A(0,b),设y=0,所以直线n∥亿,故直线n与渐近线L,距离为54d=1,又点M在C的左支上,所以点M到渐近线l8(),由AB-PB1,可得-子F在,即的距离大于零,故点M到直线n的距离大于1.(-1,-b)=1w,得=子-子因36.A由题得a=4,b=3,双曲线的渐近线方程为y=3±,即3生4y=0由双曲线新近线关于:箱对称为点B在椭圆上,所以25,469a29b2=1,解得a2=5,所以可知点(3,0)到两条渐近线的距离相等,故d=6=51-4做横圆6:号兰-1|3×3-0×49V32+(-4)25基础点27双曲线6-1.B设渐近线方程为bx-ay=0,右焦点(c,0),右顶点(a.,0),由题得6c_26,故e=2怎么解题c1【腾远解题法:[2]3;[3]4:[4]2:[5]6-2.1,5易知渐近线方程为y=士。,因为sa【答案】47,所以ana=,又1与C没有交点,所以262W62I调远都题法,21,3到会,4号a≤1凳-智所以1号,则e21+s7[5]2a2;[6]3e;[7]2b【答案】27.B由双曲线方程可知渐近线方程为y=±x.设直3-1.线x=a与两条渐近线的交点的坐标分别为D(a,2516石1由感得台行即6=专①又的11②.由①②得。2=25,=16,故双曲线方程为11b),B(a,-b),所以Saae=2a[6-(-b)]=ab=8,而双曲线的焦距为2c,又c=√a2+b≥√2ab=4,当且dr=12516仅当a=b=2√2时取等号,所以2c≥8,故焦距的最小值为8.3-2.21易知该渐近线方程为y=名,4=号因为7-1.C设LE0D=a,则anQ=6,因为∠ED0e=25k,所以25a2=bc.因为焦点到ax-by=0的距离为2,所以d=|bc=6=2,即5c2-c-45=0,∠80F,直线y=-音(:-2)的斜率为-号,所以√a2+b所以c=50=1故=号分tan 2a=-品子释得ma总宁所以4-1.43+42易知a=b=2,c=2√2,|AF,-AF2=2a=4①,因为AF1⊥AF2,所以AF,1P+AF212=627-2.B由双曲线的定义知|PF|=0+2a=52①.又|F,F21=32②,由①②得|AF2+|AF,=43,所以a△AF,F2的周长为43+42.a,名0,e成等比数列,所以子=ac②.又+6=634-2.72由双曲线方程可得|F,F2=20,因为0M=c2③,联立①②③得c=22,所以a=√2,b=√6,故虚10=R,R,所以点M在以FR,为直径的圆上,轴长为26.腾远高考交流QQ群73050064257

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    A:74.From:PennyTo:Ted四)Was she ill?Subject:Sharing some booksB:She fell down from a chair yesterday and hurt herDear Ted,back badly.正确形I've been busy in the last few weeks.I'm busypreparing 66.A:Sorry to hear that.75.每词限the final exam.But I stillkeep reading.B:Thank you,Emily.And though I can't go this time,I have just finished a funny book set called IFunny,I Even Funnier and I Totally Funniest.I would like to join you next time.They talk about a kid,Jamie Grimm,who got hurtA:Great.I'll tell you if there is another volunteer workin 67.car accident and had to move in alater.wheel.Because his parents died in the accident,密eryJamie couldn't live by 68.六、书面表达(20分)and had to liveSpi-with his aunt and uncle.His aunt and cousins didn't初中时光已过去两年多,现在的你和刚刚进人中treat him well.Luckily,his uncle Frankie was niceto him.One day,Jamie was telling jokes in his学的你比起来,肯定有了很大的改变。请你根据以下nd,uncle's restaurant.Then,his uncle told him要点和要求,用英语写一篇发言稿,参加你们学校的英69.antake part in a joke competition.The语主题演讲活动。three books show his journey in the competition.要点:There are some really funny jokes in the books.I often laughed out loudly and told my mom one of1.过去你是什么样的;the jokes.70.you are interested,I will2.现在你是什么样的;share some with you next time.3.你的感受。五、补全对话(5小题,每小题2分,共10分)要求:根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适1.文中不要出现所在学校的校名和师生姓名;当的句子,使对话的意思连贯、完整。2.词数100左右(开头和结尾已给出,不计入总词封A:Hi,Andy.I am going to Central Lake tomorrow数)。morning.Good morning,everyone!I am very happy to beB:The Central Lake?71.here to make a speech today.Today I'll talk about howA:Oh,I'm going there to do some volunteer work.WeI have changed since I entered middle school.will pick up rubbish in the lakeB:That's good.I know there are always people thro-wing rubbish into Central Park.A:72.And the rubbish will surely do harm to the waterand fish in the lake.线B:I totally agree with you.It's important to protectthe environment.Yeah.73.I'd like to,but I have to take care of my grandma inThat's all.Thank you!the hospital this weekend.第6页(共6页)【英语·九年级HEN·卷(四)】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    第二节(满分25分)151阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。My mom only had one eye.She ran a small shop at a market and collected old clothes and someother things to sell for the money we needed.Once during elementary school,it was field day,andmy mom came.I was so embarrassed()and wondered how could she do this to me?I threw hera hateful look and ran out.The next day at school,my schoolmates asked me,"Your mom only hasone eye?!"and laughed at me.I was so angry with my mom and wished that she would just disappear from this world.So I saidto my mom,"Why don't you have the other eye?!You're only going to make me a laughingstock(!"My mom did not reply.I guess I felt a little bad,but at the same time,I felt so good to havesaid what I wanted to say.Maybe it was because my mom hadn't punished me,I didn't thinkthat I had hurt her feelings very badly.For the words I had said to her earlier,there was something hurting at me in the corner of myheart.Even so,I hated my one-eyed mom and our poor life.I told myself that I would becomesuccessful in the near future,so Istudied very hard.Later I got accepted by the Seoul University,Ileft my mother and came to Seoul to study.Then I got married there.I bought a house of my own.Then I had kids,too.Now I am living happily as a successful man.Ienjoy the life in Seoul because it's a place that doesn't remind me of my mom and my past.Thiskind of happiness was getting bigger and bigger,until one afternoon someone knocked at my door.香注意:1.续写短文的词数应为150左右;01Sns.aoi o oT2续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。Paragraph 1:It was my mom!And still with her one eye!出on mgParagraph 2:"My son,I'm so sorry that I only have one eye."my mom said.2022一2023学年普通高中高一(上)期末教学质量检测英语试题第10页共10页

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    28.What did the new modeling techniques reveal?A.Food-related emissions can be avoided by making changesB.The cows in the field produce more emothdeadowC.Human activities are to blame for emiondgormingD.Every part of food supply produces greenougae29.What can be coneluded from Para.3?A.A slight drop of eating meat will help the environment.B.The consumption of dairy leads to the rise of emissions,C.The focus on meat consumption will reduce the emissions3D.Raising fewer farm animals can protect the environment.30.What could be inferred about low food chain choice?A.It uses plants to replace meat for human consumption,B.It's crucial to protect animals low on the food chain.C.Most ocean animals don't do harm to ecological systems.D.It offers animal products from low end of the food chain.31.What does Waite think the government should do?A.Educate people about food based on plants.B.Take measures to reduce food waste in production.C.Cut down on the big polluters in food production.D.Launch a campaign for the public to go vegan.DDrinking coffee-particularly two to three cups a day-is not only associated with a lower risk of heart dis-ease and dangerous heart rhythms but also with living longer,according to new studies."Because coffee can quicken heart rate,some people are anxious that drinking it could trigger or worsencertain heart issues.This is where general medical advice to stop drinking coffee may come from.But our datasuggest that daily coffee intake shouldn't be discouraged,but rather included as a part of a healthy diet for peo-ple with and without heart disease,"said Peter M.Kistler,the study's senior author."We found coffee drinkinghad either a neutral effect-meaning that it did no harm-or was associated with benefits to heart health."Researchers looked at varying levels of coffee consumption ranging from up to a cup to more than six cupsa day and the relationship with heart rhythm problems;cardiovascular disease,including heart failure andstroke;and total and heart-related deaths among people both with and without cardiovascular disease.Patientswere grouped by how much coffee they reported drinking each day:0,5 cups/day.Coffee drinking was assessed from questionnaires completed upon entry into the registry.Overa,they ei-ther found no effect or,in many cases,significant reductions in cardiovascular risk after controllingorxsealcohol,smoking,diabetes and high blood pressure that could also play a role in heart health and ongeityFor the study,researchers examined data from 382,535 individuals without known heart diseasetoseewhether coffee drinking played a role in the development of heart disease or stroke during the 10years offoParticipants'average age was 57 years and half were women.In general,having two to three cups of coffeeadaywas associated with the greatest benefit,translating to a 10%-15%lower risk of developing coronary beadisease,heart failure,a heart rhythm problem,or dying for any reason.The risk of stroke or heart-reatedwas lowest among people who drank one cup of coffee a day.【精品模拟信息卷·英语三(第5页)】

  • [国考1号15]第15套 高中2023届高考适应性考试理科数学答案

    19.(2023届安徽模考)已知数列{an}为等差数列,{bn}为等比数列,且a1+2b1,a3+4b3,a+8b5361成等差数列,则b好2压届湖南期末已知等数列0,其前n项和为S,心=2,心7则满足2兴220.a所有n的和为21.(2023届山西模考)已知数列{an}满足an>0,a元+1=a,a1+2a,且3a1,a2+3,a3成等差数列.(1)求数列{a}的通项公式;an,n为奇数,(2)若bn=求数列{bn}的前2n项和T2mlog1a.,n为偶数,2.(2023届吉林长春二模)已知数列a的前n项和为S.,4=4,S2nan n+l(1)求数列{an}的通项公式;(2)记c,受1,数列c,的前n项和为求7分+++的值T84

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案

    ■口口■口■口34.A细节理解题。根据第二段“I never lost sight of my ultimate(最终的)aim to become anactor..So,between jobs I would...make calls at a theatrical agency.”可知,卓别林从未忘记成为演员的最终目标,所以才经常打电话给戏剧公司,故选A。35.D推理判断题。根据第一段、第三段和第四段内容可知,他很有才;根据第二段可知,他很努力;根据第二段中“Chaplin was determined to make it in show business himself..”可知,他有决心;根据最后一段可知他博学,在某些方面比较理想主义;根据第三段、第四段内容可知,他很成功;全文没有提到他很幽默,故选D。第二节36.C考查上下文联系。根据下文中的四条建议可知,故选C。37.G考查上下文联系。根据本段的中心句Consider a penalty clause可知,故选G。38.E考查上下文联系。根据上文中“But if it's not fun to study,you're unlikely to keep at it.”可知,故选E。39.A考查主旨大意。根据本段中“You planned to get to bed early every night but couldn'tresist staying up late one Friday.After that,your early-to-bed plans went out the windowbecause‘what the hell,’you'd already failed.”可以看出会有特殊情况。故选A。40.F考查上下文联系。根据下文中“You'll pick up a bit because you tend to follow theirpatterns of behavior.Strangely enough,there is evidence that coaching friends with sharedgoals can improve your success rate,too.”可知,故选F。第三部分语言知识运用第一节41.A考查动词辨析。句意:这就是我每次乘坐Amtrak号火车时的感受(feel)。故选A。42.C考查名词辨析。根据下文中“She was52 to talk to and asked me when my childrenstarted being parents.That is a very good question.Both of us are old and havechildren.She asked that same question repeatedly..”可知,故选C。43.B考查名词辨析。句意:上周我在火车上,坐了一个多小时的火车车乘(ide)。故选B。44.A考查动词辨析。句意:有一个人独自坐在(sitting)火车的后面,用另一种语言在电话里絮絮叨叨。故选A。45.D考查动词短语辨析。句意:有一个人独自坐在火车的后面,用另一种语言在电话里絮絮叨叨(carrying on)。故选D。46.C考查形容词辨析。根据下文中“disturbed most of the people on the train”可知打电话的声音比较大,故选C。英语参考答案·第4页(共9页)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第9期阅读参考答案A篇:1-4DCBCB篇:1-5 CBFEDC篇1.was introduced2.recording3.to4.beneficial5.years6.of7.what8.actually9.communication10.has brought

  • 炎德文化数学2024年普通高等学校招生全国统一考试考前演练一答案

    基础点26椭圆高霸51考答案见P55怎么解题1.(2018年全国1卷)已知椭圆c:+1的-个焦点为(2,0),则C的离心率为a24A16.22C.2D.223【考查点】本题考查椭圆的离心率.【腾远解题法】第一步:由焦点坐标求c由椭圆的一个焦点为(2,0),可得c=2,且焦点在[1]轴上第二步:由椭圆方程及c求a由椭圆方程可得b=[2]则a=√B23c2=[4]第三步:求离心率故C的离心率为e=C=[5]a之(2022年全国甲卷)椭圆C+1(a>6>0)的左顶点为A,点P,Q均在C上,且关于y轴对称,若直线AP,AQ的斜率之积为4,则C的离心率为A.32B.2C.12D.3【考查点】本题考查直线与椭圆.【腾远解题法】第一步:设点P,Q的坐标并代入椭圆方程依题意A(-a,0),设P(x1,y1),Q(-x1,y1),y1≠0.2则=1,即a2-x7=[1]第二步:求kAP·kA0因为·60=0.-0三片2[2]xta-xta axa第三步:求离心率所以e=31(+或-63[4]117

  • 2023年赣州市十八县(市、区)二十三校高二期中联考(24-124B)数学f试卷答案

    -

  • ‹‹ 10243 ››
扫码二维码